Гери аз разбрах следното от клипчето:
Убежденията:
1. Яж, каквото искаш, но само когато си гладен.
2. Яж, когато искаш.
3. Спри, когато стомаха ти е пълен.
4. Всяка храна, която поема, е добра за мен.
Коментара ми по тия убеждения:
Възможно е да свършат работа, на човек, който не ползва храната като успокоително хапче и ясно осъзнава нуждите на ума и тялото си и прави разлика между тях.
Частта с ТЕС е доста обемиста и обща.
Първи кръг: 1.Въпреки, че не се чувствам добре, аз съм ОК!
2.Повтаря се.
3. Въпреки, че никога не се чувствам достатъчно добре, аз започвам да се харесвам сега.
4.Въпреки, че никога не се чувствам достатъчно добре, аз съм ОК сега.
Правят се тези утвърждения и подобни утвърждения до края.
Втори кръг: 1. Въпреки, че не се харесвам, аз съм ОК и се уча да се харесвам....
Трети кръг: Въпреки, че имам това предизвикателство, аз избирам да бъде лесно за мен и да достигна идеалното си тегло....
Следващата част се провежда пред огледалото със потупване по точките и със следните утвърждения:
1. Аз избирам да се обичам и приемам такава каквато съм
2. Аз съм достатъчно добра.
3. Хо'опонопоно: Прости ми! Съжалявам! Обичам те! Благодаря ти!
4. Храната е мой приятел.
За всяко утвърждение се правят по няколко кръга.
Според мен клипчето като цяло е прекалено общо. Май е хубаво да се прави ТЕС пред огледалото - пробвах го преди малко с хо'опонопоно и погледа ми на няколко пъти се опита да избяга от мен.
Аз си правя предизвикателството. Работя върху различни текущи проблеми и правя "В мир със себе си". Килограмите не ме вълнуват чак толкоз много
Превода ми е първобитен, ама толкоз мога. Дано да е полезен на някого.
1.Бъди безгрешен в словото. 2.Не приемай нищо лично. 3.Не прави предположения. 4.Винаги прави най-доброто, на което си способен.