Karmacoma (Jamaican aromakarmacoma написа:уф. интересно ми е да чета за тес и подобни методи на лечение, виждам логика за нарушаването на енергията, бих отишла на семинар и още какво ли не, но когато вляза в този форум винаги ми става лошо.
сигурно трябва да го тесна.
просто имам чувството, че сте се вглъбили толкова във всичко това и в себе си, че сте спряли да се наслаждавате на живота с всичките му всъщност отрицателни страни, защото се стараете прекалено много да ги пренебрегвате.
все едно. по темата. музиката каквато и да е тя в зависимост от предпочитанията и хората може да донесе удоволствие. на върлите фенове на стила какво ще им кажете? абе я вземи се тесни, защото това ще ти навреди на организма. ако не друго - със сигурност ще ви вземат за полудяли.
общо прието е вече за храната, за пиенето, пушенето, наркотиците и всичко останало. но изкуството никой няма право да ти го отнема в каквато и форма да го приемеш, защото както и да влияе на водата то винаги си остава извор на нови знания, на нови светове, ако щете социални контакти и тн. колкото до темите, които са засегнати, всъщност като всеки друг стил музика обхващат не една тема, а напротив - прекалено много. и не е задължително да изпълват с песимизъм или гняв и отчаяние, а даже обратното - в повечето случаи целта е да надъхат. така че въпросът е в гледната точка, предпочитанията и в отношението на всеки един човек за влиянието на изкуството върху него.
на мен лично чалгата ми действа отвратително, става ми лошо само като чуя, пък камо ли да се оставя да послушам. това какво значи? че нещо аз съм сбъркана или че съм напълно нормален човек със свое си виждане за нещата.
пиша всичко това, защото ми се струва тъпо да се пълнят главите на хората с такива глупости, които биха им повлияли на вкуса, без кой знае каква истински положителна промяна.

Спокойно, аз нали писах по темата, че слушам такава музика, която ме изпълва с положително усещане, поне аз го окачествявам като такова. Всичко, което ми "прави" метъл музиката, е да ме надъхва

Но не се ограничавам само в един стил. Тук въпросът е точно гледната точка, или казано по друг начин- какво ние влагаме в енергията на музиката.

Щом не те изпълва чалгата, няма да я слушаш, съвсем нормално. И мен не ме радва, и аз не я слушам.