Как да помогна на снаха ми? ( рак на яйчниците)

Интересни случаи на успешно приложена ТЕС.

ОПИТВАЙТЕ ТЕС ЗА КАКВОТО СЕ СЕТИТЕ!!!
ВЕРОЯТНОСТТА ДА ИМАТЕ РЕЗУЛТАТИ Е ОГРОМНА.
Публикувай отговор
vqra
Майстор

Мнение от vqra »

nia написа: А ако питаш с каква техника – ти си за убиване ...
Не бе, Нийче, никак не обиждам техниките ни. Просто се чудя какъв е смисъла от тази Биологична Програма, на всичко отгоре наречена Смислена, след като и без нея /само с ТЕС, например/ можем да се справим. А тя без ТЕС, явно не може. Или тя е останала от прадедите ни, които не са имали ТЕС и е на изживяване. Като апендикса.

Това е много радващо и хубаво обаче, че са открили връзката м/ду орган и конфликт и няма защо да си блъска главата човек. Аз до сега от скромния ми опит не съм открила нито едно несъответсвие по въпроса. Във всички случаи, в които съм търсила конфликта според ГНМ, се е оказвало, че наистина съществува такъв. Да е жив и здрав Хамер!
Per aspera ad astra!
Аватар
nia
Майстор

Мнение от nia »

Как още не им намираш смисъла, бе Вяра, на тези програми?

Когато жена е загубила съпруга си, природата създава „трети яйчник” за да я направи по-привлекателна и младолика за да може да си намери по най-лесния начин нов партньор, когато е загубила дете – за да може да забременее най-лесно и бързо (ти лифтинга, кремовете за подмладяване и инвитро процедурите ли смяташ за по-смислени?)

Когато си изправена пред сложен за разрешаване конфликт, например, щитовидната се разраства за да усили метаболизма ти за да имаш много повече енергия за да го решиш по най-бързия начин (хиперфункция). Ти се справяш и влизаш в лечебна фаза, обаче конфликта рецидивира, и пак, и пак ... Тогава лечебната фаза зависва (не може да бъде завършена), ти стигаш до извода, че няма решаване този конфликт, и тогава за да не се измъчваш повече от липсата на решение, природата те вкарва в програма зимен сън, като занижава метаболизма ни за да можеш да понесеш по-леко неблагоприятния период (хипофункция) докато дойдат по-добри времена (откриеш средство за решаване на конфликта, като ТЕС например).

Смисъла на тези програми е в оцеляването. Те са се появили със зараждането на живота на Земята. Да, повечето са ни малко смешни, защото ние имаме малко по-различен начин на живот от животните (еволюирал му казваме, пък дали?) и най-основната ни цел в живота вече отдавна не е оцеляването и запазването на вида, но програмите са такива каквито са си, и те следват еволюцията (има и по-модерни, като териториалните), но не с темпото, с което еволюираме ние, защото те се базират на опита ни. Предполагам, че трябва да се натрупат хиляди години опит за да еволюира една биологична програма, но това не я прави несмислена, защото за други животински видове съществуването и е жизненоважно за да оцелеят.

Но идеята тук не е доколко смислени (за хората) са тези програми, а в това, че природата се опитва да ни запази, защити, помогне, намали страданията ни и т.н.(макар и според своите разбирания за нуждите ни), а не се опитва да ни разболява за да ни накара да страдаме и умираме. Природата продължава да ни обича, въпреки че ние от векове се опитваме да се борим с нея, чудим се денонощно как да и се противопоставим по-успешно за да я победим (същевременно постоянно живеейки със страха, че тя ще ни победи и унищожи, защото в крайна сметка осъзнаваме, че тя е по-силна от нас, макар и изобщо да не искаме да си признаем и приемем този факт). Затова казвам, че няма такава война, че тази война е измислена и е само в главите ни (а иначе се смятаме за доста еволюирали?!).
nikimm
Майстор

Мнение от nikimm »

Темата тук е КС. Как последното, за което НИА и Вяра обсъждат може да се приложи КС?
"Същността на "философията" е в това, човек да живее така, че щастието да зависи колкото се може по-малко от външни фактори"
Епиктет
Аватар
nia
Майстор

Мнение от nia »

Ами ти кажи Ники.

Ти с каква цел правиш КС? За да се бориш с природата или за да се синхронизираш с нея?

Всичко е едно и всичко е свързано (казва един човек тук), а кой как и до каква степен го разбира този израз също е въпрос на еволюция (и доста ТЕС или КС).
vqra
Майстор

Мнение от vqra »

nia написа:Как още не им намираш смисъла, бе Вяра, на тези програми?

Когато жена е загубила съпруга си, природата създава „трети яйчник” за да я направи по-привлекателна и младолика за да може да си намери по най-лесния начин нов партньор, когато е загубила дете – за да може да забременее най-лесно и бързо (ти лифтинга, кремовете за подмладяване и инвитро процедурите ли смяташ за по-смислени?)
Значи в случая със снаха ми, тя загуби детето си преди 7 години. Три години след това роди племенника ми, който след няколко дни става на 4 . От онова което казваш по-горе би следвало, ако е имало конфликтен шок в следствие на мъртвото раждане и активна фаза тогава. Т.е. тогава би следвало да се е образувала тази злокачествена "смислена" киста, а след раждането на малкия, вече конфликта да е премахнат. В смисъл "Ето, вече има ново бебе!" Конфликтът е омаловажен така да се каже. И кистата отдавна да е изчезнала /ако я е имало изобщо, Аз мисля, че по това време не е имала кисти./

(В случая тя се е образувала преди месец и за един месец е нарастнала на 5 см. Вече е оперирана. Казали са и, че няма никакви разсейки никъде и че процесът е съвсем в начална фаза.)

Забравям да кажа, че след раждането на племенника ми, тя претърпя операция за извънматочна бременност, и лекарят и беше предложил, а тя съгласила, да и махне и двете тръби /в смисъл това да не се случва повече/. Така, че тя знаеше, че повече деца не може да има, въпреки, че яйчниците функционират.

Налага се да кажа, че за 5 години след мъртвото раждане и бяха направени 5 операции в следната последователност: махнат апендикс, херния, следва секциото, с което се появи на бял свят племенника ми /да е жив и здрав/, една година след това операция на полипи преди и след маточната тръба, след това извънматочната бременност, след операция на която и махнаха тръбите и сега тази на злокачествената киста. :( Преди половин година изкара и мн. тежка пневмония /вирусна уж била).

И друго - преди 2 месеца почина сестра и /от предишния брак на баща и/от рак на гърдата. С нея не бяха много близки, в смисъл виждали са се много рядко и не вярвам това да е причина за конфликтен шок.
Имаше проблем с това, че брат ми непрекъснато го няма, казваше ми, че не може да го види. А той стартира с приятели нов бизнес и понеже ходи и на работа, се посвещаваше на бизнеса след работно време. То не може хем да си стои в къщи, хем да чакат пари. Няма две хубав!

Друго, че обича да се оплаква. Казвала ми е, че обича да и е гадно и да гледа филми на ужасите. Когато се запознах с ТЕС и и предложих да чистим случката с бебето с ТКФ и тя се съгласи я накарах да ми разказва за случая и всичко, което и хрумне за детството и т.н., докато аз потупвам точките и. Преди да се изплаша и да прекратя сеанса, я видях в транс и я чух да разказва как когато била малка гледали зайци и тя един ден заклала бременната зайкиня, за да си сготвят манджа като си дойдат техните. Каза ми, че винаги е била около баща си и го е гледала как върши тази работа. Тогава взе да повтаря, че винаги е обичала да и е гадно. Ама с такъв поглед и глас го казваше, че аз се изплаших и я извадих от транс. Бяхме сами с малката и честно казано си помислих, че не е в ред и може да ни направи нещо. Но на другия ден я видях съвсем нормална, както винаги.

Ники, а Иван може да премести дискусията ни или пък да я изтрие от хубавата тема.
Per aspera ad astra!
Аватар
nia
Майстор

Мнение от nia »

Вяра,
Конфликта започва тогава, когато (и само ако) се кофронтираш със ситуацията (в случая - със загубата). Много жени губят деца, но не всички се конфронтират с това – някои приемат мъртво раждане просто като: „така е трябвало да стане” или „така е по-добре за детето, вместо да страда цял живот с недъг” (ако в случая е така) или „дете, което се е родило мъртво все още не е човек, а ембрион” или „голяма работа - ще си родя друго” и т.н. погледи разни, хора разни. В тези случаи няма конфликт (съответно болест).

Дори и да не е възникнал конфликт по време на събитието, такъв може да възникне по-късно, когато осъзнаят нещо свързано с това (например когато загубят способността си да имат повече деца).

Раждането на дете (доколкото съм чела), е категорично решение на конфликта „не мога да имам деца”, който се отразява в миома на матката, но не и на конфликта „загубих детето си”, защото второто дете не може да изтрие болката от загубата на първото (или поне в повечето случаи – не знам толкова). Но пък би трябвало да е чудесно средство за омаловажаването му, стига конфронтацията със загубата да не е станала след раждането на второто дете.

И с това до какво точно води омаловажаването също не съм наясно. Само мога да предполагам, че до влизане в лечебна фаза и зависване след това, т.е. ... (съвсем моя импровизация) образно нещо такова: днес съм „да боли ме, че загубих детето си, но аз имам и друго детенце и си живея за него”(лечебната фаза върви), утре съм „ужасно ми е зле, че загубих детето си, нищо не може да го замени” (лечебната фаза спира и нещата се връщат назад). И така в кръг, но не си в активна фаза.

Ти не можеш и няма никакъв смисъл да гадаеш тук, камо ли пък аз – само се опитах да онагледя, защото ти все искаш да имаш логика за всичко. Твоята помощ се ограничава до това да информираш жената за алтернативи (ако имаш достъп до нея). Нали се сещаш, че дори само да стигне до извода, че болестта (природата) не и е враг е огромно постижение. Това би могло да я предпази от всякакви вторични конфликти и точно то може да и спечели време за осъзнаване. Е, разбира се, изключително важно е как ще го направиш за да събудиш любопитството и без тя да го усети като натрапване (това е нещо, което на мен ми е сложно). По-натам тя сама да си чете, ако я интересува, ако има нужда от пояснения – ти си насреща.
vqra
Майстор

Мнение от vqra »

Работата е там, че нямам представа кое от всичко изброено е създало конфронтацията: мъртвото раждане /лекарска грешка, много голям плод 5300 а лекарят предполага около 3 кг. - бърка почти 2 пъти теглото на бебето/ . След това много тежко раждане по естествен път.
Тя спомена след последната операция, че била нищо в сравнение с онова от 2005 г. Логично е тогава още да е станала конфронтацията, ако изобщо има конфронтация по този въпрос. От което следва кистата да се появи още преди 7 години. А тя се е появила преди месец, два ?????

2. Сестра и умира от рак, и колкото и рядко да се виждат и видимо да не изживява това тежко, все пак и е сестра, това също може да причина за кистата.

3. Брат ми липсва. Може да не го е изгубила в буквалния смисъл, но де да знам как интерпретира това нещо.

В смисъл не ми се струва логично конфликт след мъртвото раждане да се получи чак сега. След цели 7 години. В момента като последни събития са липсата на брат ми /не си е вкъщи и не и обръща нужното внимание/ и смътта на сестра и.
Per aspera ad astra!
Аватар
nia
Майстор

Мнение от nia »

Вяра,
Спри да гадаеш какво се случва в хорските глави и се съсредоточи върху това как да събудиш любопитството и.

Например като междувременно се погрижиш за това, какво се случва в твоята глава, дадеш възможност на жлезата си да задаботи на пълни обороти и с това няма как да не успееш да събудиш любопитството на жената към алтернативните методи.
vqra
Майстор

Мнение от vqra »

nia написа:Вяра,

Например като междувременно се погрижиш за това, какво се случва в твоята глава, дадеш възможност на жлезата си да задаботи на пълни обороти и с това няма как да не успееш да събудиш любопитството на жената към алтернативните методи.
Ma кой казва, че жлезата ми не работи с пълни обороти!!! :D :D :D
Per aspera ad astra!
vqra
Майстор

Мнение от vqra »

nia написа:Твоята помощ се ограничава до това да информираш жената за алтернативи (ако имаш достъп до нея).
Имам достъп до нея, но в момента не предприемам нищо, а обмислям стратегия, тъй като всеки от всякъде като научи се ужасява и непрекъснато всякакви хора и звънят и и предлагат поредното "решение" на проблемите и и и е дошло до гуша от всичко това. Тя ми каза, че ще отиде там където си поиска и ще направи това, което си поиска.

Още един път разбирам колко добър психолог е Иван.
Per aspera ad astra!
Аватар
nia
Майстор

Мнение от nia »

Браво, успя да ме изненадаш, действай :) !
Аватар
nia
Майстор

Мнение от nia »

Вяра,
Сетих се нещо. Ти ме питаше знам ли случай на жена, излекувала се от рак на яйчниците. Не знам, но знам случай на мъж, излекувал се от рак на тестисите (което е същото) – д-р Хамер след загубата на сина му. И загубата е преодолима напълно, както и всеки друг конфликт. Да, този конфликт не може да се реши по естествен път, т.е. да се възстанови загубата, но може да се изчистят всички емоции, свързани с нея, от което ефекта е същия - решаване на конфликта.

ГНМ не е техника за лекуване (може би от тук ти идват недоразуменията), а теория, обясняваща причините и протичането на „болестите” (като традиционната медицина например). И ГНМ и традиционната медицина, на база на теорията си, предлагат и методи за лечение, но не методите им са интересни поне за мен - ние метод за лечение си имаме.
vqra
Майстор

Мнение от vqra »

nia написа: ГНМ не е техника за лекуване (може би от тук ти идват недоразуменията), а теория, обясняваща причините и протичането на „болестите” (като традиционната медицина например). И ГНМ и традиционната медицина, на база на теорията си, предлагат и методи за лечение, но не методите им са интересни поне за мен - ние метод за лечение си имаме.
Aбсолютно!!! Много ти благодаря! То и аз стигнах до същия извод. В смисъл не ме интересува вече защо Хамер нарича ГНМ смислена. Защото се бях заблудила и си мислех, че щом е смислена, би трябвало винаги да води до излекуване по естествен път. Т.е. имаш тумор, и си го оставяш да расте и да се подмладяваш, в смисъл не даваш да го режат и не ходиш на химиотерапия и хоп след 1 година вече си здрав като бик.
Щом умират хора и без да се оперират, къде е смисъла на Природната програма? Пример: отиваш късно и ти казват, че няма смисъл от операция и химиотерапия. Но ти все пак си умираш.....

За мене тази програма не е много смислена, щом хората така или иначе умират и не могат чрез нея да изчистят конфликтния шок, но без значение смислена ли е или следствие на недостатък на мозъка, това което се случва след шока е факт и се повтаря при всички хора с подобен шок, изживяващи събитието по подобен начин.

Във всички случаи е много по-смислена като теория от обясненията на традиционната медицина.

Благодаря ти Ния! Страхотна си!
Per aspera ad astra!
Аватар
nia
Майстор

Мнение от nia »

ГНМ служи за да разбереш какво се случва в организма ти, защо се случва, а това пък ти подсказа как да го решиш. Ако не искаш да го решиш си оставаш в активна фаза и ... един ден „правиш преход”, както каза Иван. Ако пък го решиш – минаваш в лечебна фаза, завършваш я, живееш си без да страдаш (поне по този конфликт) и ... пак някой ден „правиш преход”, но по-късно.

Традиционната медицина служи да разбереш, че си необратимо атакуван от природата с нелечима болест, като нямаш избор и щеш, не щеш ще „правиш преход”. Тя ти казва, че можеш да се опиташ да избиеш всичко живо в теб с химия, лъчетерапия или лекарства, но въпреки това едва ли ще се разминеш с „прехода”, защото тези, които са се разминали са незначително малко и едва ли ти точно ще си сред тях.

Като правиш съпоставка между двете как мислиш, кое от тях би могло да бъде от полза на човек, на който му се живее? И освен това не мислиш ли, че първото е един чудесен начин за предотвратяване на щетите от второто?

Това за мен е ползата от ГНМ, та дори и цялата да е под съмнение (аз вече не познавам нещо което да не е под съмнение, да не говорим пък за традиционната медицина), пак предпочитам да вярвам на нея, защото ме кара да се чувствам добре, а за мен как се чувствам е най-важно.
vqra
Майстор

Мнение от vqra »

nia написа: Като правиш съпоставка между двете как мислиш, кое от тях би могло да бъде от полза на човек, на който му се живее? И освен това не мислиш ли, че първото е един чудесен начин за предотвратяване на щетите от второто?
Aбе не е важно аз какво мисля по въпроса. Там е трагедията.
Per aspera ad astra!
Публикувай отговор