Дневник. Това-онова
-
- Напреднал
Мая, постовете ти са ценни за мен. Едно единствено нещо недоумявам. Чета тук и е ясно, че ти си доста напреднала не само в ТЕС, но и в ПЕАТ и други техники. Защо, след като се смята, че с другите техники, дадени емоционални проблеми се решават по-бързо и по-кардинално /пр. дълбок ПЕАТ/, ти продължаваш да "бъхтиш" по тези си проблеми с ТЕС?
Параболоиде, всъщност нямам речник, за да отделям една техника от друга или да ползвам едно име за всички. Затова наричам всичко тесане, като всеки път може да ползвам различна техника. Понякога даже не си спомням точно как съм се освободила от нещо.
Тези подходи са много нови и още нямаме достатъчно думи за тях. Мисля, че Иван, като лидер в тази облат, може да се замисли по въпроса
Тези подходи са много нови и още нямаме достатъчно думи за тях. Мисля, че Иван, като лидер в тази облат, може да се замисли по въпроса

Здравей!
Интересно ми е как се чувстваш към днешна дата, как възприемаш себе си (душа, тяло, разум), живота си, поведението си, света?...Намираш ли твърди нови убеждения или по-скоро се чувстваш напълно свободна и плуваща в "момента"? Вълнува ли те бъдещето и в какъв аспект? Има ли прераждане вече?
Иначе казано, коя си и каква си сега или не те вълнува? и всякакви такива питания...
Поздрави на Лъчко!
А усещаш ли се завършена и цялостна?....

Интересно ми е как се чувстваш към днешна дата, как възприемаш себе си (душа, тяло, разум), живота си, поведението си, света?...Намираш ли твърди нови убеждения или по-скоро се чувстваш напълно свободна и плуваща в "момента"? Вълнува ли те бъдещето и в какъв аспект? Има ли прераждане вече?

Поздрави на Лъчко!
А усещаш ли се завършена и цялостна?....

КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
Вероятно защото, както казвам навсякъде при ТЕС най-бързо се виждат резултати.paraboloid написа:Мая, постовете ти са ценни за мен. Едно единствено нещо недоумявам. Чета тук и е ясно, че ти си доста напреднала не само в ТЕС, но и в ПЕАТ и други техники. Защо, след като се смята, че с другите техники, дадени емоционални проблеми се решават по-бързо и по-кардинално /пр. дълбок ПЕАТ/, ти продължаваш да "бъхтиш" по тези си проблеми с ТЕС?

А ние често нямаме време и искаме бързо освобождаване от проблема на момента.
Затова и на теб ти казах - Ползвай ТЕС като основа и всичко друго като допълнения!
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
-
- Напреднал
Ясно. Аз бях останала, с явно погрешното впечатление, че при ПЕАТ примерно, или КС, резултатите настъпват по-бързо. Всъщност, си мислех, че ТЕС е нещо като конфекция - лесно, удобно, практично и всеки може да си го позволи /т.е. - да се научи да го прави и да постига резултати/. Затова и, предполагах, толкова се набляга на тази техника, в сравнение с останалите. А за другите си мислех, че са обект на по-задълбочено усвояване, докато се стигне до приложение и резултати и че не са по възможностите на всеки да ги усвои, но пък са по-бързи и ефективни. Обаче, като чета тук, а и като слушах ти какво каза на семинара, май всички въртят, сучат и пак накрая се ТЕС-ат. 

При ТЕС най-бързо се вижда, че има напредък. При ПЕАТ най-дълбоко се чисти даден проблем с всичките му корени и разклонения. Но един ТЕС за да се види резултат продължава 2 минути. (това е за да се види че работи, не означава че ще е изчистен проблема). Дълбокият ПЕАТ продължава от 20 минути до 2-3 часа. Там проблема се изчиства напълно.
При КС резлутатите са най непредвидими и неуловими на първо четене. Това не означава, че ги няма, но за средния човек тя най-непредвидимо работи. И повечето хора постоянно се съмняват правилно ли я правят.
Надявам се това да изяснява разликите.
При КС резлутатите са най непредвидими и неуловими на първо четене. Това не означава, че ги няма, но за средния човек тя най-непредвидимо работи. И повечето хора постоянно се съмняват правилно ли я правят.
Надявам се това да изяснява разликите.

Постоянство, Дисциплина и Упоритост
Тия дни мислих точно за това как се чувствам. Чувствам се все едно съм в най-нормалното си състояние. Само се бутам отвътре и си викам "Хей, а помниш ли колко гадно ти беше преди?" и си отговарям "Не, не помня"Alisa написа:Здравей!
Интересно ми е как се чувстваш към днешна дата, как възприемаш себе си (душа, тяло, разум), живота си, поведението си, света?...Намираш ли твърди нови убеждения или по-скоро се чувстваш напълно свободна и плуваща в "момента"? Вълнува ли те бъдещето и в какъв аспект? Има ли прераждане вече?Иначе казано, коя си и каква си сега или не те вълнува? и всякакви такива питания...
Поздрави на Лъчко!
А усещаш ли се завършена и цялостна?....![]()
![]()

Иначе всичко си е същото - продължавам да чопля и да тесам. Ако отстрани изглежда, че няма какво повече да тесам, то това е защото само изглежда така.
Например, скоро се видях с майка ми и баща ми за няколко часа. И, както зрението ми беше много добро, изведнъж всичко ми стана замъглено. Имам да чистя нещо покрай тях. Дори не зная какво, но ще го разбера.
Кирчо - приемам го, но това беше само основата, върху която да почна да работя по него.
И това е само началото на списъка с оставащи неща.
Ти какво чакаш? Да стигна някакво велико просветление ли
Може би за всеки е според целите му. Моята първа цел е да съм доволна. Един ден преди три години си мислих какво искам и стигнах до това - най-много ми тежеше, че не съм доволна. И, наистина, малко по малко ставам все по-доволна. Когато свърша с работата по доволството ще се огледам да видя каква е новата ми цел - това е по план

Може би за всеки е според целите му. Моята първа цел е да съм доволна. Един ден преди три години си мислих какво искам и стигнах до това - най-много ми тежеше, че не съм доволна. И, наистина, малко по малко ставам все по-доволна. Когато свърша с работата по доволството ще се огледам да видя каква е новата ми цел - това е по план

mayadob
А очакването, за следващо твое включване, означава, да продължаваш да пишеш тук. Много си ценна с конструктивизма, яснотата и последователността си! Имаш идеи съчетаващи всички техники в едно- успяване! Уважавам всичко това много у теб, вдъхновяваш! И си пич!
matro
Снасям някоя и друга от време на време и то непроверена достатъчно, ама и аз се уча и то много, благодарение и на всички хора от форума и семинарите, плюс постоянна работа с наличните техники! Марто, няма да ти се разсърдя, ако ме изпревариш в представянето на твоя напредък! Това вече би било разчупване! Аз пиша предостатъчно тук, хайде и ти малко!

Не! Ето това чаках!Ти какво чакаш? Да стигна някакво велико просветление ли
Моята първа цел е да съм доволна......И, наистина, малко по малко ставам все по-доволна. Когато свърша с работата по доволството ще се огледам да видя каква е новата ми цел - това е по план Very Happy

А очакването, за следващо твое включване, означава, да продължаваш да пишеш тук. Много си ценна с конструктивизма, яснотата и последователността си! Имаш идеи съчетаващи всички техники в едно- успяване! Уважавам всичко това много у теб, вдъхновяваш! И си пич!

matro
Път на дамите, а?! Аз не се чувствам готова за грандиозни разкрития на мъдрост!Големи сте сладури.Алиса да вземе и тя да разкрие някоя друга мъдрост по отношение на нейното духовно израстване.После аз ще се включа и така да стане малко по разчупено .

КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
Ооо моето първо ДП4.Иван ме обедини.Темата беше мойте страхове свързани със здравословното състояние на дъщеря ми.Всъщност не бяха страхове а някаква много силна тревога която изобщо не си отиваше и като всяка тревога и безпокойство които нямат център за разлика от страха ми изпиваха всичаката енергия.За друго освен дали дъщеря ми ще се разболее или като е болна как ще протече самото заболяване просто не можех да мисля.Един омагьосан кръг от който нямаше излизане.
Иван както вече писах ме обедини за около 20 мин. и от тогава картинката е с един по различен отенък
.От този ден изминаха около 6 месеца.За този период дъщеря ми се разболя само един път,а самото заболяване протече доста леко,но в случая е по-важно да отбележа ,че начина по който аз се чувствах преди и повреме на тази настинка на детето, беше доста по различен от предишните ми състояния в които просто не знаех къде се намирам.Това което осъзнах е ,че вероятно дъщеря ми ще продължи да си боледува от време на време така както всички деца до една определена възраст боледуват,но моето отношение и поведение по отношение на самото случване на процеса са от позицията на един доста по спокоен и осъзнат човек,което мисля е основната причина за начина по който протичат нейните настинки и т.н.Както се казва мисълта е материална и това как ще се случат нещата е само и единствено по наша поръчка.Каквото заявиш такова ще се появи.Сега заявките ми са свързани по-скоро със здраве от колкото с болест.Веднага след това ДП4 попаднах на едни лекции
на Джон Кехоу,които ми помогнаха много за преодоляване на безпокойството.Неведоми са пътищата на ДП4.
Благодаря
Мартин
Иван както вече писах ме обедини за около 20 мин. и от тогава картинката е с един по различен отенък

на Джон Кехоу,които ми помогнаха много за преодоляване на безпокойството.Неведоми са пътищата на ДП4.

Благодаря
Мартин
Кирчо сега е на 6 и половина. Напоследък се отпуска и ми дава да го тесам при нужда.
Днес си приказвахме. Той каза, че предпочита да си стои вкъщи, отколкото да ходи на детска (това, защото изкара една седмица вкъщи). Питам го какво не му харесва в детската, а той ми казва, че две момчета го ядосват. Предложих му да тесаме, но отказа. Аз обаче продължих "атаката" от друг ъгъл - казах му, че можем да правим нещо, което е различно от ТЕС. Той заразпитва какво, казах му, че се нарича ПЕАТ, а той каза "Аха, чувал съм го"
И така започнахме с ПЕАТ. Казах му да си представи момчето, от което повече се ядосва. Гневът му беше безкрайно голям - показва го, като си събира ръцете зад гърба. На първата точка си личеше как усилва гнева от това, че се разтрепери. На втора и трета точка хем се гневеше, хем се смееше. След това го питах какво има у него и тук стана някакво объркване. Спряхме с ПЕАТ-а. Казах му да си представи момчето и да ми каже какво изпитва. Първо казваше, че изпитва гняв, но после каза "Искам да си върна гнева към него. Защо ми го махна!"
Искал да си върне гнева, за да даде урок на момчето. Сиреч да го набие
После си поприказвахме за гнева, адреналина и т.н.
Днес си приказвахме. Той каза, че предпочита да си стои вкъщи, отколкото да ходи на детска (това, защото изкара една седмица вкъщи). Питам го какво не му харесва в детската, а той ми казва, че две момчета го ядосват. Предложих му да тесаме, но отказа. Аз обаче продължих "атаката" от друг ъгъл - казах му, че можем да правим нещо, което е различно от ТЕС. Той заразпитва какво, казах му, че се нарича ПЕАТ, а той каза "Аха, чувал съм го"

И така започнахме с ПЕАТ. Казах му да си представи момчето, от което повече се ядосва. Гневът му беше безкрайно голям - показва го, като си събира ръцете зад гърба. На първата точка си личеше как усилва гнева от това, че се разтрепери. На втора и трета точка хем се гневеше, хем се смееше. След това го питах какво има у него и тук стана някакво объркване. Спряхме с ПЕАТ-а. Казах му да си представи момчето и да ми каже какво изпитва. Първо казваше, че изпитва гняв, но после каза "Искам да си върна гнева към него. Защо ми го махна!"
Искал да си върне гнева, за да даде урок на момчето. Сиреч да го набие

После си поприказвахме за гнева, адреналина и т.н.