Моите успехи с ТЕС!

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
Публикувай отговор
ivangp
Site Admin

Мнение от ivangp »

Гена, Алиса, когато някой отправи критика към мен или ми даде идея аз не тичам първо да му кажа защо не е прав и да защитавам собствената си гледна точка, което е нормалната (разбирай най-често срещана и общо приета) човешка реакция, а се замислям има ли право, Опитвам се да погледна нещата през друга призма, задавам си въпроса: "Защо този човек мисли така? Има ли право в някакво отношение?"

И чак после му отговарям.
Като междувремено и ТЕСам изникналите емоции, породени от мнението му и размислите върху него.

Това не е било винаги така. И аз съм реагирал първосигнално на критики преди.
Но в последно време ми е принцип.

Аз лично виждам и в критиките на двама ви един към друг, както и в критиките на други хора към вас (в случая визирам себе си и trend) смисъл и виждам неща, които поне от постовете ви не личи да сте адресирали.
Предлагам ви да препрочетете постоветем в които някой ви критикува, да си извадите на един отделен лист всички критики към вас, да поразмишлявате над тях и да поТЕСате. Смятам, че ще е от полза най-вече за вас, а след това и за останалите хора, с които контактувате по един или друг начин.

Ще заърша този пост с една моя любима поговорка:

"Всеки може да закара едно магаре до водата, но никой не може да го накара насила да пие."

Помислете и върху нея, ако желаете. :)

П.П. на последния ми задължителен психо преглед една от психоложките, коментира човека който бе минал преди мен и когото бях скъсали със следните думи:
"Този човек още като влезе знаех, че няма да издържи изпита. Прекалено много говореше. А когато някой много говори, това показва, че е нервен и иска нещо да скрие от другите или от себе си."

Още храна за размисъл и евентуално ТЕСане. :idea:

И накрая да завърша тази тема с това, че в момента съм на семинар за една нова техника, която се основава на идеята, че във всяко зло има добро и с която се преобразува отношението на човек към даден проблем, като му се задават определени въпроси, които го карат да намира доброто в проблема. Процесът завършва или с обединяване на Противоположности или с Плерома = Позитивно, Прекрасно състояние. (Плерома в превод означава - Божия Милост, Благодат)

Та много истина има и в поговорката:
"Всяко зло за добро."
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Аватар
Angel_K
Напреднал
Обратна връзка:

Излишно е...

Мнение от Angel_K »

Здравейте ,
Да се намеся и аз ,че мернах и моето име!
Всеки е уникален за себе си , на никой не насаждам моите идей и мнения ,давам мнение когато мисля ,че има смисъл поне за мен.
А този който го чете има глава и нещо в нея и да си вземе своето решение.
Харчите излишна енергия и време с тези нападки и отговори , безмисленно е според мен! :idea:
Забележка към Гената, това ,че съм ти казъл нещо в Скайп не значи ,че искам да го публикуваш някъде особено когато е мое мнение и думи :!:
Скайпа си е мой и мога да добавям и трия които си поискам и когато си поискам без да давам обяснения! :!:

Идеята на форума е споделянето , поне аз така го приемам , да споделиш и ако някъде се затрудниш да ти подложат рамо или идея!

ЛИЧНО МОЕ МНЕНИЕ! :!:
Опитай ТЕС - тупни се тук и там няма да ти навреди. :-) ;-)
http://tec.a4obg.com
nikimm
Майстор

Мнение от nikimm »

"Този човек още като влезе знаех, че няма да издържи изпита. Прекалено много говореше. А когато някой много говори, това показва, че е нервен и иска нещо да скрие от другите или от себе си."
Гена, от личен опит вярвам в това. Вчера ти бях написал че постовете са ти адски дълги и един след друг и едва се съсредоточавам за да ги изчета, което разбира се е мой проблем основно :D . Но пък Иван е написал нещо, което наистина ме зарадва, защото и аз според мен съм изпадал, а сигурно и изпадам в живота си в дългите приказки (многословничене). :lol:
Прекалената активност понякога не е гарант за искания краен резултат , според мен :idea: , но пък е част от пътя :lol: :lol: :lol:
"Същността на "философията" е в това, човек да живее така, че щастието да зависи колкото се може по-малко от външни фактори"
Епиктет
Аватар
Angel_K
Напреднал
Обратна връзка:

Мнение от Angel_K »

Не вярвам на психолози и психотерапевти!
Едни говорят много други малко , не мисля ,че е 100% гаранция ,че ако някой мълчи е здрав и не крие нещо.
Гената си е многословен , но всек има избор дали да чете дългия пост или да го прелисти :wink:
Приемете ,че това си е той и ако не е многословен няма да е Гената.
На едни им харесва на други не , всеки има право на избор:-)
Опитай ТЕС - тупни се тук и там няма да ти навреди. :-) ;-)
http://tec.a4obg.com
Alisa
Майстор
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

гената Нед Окт 16, 2011
Alisa,да добавя още малко подправки към това което се забърка,но пък стана интересно. Laughing
Тук вече говоря от позицията и погледа на мъж към жена.На семинара ти реши да се представиш с това си име от тук.Това което аз долових от реалният контакт за теб,е че сама си изградила пред себе си някакви бариери,нещо което забелязвам и ме кара да си мисля,че си има някаква причина и каква е тя,само ти си знаеш.Това ме навежда на мисълта,че дистанцирайки по този начин хората около теб,е възможно защото си явно наранена,предполагам само,не го твърдя,че е така,ти много внимателно и старателно прецеждаш през ситото кой да мине и кой не.Забелязах сериозността ти,в което няма нищо лошо,как не допускаш човек до себе си и ако иска да каже нещо весело,ти просто го отблъскваш,когато съм сериозен за сериозни неща и аз съм сериозен,но нека да не се приемаме на много сериозно,а ако си спряла комуникацията си мен,предполагам е така,защото не си видяла в мен човек от който можеш да научиш нещо,да вземеш нещо което да е полезно за твоето израстване.Ти просто реши,че си много по напред от мен в някои неща и това е причината според мен.
Според мен на теб ти липсва любов и ти изпитваш страх,че няма да е намериш и именно тук във форума я получаваш от хората!
И пак да се върна в началото,
говоря ти като на мъж как вижда нещата отстрани!
Да вмъкна тук нещо позабравено от Пет Мар 18, 2011
гената
Ей,разби ме с това си изказване!Да те бях търсил такъв бисер като теб,едва ли щях да го намеря,но който има късмет..... Wink
Alisa
Гена, пускаш се по пързалка, в края на която може да има пирони с острието нагоре! Пак ти казвам, съвсем сериозно, ТЕСНИ СЕ ПО ВЪПРОСА!
Гена, ако след няколко разменени думи в този форум с жена, която не познаваш, имаш навика да и пращаш полуголи снимки, непрекъснати намеци, прекомерно мъжко внимание, нетърсено и нежелано и не разбираш, когато това не е уместно, дори и след ясни и недвусмислени намеци,не само във форума, но и в разговор, да спреш, ти продължиш да се натрапваш, то аз нямам такива и не ги приемам. Това, че съм се държала преднамерено студено към теб, на ПЕАТ семинара, беше отношение само към теб! Погрешно е в случая, да правиш такива грандиозни умозаключения. Когато се опитваш, да ми се похвалиш с това с "Кого"(значим за теб човек), какво си разговарял и този Някой ти е доверил нещо лично, а ти побърза, да ми го изтропаш, от голо щеславие ( явно не си го осъзнал още като проблем, съдейки от поста на Ангел), аз те спрях, прекратявайки всякакъв разговор с теб! Защото не го приемам.
И пак грешиш! Напротив Гена, уча страшно много чрез теб, на принципа на това, че сама проектирам хора и случки в живота си, за да видя, къде са ми проблемите и да ги реша. В такъв смисъл съм ти много благодарна, за съществуването ти в моя екран! Уча много и доста интензивно, защото сега вече мога съвсем спокойно, да кажа всичко това, без негативните емоции, които преди бушуваха в съществото ми.Защото пак влизам в разговори с теб и то добронамерено. Щом си още тук (в живота на моя екран), значи има още какво да науча чрез теб и в такъв смисъл приемам съвети от всички! Дори и от теб, като мое отразено Аз. Хъм, току-виж си отворя тема?! Знае ли човек, какво стои зад ъгъла? :wink:

:D
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
paraboloid
Напреднал

Мнение от paraboloid »

Абе тя, темата тук не беше ли "моите успехи с ТЕС"? :shock:
Yandra
Активен

Мнение от Yandra »

Това са успехите в зародиш ;)
1.Бъди безгрешен в словото. 2.Не приемай нищо лично. 3.Не прави предположения. 4.Винаги прави най-доброто, на което си способен.
trend

Re: Излишно е...

Мнение от trend »

Харчите излишна енергия и време с тези нападки и отговори , безмисленно е според мен! :idea:
Много съм съгласен

Ще си позволя да цитирам Рон Смодерон - Просветлението -Може би сте забелязали, че някой, който ви разправя колко е прав, звучи като грамофонна плоча. Това е така, защото това, което чувате, действително е грамофонен запис. Човекът не създава идеите в момента, а само повтаря каквото е чул или научил. Този процес има тенденцията да отзвуча доста бързо, ако не бъде възпрепятстван.
stanisa
Участник

Мнение от stanisa »

май на всички ни е доста трудно да се справим с егото си :D
"Искаш да срещнеш любовта на живота си? Погледни в огледалото." Байрън Кейти
MagicWoman
Активен

Мнение от MagicWoman »

ivangp написа:И накрая да завърша тази тема с това, че в момента съм на семинар за една нова техника, която се основава на идеята, че във всяко зло има добро и с която се преобразува отношението на човек към даден проблем, като му се задават определени въпроси, които го карат да намира доброто в проблема. Процесът завършва или с обединяване на Противоположности или с Плерома = Позитивно, Прекрасно състояние. (Плерома в превод означава - Божия Милост, Благодат)
"Всяко зло за добро."
Това е интересно. Противоположностите като страните на една и съща монета и същевременно взаимно поддържащи се. Умът обикновено се фокусира само върху едната. Явно чрез тази техника, умът може да види и двете едновременно и да ги обедини, отивайки там където всички сме Едно - в Центъра, а прекрасното състояние винаги е съпътстващ елемент когато си там. Плерома явно е = Еуфочувство /независещо от външни обстоятелства чувство на блаженство/.
~ Чудесата които можем да извършим са ограничени единствено от нашето съзнание ~
http://www.nad-dietite.com
Аватар
гената
Майстор

Мнение от гената »

Алиса,това тук между нас двамата ли визираш в темата Дъра-Бъра?Където и Мая се беше включила с пицата и мерлото?

Гена, ако след няколко разменени думи в този форум с жена, която не познаваш, имаш навика да и пращаш полуголи снимки, непрекъснати намеци, прекомерно мъжко внимание, нетърсено и нежелано и не разбираш, когато това не е уместно, дори и след ясни и недвусмислени намеци,не само във форума, но и в разговор, да спреш, ти продължиш да се натрапваш, то аз нямам такива и не ги приемам.
Някои успяват,защото такава е съдбата им.Повечето успяват,защото такова е решението им.
Анатол Франс
nikimm
Майстор

Мнение от nikimm »

ivangp написа:
И накрая да завърша тази тема с това, че в момента съм на семинар за една нова техника, която се основава на идеята, че във всяко зло има добро и с която се преобразува отношението на човек към даден проблем, като му се задават определени въпроси, които го карат да намира доброто в проблема. Процесът завършва или с обединяване на Противоположности или с Плерома = Позитивно, Прекрасно състояние. (Плерома в превод означава - Божия Милост, Благодат)
"Всяко зло за добро."

Това е интересно. Противоположностите като страните на една и съща монета и същевременно взаимно поддържащи се. Умът обикновено се фокусира само върху едната. Явно чрез тази техника, умът може да види и двете едновременно и да ги обедини, отивайки там където всички сме Едно - в Центъра, а прекрасното състояние винаги е съпътстващ елемент когато си там. Плерома явно е = Еуфочувство /независещо от външни обстоятелства чувство на блаженство/.
Не съм запознат с тази нова техника, но идеята на ПЕАТ или пък КС е същата. Различните техники са ми много интересни, но идеята на повечето техники е една според мен, но предлагат различни пътища. :D
"Същността на "философията" е в това, човек да живее така, че щастието да зависи колкото се може по-малко от външни фактори"
Епиктет
Alisa
Майстор
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

Това е пост, който извадих и съхраних там, понеже Иван ни предупреди, че ще го изтрие от другото място, на което беше започнал. Беше спам в друга тема.
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
Аватар
гената
Майстор

Мнение от гената »

nikimm,искам да ти обърна внимание на забележката ти към мен за дългите ми постове.
Намирам,че времето ми е ценно и това да влизам често и да пиша по-малко ми коства разпокъсване на различни неща с които се занимавам и намирам това за непродуктивно,нещо което правих преди и виждах как ми се отразява на ежедневието.А за причиненото неудобство съжалявам,но време за чат нямам.Имам да казвам нещо,споделям го на един път както в случая.Ангел го каза точно и му благодаря за разбирането!Това съм аз.
Някои успяват,защото такава е съдбата им.Повечето успяват,защото такова е решението им.
Анатол Франс
Аватар
гената
Майстор

Мнение от гената »

Алиса,това последното където написа ми звучи много загадъчно и мистериозно.Чак не знам какво да кажа,от някъде си го запазила,било спам в друга тема,интересни неща са писани и не съм ги чел,а явно е ставало дума за мен,че си ги и пазиш.Я ме светни ако обичаш разбира се, малко повече по този въпрос,че чак ми стана интересно!Ама аз съм бил голям калпазанин,и чак сега да разбера това,какви ги е вършил гената във форума със чужди жени,хмммм........
Анатол Франс
Публикувай отговор