Моите успехи с ТЕС!

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
Публикувай отговор
Alisa
Майстор
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

Хъм! Смятам, това за преднамерена забележка, но...продължавам да работя по въпроса. Бих могла, да ти кажа да изТЕСаш това, че не забелязваш емоционалността ми и в постовете свързани с други хора, а само тези с Гената, но ти си знаеш! :wink:
:D :D :D
Интересно ми е все пак, защо коментираш само отношение към човека, а не смисъла на съветите ми към него, адекватността им?! :roll:
:wink:
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
Аватар
гената
Майстор

Мнение от гената »

Алиса,днес се сетих нещо,което сега ще засегна сега,другите неща ще пиша по-късно.В темата на trend-Липсва ли ви Гената?-ти го попита защо точно аз,а не други лица които изброяваш.Замисляш ли се нещо в тази насока с този си пост,какво изразява той в теб? :idea:
А поста ти в интересни книги е излишно да го коментирам!Прекалено емоционален за мен. :D
Някои успяват,защото такава е съдбата им.Повечето успяват,защото такова е решението им.
Анатол Франс
Alisa
Майстор
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Гена, специално за теб, ще направя пояснение от типа, "какво е искал да каже авторът, като е казал..."
Намекът ми беше, Тренд, да разбере, какво на него му липсва, че да го изТЕСа, по принципа на ТЕСане на "нужда от..." Ти си му носил с присъствието си, задоволяване на "нужда" от нещо конкретно, с липсата ти, тази "нужда" лъсва и Тренд започва да се чувства по някакъв начин, който го провокира, да изпитва недостиг на "Гената".
Надявам се това обяснение, да е внесло яснота в изказването ми към Тренд.
Ти лично ли го прие? Защо? Какво разбра? Как се почувства?
Пак ще ти отговарям, ако това наистина ти е полезно.
Аватар
гената
Майстор

Мнение от гената »

Не,не приемам нищо лично,както и в Дъра-Бъра писах,че не се сърдя на никой,живота си продължава да тече.Всъщност търсех темата на trend,но не я намирам,явно е изтрита?
Помня се фиф42 и МАГ2002 ако не греша бяха писали също,като МАГ пишеше,че по-скоро ентусиазма ми е липсвал,а не аз.Определено подобни неща за мен не са случайни,защото от тях всеки може да извлече много положителни неща за себе си.
След като спрях да пиша,това което направих е,че започнах да чета книги и промених ежедневието си,с което се промениха и много неща в мен,мисленето.Не казвам,че не ползвам ТЕС,но доста рядко и въпроса ми който скоро зададох тук-Какво представляват нашите болести,успехи и неуспехи?
Тук ме впечатли една мисъл която ми каза един човек на Норбеков-Нашите болести,успехи и неуспехи,са ксерокопие на нашите характер и навици.Исках с него да ви провокирам,да споделите вашето мнение.Също така,че всъщност знаем,че всичко зависи само и единствено от нас самите,а след като видим,че една техника не ни помага,започваме да търсиме друга,и това,че пак бягаме от самите себе си и търсим техниката която да ни помогне.Също така казваме,че техниката не става,не работи.И по този повод,казах,че за мен лично,не е въпроса в многото тесане,а в самите нас.Решенията са си в самите нас.
Алиса, по повод на баща ми нещо,което е свързано с това което описах за мен преди 15г,но в момента ситуацията с него е коренно различна,доста ТЕС падна по отношение на него и това всъщност много ми помогна,както и волята ми и желанието,да променя това което беше преди.Примера смятам е много показателен за доста хора днес,като тук ще напиша една друга мисъл с която искам да покажа какво имам предвид-Докато продължавате да се тревожите какво мислят другите за вас,вие сте тяхна собственост.
Нийл Доналд Уолш
Всъщност,аз мисля,че и това е една от причините поради които много хора отлагат и се страхуват да тръгнат по пътя на промяната.
Когато се провалих,той беше тръгнал да гради кариера,работеше в общината.Аз бях виновен за това какво говориха другите,какво се случваше в семейството ни.Никога не съм се чувствал виновен,дори и сега,макар да продължавам понякога да отнасям по някой друг намек и упрек,но това е много,много рядко.
Майка ми казваше,той не може да оправи собствените си проблеми,тръгнал да оправя проблемите на другите.
Ако не обичаш себе си,как да обичаш,както и ако не си помогнеш да себе си,как можеш да помогнеш на някой друг!
Това когато го прочетох в книгите на Шарма,ме накара също много да се замисля,надявам се,че сега и доста от вас ще се замислят върху това.
И понеже аз съм един провалил се човек,изгубил много пари,то другите му казвали,че съм продължавал да демонстрирам самочувствие,все едно нищо не е станало.
Ето тук друг интересен показател,по какво повечето хора оценяват другите,парите.А ако аз съм се провалил и загубил пари,не съм провалил тях или загубил техните пари,насажда се едно чувство на вина,но уви успях да знам,че аз правя това което си е най-добре за себе си и все пак не живея за другите,че да обръщам внимание кой какво казал и мисли.Живея в малък град,едва ли не сме всички като едно голямо семейство.Виждам как се
гледа на хората с пари и как всеки лицемерничи.Работил съм преди години да започна да работя за себе си в една дискотека,където на бара сядаха "играчите и баровците" и съм наблюдавал поведението на хората.Ценим парите на хората,а не това какви са те и какви възможности имат като хора,ум и интелект.За това и казваме,че няма приятели,има вечни интереси!
Този урок беше много важен в живота ми,той не бе случаен.Сега всъщност се радвам,че имам истински приятели и ценят точно това което искам,аз което съм като човек,интелект и душевност,а не като подвижен банкомат!
Много ми хареса на Лари Уингет това-Не е важно колко пари имаш,а как ги използваш!
Имам доста познати които знам какви бяха преди да понаправят парички и как след това парите ги промениха,самочувствието им се гради на тях само,а пари се печелят,но и се губят.Аз поне това мога да се радвам,че дори с тези възможности когато имах си бях самият себе си.
Уважавай хората които срещаш по пътя,защото един ден може да ги срещнеш и по пътя надолу!
Много добра мисъл,която ми е принцип в живота.
От баща ми съм научил три много важни неща-
Моят дом е моята крепост!
В любовта не трябва да се инвестира!
Бизнеса минава и отминава!
И последното нещо което искам да кажа,че парите в повечето случаи ни контролират,а не ние тях,които много малко са научили как да правят и го прилагат.
Това са моите виждания от това което съм видял и преживял,на никой не ги налагам.
Никога не съм изпитвал вина за случилото се,просто знаех и признавах вината си за провала.След като съм стигнал до тук,значи аз съм направил своя избор,да не се предам,да рухна и се превърна или в алкохолик или наркоман,като така да бягам от действителността.Не ми пука и кой какво мисли и говори за мен,защото пак преди 5г на приятелката са и говорили за всичките тези неща и да не се занимава с мен,но и тя не обръща внимание на подобни приказки и аз се радвам,че все пак хората говорят за мен,а по-добре на хората в устата,отколкото в краката!
Правя това което ми харесва,което искам и следвам интуицията си!
Ако се проваля,знам че аз съм се провалил,а не другите,защото аз живея моя си живот и имам право на избор.Това което се случва с мен и което съм е също моят избор.Също така,вярвам в себе си.
Надявам се,че тези макар и горещи дискусии ако мога така да ги нарека,ще бъдат полезни за някой хора от форума.
Нищо не е случайно! :D
Някои успяват,защото такава е съдбата им.Повечето успяват,защото такова е решението им.
Анатол Франс
Аватар
гената
Майстор

Мнение от гената »

Алиса,искам да ти обърна внимание на нещо друго!
Замисли се какво ако не получаваш в живота си,те води тук постоянно и те кара да си така активна във форума! :idea:
Виждали сме се и се познаваме от семинара по ПЕАТ.За да ти обърна внимание съм забелязал нещо,което ми е направило впечатление.
Друго което на мен ми е интересно,преди време някъде четох за твои проблеми върху които работиш с ТЕС,а сега рядко го правиш.Защо не споделяш опита си в твоя тема,а това би помогнало на много хора,ти си много ентусиазирана и сериозна,постигнала си много благодарение на ТЕС?Говорили сме за това и лично аз съм ти се възхищавал за всичко което си ми споделила.
По отношение на това,дали само във Vboxa стоя качвайки клипове в темата Дъра-Бъра,да ти обърна внимание върху следното.Не си ли прекалено сериозна и това да ти пречи за други неща в живота,човек трябва малко и да разпуска,да се посмее и откъсне от сивото си ежедневие.Ако това не ти допада което предлагам аз,предложи нещо твое.Вярно е,че всички сме различни,не можем да харесваме само това,което аз в случая предлагам,а и май се оказвам аз по активният,което може да означава,че малко хора го правят,поне така мисля аз.
Нека не забравяме,че не трябва да губим детското в себе си!
Интересни неща виждам за себе си в тези дискусии и всъщност знам,че така помагаме не само на себе си,но и на другите,защото и отстрани някои неща се виждат по-добре.
Анатол Франс
ivangp
Site Admin

Мнение от ivangp »

Алиса, съветите ти са адекватни. Какво да ги коментирам. да пиша след всеки твой пост - Съгласен съм?
Съветите на гената към теб също са адекватни, според мен. И тях досега не съм ги коментирал.

Гена, грешиш, че не ТЕСаш редовно. В предпоследния ти пост виждам доста убеждения, които според мен все още те спъват в живота. Особено тези научени от баща ти. :)
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
trend

Мнение от trend »

Мисля да внеса някои уточнения, тъй като виждам сте коментирали темата ми.
Защо я пуснах? Защото изчезването на най-активния участник ми се стори меко казано странно.
Защо Гената - защото е най-активния пишещ от форума / или поне от най-активните/ средно 5 поста на ден.
Моя грешка че употребих липса, а трябваше - не ви ли е странно защо не пише Гената?
Обиден ли е, чувства се виновен ли нещо или друго.
Това беше основното и в самата тема си беше провокативна. Виждам че Гената е възприел буквално "липсата" и може би затова е това "съветване" или "назидаване" към мен което надявам се е осъзнал като грешка прочитайки и постовете на Иван. Смятам темата за изяснена.
fif42
Опитен

Мнение от fif42 »

Гена не се познаваме лично ,но наистина си ми помогнал с накой идеи,даже с много идеи.Това лято минах поне десет пъти през Габрово и всеки пък си мислех да ти отправя покана да се видим лично ,точно заради ентусиазма,явно не ми достигна смелост или и аз не знам какво точно.Като се замисля даже ме е яд че не го направих. Явно имам нужда от общуването си с положително настроени хора,каквито са много от хората тук. В този форум има много хора ,които са много на вътре в нещата,аз едвам пристъпвам.Всички те са прави в голяма степен.Майче ми трябва известно време ,вероятно повече време да обмислям нещата и да ги пречупвам през мойта призма :D
Аватар
гената
Майстор

Мнение от гената »

Днес тъпата ми и празна глава се замисли за следното.
В темата на trend един мой пост явно подразни някои от вас.Съответно вие ми направихте забележка,а знаете,че съм добронамерен и искам да му помогна,но просто бях по рязък в случая.Аз бях този,който греша и вие показахте на trend,че във ваше лице той има някаква опора и закрила,а ето точно поста му към мен малко по-късно пак в темата:
Гена, Алиса и Иван са ти написали доста неща ти пак отговаряш на каквото си искаш. С човек като теб който не иска да признае кога не е прав според мен полза да се спори няма. Аз лично те освобождавам напълно от отговорността / ако така го разбираш/ да се тревожиш за моите проблеми или всичко което пиша. Просто не ми отговаряй по никакъв начин на никой мой пост и не се ангажирай. Един съвет от теб който ми смятам за ценен е да си тесам нуждите / от одобрение, сигурност и т.нат/ наистина за това мога да ти благодаря само че замисли се дали ти си ги изчистил.

Тук в случая ми светна лампичката,че явно му липсва закрила и някакво рамо като опора и той го вижда в този случай във вас,а в мен,не човека,който иска да му помогне,макар да го правя и по-малко по различен начин.Вижте само как звучи като едно дете,което е събрало смелост да се изпъчи на това,което се е опитало по някакъв начин да го нарани.
Ето днес той пак реагира по този начин.Не случайно се изтеглих от неговата тема,защото усещах,че пак ще е подобна реакцията му.
Всъщност изчезването ми бе свързано с осъзнаване на някои неща,като от рода:
-замисли се какво правиш,ако правиш изобщо нещо и след като не правиш нищо,е все едно,да правиш и също и да очакваш различни резултати-определението на Айнщайн за лудост,нещо което спокойно мога да кажа,че се отнася за доста хора:

-казах си,че е време за някаква промяна
-седнах си на задника,почнах да чета и в случая не случайно явно започнах с Робин Шарма и видях,как започнаха да ми се избистрят нещата от миналото
-започнах да тренирам,да ставам сутрин рано с желание,просто харесах промяната която настъпи с времето,започнах да се чувствам чудесно,да усещам един нов живот
-просто аз избрах да направя нещо друго и по-различно за себе си
-знаех,че ако не го направя аз сам,няма кой друг
-не чувствах нужда да тесам в случая някакво отношение към форума и който и да било,напротив казах го след това,че съм благодарен на всички
-казах си,че няма да пиша във форума,не е нужно да си разпокъсвам денят в писане тук и да не съм пълноценен както за себе си,така и за работата си
-спрях да се интересувам от болести и от проблемите на другите,не можем да спасим всички както ми каза един ден Иван търсейки го за помощ за друг човек
-осъзнах,че всеки е това,което той сам си е избрал да бъде и ако искам да променя някой,няма как да стане,ако той самият не поиска и не го желае,същото се отнася и за това ако е болен/за това,вече не пиша по темите да давам съвети както преди го правех редовно/
-приемам хората такива каквито са,не е нужно да се стремя да им показвам навсяка цена какво е нужно да направят за да се чувстват по-добре.Ако човек сам не реши че трябва да се промени,никой не може да го направи и всякакви усилия и опити,ще са не само безуспешни,но и могат да доведат до още по-големи изостряния на отношенията
-приемам мнението на всеки като негово лично и индивидуално,а не твърде лично,както ми се случваше да го правя преди
-не на последно място,че аз съм този,който е по-важен и трябва да мисли за себе си,защото виждам,че никой не го е грижа за мен какво ми е,от какво имам нужда и т.н.
Давах си сметка,че това което правя и се канех да правя за да настъпи някаква промяна,не ме доближават до мястото където искам да стигна.Ето и една мисъл за мързела:

Мързеливците най-често са хора с обширни планове.

Като цяло и подписа ми обобщава написаното ,че аз направих своето решение!Не е майката само в четенето,а да говориш и вършиш нещо.Много приятели казват,тези неща ги знаем,но само знания не са достатъчни,а и каква е ползата от тях,без да ги прилагаме в живота си......явно на много от нас понякога ни липсва мотивация за да направим първата стъпка към промяната,а каква по-добра от това,да променим нещо от което да започнем един нов и успешен живот.
Ето и два клипа които надявам се,ще ви размислят:
http://www.youtube.com/watch?v=0-Aihmv9 ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=GYh_PdLh ... re=related

P.S.trend,замисли се какво в теб накара мен и Ангел да те изключим от скайповете си!И дали това,което правиш е успешно за теб да се изкачаваш нагоре? :idea:
Също усещам някакъв гняв в теб към мен и по този повод пак да кажа една мисъл-Гневът заслепява,но не ни отнема дар слово!:)
Последно промяна от гената на 15 Окт 2011 21:36, променено общо 2 пъти.
Анатол Франс
Аватар
гената
Майстор

Мнение от гената »

fif42,ето ти си направила своя избор и не си го направила.Явно така е трябвало да се случи.Едно от нещата които научих и страшно много ми помага е,че ако се случва нещо по различно от моите очаквания или планове,си казвам така е трябвало и се адабтирам на мига в ситуацията,не се дразня и ядосвам,и всичко си се развива без проблем.Ако нещо се случва,просто му се отдай без да се опитваш да страдаш или да го променяш,приеми че така е трябвало да стане.
А относно възможностите е хубаво да не се изпускат,за това си казах,че след като книгите на Робин Шарма така ми повлияха и ми се предостави възможност да се запозная лично с него,аз си казах,ето това е моята възможност и се възползвах да отида на семинара му и го видя лично.Представи си за мен какво е била тази среща!Направих своят избор!Аз казах и го направих! :wink:
И друго което мога да кажа е,че на теб ти трябва първо мотивация.Приоритети които да следваш и после хората сами ще дойдат при теб,така се случи и с мен.Недей да мислиш,че имаш нужда от хора с позитивно мислене.Не те,а ти не забравяй,че първо избираш,започваш да правиш и мислиш различно,другото само си идва на мястото.Осмисли го и ще видиш,че е така! :lol:
Анатол Франс
nikimm
Майстор

Мнение от nikimm »

Гена, толкова големи постове !!!! :roll: Човек трябва да отдели сериозно време....
"Същността на "философията" е в това, човек да живее така, че щастието да зависи колкото се може по-малко от външни фактори"
Епиктет
Alisa
Майстор
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

гената
Виждали сме се и се познаваме от семинара по ПЕАТ. Да. За да ти обърна внимание съм забелязал нещо,което ми е направило впечатление. Ето тук нищо не ти разбирам!
Друго което на мен ми е интересно,преди време някъде четох за твои проблеми върху които работиш с ТЕС,а сега рядко го правиш. Не изпитвам потребност от това, не изпитвам потребност да променя това. Не ми пречи това положение, за да го променям. Споделям когато и каквото искам и не се чувствам длъжна, никой не го и иска от мен, да го правя.:wink: Защо не споделяш опита си в твоя тема Не чувствам потребност ,а това би помогнало на много хора,Аз съм свободна, да се отзова на всеки, който има нужда от мой отзвук или когато аз почуствам порив(изтесва се -навик!), да реагирам(емоция, Иване!)ти си много ентусиазирана и сериозна,постигнала си много благодарение на ТЕС? Това е субективна и твоя преценка само.Говорили сме за това и лично аз съм ти се възхищавал за всичко което си ми споделила. Гена, с теб проведох само един разговор и спрях, ако си забелязал?! Освен това, не съм обсъждала себе си, като личност, проблеми, живот, с теб, а мисли за техниката и ценноста на форума. Разликата е съществена!
:lol:
По отношение на това,дали само във Vboxa стоя Не,Акачвайки клипове в темата Дъра-Бъра,да ти обърна внимание върху следното.Не си ли прекалено сериозна Не, не съм, в момента силно се забавлявам!и това да ти пречи за други неща в живота,човек трябва малко и да разпуска,да се посмее и откъсне от сивото си ежедневие.Ако това не ти допада което предлагам аз,предложи нещо твое. Не се хващам на такива номера, по-добре намали обема на прехвърляната от Бокса информация, все пак темата отворена от Мая, беше за приказки, извън ТЕС, но по ТЕС линия.На мен ми идват в повече, толкова много клипове. Смятам, че това е по-уместно на друго място, извън форума, примерно във Бокса...!:wink:Виж пак, колко добре се бъбреше, преди да залееш с клипове! Вярно е,че всички сме различни,не можем да харесваме само това,което аз в случая предлагам,Да, с това съм съгласна!За това не натрапвам желанието си, да спреш да преливаш инфо от Боска насам, ами просто вече не отварям онази тема!а и май се оказвам аз по активният,което може да означава,че малко хора го правят,поне така мисля аз.Е това поне, не те ли подсеща нещо?! Може би не само аз съм се отдръпнала?!
Нека не забравяме,че не трябва да губим детското в себе си!
Това обаче, не означава, да се държим като деца непрекъснато, навсякъде и с всичко!
И за десерт
гената
Алиса,искам да ти обърна внимание на нещо друго!
Замисли се какво ако не получаваш в живота си,те води тук постоянно и те кара да си така активна във форума! Idea
Живота ми даде този форум.:D Обичам този форум! Жив е, интересен е, истински е!( всъщност точно това ти говорех в първият и последен разговор с теб!) Пасва ми на натурата (Дали съм активна само тук? Ти знаеш ли, каква съм извън форума!)! Намерих много ценни хора тук и продължавам да намирам. Тук се водят и дискусии, които са ми интересни, полезни, информативни, мирогледоразширяващи ( :lol: :lol: :lol: ). Благодаря на всички от форума! Иване, ясно ти е, че това си е направо любовно обяснение към форума ти!(емоция):lol: :lol: :lol: Просто моят начин, да уча от форума Гена, е различен от твоят, така, както аз съм различна от теб. Това може и да не е нужда, а хармонична среща в която да има резонанс...
:D
Alisa
Майстор
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

ivangp
Алиса, съветите ти са адекватни. Какво да ги коментирам. да пиша след всеки твой пост - Съгласен съм?
Не, не ми е необходимо, но когато коментираш едностранно се получава това
ivangp
Ами на мен ми се вижда, че си доста емоционална в постовете си към него.
гената
Алиса,днес се сетих нещо, което сега ще засегна сега,другите неща ще пиша по-късно.В темата на trend-Липсва ли ви Гената?-ти го попита защо точно аз,а не други лица които изброяваш.Замисляш ли се нещо в тази насока с този си пост,какво изразява той в теб? Idea
А поста ти в интересни книги е излишно да го коментирам!Прекалено емоционален за мен. Very Happy
Каква е ползата, щом Гената използва това, като пореден мотив да се скрие, зад теб, вместо, да осмисли евентуален проблем?! И това не е единственият такъв случай, точно и отново с Гената! Не си ли го забелязал?! Освен това какъв смисъл ти влагаш в емоционална, защото явно не е универсалният, включващ цялата палитра от емоции?! :idea:
:D
Аватар
гената
Майстор

Мнение от гената »

Alisa,да добавя още малко подправки към това което се забърка,но пък стана интересно. :lol:
Тук вече говоря от позицията и погледа на мъж към жена.На семинара ти реши да се представиш с това си име от тук.Това което аз долових от реалният контакт за теб,е че сама си изградила пред себе си някакви бариери,нещо което забелязвам и ме кара да си мисля,че си има някаква причина и каква е тя,само ти си знаеш.Това ме навежда на мисълта,че дистанцирайки по този начин хората около теб,е възможно защото си явно наранена,предполагам само,не го твърдя,че е така,ти много внимателно и старателно прецеждаш през ситото кой да мине и кой не.Забелязах сериозността ти,в което няма нищо лошо,как не допускаш човек до себе си и ако иска да каже нещо весело,ти просто го отблъскваш,когато съм сериозен за сериозни неща и аз съм сериозен,но нека да не се приемаме на много сериозно,а ако си спряла комуникацията си мен,предполагам е така,защото не си видяла в мен човек от който можеш да научиш нещо,да вземеш нещо което да е полезно за твоето израстване.Ти просто реши,че си много по напред от мен в някои неща и това е причината според мен.
Според мен на теб ти липсва любов и ти изпитваш страх,че няма да е намериш и именно тук във форума я получаваш от хората!
И пак да се върна в началото,говоря ти като на мъж как вижда нещата отстрани!
Ето искам да ти обърна голямо внимание на това което ми казваш:

Аз съм свободна, да се отзова на всеки, който има нужда от мой отзвук или когато аз почуствам порив(изтесва се -навик!), да реагирам(емоция, Иване!)

Нека да ти го преведа в прав текст как ми звучи на мен.Аз не се интересувам от себе си,не е нужно да знаят другите за мен какво се случва в живота ми!Аз съм свободна и живея за другите.
Пак да се повторя,ако не обичаш себе си,няма как да обичаш,ако не помогнеш на себе си,няма как да можеш да помогнеш на другите.
Аз след другите!Щастието и помощта ти на другите е по-важна от теб,така ли е?
Преди да ме захапеш в Дъра-Бъра,аз бях така,но благодарение на теб се осъзнах и хванах в ръце да променям нещата в живота си и себе си!Мотивира ме желание за промяна и да направя нещо за себе си,а не за другите.
И понеже и аз носех нещо подобно в себе си и осъзнавам какво ми причинява това,лека полека започнах да се променям,да приемам нещата по друг начин и за това виждам,че си заслужава да си поразмърда човек задника и да бере плодовете на труда си.Живота ми се промени,хората около мен също,но това от къде започна?От промяната в мен самият,нали?Както и това,че аз направих своя избор за това.
И пак да ти кажа нещо друго и обърна внимание и това е и провокирано от разговори с хора от форума които не пишат в него.Живота не е само ТЕС,не че съм против него,но и не само да виждаме всяко едно неща за тесане.На мен ми е помогнал за много лични проблеми,които по някакви съобръжения не искам да пиша тук,но хората имат малко нужда и да разпуснат парата,за това форума има различни теми,всеки може да си пише там където намери за добре.И ето пак темата на Мая,пак е за приказки свързани извън ТЕС,но по ТЕС линия.Замисли се след като това дразни някои хора,защо толкова много малко са тези активните във форума.
Иван ни подсказа,дайте да си говорим за това,как да се чувстваме по-добре в собствената си кожа.
Не се и съмнявам,че ти пишат много хора и търсят за съвет и помощ,както и след като сме различни всеки го вълнуват или дразнят различни неща,аз говоря и споделям от моя страна какво се случва,защото не ми пречи да споделям и за себе си,което ще правя и за в бъдеще,защото личният опит и пример е най-добър и убедителен,поне така мисля аз,а след като мисля нещо,значи и това върша,а не само да искам на направя,защото от правене и свършване има голяма разлика и дано много от вас тук си дават сметка за тези неща.
И най-дребното действие винаги е по-добро от най-благородното намерение.
Аз искам този форум ако както ти казваш е жив,то замисли се колко е жив на база регистрирани и активни,да има повече пишещи и споделящи!И не на последно място,нека не забравяме,че все пак тук е един форум,всичко е доста по различно в реалните комуникации и свят.Ако нещо не знам за теб,то е явно защото не е било нужно и така е трябвало да стане,друго нямам какво да ти кажа за това!
Ти също не знаеш всичко за всеки който има някакъв проблем,малко се казва понякога и споделя,но се почва със съвети,които се базират на какво?На личен опит и практика ли?Да ще ми кажеш предполагам,но не всеки проблем е бил и твой.
Това за отдръпването е твое виждане,въпрос на гледна точка!Не мислиш ли,че така се явяваш като адвокат на другите от собствените си заключения и виждания?
Един от факторите които са редовното оправдание на повечето хора,е нямам време!А и на който не му е интересно или не му е до това,просто го отминава,има си хора за всичко,така мисля поне аз!
Защо това което пишеш към Иван ме кара да се замислям,че не търпиш критики и забележки,а явно и не само аз,се крием зад него според теб?
Това,че не обръщам внимание на критиките ти Иване и не ги коментирам не означава,че не се замислям къде греша и какво трябва да направя,макар и не задължително с ТЕС,намерил съм си някакъв си мой начин:),но от тях доста неща научих,осъзнах и започнах да ги прилагам в живота си,доволен съм и е хубаво да има по-често критики,това помага!
Анатол Франс
Аватар
гената
Майстор

Мнение от гената »

fif42,ако искаш можеш да се замислиш върху следното!
Обмислянето и пречупването което казваш с поста си,какво ще ти донесат на теб?Резултатите от какво идват?От обмисляне или от действия и работа?
Защо не сме се видели?Защото си мислела,а не си действала нали?Има разлика и нека го разбираме повече хора това и да ни е за урок.Ако сега съм някъде другаде по-различно от преди,то е защото започнах да действам,а не да се каня да правя,това или онова,както и да знам какво трябва да направя,но само това не е достатъчно! Както и когато питам някой дали знаят за ТЕС,да чували си и до там.Разбираш ме какво искам да ти кажа и към къде да те насоча:idea:
Ако не получаваш в живота това което искаш,ще трябва да се научиш харесваш това което получаваш! :wink:
Анатол Франс
Публикувай отговор