Алиса:
но знам, че когато отговорът не излиза с голо мислене, излиза с ТЕСане и тогава му се вика осъзнаване!
Алиса, права си и точно толкова не си.Осъзнаването може да стане по хиляди начини, и само с мислене и само с тесане и без мислене и без тесане...а Иван е прав за въпросите.И за това че за всеки има негов точен отговор, много по точен и по-истински от тези които някой друг ще му даде.И никой не казва на никого да не теса, напротив, доколкото чета идеята е да задават въпроси и да се тесат и те и отговорите които всеки сам за себе си достига, защото точно това е неговия отговор, точно това е неговото ПО, и с точно зададени въпроси мнго по-бързо се стига до елиминиране на ПО-то. А под тесане в случая разбирам работа върху собствените ни проблеми с различни техники, включително ТЕС
И е чудесно че има кой къде да ти ги зададе, пак според мен де, защото когато си ги задаваш сам е три пъти по-трудно.Не знам защо е така, но това го има навсякъде, във всички техники с които съм работила-ако правиш нещо за друг /особено ако имаш положително отношение към другия/ е тогава 3-4пъти са достатъчни, ако работиш за подобен проблем върху себе си..ти трябва три, ако не и седем пъти повече работа.Защо?!Не знам, ама наистина на практика като че ли излиза така.
Една лекарка, която работи със скенар, веднъж ми каза че според нея когато сам човек прилага на себе си скенар/ в случая аз имам предвид всякакви техники/ се нарушава терапевтичната схема, която -пак според нея- е задълнително условие за успешната работа.Схемата е пациет-проблем-лечител.Тогава не се съгласих с нея, но днес мисля че има известно право.Много е трудно да си безпристрастен кам себе си и към собствения си проблем.Много често си мислиш че си безпристрастен, а всъщност само подтискаш проблема.През цялото време.В смисъл през цялото време трябва да си в ЧО, а ..ако това е така-съгласете се че няма кво да правим тук повече...

Всички ПО-та и проблеми..ехейй..елминирани!!!
Алиса:
хората на които задаваш тези въпроси не схващат как да ти отговорят и какво точно ги питаш, дали поради ПО дали заради друго..

Схващат схващат..и могат, ейхей, колко много могат!!!без да подценявам или надценявам никого !!!Стига да не се откажат да искат..всички всичко могат