На нея не й е проблема в създаване на визуализация, а на задържането й.
Мая, сега видях, че имаш 747 мнения. Приемам го за добър знак. Връзка - Боинг 747. А в момента хич не летя.
Последно промяна от ivangp на 09 Ное 2010 22:39, променено общо 1 път.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
(Ох, и аз не летя. Писна ми тая депресия
Един бил "на жена" и попитал "Може ли да ти викам Ева, защото си ми първата", а тя казала, "Да. Тогава аз ще ти викам ТУ154")
И все пак с историире в книгите е по-лесно да практикуваш. Било то създаване или задържане на визуализация. Мотивацията е различна.
Ето, сещам се за онзи човек, който се готвил за важен бизнес разговор. Дълго време си представял разговора, докато всички реплики му се оформили и вече само си ги повтарял. Когато дошло време за самия разговор, станао така, че той и събеседникът проиграли мот-а-мот въображаемата сцена.
Една такава история може да те надъха и да те мотивира в практиката.
Мая, последното дето си го написала, не си го препоръчвам. Това според мен е свързано с очакване. Може и да има някакъв положител ефект, но повече неблагоприятен. Не е ли по-добре да отидеш на среща отпуснат, освободен и да реагираш според ситуациятя, като те води интуицията и много други неща, но да оперираш с тях просто свободно! Така си мисля!
"Същността на "философията" е в това, човек да живее така, че щастието да зависи колкото се може по-малко от външни фактори"
Епиктет
Наистина имам проблем със задържането на въображаемото събитие(скачане,ходене изправена)без да се наслагват други случки към него!ще чета литераура по въпроса и дано се справя!
Относно Тесчо в4ера и днес направих десетте серии през половин час,като ми отива половината ден–през това време не се храня,след като спра, до края ям плодове и пия още вода.Напрежението покай мен в момента е малко повече и незнам дали е подходящ този глад,но...
Като се тесам освен,че болкта се засилва,усещам,че някак казвам думите механично,като робот-не влагам всеки път силна емоция,изричайки фрзите.Това пречка ли е за по-добрите резултати?Тоест свикнала съм вече да ги казвам и понякога мисля за друго,минавайки по точките(университета,дали ще се справя,)
Трябва ли всяко потупване да е със силна емоция,защото на моменти имам чувството,че нещо не действа и бъркам някъде.
Много благодаря за отговоите и ще чакам своя резултат с напредващата ми упоритост,по-късно при други въпроси и мои затруднения ако може и една среща да направим няма да е зле!
Да, трябва да не е механично. Когато правиш ТЕС, посвети се на ТЕСа и не мисли за друго.
10 пъти през половин час = 5часа. Как ги сметна че ти отива половината ден?
Прави ги през час.
Иди на срещата на 20ти! Виж темата в Семинари- дати и отзиви.
Привет!
Искам да отбележа ,че от 3- 4 дни болката е увеличена двукратно-въобще не мога да се движа изправена, дишането също е затруднено ,тесам само за кръста,но сменям настройката вече и за дясната страна ,защото и там се появи ужасна болка!вкарвам и трудното дишане като вледствие премахването болката долу ,че се качва горе!ДАНО Е РЕАКЦИЯ И ДАНО ПО-СКОРО МИНЕ
Бубулечи, трябва да мине, не спирай. Явно е същата реакция, през която си щяла да минеш и след масажите.
Ако имаш възможност, не се занимавай с друго сега. Сведи до минимун задълженията си.
Благодаря за куража
mayadob!!!
Днес мога да да се отдам изцяло на Тес и ще се възползвам.
Чудя се по 2 серии през интервал половин час дали са достатъчни,да увелича ли?
Относно датата за среща ще умувам още малко и ще пиша дали имам възможност да дойда!
Поздрави на всички тук!!!
Щом си си освободила време, не мисли колко серии за колко време правиш. Тесай колкото можеш повече. Дори може да правиш сесии по час-два нон стоп тесане.
Исках да споделя -снощи преди да заспя си предстваях въображаеми картини,които пак не задържах дълго време.Изведнъж насочих мисълта към лявата страна на кръста(дето е жестоката болка)и си престваих как я навивам на кълбо и го пускам да изтече перз левия крак!Ииии ..... СТАНА НЕЩО,усещах как преминават изглички , накрая ми изтръпна крака,докато болката понамаля!Дишането ми стана пък много плитко и повърхностно,много трудно,опитах и там да насоча мисълта,но някак се уплаших и не успях.После съм заспала.ВСЕ ПАК СЕ ЗАРАДВАХ СЕ,ЧЕ МОГА ДА НАПРАВЯ НЕЩО И СИ КАЗАХ- СУТРИНТА ЩЕ СЪМ СУПЕР!
Днес обаче,излизайки навън, болката беше неописуема, и аз просто се върнах обратно вкъщи...не можах да издържа!Иначе предизвикатеството го правя всеки ден ,макар и през нееднакви винаги интервали!Края на тази седмица ще получа отговор от здравната каса за резонанса и ако го направя може би ще трябва да сменя и настройката от резултата му!МНОГО ИСКАМ СКОРО ВСИЧКО ДА СЕ ОПРАВИ И ДА НЕ СЪЩЕСТВУВА ОДВРАТИТЕЛНАТА БОЛКА!
от мен поздрави!!!!!!!!!:)
Хубаво е че се пораздвижват нещата при теб.
Допускаш няколко основни грешки, които са често явление при начинаещите.
1. Плашиш се от процесите които са ти нови и необичайни и спираш да работиш точно тогава когато най-много се нуждаеш от работа.
2. Бързаш с изводите, понеже отчаяно желаеш да се оправиш бързо.
Нещо по-различно е станало, нещо ново си почувствала и ти вече решаваш, че си се оправила.
В повечето случаи при начинаещите процеса протича горе-долу така:
правят един или няколко ТЕСа, и визуализации. Нещата се поразмърдват. Те се обнадеждават. Симптомите се облекчават и те решават, че са се излекували. Следват радост и упование. А на другия ден или след един час и т.н. като разберат, че не са се оправили напълно, т.е. има нова проява на симптомите, вместо отново да приложат ТЕС, следва отчаяние и изводи от рода на: Не мога да се справя с този проблем.
ТЕС не работи.
Няма спасение.
Не искам още едно разочарование. и т.н.
Проблемът в случая идва не от това, че ТЕС не работи или че те не могат, а защото изводите им са прибързани, надеждите са големи и отчаянието съответно е пропорционално.
И най-вече защото са се вкопчили отчаяно в постигането на определен резултат.
Упорита работа му е майката и гъвкавост в подходите.
И не на последно място. Непривързаност към резултата.
Последнот е най-трудно да се осъзнае, разбере и постигне.
Всъщност с непривързаността / независимостта трябва и да се започне.
Т.е. с изчистване на емоциите породени от наличието на проблема.
Та не се отчайвай, дерзай, пробвай нови подходи и визуализации и не се плаши от това което става!
Помни - когато ти е най-зле и най-те е страх тогава най-много се нуждаеш от ТЕС. И тогава е най-вероятно да постигнеш голяма промяна, ако прилагаш ТЕС.
Благодаря ти за изчерпателния анализ и насока.Със сиурност е истина,това което казваш и аз проумявам кривината си!
Интересно ми е да те питам само как например хора,които визуализират и поставят срокове-до коледа например ще съм здрав и става.Те също имат такова прибързано очакване за оздравяване-дори в филма Тайната става така-човекъ на легло проежектира,че е здрав и точно на този ден иска да е вън от болницата и така става.КАКВА Е РАЗЛИКАТА???
Според мен никаква разлика няма! Всичко е възможно, какво те притеснява в това?! Звучи тривиално, но вярвам в това, може да се случи с всеки, зависи от силата на намерението примерно, може да зависи и от много други неща. Това, което си написала, може да ти прави допълнително напрежение, но пък е и мотивация.
"Същността на "философията" е в това, човек да живее така, че щастието да зависи колкото се може по-малко от външни фактори"
Епиктет