Не съм се сърдил на никой,взех си поука и се замислих за това което и всъщност направих и писах в моята тема.Явно пътят ми е бил от тук,да срещна вас и с ваша помощ да преодолея стените в които се биех толкова време и сега да мисля с друга глава и да съм на друг акъл,а и аз написах преди да спра да пиша известно време тук,че живота продължава и на никой не се сърдя.Всъщност и,споровете които се пораждат тук мисля,че са ценни за всички.ivangp написа:Гена, пак приемаш нещата твърде лично. Сега пък си обиден, наранен и се чувстваш нападнат. Все неща за ТЕСане. Изобщо, хубаво е че имаш успехи и ги споделяш, но приятелю имаш мнооого за ТЕСане и за в бъдеще ще имаш. Аз също имам. Всеки има. Поводите за ТЕСане никога няма да свършат, докато сме живи, според мен. Хубавото на форума, е че ни се показват разни неща за ТЕСане в самите нас. Направил си "грешка". Приеми го. Спри да се дърпаш като магаре на мост и да се изживяваш като ущипана булка. Най-бързия изход от ситуацията е много ТЕС и приемане. Всеки "греши". :Грешките" остават грешки само, ако не се поучим от тях. А докато не ги приемем няма как да ги оползотворим. За мен няма грешки в живота. Има само уроци. Спри да се съпротивляваш и да наливаш малсо в огъня. ИзТЕСай си негативните емоции и продължавай нататък. Научи си урока!
Тук всеки е прав за себе си. Кой какви уроци ще научи и кой каво ще изТЕСа в случая ще определи това кой по какъв път ще продължи от тук нататък. Няма грешни пътища, стига да са осъзнати.
И накрая да напомня, че тази тема е "Дъра-Бъра", а не ГЕНАТА.
Според мен е най-добре да се концентрираме върху:
1. Споделяне на положителен опит с ТЕС
2. Отговаряне на въпросите н тези, които изпитват трудности в приложението на ТЕС.
Всички останали коментари и спорове са загуба на време и нерви, поне за мен.
И аз съм го правил преди, признавам си. Но се надявам да съм си научил урока.
И накрая една хубава българска поговорка, която според мен може да е много полезна в случая:
Всеки може да закара едно магаре до водата, но никой не може да го накара насила да пие.
иииаааа. иииаааа (това трябваше да е рев на магаре)
Прав си,не напразно споделих в един от постовете си,че явно попаднах на подходящите книжки,но не само,че ги прочетох,но и почнах да прилагам написаното и се радвам на промяната и резултатите,а и не напразно за това почнах да споделям и пиша отново тук!:)nikimm написа:Гена,всичко това е ок, стига да достигнеш до момента на осъзнаване иначе това е само информация.
Всеки си знае кое е най-добро за него!Избор винаги има.Не всичко което четем трябва да приемаме за вярно,коментирали сме в други теми,че истината е индивидуална.Това което някой автор пише и споделя в книгите си е неговото виждане,а какво ние ще сметнем за истина и намерим за необходимо да оставим в себе си и да приложим в живота си,да помогнем за разрешаването на даден проблем,сами си избираме и преценяваме!Yandra написа:Гена, почти напълно е вярно написаното. Казвам го от позицията на дългогодишен добър слушателСега се уча да не съм чак толкова добър слушател - всичко трябва да е с мярка.
За този пост ставаше дума. Логиката, която изтъкваш не я схванах. Налучкал си действително, че приемам нещата лично.Тогава просто споделих мнението си, като ненапразно завърших думите си с "всичко трябва да е с мярка". Говоря само въз основа на собствения си опит, затова давам примери със себе си. Приказването на общи приказки и клишета не ми харесва. Информацията ни залива отвсякъде и предпочитам точно и ясно формулирани мнения.гената написа:Всеки си знае кое е най-добро за него!Избор винаги има.Не всичко което четем трябва да приемаме за вярно,коментирали сме в други теми,че истината е индивидуална.Това което някой автор пише и споделя в книгите си е неговото виждане,а какво ние ще сметнем за истина и намерим за необходимо да оставим в себе си и да приложим в живота си,да помогнем за разрешаването на даден проблем,сами си избираме и преценяваме!Yandra написа:Гена, почти напълно е вярно написаното. Казвам го от позицията на дългогодишен добър слушателСега се уча да не съм чак толкова добър слушател - всичко трябва да е с мярка.
А това,че сега се учиш да не си чак толкова добър,ми звучи,че явно някои от нещата ги приемаш твърде лично,замисли се върху това!От всяко нещо човек винаги има каква поука да си извади,недей гледа на всяко нещо точно така,както си мислиш,че е в действителност!
Ако човек гледа на проблемите само като на проблем,не е добре за него!Във всеки един такъв трябва да се научим да виждаме положителните неща,а те определено в повечето случаи остават незабелязани от нас!
Аз също не обичам общите приказки,да се говори по същество и от личен опит!Yandra написа:За този пост ставаше дума. Логиката, която изтъкваш не я схванах. Налучкал си действително, че приемам нещата лично.Тогава просто споделих мнението си, като ненапразно завърших думите си с "всичко трябва да е с мярка". Говоря само въз основа на собствения си опит, затова давам примери със себе си. Приказването на общи приказки и клишета не ми харесва. Информацията ни залива отвсякъде и предпочитам точно и ясно формулирани мнения.гената написа:Всеки си знае кое е най-добро за него!Избор винаги има.Не всичко което четем трябва да приемаме за вярно,коментирали сме в други теми,че истината е индивидуална.Това което някой автор пише и споделя в книгите си е неговото виждане,а какво ние ще сметнем за истина и намерим за необходимо да оставим в себе си и да приложим в живота си,да помогнем за разрешаването на даден проблем,сами си избираме и преценяваме!Yandra написа:Гена, почти напълно е вярно написаното. Казвам го от позицията на дългогодишен добър слушателСега се уча да не съм чак толкова добър слушател - всичко трябва да е с мярка.
А това,че сега се учиш да не си чак толкова добър,ми звучи,че явно някои от нещата ги приемаш твърде лично,замисли се върху това!От всяко нещо човек винаги има каква поука да си извади,недей гледа на всяко нещо точно така,както си мислиш,че е в действителност!
Ако човек гледа на проблемите само като на проблем,не е добре за него!Във всеки един такъв трябва да се научим да виждаме положителните неща,а те определено в повечето случаи остават незабелязани от нас!
Добър слушател съм и в следствие на това в течение на годините често ми се е случвало да съм неформален лидер. Само ми се искаше хората да ме харесват (това съм го тесала).Никой не ме е питал искам ли да бъда лидер, аз лично не съм се стремяла към това.
Лидерството ми е носело както положителни, така и отрицателни емоции. Може би понеже не съм го искала, отрицателните са били с по-голяма тежест...не знам. Не съм мислила по въпроса, но и не ми е на дневен ред в момента.
Това е, Гена! Аз си правя изводите от всичко. От много години ценя поговорката "Всяко зло за добро". Благодаря ти за напътствията, дано си извадя поука и от тях.