Здравейте! Не знам дали има тук други хора с моите проблеми, но се реших да пиша. От 2 седмици ползвам ТЕС заради множеството гинекологични проблеми, които буквално ме сринаха в последните 7 месеца и половина. Всичко започна с едни ранички, които една жена, наричаща себе си лекар, ми каза, че са херпеси и ми изписа калиев перманганат за това. И аз, понеже не знаех, че дори в толкова малко количество е вреден за гениталната лигавица, като най-голямата глупачка си правех бани, в резултат на което изгоря кожата и лигавицата ми. Не можех да се движа. Имах и рани, освен херпесите. Реших някяк да се дотътря, някак си, до друг гинеколог и човекътсе уплаши. Каза "тази жена е за съд". Намаза ме с един разтвор, който за момента облекчи болките ми. Но всичкото това нещо ми отне цели 2 месеца в сълзи и упреци, в търсене на отговор на въпроса "Защо на мен?". Минаха херпесите и раните, но там където бяха херпесите кожата просто боли, непрестанно трябва да е или намазана или да я пръскам с нещо, но ми писна и си казах, че няма да стане така. Спрях да се мажа. Възстанових половия живот, за съжаление- за твърде кратко. Кожата ми на места с протъркваше, имаше една адска, стягаща болка, която се появи от нищото. Първото предположение на гинеколога беше за бартолинит. В последствие се появиха парене, сърбеж и прочие. Започнах да изпадам в депресия. След това, незнайно как, се появиха едни болки в пубиса, които не знаех дори, че са възможни. Въобще не можех да се докосна там и отдолу, защото по същият начин ме болеше и там, та чак до седалището. По този начин ми откриха и фисура на ануса, която се оказа стара, и понеже имам от известно време хемороиди, не се бях замисляла, че може да е нещо по-сериозно. Изпаднах до дъното. Болките не спираха с месеци. Постепенно едните отминаха, появиха се неколкократно за по-малко време, но паренето и вагинизма останаха, както и болката на лигавицата. Вагинизма, каза сегашния ми гинеколог, когото реших да посетя, защото другият нямаше идея какво може да е, представлява неволни спазми на влагалищните мускули, които имат дълбока психологическа причина. Това ме срази. Запитах се "а сега накъде?" Изчетох куп статии за момичета и жени, дори с най-тежките форми на вагинизъм, успели да се излекуват чрез посещение при сексолог, психолог и чрез множество упражнения, вкарване на пръсти, и игра с партньора, въпреки адската болка, за да преодолеят страха, както са писали- да опознаят себе си "отвътре". Но на мен това ми се струва все още непосилно. Откриха ми и гъбички, които в момента лекувам със свещички и искам, не искам, боли, не боли, слагам и всеки път се моля на Бог просто да свърши този кошмар. Единственото на което се реших, като упражнения, са кегелите, които са по-трудни отколкото мислех, защото, засега, ме е страх да се "масажирам" отвътре и като цяло нямам смелост. Страхът ми е прекалено голям. Отидох на психолог, като му разказах всичко. И той като всички твърди, че херпесът е нелечим, точно като другите хронични болести. Мисълта ми е- възможно ли е заради огромният ми страх от този херпес и преживяното с него, да се е появил този вагинизъм? Психолога ми така твърди, т. е. започнала съм да се страхувам от секса, което си е точно така, защото го свързвам с херпес несъзнателно и изпитвам ужас от повторно изживяване на всичко това, което подсъзнанието ми приема като враг и по този начин си казва "няма секс- няма херпес", след което се създава тази пречка- вагинизъм. Бях потресена като чух всичко това, не можех да ям, да спя, отслабнах драстично... И продължавам да се питам "защо, нямам ли право на такова уникално чувство, нямам ли право отново да съм здрава, да водя полов живот, да си имам бебче". Изчетох цялата в
Ви книга на един дъх. Започнах веднага да прилагам ТЕС, но още без резултат. Все още при всяка целувка, при всяка ласка, тези мускулчета се стягат като защитна стена срещу възбудата и секса, все още искам този херпес да изчезне завинаги, въпреки, че лекарите твърдят, че е невъзможно... Аз искам да премахна от себе си. Точно както за синузита- един човек се излекувал, а лекарите били казали, че за цял живот остава. Моля Ви...дайте ми надежда, кажете ми, че тези неща са съвсем и абсолютно лечими. Най-голямата ми мечта е да си имам бебе с приятелят ми, а то не става по въздушно-капков път. Всичко каквото е нужно, ще направя...само и само този кошмар да приключи...