Не губи надежда!
Не губи надежда!
Никога не знаеш, какво може да се случи утре!
Невъзможното вчера става възможно днес и ежедневие утре.
http://www.blitz.bg/sport/article/112253
Невъзможното вчера става възможно днес и ежедневие утре.
http://www.blitz.bg/sport/article/112253
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Страхотна статия!!! Ние които сме с всички крайници, без тежки болести, имали сме нормално детство и си позволяваме доста неща, все намираме начин да се чувстваме не добре. Като гледам какво воля имат хора с увреждания, както и какво излъчване има Ник Вуйчич направо се чувствам супер неблагодарен за това, което имам. Замислете се.
Още веднъж нещо вдъхновяващо и поучително за вярата в себе си, за упоритостта и здравата работа.
http://www.sportal.bg/news.php?news=336848
http://www.sportal.bg/news.php?news=336848
Ах, страхотно!
1. значение- възхита от упоритостта на духа, истинско мъжество! направо героизъм!
2. значение- каква глупост, да продължаваш с цената на неимоверни усилия, да пробиваш стена с глава, вместо да спреш и да разбереш защо е така и да постигнеш същото но по друг начин?
Дуализъм
1. значение- възхита от упоритостта на духа, истинско мъжество! направо героизъм!
2. значение- каква глупост, да продължаваш с цената на неимоверни усилия, да пробиваш стена с глава, вместо да спреш и да разбереш защо е така и да постигнеш същото но по друг начин?
Дуализъм
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
Не можеш да постигнеш същото по различен начин. Всяко отклонение от даден път те поставя на нов път. А на новия път се случват различни неща. Има ли каквато и да е промяна, нещата които изпитваш и начина по който ги интерпретираш не е същият Не говорим само за постигането на дадена цел, като олимпийски медал, например, а за жизнен опит.
Всеки ще си намери своите значения, ценности и уроци в това, както и във всяко друго нещо, разбира се.
Всеки ще си намери своите значения, ценности и уроци в това, както и във всяко друго нещо, разбира се.
ivangp:
За това пък мога да постигна различното по същия начин..стига да поискам де!стига да реша!стига да открия моят си път!моята олимпиада!
Статията е невероятна!Благодаря ти че я сподели!
Съгласна съм, не мога Ама за какво ми е?Това е той, това е неговия път, това е неговото сърце!Поклон!Не можеш да постигнеш същото по различен начин
За това пък мога да постигна различното по същия начин..стига да поискам де!стига да реша!стига да открия моят си път!моята олимпиада!
Статията е невероятна!Благодаря ти че я сподели!
За всичко има място под Слънцето!
E тва е истината...
http://www.youtube.com/watch?v=DO1Bh7rZ ... re=related
E тва е истината...
Мисля, че ако дръпнем чертата на стореното от героя, то е вид постигане на себе си, отвоюване на себе си, но като его, болно его, нали така? Не просто победа и медали. Истинското постижение в своята същност е не цел медал, цел победа, цел- определеност, а състояние, което е, ако е цел изобщо, форма на просто съществуване, бъдене, ама осъзнато, намерено Аз, кой съм, какво съм, защо съм, СЪМ. Състоянието "аз мога"(его, силата на волята), е постижение "въпреки". С оглед на това, че тук и напоследък на все повече места, се учим да приемем себе си такива каквито сме и с това да застанем отстрани на егото си, без да го игнорираме и без да го подчертаваме, то този човек не мисля, че е постигнал основното "висше" състояние на приемане или осъзнатост, има още за какво да се бори а начини за постигане на осъзнатост много и най-различни, пътища и криволичещи пътечки достатъчно и знаеш, че това не ги прави по-добри или по-лоши, а просто различни, но от гледна точка на финала, те са без значение. Значението е за егото. Опитност може да се добие по всякакъв начин и тя все е от полза, няма добра или лоша, нищо че е различна.
Факта, че дори и след най- значимата, за него победа(на волята, благодарение на негативната емоция на огорчението), след цял живот поредици на една и съща грамофонна плоча (себедоказване (можене)- себеунищожение(неможене)), той е продължил да живее в системата като "реагиращ", а не като "играещ", според мен е показателен, за непостигнато осъзнаване, ако искаш наречи го осъзнаване на ПП.
Факта, че дори и след най- значимата, за него победа(на волята, благодарение на негативната емоция на огорчението), след цял живот поредици на една и съща грамофонна плоча (себедоказване (можене)- себеунищожение(неможене)), той е продължил да живее в системата като "реагиращ", а не като "играещ", според мен е показателен, за непостигнато осъзнаване, ако искаш наречи го осъзнаване на ПП.
Надявам се историята му да има този финал- осъзнатост, за причинно-следствените връзки, поне."Когато съм се родил, докторът за малкo щял да ме изпусне и съвсем сериознo казал следните, странни думи на баща ми: Да знаеш, че синът ти е склонен към произшествия.”
Е не съм съгласна.Според мен това е историята на човек, който е живял по сърце, следвал е личната си легенда без да слуща кой кво му намила,и според мен е стигнал осъзнаване за което още само можем да мечтаем..и Его и без Его!
Ама това е неговият път.Не значи че моят и твоят е речено да е същият!И никой не ти казва прави като него!
В СМИСЪЛ КОГАТО ЦЕЛТА ИДВА ОТ СЪРЦЕТО..ВСИЧКО СИ СЕ ПОДРЕЖДА, МОЕ МНЕНИЕ!
На мен ми стига че има такива хора..и въпреки че"няма никъв шанс"- аз съм с него на Олипиадата!
Ама това е неговият път.Не значи че моят и твоят е речено да е същият!И никой не ти казва прави като него!
В СМИСЪЛ КОГАТО ЦЕЛТА ИДВА ОТ СЪРЦЕТО..ВСИЧКО СИ СЕ ПОДРЕЖДА, МОЕ МНЕНИЕ!
На мен ми стига че има такива хора..и въпреки че"няма никъв шанс"- аз съм с него на Олипиадата!
За всичко има място под Слънцето!
E тва е истината...
E тва е истината...
Маг, няма лошо, че ти така възприемаш нещата, няма лошо и че аз ги възприемам по друг начин,. Независимо от начина ми на възприемане и тълкуване, аз оценявам силата на волята му, уникална е, но за мен това не променя нищо особено в него, поне в рамките на информацията, която сме получили.
Прочети след време статията пак и ми кажи тогава какво мислиш, ще ми е интересно!
Прочети след време статията пак и ми кажи тогава какво мислиш, ще ми е интересно!
Евала на този човек! Бях чувал,че когато е спечелил титлата са платили на Карелин да му пусне медала , но след тази история надали това което съм чувал е вярно .
Поздрави
Поздрави
"Същността на "философията" е в това, човек да живее така, че щастието да зависи колкото се може по-малко от външни фактори"
Епиктет
Епиктет
Алиса, свободна си да мислиш каквото искаш.
Аз мисля, че ако дръпнем чертата, всеки от нас ще я дръпне на различно място и сбора под нея ще е различен за всеки от нас.
Тук малко ме върна във времето когато бях ученик и ни караха да правим анализ на творбата на някой писател или поет. - Какво е искал да каже еди кой си с тази творба?
Няма еднозначни отговори.
Прочети и ти след време (няколко години) статията пак и пиши какво мислиш.
А що се отнася до Егото, не знам защо все го виждаш от негативната му страна и го даваш за пример като някакъв недостатък. Не си ли разбрала, че и то, както всичко останало, е двойнствено?
Аз казвам - Да живее Егото, фуегото, легото, прегото и всички останали неща на този нобятно пъстър свят!
Аз мисля, че ако дръпнем чертата, всеки от нас ще я дръпне на различно място и сбора под нея ще е различен за всеки от нас.
Тук малко ме върна във времето когато бях ученик и ни караха да правим анализ на творбата на някой писател или поет. - Какво е искал да каже еди кой си с тази творба?
Прочети и ти след време (няколко години) статията пак и пиши какво мислиш.
А що се отнася до Егото, не знам защо все го виждаш от негативната му страна и го даваш за пример като някакъв недостатък. Не си ли разбрала, че и то, както всичко останало, е двойнствено?
Аз казвам - Да живее Егото, фуегото, легото, прегото и всички останали неща на този нобятно пъстър свят!
ivangp
Това с дърпането на чертата си е така, за това, както недвусмислено според мен съм отбелязала още в първия си коментар- дуалното виждане, а във втория че края още не е дошъл на историята, освен това имаме само част от информацията.
Надявам се да не забравя да чета, още повече, че знаеш от личен опит, че се връщам и препрочитам стари писания, за да погледна с последните си очи. Това е процес и въпрос на лична субективна честност към себе си, в стремежа ми да постигна обективна.
Е Иване и аз не разбирам защо си мислиш, че си мисля, че егото е негатив, още повече след като съм се обяснявала в този форум, че само по себе си не е, ..ама ти си знаеш!Алиса, свободна си да мислиш каквото искаш.
Прочети и ти след време (няколко години) статията пак и пиши какво мислиш. Smile
Това с дърпането на чертата си е така, за това, както недвусмислено според мен съм отбелязала още в първия си коментар- дуалното виждане, а във втория че края още не е дошъл на историята, освен това имаме само част от информацията.
Надявам се да не забравя да чета, още повече, че знаеш от личен опит, че се връщам и препрочитам стари писания, за да погледна с последните си очи. Това е процес и въпрос на лична субективна честност към себе си, в стремежа ми да постигна обективна.
Когато ти се случи нещо непоправимо според някои, е много много трудно да гледаш напред с такова желание и вяра, каквито си имал преди. Можеш само да стискаш зъби в настоящето и да се връщаш мислено към спомените за красиви изгубени моменти, когато ти е най-тежко.
И все още имам вяра в чудеса, и това ми дава сили да живея и да се боря
И все още имам вяра в чудеса, и това ми дава сили да живея и да се боря
Последно промяна от Essence на 18 Мар 2012 21:12, променено общо 1 път.