Затова и навремето се отказах от ТЕС – ами не мога да възприема идеята да се потупвам механично и да чакам резултат "на късмет" (защото не е сигурно дали ще настъпи), пък в същото време да нямам елементарен усет как се задвижва биоенергията през точките.
Essence,от скоро започнах интензивно да работя с ТЕС.Чудел съм за някои неща които са писали други хора тук,но явно е било защото съм отработвал частични проблеми за които съм видял,че мога да ползвам техниката и разбира се имах резултати.Мислех си,че няма върху какво друго да работя или не съм искал.А и може би пък съм си казал,че ТЕС може да не ми помогне за това.Каквато и да е причината,тя си е в мен.Сега с повече работа,желание да погледна себе си и какво се случва с мен,да следя мислите какви емоции и чувства предизвикват в мен и съответно къде и какви болки причиняват в тялото ми,аз започнах да се усещам и владея,да чистя наред негативното в мен.Ако аз мислех като теб,явно щях да си страдам от бездействието ми и това да се чудя как другите могат,а аз не.
В момента съм в един много добър мир в себе си и продължавам с голямо желание и успех да работя с ТЕС.И според мен идеята и липсата на усет си е твой проблем,а не на ТЕС!

Техниката е само инструмента който ние решаваме дали да използваме за да си помогнем,а не ТЕС да ни помогне.Според мен понякога това се бърка от самите нас и ни служи като оправдание.
Всеки така или иначе си намира своя начин как да се самолекува и възстановява,както в случая и ти.Ако пиша това към теб,е че понякога според мен,ние пропускаме една възможност поради факта,че или не я виждаме или не сме готови за нея все още или,че не ни е по вкуса и ни мързи.Няма универсално средство за лечение,има си индивидуално което всеки сам намира,ако слуша и гледа себе си.Аз лично стигнах до това заключение на този етап от практика и личен опит.
Някои успяват,защото такава е съдбата им.Повечето успяват,защото такова е решението им.
Анатол Франс