Моите успехи с ТЕС!
Избрах тази тема, защото тези дни някак си по-ясно осъзнах , че всъщност не искам да се променя и причислявам това към успехите
Колко просто звучи
. Искам да си стоя на познатия остров и ме е страх да отида на друго място. Виждам как това влияе на много аспекти от живота ми!
Поздрави

Поздрави
"Същността на "философията" е в това, човек да живее така, че щастието да зависи колкото се може по-малко от външни фактори"
Епиктет
Епиктет
Ще си позволя да споделя днес какво се случи в нас с баба ми,която след три месеца ще навърши 96г.
Извадих резервен ключ за входната врата на блока за жената която идва при нея два пъти месечно,грижи се за нещо си,а е студено и аз не винаги съм на разположение да слизам и да отварям,а баба ми си е на години и е трудно да слиза сама по стълбите,дори и да има асансьор.По този начин исках да я облекча и преди малко я заварвам в къщи,реве и се тресе.Искал съм да я напусна,да умре,не можела без мен.Е,ето ви на пример,хем да си съобразителен и да си практичен за удобство на някой друг,да искаш да помогнеш с нещо,а той сам да се вкара във филм,който ти изобщо не си го и помислял.Кой както си го направи,а аз определено не чувствам вина,че сега тя е разстроена.
Върна ми ключа,оставяйки го до телефона в коридора.Няма оправия дори да искаш да направиш на някой добро, ето какво може да се случи....
Извадих резервен ключ за входната врата на блока за жената която идва при нея два пъти месечно,грижи се за нещо си,а е студено и аз не винаги съм на разположение да слизам и да отварям,а баба ми си е на години и е трудно да слиза сама по стълбите,дори и да има асансьор.По този начин исках да я облекча и преди малко я заварвам в къщи,реве и се тресе.Искал съм да я напусна,да умре,не можела без мен.Е,ето ви на пример,хем да си съобразителен и да си практичен за удобство на някой друг,да искаш да помогнеш с нещо,а той сам да се вкара във филм,който ти изобщо не си го и помислял.Кой както си го направи,а аз определено не чувствам вина,че сега тя е разстроена.
Върна ми ключа,оставяйки го до телефона в коридора.Няма оправия дори да искаш да направиш на някой добро, ето какво може да се случи....
Някои успяват,защото такава е съдбата им.Повечето успяват,защото такова е решението им.
Анатол Франс
Анатол Франс
Излиза, че баба ти е виновна, че ти си мислел, но не си съобразил.Ще си позволя да споделя днес какво се случи в нас с баба ми,която след три месеца ще навърши 96г.
Извадих резервен ключ за входната врата на блока за жената която идва при нея два пъти месечно,грижи се за нещо си,а е студено и аз не винаги съм на разположение да слизам и да отварям,а баба ми си е на години и е трудно да слиза сама по стълбите,дори и да има асансьор.По този начин исках да я облекча и преди малко я заварвам в къщи,реве и се тресе.Искал съм да я напусна,да умре,не можела без мен.Е,ето ви на пример,хем да си съобразителен и да си практичен за удобство на някой друг,да искаш да помогнеш с нещо,а той сам да се вкара във филм,който ти изобщо не си го и помислял.Кой както си го направи,а аз определено не чувствам вина,че сега тя е разстроена. Върна ми ключа,оставяйки го до телефона в коридора.Няма оправия дори да искаш да направиш на някой добро, ето какво може да се случи....
Освен това излиза, че нямаш никаква отговорност за тези свои мисли-недомисли.
Освен това не ти пука за баба ти, понеже сама си била причинила това, което ти си и причинил.
Нещото не се е случило само, Гена, ти си го случил!
Даваш разнопосочни сигнали, хем си разбрал и си си извадил поука(поемаш си отговорността), хем в същото време напълно отричаш отговорността си(баба ти си е виновна, че страда).
Надявам се с всичко подчертано и казано, да успея да ти покажа тази двупосочност!
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
Alisa написа:
Може би даже и луната е повлияла, нищо не знаем, камо ли да го твърдим. По принцип съм ок с това ти твърдение, но ми звучи доста крайно. Ние не чувстваме емоциите защото сме сами. Контактуваме с хора, като в случая с бабата на Гената. Моята баба, мир на праха й, имаше подобни реакции.
Нещата се случват по най-точния възможен начин. Какво неправилно има в реакцията на бабата на Гената?!
Поздрави
Хайде сега! Баба му сякаш я няма в тази ситуация!Нещото не се е случило само, Гена, ти си го случил!

Нещата се случват по най-точния възможен начин. Какво неправилно има в реакцията на бабата на Гената?!

Поздрави
"Същността на "философията" е в това, човек да живее така, че щастието да зависи колкото се може по-малко от външни фактори"
Епиктет
Епиктет
Гена, колкото повече човек остарява, толкова по-малко сили вижда в себе си, че може да се грижи без помощ от друг и е нормално да се страхува. Всички ние ще станем така един ден... Няма начин възрастен човек, виждайки изоставени негови връстници, изнемогващи, да не го обхване страха "ами ако и с мен се случи така". Грозно е единствено, ако родителите ти кажат, че са те родили с цел да им робуваш и изпълняваш желанията до живот. Защото аз съм свидетел на такива хора...
Кой доколко ще съобрази живота си с този на възрастните си родители зависи само от него и от това как чувства нещата
Кой доколко ще съобрази живота си с този на възрастните си родители зависи само от него и от това как чувства нещата

Еssence написа:

Може би, вероятноГена, колкото повече човек остарява, толкова по-малко сили вижда в себе си, че може да се грижи без помощ от друг и е нормално да се страхува. И ние ще станем така един ден... Няма начин възрастен човек, виждайки изоставени негови връстници, изнемогващи, да не го обхване страха "ами ако и с мен се случи така".

Епиктет
Епиктет
nikimm Баба му явно я има, но Гената я вижда когато иска да и помогне, но не я вижда когато трябва да съобрази "помощта" си с това което е тя към настоящия момент, реално, или когато тя е разстроена по бабешки. Гената се е съобразил само със своето виждане за помощ, не и с нейното, което е явна вреда. Това и той го е схванал, ама чак когато е оплескал нещата, без при това да е хванал тънкостта(подчертаното). В този смисъл отговорността е на Гената. А реакциите на бабата са напълно предвидими, ако човек наистина е отворен (възприемчив) към другите, не само към себе си в другите (в обичайния смисъл, защото в огледалния смисъл, ако познаваш себе си, ще познаваш и другите, и обратното!).
Много нещо сте написали и усложнили според мен,а и не искам да изпадам в подробности.
Правиш на някои нещо за хубаво,а той започва да си вади погрешни изводи.Просто е за мен и не мисля,че трябва да се раздухва толкова много всичко.Кой какво си мисли и от това,че страда си е негово право и избор,както стана в случая.И ми позволете аз по-добре да познавам баба си от вас,както и това,че тя иска да има контрол над мен,а от това да се чувствам едва ли не цял живот контролиран,както от родителите ми,аз нямам нужда и съм работил с ТЕС и при това успешно.
Правиш на някои нещо за хубаво,а той започва да си вади погрешни изводи.Просто е за мен и не мисля,че трябва да се раздухва толкова много всичко.Кой какво си мисли и от това,че страда си е негово право и избор,както стана в случая.И ми позволете аз по-добре да познавам баба си от вас,както и това,че тя иска да има контрол над мен,а от това да се чувствам едва ли не цял живот контролиран,както от родителите ми,аз нямам нужда и съм работил с ТЕС и при това успешно.
Последно промяна от гената на 30 Дек 2011 08:42, променено общо 1 път.
Някои успяват,защото такава е съдбата им.Повечето успяват,защото такова е решението им.
Анатол Франс
Анатол Франс
Права си в това което пишеш,друг е въпроса кой си го прави така и ако човек вярва в себе си дали това няма да се промени един ден да е по различно.Какво и как ще бъде,само можем да разберем с времето.След като вярваме в себе си и осъзнаваме повече неща от това поколение което е пред нас,лично аз си мисля,че ще има промяна.Essence написа:Гена, колкото повече човек остарява, толкова по-малко сили вижда в себе си, че може да се грижи без помощ от друг и е нормално да се страхува. Всички ние ще станем така един ден... Няма начин възрастен човек, виждайки изоставени негови връстници, изнемогващи, да не го обхване страха "ами ако и с мен се случи така". Грозно е единствено, ако родителите ти кажат, че са те родили с цел да им робуваш и изпълняваш желанията до живот. Защото аз съм свидетел на такива хора...
Анатол Франс
Анатол Франс
Алиса написа:
Алиса, вероятно е така, но аз не го знам !nikimm Баба му явно я има, но Гената я вижда когато иска да и помогне, но не я вижда когато трябва да съобрази "помощта" си с това което е тя към настоящия момент, реално, или когато тя е разстроена по бабешки. Гената се е съобразил само със своето виждане за помощ, не и с нейното, което е явна вреда. Това и той го е схванал, ама чак когато е оплескал нещата, без при това да е хванал тънкостта(подчертаното). В този смисъл отговорността е на Гената. А реакциите на бабата са напълно предвидими, ако човек наистина е отворен (възприемчив) към другите, не само към себе си в другите (в обичайния смисъл, защото в огледалния смисъл, ако познаваш себе си, ще познаваш и другите, и обратното!).
Епиктет
Епиктет
Ники, тук иде реч за осъзнаване, не на знаене. Просто аз съм минала през осъзнаването, а друг явно не е. Аз съм минала през това, в което е Гената сега. Според мен, като страничен наблюдател и донякъде участник, Гената заседна в миналото си, не намери сили и причина, да продължи започнатото и сега се бие в гърдите с този "назадък", но това е неговият избор (възможност) за бъдене и аз го приемам. Включих се в този конкретен разговор, защото е много хубав пример, за това що е то добро!
И забележи ТЕС тук се явява инструмент, за затвърждаване на егото, не за овладяването му.
И забележи ТЕС тук се явява инструмент, за затвърждаване на егото, не за овладяването му.
И ми позволете аз по-добре да познавам баба си от вас,както и това,че тя иска да има контрол над мен,а от това да се чувствам едва ли не цял живот контролиран,както от родителите ми,аз нямам нужда и съм работил с ТЕС и при това успешно.

Интересно как изглеждам в очите на другите-бия се в гърдите и съм заседнал в този назадък.Приятели,интересно защо си мислех преди да споделя това,че ще се започне една и тя и така стана,но нека аз да си знам как е и къде съм най-добре от вас,както и какви са отношенията и атмосферата с родителите ми,както и аз как ги приемам и изживявам.От много приказки,анализи и теории едва ли нещо ще се промени.
Весело посрещане на Новата година!Живота е чудесен,стига така да го вижда всеки.
P.S.Алиса,на скоро баба ми се възмути какво е това нещо да се къпя всеки ден или по два пъти,имайки предвид,че не работя в офис,а в дърводелска работилница е нормално нали?А и за какво е нужно това да се коментира и едва ли не да се прави забележка?
А на скоро майка ми се обади по тел,разбрала че си имам нова приятелка,разбира се от баба ми.Да не съм си въобразявал,да я водя у дома,ако искам да сме заедно да сме ходили на квартира.Ето това са отношенията в къщи накратко.Хич не трепвам и не се разстройвам от това което правят и ми говорят.Попитах на майка да съм водил някой и да е ставало на въпрос,тя сама си ги втълпява тези мисли и си го прави,а не аз и си го призна.Точно това прави и баба ми,а не аз и не мисля,че трябва да изпитвам чувство на вина в случая.Контрола на родителите ми е изтесан,осъзнах много неща и аз си знам най-добре къде съм.Чувствам се перфектно,по уверен в себе си отвсякога.Нямам желание да се доказвам и показвам на никой.Каквото искам го постигам и получавам.
Преди време упреквах родителите си,а не се осъзнавах,че ако се бях изнесъл от дома и да си живея самостоятелно,няма да ми се случват подобни неща,а и си е мое право да си устроя сам живота.Не мога да съм цял живот до тях,а това трябва ли да ме спира,че съм искал да я оставям,значи искам да умре?Насажда ли ми се с това чувство за вина?За какво?Сложно е и не мисля,че анализите и критиките са реални без да се знаят много неща за отношенията ми в къщи.
Както и приятелката ми е избрала да бъде щастлива,след като има всичко,така и аз съм си направил своя избор.
Весело посрещане на Новата година!Живота е чудесен,стига така да го вижда всеки.

P.S.Алиса,на скоро баба ми се възмути какво е това нещо да се къпя всеки ден или по два пъти,имайки предвид,че не работя в офис,а в дърводелска работилница е нормално нали?А и за какво е нужно това да се коментира и едва ли не да се прави забележка?
А на скоро майка ми се обади по тел,разбрала че си имам нова приятелка,разбира се от баба ми.Да не съм си въобразявал,да я водя у дома,ако искам да сме заедно да сме ходили на квартира.Ето това са отношенията в къщи накратко.Хич не трепвам и не се разстройвам от това което правят и ми говорят.Попитах на майка да съм водил някой и да е ставало на въпрос,тя сама си ги втълпява тези мисли и си го прави,а не аз и си го призна.Точно това прави и баба ми,а не аз и не мисля,че трябва да изпитвам чувство на вина в случая.Контрола на родителите ми е изтесан,осъзнах много неща и аз си знам най-добре къде съм.Чувствам се перфектно,по уверен в себе си отвсякога.Нямам желание да се доказвам и показвам на никой.Каквото искам го постигам и получавам.
Преди време упреквах родителите си,а не се осъзнавах,че ако се бях изнесъл от дома и да си живея самостоятелно,няма да ми се случват подобни неща,а и си е мое право да си устроя сам живота.Не мога да съм цял живот до тях,а това трябва ли да ме спира,че съм искал да я оставям,значи искам да умре?Насажда ли ми се с това чувство за вина?За какво?Сложно е и не мисля,че анализите и критиките са реални без да се знаят много неща за отношенията ми в къщи.
Както и приятелката ми е избрала да бъде щастлива,след като има всичко,така и аз съм си направил своя избор.

Анатол Франс
Анатол Франс
Alisa , написа:
От къде черпиш тази информация просто не знам. 
Тук иде реч в прав текст, за осъзнаването, че всъщност нищо , ама изобщо нищо не знаем !!!. По този повод каквото и да кажем си остава само плакат.Ники, тук иде реч за осъзнаване, не на знаене. Просто аз съм минала през осъзнаването, а друг явно не е. Аз съм минала през това, в което е Гената сега. Според мен, като страничен наблюдател и донякъде участник, Гената заседна в миналото си, не намери сили и причина, да продължи започнатото и сега се бие в гърдите с този "назадък", но това е неговият избор (възможност) за бъдене и аз го приемам. Включих се в този конкретен разговор, защото е много хубав пример, за това що е то добро!

Епиктет
Епиктет

nikimm
Явно, за мен Ники, ти осъзнаваш едни неща, а аз други,(ти че нищо не знаеш, аз че нещо знам) от там и знаенето, за осъзнаването ни е различно, а това, надявам се го осъзнаваме еднакво!?Тук иде реч в прав текст, за осъзнаването, че всъщност нищо , ама изобщо нищо не знаем !!!. По този повод каквото и да кажем си остава само плакат. Smile От къде черпиш тази информация просто не знам. Laughing