След много колебания, реших да се присъединя към Вас. Колебания не толкова заради това дали ТЕС действа или не, а защото се знам колко съм несериозна и нетърпелива

Лошата ми страна е, че съм много непостоянна, нерешителна и нетърпелива, това ми пречи за много неща. Но нека да кажа малко за себе си и проблемите, които искам да преборя.
На 35 год съм, омъжена за прекрасен човек, който е до мен във всичко и съм страшно благодарна за това, нямаме деца, надявам се в скоро бъдеще това да се промени.
Когато бях на 17 загубих майка си заради рак, баща ми почина преди 7 год, нямам братя и сестри, баби дядовци, на практика съм сама. Когато ми се случиха тези неща , аз ги зарових някъде дълбоко в себе си и си казах "Супер, виж колко си силна психически", дори и не плачех много и никога не говорих за това с никого. Не знам дали ми се корени там проблема, тепърва ще го откривам. Никога не съм искала да товаря никой с проблемите си, камо ли да ме съжаляват и така си минаваха годините...По принцип съм много общителен човек, винаги гледам да помогна на хората, но от 2 години откакто ми започнаха физическите проблеми се затворих в себе си и нещата ескалираха постепенно.
Преди около две години ми откриха дискови хернии по целия гръбнак, които ме съсипаха психически и физически,а докато се разбере какво е се мина през какви ли не диагнози. Важно е да кажа, че имам фобия от медицински процедури, синдрома на бялата престилка

От седмица ми дадоха да пия уж някакъв лек антидепресант, който първо не виждам да ми помага, а и не мисля, че ще ми помогне. Искам да помогна сама на себе си и след всичко изчетено за ТЕС виждам, че това е напълно възможно! Благодаря на Иван за целия обем от информация, която е направил толкова достъпна!
Много се лутах откъде и с какво да започна и съставих следната декларация, която не знам дали не е много дълга. Дали трябва да я разделя или поправя по някакъв начин ? В момента мисля, че ми е важно да работя за паническото разстройство, което ми дава и физическо отражение.
Въпреки че, аз страдам от ужасна тревожност и страх, които ми пораждат замаяност, чувство на потъване, напрежение в главата, слабост, сърцебиене и тежест в гърдите, аз напълно и безрезервно приемам и обичам себе си. Избирам да се освободя от тревожността и страхът сега ! С напомнящите фрази, докато се потупвам изброявам нещата от декларацията.
Отделно започвам да правя и процедурата В МИР СЪС СЕБЕ СИ, защото съм сигурна, че там ще изскочат многоооо неща.
Ще се радвам да ме поправите, ако греша някъде или ако може да бъде формулирано по по-добър начин. Отворена съм за съвети, критика и подкрепа

Благодаря !