Дневникът ми (desko)
Не чакай да ти изскочи отговора, а ТЕСай всички идеи, които ти идват, т.е. всички възможни отговори, които ти хрумват!
Последно промяна от ivangp на 28 Юли 2012 14:33, променено общо 1 път.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Пак започна да ме боли гадно главата
Бяхме на разходка и по едно време болките започнаха. Сега като се прибирахме с колата се ТЕС-ах наум, за това че ме боли главата от притеснение за предстоящия разговор със свекъра и свекървата. Изведнъж стомахът ме присви точно, когато чувствам притеснение, една такава искра се получи. Та си мисля, че яко си потискам притеснението и когато дори за миг си помисля, че наближава срещата и явно главата започва да ме боли. Продължавам с ТЕС, защото яко ми пулсира главицата, ще пиша после дали ми е минало.

Жива съм и ми мина главата. Това си е супер направо. Все още чувствам някаква тежест и май малко ме е страх да не се появи наново главоболието, но това лесно се премахва
Вчера доста ТЕС-ах, всякакви декларации, ту ме отпускаше, ту се усилваше. Но бях с надеждата, че щом ми се променят усещанията, значи ТЕС ми действа и ще ми помогне.
Друго, което се замислям, но и сама си го отхвърлям, е дали наистина тези мисли и притеснения за предстоящия разговор, са свързани с главоболието или понеже общо взето това е на преден план и някакси автоматично го приемам за факт? Ами, ако например е нещо друго....
? Обаче защо го отхвърлям?! Щом вчера главата ми мина с тази декларация, значи това е проблема. Ха, Еврика!!! Снощи дори я сънувах свекървата. Прошепна ми на ухото, че аз съм виновна за всичките неразбории, аз съм по-малката и прошката трябва да я дам аз. Все още го виждам ясно в съзнанието си, все едно наистина се е случило. Обаче и аз и отговорих на ушенце, че не аз съм виновна, а тя с нейните интриги и каквото си е надробила, такова ще сърба.
Ох, направо ми омръзна всичко вече, то стана историческо вече всичко това. Не искам въобще повече да се занимавам с това, ама пусто как да го изтръгна. Знаете ли какво, ще ми се тази жена никога да не съм я познавала. Писна ми само с нея да се занимавам и целия ми ум само в тази посока да клони. Какво съм сбъркана толкова да му се и не види?
Сега ми е спокойно, като знам че те не ме закачат. Ама само като си помисля, че идва зимата, че те ще дойдат насам, че после и рожден ден на малкия, все поводи за посещение, и цялата изтръпвам.
Та това е, оплаках ви се, и всичко това през нощта ме връхлетя с пълна сила. Явно ТЕС пак ми отключи дълбините. Цяла нощ бутах и някакъв огромен камък, пълен вътре с всякакви лоши мисли и притеснения. Накрая се озовах на някакво пусто тъмно място, уж имаше дървета, беше кално, но пък камъка го нямаше и ми беше толкова леко на тялото....

Друго, което се замислям, но и сама си го отхвърлям, е дали наистина тези мисли и притеснения за предстоящия разговор, са свързани с главоболието или понеже общо взето това е на преден план и някакси автоматично го приемам за факт? Ами, ако например е нещо друго....

Ох, направо ми омръзна всичко вече, то стана историческо вече всичко това. Не искам въобще повече да се занимавам с това, ама пусто как да го изтръгна. Знаете ли какво, ще ми се тази жена никога да не съм я познавала. Писна ми само с нея да се занимавам и целия ми ум само в тази посока да клони. Какво съм сбъркана толкова да му се и не види?
Сега ми е спокойно, като знам че те не ме закачат. Ама само като си помисля, че идва зимата, че те ще дойдат насам, че после и рожден ден на малкия, все поводи за посещение, и цялата изтръпвам.
Та това е, оплаках ви се, и всичко това през нощта ме връхлетя с пълна сила. Явно ТЕС пак ми отключи дълбините. Цяла нощ бутах и някакъв огромен камък, пълен вътре с всякакви лоши мисли и притеснения. Накрая се озовах на някакво пусто тъмно място, уж имаше дървета, беше кално, но пък камъка го нямаше и ми беше толкова леко на тялото....
Продължавам да се ТЕС-ам. Главата отново ме заболя, не може да познаете защо. Свекърът и свекървата се чуха по скайпа с малкия. Умишлено слушах от другата стая, за да видя каква ще е реакцията ми. Направо ми стана лошо, взе да ми се повръща, главата започна яко да ме боли. Влязох накрая в банята и докато се къпех си правих ТЕС. Поуспокоиха се нещата, но ми изникна идеята или по-скоро сигурно ми дойдоха сили да взема решение и да кажа на мъжа ми какво ме тормози и от къде предполагам, че ме боли главата. Досега спорихме и взехме решение да отидем на гости у свекъра и свекървата и там да се проведе разговора и след това да отиваме на плануваното ни море. Колкото и да ми тежи, че пак аз направих компромис, като гледам май друг вариант няма, щом мъжа ми не може да вземе никакво решение и просто чака да се случи нещо.
Имаш много за чистене. Проблемът не е свекървата, а твоята реакция към свекървата. Вина няма никой. Отговорност за реакциите си носи всеки. Само с разговора няма да свърши всичко според мен. Сядай си на д...то и се скъсавай от ТЕС!
Деси,Иван е прав и добре правиш,че наблюдаваш реакциите си.Но всичко това едно по едно трябва да чистиш,че то явно и ти и мъжът ти сте чакали повече от необходимото нещо да се случи,а във вас доста емоции са се понатрупали.Кураж и воля дано да имаш и затиснеш тази свекърва,да не ти е в главата само.Май много страх и притеснения има за ТЕС?Страхуваш се според мен какво ще направиш или кажеш и как ще реагира и какво ще ти каже тази свекърва.Ако има и нужда от одобрение,изчисти я!Дали няма и страх от контрол,затова че свекървата ти иска да влезне в една твоя територия и да диктува тя каквото каже,без да се съобразява със вас,че все пак сте майка и баща.
Успех!
Успех!
Някои успяват,защото такава е съдбата им.Повечето успяват,защото такова е решението им.
Анатол Франс
Анатол Франс
Да, напълно сте прави. Важен е начинът на възприемане! Ама пусто като не ми влиза в главата. На теория всичко знам, анализирам много, но докато не го усетя вътрешно все още ще имам тези притеснения. Днес доста ТЕС-ах и просто усещам как ми преливат мислите и чувствата. Ту му удрям по една майна и всичко се освобождава от мен, ту страхът и паниката ме завладяват и започват да ми се насълзяват очите. Наранено ми е егото, така си мисля. Моите разсъждения са следните: "На никой нищо лошо не съм направила и навредила, а защо ми се случва такова нещо? С какво допринесох тази жена така да се отнася с мен?" Сигурно, ако бях непукист нямаше толкова навътре да ги приемам нещата и най-вероятно щях да я навра еди къде си, но аз не съм такава и ми тежи, че съм толкова чувствителна и от най-малкото рева като малко дете. Ще продължавам да ТЕС-ам и пак ще пиша. Лека вечер на всички.
Деси,случва ти се за да научиш нещо.Няма случайни неща,както и може би да се научиш да приемаш нещата не по този начин,а по друг.Нали знаеш,че ако гледаш само на това като на нещо лошо и неприятно,то няма да забележиш другата страна,а именно тази положителната.Бъди силна и смела!Недей да си задаваш въпроса с какво си допринесла,излишно е защото тя си е такъв характер.Иска да покаже,че е властна и да унижава,а това по начина по който ти ги виждаш нещата може би и да те кара ти самата да изпитваш чувство на вина,което е твоя грешка.Приеми я такава каквато е,и не търси причина и проблем в себе си за нейното поведение.Ако толкова време се случва все едно и също нещо,замисли се къде грешиш и защо този урок се повтаря само! 

Някои успяват,защото такава е съдбата им.Повечето успяват,защото такова е решението им.
Анатол Франс
Анатол Франс
Гена, още един път си прав. Знам, че това ми е урок, обаче когато се отчая и започвам да се самосъжалявам и нищо не ме интересува и логично не мисля.
Продължавам и днес да се ТЕС-ам. Просто се почуквам по точките и си задавам хиляди и хиляди въпроси. От време на време ми изниква в съзнанието твърдост и сила, но бързичко се потушава и ме обземат старите случки и си ги навивам в главата. Дано бързо да отмине това и наистина да се съвзема. Не мога да правя само една декларация и да я повтарям, защото след първото и второто минаване на кръга се отплесвам и въпросите ме връхлитат изневиделица. Затова си реших просто да си се почуквам и да търся отговора и успокоението на душата. Като ми се засили някоя неприятно чувство наблягам на него, докато не ме обземе някое друго и така.
Продължавам и днес да се ТЕС-ам. Просто се почуквам по точките и си задавам хиляди и хиляди въпроси. От време на време ми изниква в съзнанието твърдост и сила, но бързичко се потушава и ме обземат старите случки и си ги навивам в главата. Дано бързо да отмине това и наистина да се съвзема. Не мога да правя само една декларация и да я повтарям, защото след първото и второто минаване на кръга се отплесвам и въпросите ме връхлитат изневиделица. Затова си реших просто да си се почуквам и да търся отговора и успокоението на душата. Като ми се засили някоя неприятно чувство наблягам на него, докато не ме обземе някое друго и така.
Аз започнах да си пиша декларациите на лист и ги чета.По принцип си записвам по няколко и почвам.Ако по време на тес ти излизат други неща,защо не опиташ да спреш и да си напишеш новите неща,да не ги забравяш и така дори и да се съберат повече,после почваш и караш наред.Давам си сметка как се чувстваш,на мен след известна пауза ми се налага пак яко да започна да работя,няма да ми се размине.

Анатол Франс
Анатол Франс
Здравейте. Имам лек напредък със страха от предстоящия разговор. Останал е мъъъничко на дъното. На преден план е самоувереността да кажа, че миналото вече не ме интересува. Че от тук нататък не искам интриги, ние сме роднини за добро или лошо и трябва да се уважаваме. Виждам, че няма смисъл да се задълбава иначе ще стане още по-грозна картинка. Всеки е прав за себе си и по-добре да не се разкрасяват нещата. Днес следобед ми изникна нещо в съзнанието и започнах и него да си ТЕС-ам. Това, че не искам да забравя миналото, че не искам да останат недоизказани нещата. Това за момента ме човърка, но се надявам скоро и него да го изтръгна от съзнанието си. Имам само 2 седмици на разположение да ми се успокоят нервите и да отида спокойна и със самочувствие в Бургас, а не както ми минава от време на време в съзнанието, да се нагълтам с лексотан, та да преживея скандала.
Е не, това вече надхвърля всичко. Къде го забутвам това чудо и после изскача като бомба със закъснител
Деверът ми мина покрай Пловдив да донесе багаж от Бургас каквото са пратили от там. Нищо ми нямаше до преди малко и в момента вече треперя и всичко що е пратено ме отвращава от всякъде. Не мога вече да разбера. Нали ТЕС-ам, чувствам се надъхана, усещам, че имам някакъв напредък и започвам да ставам спокойна. И ето сега всичко се разбива на пух и прах. А какво ще стане като дойде ред да пътуваме за Бургас??????????????? В момента се чувствам адски изморена, все едно съм бягала на стадиона, направо се отпуснах, лежи ми се
Да му се невиди!
Започвам да ТЕС-ам за това треперене, да видим какво ще изскочи под черупката......... тук следват гадни думички, ама нЕма да ги пиша, сещайте се ..........

Деверът ми мина покрай Пловдив да донесе багаж от Бургас каквото са пратили от там. Нищо ми нямаше до преди малко и в момента вече треперя и всичко що е пратено ме отвращава от всякъде. Не мога вече да разбера. Нали ТЕС-ам, чувствам се надъхана, усещам, че имам някакъв напредък и започвам да ставам спокойна. И ето сега всичко се разбива на пух и прах. А какво ще стане като дойде ред да пътуваме за Бургас??????????????? В момента се чувствам адски изморена, все едно съм бягала на стадиона, направо се отпуснах, лежи ми се

Започвам да ТЕС-ам за това треперене, да видим какво ще изскочи под черупката......... тук следват гадни думички, ама нЕма да ги пиша, сещайте се ..........
Аз си мисля, че една от фундаменталните ти грешки е, че ТЕСаш за да чистиш, вместо да ТЕСаш за да приемеш. Изчистването е следствие на приемането, а не обратно.
Освен това - на кой друг човек като поведение и отношение ти напомня свекърва ти? Може би на майка ти или на няко друг?
юско се сетиш на кого ти напомня/прилича, трябва да изТЕСаш отношението ти към този човек и отношението към свекървата ще се промени от самосебе си, както и техното към теб.
А и работи с конкретни случки, а не с общи фрази!
Освен това - на кой друг човек като поведение и отношение ти напомня свекърва ти? Може би на майка ти или на няко друг?
юско се сетиш на кого ти напомня/прилича, трябва да изТЕСаш отношението ти към този човек и отношението към свекървата ще се промени от самосебе си, както и техното към теб.
А и работи с конкретни случки, а не с общи фрази!
Да приема нейното отношение към мен ли? Това ли имаш предвид Иване? Ами общо взето толкова неща са се случили, че вече съвсем се обърках кое най-много ме тормози.
Първо си мисля, че страшно много се обидих, когато свекървата ме е обиждала пред майка ми. Точно пред нея, а не пред някой друг. Вторият път пак същото се получи. Определено не прилича на майка ми, защото майка ми никога няма да говори зад гърба на другия и е толерантен човек. Ако има забележка към мъжът ми например, ще ме извика и ще ми каже какъв е проблема, за да можем да го разрешим. Докато свекървата без да се усеща започва да плюе наред като яростно защитава децата си. Как да кажа, свекървата е обсебваща личност, държи тя да командва парада и обижда и се сърди на абсолютно всички, докато не стане на нейната. Това нещо се опитва да го налага и вкъщи. Но наистина като, че ли ми е адски обидно и май и по този начин изпадам в тези дупки, когато тя обижда майка ми. И просто вече като и видя физиономията или като видя нещо нейно, или пък ако изпрати нещо, или пък като и чуя гласа, всичко това събужда в мен неприятни чувства, тялото ми веднага реагира, изтръпвам цялата, разтрепервам се, искам да рева, искам да се сгуша в някоя дупка, искам да вляза в банята и да се къпя, да измия всичко от мен...... Ей такива нещица. Не знам въобще на кого може да прилича. Никога не съм се сблъсквала с такава злоба в живота си, с такива интриги. Аз съм от малко градче - Габрово и там такива неща не е имало или просто не са ми се случвали. Дойдох в Пловдив заради мъжът ми, големият град просто ме погълна, същевременно се сблъсках и със злобата и зависттта. Не очаквах, че може да има хора, които могат толкова много да са зли.Имам прекалено голямо доверие на близките си, обичам много да споделям и това ми изигра лоша шега. Защото в началото тя се промушваше край мен, чакаше да споделям и всичко после го обърна срещу мен и майка ми.
Ей такива нещица са около мен. Ако някой се е ориентирал от всичките брътвежи, да помага от къде да започвам. Общо взето всичко съм ТЕС-ала. Като се замисля върху тези неща, един път си казвам, че не ми пука какви ги е говорила, майната и. В следващия момент пък ме боли, че може да има такова отношение към мен. Иди разбери какво става........
Първо си мисля, че страшно много се обидих, когато свекървата ме е обиждала пред майка ми. Точно пред нея, а не пред някой друг. Вторият път пак същото се получи. Определено не прилича на майка ми, защото майка ми никога няма да говори зад гърба на другия и е толерантен човек. Ако има забележка към мъжът ми например, ще ме извика и ще ми каже какъв е проблема, за да можем да го разрешим. Докато свекървата без да се усеща започва да плюе наред като яростно защитава децата си. Как да кажа, свекървата е обсебваща личност, държи тя да командва парада и обижда и се сърди на абсолютно всички, докато не стане на нейната. Това нещо се опитва да го налага и вкъщи. Но наистина като, че ли ми е адски обидно и май и по този начин изпадам в тези дупки, когато тя обижда майка ми. И просто вече като и видя физиономията или като видя нещо нейно, или пък ако изпрати нещо, или пък като и чуя гласа, всичко това събужда в мен неприятни чувства, тялото ми веднага реагира, изтръпвам цялата, разтрепервам се, искам да рева, искам да се сгуша в някоя дупка, искам да вляза в банята и да се къпя, да измия всичко от мен...... Ей такива нещица. Не знам въобще на кого може да прилича. Никога не съм се сблъсквала с такава злоба в живота си, с такива интриги. Аз съм от малко градче - Габрово и там такива неща не е имало или просто не са ми се случвали. Дойдох в Пловдив заради мъжът ми, големият град просто ме погълна, същевременно се сблъсках и със злобата и зависттта. Не очаквах, че може да има хора, които могат толкова много да са зли.Имам прекалено голямо доверие на близките си, обичам много да споделям и това ми изигра лоша шега. Защото в началото тя се промушваше край мен, чакаше да споделям и всичко после го обърна срещу мен и майка ми.
Ей такива нещица са около мен. Ако някой се е ориентирал от всичките брътвежи, да помага от къде да започвам. Общо взето всичко съм ТЕС-ала. Като се замисля върху тези неща, един път си казвам, че не ми пука какви ги е говорила, майната и. В следващия момент пък ме боли, че може да има такова отношение към мен. Иди разбери какво става........