Дневникът ми (desko)

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
Публикувай отговор
ivangp
Site Admin

Мнение от ivangp »

Не чакай да ти изскочи отговора, а ТЕСай всички идеи, които ти идват, т.е. всички възможни отговори, които ти хрумват!
Последно промяна от ivangp на 28 Юли 2012 14:33, променено общо 1 път.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
desko
Напреднал

Мнение от desko »

Пак започна да ме боли гадно главата :cry: Бяхме на разходка и по едно време болките започнаха. Сега като се прибирахме с колата се ТЕС-ах наум, за това че ме боли главата от притеснение за предстоящия разговор със свекъра и свекървата. Изведнъж стомахът ме присви точно, когато чувствам притеснение, една такава искра се получи. Та си мисля, че яко си потискам притеснението и когато дори за миг си помисля, че наближава срещата и явно главата започва да ме боли. Продължавам с ТЕС, защото яко ми пулсира главицата, ще пиша после дали ми е минало.
desko
Напреднал

Мнение от desko »

Жива съм и ми мина главата. Това си е супер направо. Все още чувствам някаква тежест и май малко ме е страх да не се появи наново главоболието, но това лесно се премахва :) Вчера доста ТЕС-ах, всякакви декларации, ту ме отпускаше, ту се усилваше. Но бях с надеждата, че щом ми се променят усещанията, значи ТЕС ми действа и ще ми помогне.
Друго, което се замислям, но и сама си го отхвърлям, е дали наистина тези мисли и притеснения за предстоящия разговор, са свързани с главоболието или понеже общо взето това е на преден план и някакси автоматично го приемам за факт? Ами, ако например е нещо друго....:roll:? Обаче защо го отхвърлям?! Щом вчера главата ми мина с тази декларация, значи това е проблема. Ха, Еврика!!! Снощи дори я сънувах свекървата. Прошепна ми на ухото, че аз съм виновна за всичките неразбории, аз съм по-малката и прошката трябва да я дам аз. Все още го виждам ясно в съзнанието си, все едно наистина се е случило. Обаче и аз и отговорих на ушенце, че не аз съм виновна, а тя с нейните интриги и каквото си е надробила, такова ще сърба.
Ох, направо ми омръзна всичко вече, то стана историческо вече всичко това. Не искам въобще повече да се занимавам с това, ама пусто как да го изтръгна. Знаете ли какво, ще ми се тази жена никога да не съм я познавала. Писна ми само с нея да се занимавам и целия ми ум само в тази посока да клони. Какво съм сбъркана толкова да му се и не види?
Сега ми е спокойно, като знам че те не ме закачат. Ама само като си помисля, че идва зимата, че те ще дойдат насам, че после и рожден ден на малкия, все поводи за посещение, и цялата изтръпвам.
Та това е, оплаках ви се, и всичко това през нощта ме връхлетя с пълна сила. Явно ТЕС пак ми отключи дълбините. Цяла нощ бутах и някакъв огромен камък, пълен вътре с всякакви лоши мисли и притеснения. Накрая се озовах на някакво пусто тъмно място, уж имаше дървета, беше кално, но пък камъка го нямаше и ми беше толкова леко на тялото....
desko
Напреднал

Мнение от desko »

Продължавам да се ТЕС-ам. Главата отново ме заболя, не може да познаете защо. Свекърът и свекървата се чуха по скайпа с малкия. Умишлено слушах от другата стая, за да видя каква ще е реакцията ми. Направо ми стана лошо, взе да ми се повръща, главата започна яко да ме боли. Влязох накрая в банята и докато се къпех си правих ТЕС. Поуспокоиха се нещата, но ми изникна идеята или по-скоро сигурно ми дойдоха сили да взема решение и да кажа на мъжа ми какво ме тормози и от къде предполагам, че ме боли главата. Досега спорихме и взехме решение да отидем на гости у свекъра и свекървата и там да се проведе разговора и след това да отиваме на плануваното ни море. Колкото и да ми тежи, че пак аз направих компромис, като гледам май друг вариант няма, щом мъжа ми не може да вземе никакво решение и просто чака да се случи нещо.
ivangp
Site Admin

Мнение от ivangp »

Имаш много за чистене. Проблемът не е свекървата, а твоята реакция към свекървата. Вина няма никой. Отговорност за реакциите си носи всеки. Само с разговора няма да свърши всичко според мен. Сядай си на д...то и се скъсавай от ТЕС!
Аватар
гената
Майстор

Мнение от гената »

Деси,Иван е прав и добре правиш,че наблюдаваш реакциите си.Но всичко това едно по едно трябва да чистиш,че то явно и ти и мъжът ти сте чакали повече от необходимото нещо да се случи,а във вас доста емоции са се понатрупали.Кураж и воля дано да имаш и затиснеш тази свекърва,да не ти е в главата само.Май много страх и притеснения има за ТЕС?Страхуваш се според мен какво ще направиш или кажеш и как ще реагира и какво ще ти каже тази свекърва.Ако има и нужда от одобрение,изчисти я!Дали няма и страх от контрол,затова че свекървата ти иска да влезне в една твоя територия и да диктува тя каквото каже,без да се съобразява със вас,че все пак сте майка и баща.
Успех!
Някои успяват,защото такава е съдбата им.Повечето успяват,защото такова е решението им.
Анатол Франс
desko
Напреднал

Мнение от desko »

Да, напълно сте прави. Важен е начинът на възприемане! Ама пусто като не ми влиза в главата. На теория всичко знам, анализирам много, но докато не го усетя вътрешно все още ще имам тези притеснения. Днес доста ТЕС-ах и просто усещам как ми преливат мислите и чувствата. Ту му удрям по една майна и всичко се освобождава от мен, ту страхът и паниката ме завладяват и започват да ми се насълзяват очите. Наранено ми е егото, така си мисля. Моите разсъждения са следните: "На никой нищо лошо не съм направила и навредила, а защо ми се случва такова нещо? С какво допринесох тази жена така да се отнася с мен?" Сигурно, ако бях непукист нямаше толкова навътре да ги приемам нещата и най-вероятно щях да я навра еди къде си, но аз не съм такава и ми тежи, че съм толкова чувствителна и от най-малкото рева като малко дете. Ще продължавам да ТЕС-ам и пак ще пиша. Лека вечер на всички.
Аватар
гената
Майстор

Мнение от гената »

Деси,случва ти се за да научиш нещо.Няма случайни неща,както и може би да се научиш да приемаш нещата не по този начин,а по друг.Нали знаеш,че ако гледаш само на това като на нещо лошо и неприятно,то няма да забележиш другата страна,а именно тази положителната.Бъди силна и смела!Недей да си задаваш въпроса с какво си допринесла,излишно е защото тя си е такъв характер.Иска да покаже,че е властна и да унижава,а това по начина по който ти ги виждаш нещата може би и да те кара ти самата да изпитваш чувство на вина,което е твоя грешка.Приеми я такава каквато е,и не търси причина и проблем в себе си за нейното поведение.Ако толкова време се случва все едно и също нещо,замисли се къде грешиш и защо този урок се повтаря само! :idea:
Някои успяват,защото такава е съдбата им.Повечето успяват,защото такова е решението им.
Анатол Франс
desko
Напреднал

Мнение от desko »

Гена, още един път си прав. Знам, че това ми е урок, обаче когато се отчая и започвам да се самосъжалявам и нищо не ме интересува и логично не мисля.
Продължавам и днес да се ТЕС-ам. Просто се почуквам по точките и си задавам хиляди и хиляди въпроси. От време на време ми изниква в съзнанието твърдост и сила, но бързичко се потушава и ме обземат старите случки и си ги навивам в главата. Дано бързо да отмине това и наистина да се съвзема. Не мога да правя само една декларация и да я повтарям, защото след първото и второто минаване на кръга се отплесвам и въпросите ме връхлитат изневиделица. Затова си реших просто да си се почуквам и да търся отговора и успокоението на душата. Като ми се засили някоя неприятно чувство наблягам на него, докато не ме обземе някое друго и така.
Аватар
гената
Майстор

Мнение от гената »

Аз започнах да си пиша декларациите на лист и ги чета.По принцип си записвам по няколко и почвам.Ако по време на тес ти излизат други неща,защо не опиташ да спреш и да си напишеш новите неща,да не ги забравяш и така дори и да се съберат повече,после почваш и караш наред.Давам си сметка как се чувстваш,на мен след известна пауза ми се налага пак яко да започна да работя,няма да ми се размине.:)
Анатол Франс
desko
Напреднал

Мнение от desko »

Здравейте. Имам лек напредък със страха от предстоящия разговор. Останал е мъъъничко на дъното. На преден план е самоувереността да кажа, че миналото вече не ме интересува. Че от тук нататък не искам интриги, ние сме роднини за добро или лошо и трябва да се уважаваме. Виждам, че няма смисъл да се задълбава иначе ще стане още по-грозна картинка. Всеки е прав за себе си и по-добре да не се разкрасяват нещата. Днес следобед ми изникна нещо в съзнанието и започнах и него да си ТЕС-ам. Това, че не искам да забравя миналото, че не искам да останат недоизказани нещата. Това за момента ме човърка, но се надявам скоро и него да го изтръгна от съзнанието си. Имам само 2 седмици на разположение да ми се успокоят нервите и да отида спокойна и със самочувствие в Бургас, а не както ми минава от време на време в съзнанието, да се нагълтам с лексотан, та да преживея скандала.
desko
Напреднал

Мнение от desko »

Е не, това вече надхвърля всичко. Къде го забутвам това чудо и после изскача като бомба със закъснител :cry:
Деверът ми мина покрай Пловдив да донесе багаж от Бургас каквото са пратили от там. Нищо ми нямаше до преди малко и в момента вече треперя и всичко що е пратено ме отвращава от всякъде. Не мога вече да разбера. Нали ТЕС-ам, чувствам се надъхана, усещам, че имам някакъв напредък и започвам да ставам спокойна. И ето сега всичко се разбива на пух и прах. А какво ще стане като дойде ред да пътуваме за Бургас??????????????? В момента се чувствам адски изморена, все едно съм бягала на стадиона, направо се отпуснах, лежи ми се :( Да му се невиди!
Започвам да ТЕС-ам за това треперене, да видим какво ще изскочи под черупката......... тук следват гадни думички, ама нЕма да ги пиша, сещайте се ..........
desko
Напреднал

Мнение от desko »

Уф, пооправих се малко. Ужас, голям зор виждам като вляза в тези дупки, пфуууууууу
ivangp
Site Admin

Мнение от ivangp »

Аз си мисля, че една от фундаменталните ти грешки е, че ТЕСаш за да чистиш, вместо да ТЕСаш за да приемеш. Изчистването е следствие на приемането, а не обратно.

Освен това - на кой друг човек като поведение и отношение ти напомня свекърва ти? Може би на майка ти или на няко друг?
юско се сетиш на кого ти напомня/прилича, трябва да изТЕСаш отношението ти към този човек и отношението към свекървата ще се промени от самосебе си, както и техното към теб.

А и работи с конкретни случки, а не с общи фрази!
desko
Напреднал

Мнение от desko »

Да приема нейното отношение към мен ли? Това ли имаш предвид Иване? Ами общо взето толкова неща са се случили, че вече съвсем се обърках кое най-много ме тормози.
Първо си мисля, че страшно много се обидих, когато свекървата ме е обиждала пред майка ми. Точно пред нея, а не пред някой друг. Вторият път пак същото се получи. Определено не прилича на майка ми, защото майка ми никога няма да говори зад гърба на другия и е толерантен човек. Ако има забележка към мъжът ми например, ще ме извика и ще ми каже какъв е проблема, за да можем да го разрешим. Докато свекървата без да се усеща започва да плюе наред като яростно защитава децата си. Как да кажа, свекървата е обсебваща личност, държи тя да командва парада и обижда и се сърди на абсолютно всички, докато не стане на нейната. Това нещо се опитва да го налага и вкъщи. Но наистина като, че ли ми е адски обидно и май и по този начин изпадам в тези дупки, когато тя обижда майка ми. И просто вече като и видя физиономията или като видя нещо нейно, или пък ако изпрати нещо, или пък като и чуя гласа, всичко това събужда в мен неприятни чувства, тялото ми веднага реагира, изтръпвам цялата, разтрепервам се, искам да рева, искам да се сгуша в някоя дупка, искам да вляза в банята и да се къпя, да измия всичко от мен...... Ей такива нещица. Не знам въобще на кого може да прилича. Никога не съм се сблъсквала с такава злоба в живота си, с такива интриги. Аз съм от малко градче - Габрово и там такива неща не е имало или просто не са ми се случвали. Дойдох в Пловдив заради мъжът ми, големият град просто ме погълна, същевременно се сблъсках и със злобата и зависттта. Не очаквах, че може да има хора, които могат толкова много да са зли.Имам прекалено голямо доверие на близките си, обичам много да споделям и това ми изигра лоша шега. Защото в началото тя се промушваше край мен, чакаше да споделям и всичко после го обърна срещу мен и майка ми.
Ей такива нещица са около мен. Ако някой се е ориентирал от всичките брътвежи, да помага от къде да започвам. Общо взето всичко съм ТЕС-ала. Като се замисля върху тези неща, един път си казвам, че не ми пука какви ги е говорила, майната и. В следващия момент пък ме боли, че може да има такова отношение към мен. Иди разбери какво става........
Публикувай отговор