С ТЕС по следите на изгубеното време

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
Публикувай отговор
Arethuse
Майстор

Мнение от Arethuse »

Аз пак позациклих, по-добре се чувствам, ама едно ниво по-горе и цикля... както и да е. Вчера се събудих с главоболие, което ТЕС-нах, докато отивахме на пазар и ми мина, после следобед изведнъж се почувствах много зле (може би защото малко закъснях с яденето, ама чак пък толкова... а и не чувствах глад, а отпадналост), като цяло се чувствах доста зле и след като се прибрах, спах два часа. Можех и още да спя.

Днес се събудих горе долу добре, но после пак ми прилоша и в момента ме боли глава.

Сега като се замисля, май е възможно това да е от спирането ми (за трети път :lol: ) да пия кафе? Бях започанала да прекалявам напоследък, а и тук всъщност няма хубаво кафе или поне аз не съм открила. Та може и да е за това. В четвъртък пих едно кафе, в петък не съм пила, вчера и днес пия какао обаче.

Ще ТЕС-вам всичко, което изброих.

И един въпрос към Иван - кое рибено масло тук е читаво?
ivangp
Site Admin

Мнение от ivangp »

Cod liver oil - най добре в магазините на DVC (Discount vitamin Company) ili DVS (Discount Vitamin Stores) не помня точно кое от двете е точното название, но там са най-евтини всички суплементи. :)
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Arethuse
Майстор

Мнение от Arethuse »

Имам нужда от жокер.

Опитвам да ТЕС-на една алергия, която имам от малка. Тя се изразява в едни ситни пъпчици, които ми излизат най-вече по ръцете, сърбят и кожата загрубява. Като бях малка, положението беше по-зле, след това по едно време беше почти изчезнала, миналата година пак се появи и сега пак... Когато ТЕС-вам сърбежа, той се оправя, но пъпчиците си стоят и най-лошото е, че на места кожата изсъхва и се напуква до кръв. Сега, не е някакво чудо, в смисъл и с нея може да се живее, но така пък, навила съм си на пръста, че искам да я махна с ТЕС.

Та според както сочи науката, седнах и мислих, мислих и по едно време се оказа, че само седя... :lol:

Искам да кажа, че се опитах да си спомня случки, свързани с въпросната алергия, но нищо не ми дойде наум. Доколкото знам я имам от много малка, майка ми ме е водила по много лекари, но така и не се знае към какво точно е алергията.

Някаква идея ще ми бъде от полза...
Arethuse
Майстор

Мнение от Arethuse »

Искам да споделя нещо любопитно.

Преди малко четох една статия на емофри как да използваме ТЕС при учене. И понеже нали съм от тези, дето още не са се изучили, реших да пробвам да го приложа за моя случай, защото имам о г р о м н и проблеми с мотивацията напоследък.

Значи накратко първият кръг в статията-пример е за човек, който учи език за програмиране Джава и има проблем и прочие... и първият кръг е Въпреки, че ми е скучно, аз избирам... еди какво си...

Та направих аз този кръг с проблем/утвърждение на три пъти. Започнах от ниво 10, завърших също на ниво десет. Ми ще си кажете и какво ни занимаваш тогава? Ми нямам си работа, затова :D :lol:

(Да, офтопик, имам си много работа, но все си търся извинения да не я свърша, все нещо друго е по-важно, или по-интересно, или ме боли глава, или корем, или някой за нещо ми е крив, абе...)

Та понеже при приключване на процедурата никак не усетих да ме обхваща някакъв кой знае какъв главоломен интерес и непреодолимо желание да си допиша проекта, и за да разбера все пак какво е станало, се върнах да прочета една публикация, която бях започнала преди малко, но така и не можех да довърша (друг проблем - много ми е трудно да започна да чета един текст и да го завърша до края). И така върнах се и си и започнах да чета. В субективното ми усещане за това, че ми е скучно да чета статии нищо не се промени, о б а ч е се натъкнах на нов и много интересен аспект и някак си изведнъж се заинтригувах. Това е доста интересно и според мен кореспондира с това, което някои хора казват за предизвикване на събития от ТЕС. Един вид, когато настройката ти за нещата се промени, и самите неща се променят за теб. Открих топлата вода, но исках да го напиша. Сега обещавам, че ще се опитам да прочета докрая и материала за тес, и моята статия (която е дълга скромните 123 страници).

Благодаря за вниманието 8) :D
ivangp
Site Admin

Мнение от ivangp »

Браво, преоткрила си я все пак -топлата вода де. Така си е, когато си променим отношението към нещата и света около нас се променя. всъщност светът около нас е само едно отражение на нашите мисли у убеждения. Променим ли убежденията променя се и отражението, т.е. светът около нас.
А ТЕС е идеална за промяна на убежденията и най-вече за елеиминиране на Психологичния Обрат (Ако не знаеш какво е това, виж книгата за ТЕС!), който ни съботира промяната и прогреса.
Последно промяна от ivangp на 28 Май 2007 07:45, променено общо 1 път.
Arethuse
Майстор

Мнение от Arethuse »

Знам бе, знам (за психологичния обрат)... аз си го знаех по интуиция още преди да знам какво е ТЕС и има ли почва у нас.
Лошото е, че понякога нищо не правя. Само си записвам фрази и проблеми, които трябва да ТЕС-вам и си стоят записани. Имам изписани купища листа...

ПП Тая компания за суплементи не я открих. Взех си Fish oil, защото в другото имаше витамин А и Е и ме е страх да не предозирам...
Arethuse
Майстор

Мнение от Arethuse »

Сега като се замисля, след първия кръг на ТЕС снощи (дето си мислех, че няма промяна на нивото, защото не усетих промяна в субективните си усещания), по-скоро се е случило друго - онзи проблем (скуката), ако изобщо е съществувал (взех си фразата на заем от текста, малко си я измених де, но все пак), след ТЕС-ването вероятно е изчезнал и се е появил на негово място някакъв друг... днес работата ми върви доста и с вдъхновение, което отдавна не ме е обхващало (пу-пу, да не ми е уроки ;) - тоя последния израз сигурно е някакъв "народен" ТЕС :lol: ).
Arethuse
Майстор

Мнение от Arethuse »

След топлата вода вече открих и колелото.

Надявам се в скоро време да открия и хартията, книгопечатането и други полезни неща :lol: 8)

Напоследък спя много. И много ми се спи. Не е да кажеш да се преуморявам. Може би пък там е проблемът?

Вечер си лягам към 12 (понякога и по-рано, но общо взето, и в девет да си легна, минута след това вече спя; не се оплаквам от това, защото имах период на безсъние и знам какво е, така че ако трябва да избирам между това да спя много и да не спя, определено ще избера спането). Сутрин по идея трябва да ставам в 7 (по едно време имах идеята да ставам в 6, но засега ми се вижда доста абстрактна), но всъщност се събуждам към осем и ми е много трудно да стана.

Като залезе слънцето (а то залязва към 18ч) вече ми се спи. Много ми е трудно да правя каквото и да било на изкуствена светлина и това е така от няколко години (а като студентка редовно учех нощем до втори курс). Затова или седя (ама точно седя, без да правя нещо) пред компютъра, или ходя да тичам и такива неща. Но така или иначе, дори и да си легна по-рано от 12, все ставам в 8 и все със зор.

Та снощи, след много ТЕС, успях да работя до късно и си легнах в 1. СТрахувах се, че няма да стана на сутринта навреме и/или няма да съм продуктивна, и ТЕС-нах страха + утвърждаваща фраза.

Сутринта се събудих с часовника в 7 в идеално състояние и станах свежа като репичка :D

Мисля за известно време всяка вечер да си правя такъв ТЕС, за да вляза малко в режим.
Arethuse
Майстор

Мнение от Arethuse »

Току-що пък мисля, че преборих (удивително лесно) ПМС-то. При мен се изразява в обща отпадналост, главоболие и общо взето неспособност да се вършат смислени неща или координирани движения.
Arethuse
Майстор

Мнение от Arethuse »

Защо понякога се получава така, че макар да усещам, че се самонавивам, сякаш нямам сили да се ТЕС-на...

Това е някакъв мазохизъм сигурно.

Вчера си легнах късно, бях изтощена и ядосана, няколко пъти започнах да ТЕС-вам, обаче нито един път не довърших. Не можах. Не знам как да го обясня, просто сякаш нямах сили.

Съответно сутринта се събудих с болка в главата и очите (така става, като не се наспя) и доста ТЕС ще ми трябва, за да работя днес :(

Между другото осъзнах още една посока, в която трябва да се трудя с ТЕС - емоциналната ми зависимост и нуждата от чуждото одобрение, по-скоро от демонстрацията му. :?

Това ми хрумна, докато ТЕС-вах, че не искам да се освободя от гнева си към един човек... не знам дали имат връзка.

Може би пък вчера заради многото ТЕС съм дала накъсо накрая, знам ли...

Забелязвам, че като ми се понатрупа повече ТЕС и ми се отваря някакъв необясним апетит. Миналата година обаче ме избиваше на тирамису, сега ме избива на свинско, което все пак е за предпочитане...
ivangp
Site Admin

Мнение от ivangp »

Ами товас умората и невъзможността за завършване на ТЕС сесията си е класически случай на психологичен обрат. Трябва да го ТЕСнеш.
Точно при подобни случаи трябва да се упорства с ТЕС защото тогава се напипва някакъв дълбок проблем, който подсъзнанието се опитва да предпази от промяна с подобни трикове, като умора, нежелание, раздразнителност, липса на концентрация и т.н.
Arethuse
Майстор

Мнение от Arethuse »

ivangp написа:Ами товас умората и невъзможността за завършване на ТЕС сесията си е класически случай на психологичен обрат. Трябва да го ТЕСнеш.
Точно при подобни случаи трябва да се упорства с ТЕС защото тогава се напипва някакъв дълбок проблем, който подсъзнанието се опитва да предпази от промяна с подобни трикове, като умора, нежелание, раздразнителност, липса на концентрация и т.н.
Нали? :evil: И аз това си мислех, че аз съм просто едно олицетворение на психологичия обрат :x

Вчера цял ден :!: ревах, спах и се чувствах ужасно, болеше ме главата, боляха ме очите и имах чувството, че просто ще умра (ако имам късмет, де)

Вече не си спомням дали правих тес, май направих няколко кръгчета... бях като в транс. Даже нямах апетит много, което е твърде рядко и необичайно за мен.

За сметка на това днес се чувствам много добре. Имах една важна среща и доста се ТЕС-вах преди това и мина доста добре.

Продължавам с ТЕС-а... ама тия къси съединения много ме изтощават.
Arethuse
Майстор

Мнение от Arethuse »

ТЕС-нах вчерашната криза.
Но не знам чудя се как го тес-вам психологичния обрат.
Arethuse
Майстор

Мнение от Arethuse »

А да, забравих да се похваля, че се сдобих с два сребристо-блестящи чисто бели косъма...
ivangp
Site Admin

Мнение от ivangp »

Arethuse написа:ТЕС-нах вчерашната криза.
Но не знам чудя се как го тес-вам психологичния обрат.
Ами как -ТЕСваш чувството - че си изморена, че не ти се прави ТЕС, че не можеш да се концентрираш и т.н.
Публикувай отговор