Това тесането е голяма работа, да знаете
Ще направя едно проследяване на емоционалната среда вкъщи от последните 3 години, доколкото си спомням промените.
Започнах да се ядосвам на Кирчо, когато той беше на 3,5 г и бях бременна с Яна. Гневях се, излизах от кожата си и не можех да започна да тесам. Един ден седнах на спокойствие да се разтупам върху този проблем и стигнах до там, че изпитвам удоволствие от пламтежа на гнева. Веднага се отвратих от това удоволствие и го разкарах от себе си. На следващото разгневяване от Кирчо вече можех да тесам още, докато съм гневна. Не че спрях да се гневя, но беше някаква стъпка в желана посока.
Яна се роди и скоро след това Кирчо по собствено желание живя при бабите около година. В тази година аз изключително тесах себе си - това е лятото, което доста често се отчитах тук. Имаше много промени у мен тогава. Тогава се освободих от възмущение, негодувание, желание за контрол, самосъжаление... Накрая бях готова да подкарам Кирчо и по-точно отношението ми към него. Първо го прибрах вкъщи, за да имам материал за тесане. Май не съм разказвала как го прибрах. Зададох си въпроса кое е това нещо, от което той има нужда и не получава при нас. Отговорът беше ясен - внимание. Защо той има липса на внимание? Защото на умее да се занимава сам. Тогава му направих прокси с интегриране на убеждението "Умея да си измислям занимания и игри". След няколко дена той започна да се прибира и постепенно си остана при нас без да обсъждаме това, просто така - по негово желание. Все още се ядосвах от него. Понякога само присъствието му ми беше противно. Когато изкарах първия ден с двете деца без да се ядосам ниво веднъж, вечерта триумфирах. На следващия ден пак се ядосвах, но от тогава започнах да имам силни дни.
Не знам кога, станало е постепенно, но спрях да се ядосвам от него. И все пак остана едно раздразнение, нетърпимост и неприемане.
Тогава имаше друго, което ме изкарваше от релси. Мъжът ми се ядосваше на децата и неговото ядосване ме сриваше. И за това тесах доста с подобрения и връщания назад. И това съм изтесала.
Тия дни се отървах от неприемането ми на Кирчо. Колко ли не тесах и не търсих корени. Бях тесала раждането (планово секцио), защото мислех, че невъзможността да отделим хормоните около раждането е в корена на непоносимостта ми към него. Но не би. Накрая се разтърсих в така наречените минали животи. Тесах си и се питах, ако е имало минал живот, в който се корени тази непоносимост, какъв би бил той. Яви ми се сцена, в която аз съм някакъв висш военен (приличаше на цар), облечен с тежки военни дрехи. Пред мен е Кирчо, който е по-млад (евентуално син или принц от съседно царство, с което съм във вражда). Ние сме в средата на голяма войска (една или две). Всички са се насъбрали около нас и ни гледат. Аз съм вдигнал меч, много съм озлобен. Той е коленичил пред мен и аз искам да го поваля. Представих си, че от тази случка през някакъв енергиен канал се зарежда непоносимостта ми към Кирчо. Представих си, че прекъсвам този канал (мисля да пусна тема за тия прекъсвания). След това ми беше много хубаво и приповдигнато, както след тесане. В този момент Кирчо ми беше мил и драг, но се чудех дали това ще продължи и след като ми мине приповдигнатото. За сега продължава. Вече не изпитвам непоносимост.
И така. След като вече не кипвам от гнева на мъжа ми и нямам непоносимост към Кирчо... какво да кажа... животът е хубав
Когато мъжът ми избухне в гняв, усещам отвратителната вълна, но тя минава и не ме засяга. Наблюдавам това и се дивя как става така. Само ми минава въпросът защо той причинява това на себе си и на децата. И чакам да му уври главата.