На мен не ми се философства точно сега, но ще кажа какво стана с мен, когато случих голямата прошка в моя живот (О всевишни ТЕС!
) Когато простих, човекът продължи да си е същият, но аз не го осъждах, дори престанах да забелязвам всичко онова, което преди ме вадеше от релси. Промяната в моето отношение първо остана незабелязана, после, когато бях "усетена", имаше реакция на повишен страх с очакване на "нещо" от моя страна на което да бъде отвърнато с агресия. Понеже аз продължавах да съм "нова" а и бях правила прокси на този човек, като част от прошката от моя страна, то започна осезаемо приемане на "новото" ми отношение, ледовете се стопиха, постепенно започна все по-нормален контакт. Сега съм неутрална- нито обичам, нито мразя този човек, просто съм го приела такъв какъвто е! Животът ми получи силен тласък към подобрение. Всичко това освободи и другия човек, защото вече не очаква "нещо" от мен което да го храни, затова този човек пренасочи вниманието си и излишната си енергия към другите около себе си. Сега по-скоро ме търси, за положително взаимодействие. По- хубавото е, че ефектът се разпростря и при взаимоотношенията ми с всички и всичко. Е, не съм постигнала тоталното приемане, но за мен и това е много добре, пък и продължавам да работя! Да спомена, че това ми отне 1 +2 дни(генерално отключване към прошка и доизчистване на най-големите съпротиви и огорчения), че беше първото, за което приложех ТЕС, проксито стана спонтанно на втория ден, и от тогава година и нещо, излизат аспекти мнооого от дълбоко и далеч, и до ден днешен!:D
Всъщност, докато сме живи, ние имаме его т.е. двойнствени сме, което ни прави не едно, а поне две!
Все пак добре е да опитаме, да приемем другите с тяхното его и факта, че и те си имат!
Установех, за себе си, че ако някой страда и има нужда от мен, не е необходимо да състрадавам, това по-скоро задоволява потребноста от съжаление и самосъжаление на страдащия. Това не ми пречи обаче, да помогна! И когато се отнеса с цялата си възможна ведрост и добронамереност или неутралност, вампирският процес секва (обичаните от нас хора, също могат да са вампири в даден момент!) и страдането спира по-бързо или се ориентират към някого от когото могат да "смучат" състрадание.
( това последното, също е част от обновената ми същност)