Гена, всеки има право на мнение, не на всеки се дава правото да изказва всяко свое мнение поне в този форум. Има си правила. Правилото, наложено от мен, като администратор на форума, в случая е:
"Не обиждай и не атакувай личности, които така или иначе не познаваш добре, за да изказваш мнение за тях."
Циата свързан с употребата на алкохола е много на място и няма проблем за него.
Проблемът е в този ти пост:
гената написа:Още спиш,събуди се!И това не го казвам сега,за тази сутрин,а по принцип!!!!
Използвах алкохола за да подтисна негативните емоции,това е!
Контрола трябва да е от теб,а не от алкохола.Уж четеш книжки,а ми се оправдаваш като ученичка!Това,не е отговор на мъж който иска да постигне нещо сам,със силата на волята си!
Това за самовнушението в дъра бъра от къде го изнамери и какво постигна с четенето на подобно нещо?Какво осъзна?Какво те тласна напред по пътя на осъзнаването и преодоляването на проблемите които си тръгнал да решаваш?
Честно казано това за мен е пълна боза и напълно безмислено,жалко е ако си губиш времето в четенето на такива неща!
Да ти обясня по-ясно разликата между атака на личност и атака на мнение с цитати от твоя пост.
Още спиш,събуди се!И това не го казвам сега,за тази сутрин,а по принцип!!!!
Уж четеш книжки,а ми се оправдаваш като ученичка.
Това,не е отговор на мъж който иска да постигне нещо сам,със силата на волята си!
Това са примери за атака на личността. Ти говориш за него и го характеризираш него, т.е. личността с определения. Това е което не искам да допускам в този форум.
Ти не го познаваш и не знаеш какъв е, спи ли или не спи, мъж ли е, ученичка ли е и т.н.
За разлика от.
Честно казано това за мен е пълна боза и напълно безмислено,жалко е ако си губиш времето в четенето на такива неща!
Това вече е атака на мнение. няма определения за личността има определения за мнението.
Всеки може да изрази неприемливо за околните мнение. Както и ти си направил в случая. Но това не го/те охарактеризира като личност. А само е проява на временно състояние на духа, емоциите и мисленето. Индивида е повече от моментните си мисли и емоционални състояния.
Т.е. и твоето мнение в случая
не те прави заядливо копеле, което само търси с кого да се скара и на кого да натрие носа при положение, че самото то все още не си е оправило собствените проблеми. Не вижда гредата в своя двор, а сламката в чуждия.
Разбираш ли сега разликата?
Толерантност и разбиране, е добре да проявяваме повече към себе си и към другите. И когато има критика, нека е насочена към мненията, мислите и емоционалните състояния на индивида, а не към вкарването му в рамки. Това е проява на гъвкавост за самите нас. А и когато се критикува е добре да се даде алтернатива.
"Осъзнай се!" "Събуди се!" и т.н. са примери за друг вид общи приказки, които до нищо продуктивно не водят.
Конкретни стъпки от рода на - ТЕСай си нерешителността, нуждата да си прав, нуждата да бъдеш чут и т.н. са конкретни стъпки водещи към конкретен резултат. А не общи приказки, изразяващи обърканост и собствени ограничения, шаблони на мислене и емоционални състояния.
Всеки има свой път на развитие и всеки върви по своя с различна скорост.
Живей и остави и другите да живеят.
Предлагай, но не налагай.
А и още нещо в тази връзка - това не е охарактеризиране на личността ти, я охарактеризиране на емоционалното ти състояние в момента, според мен. Прави ми впечатление, че не успяваш да схванеш хумора в постовете и на trend (за Люси)в случая и на Frozendream, в една друга тема. Взимаш нещата много на сериозно, гневиш се, нетърпелив си. Възможно е тези мои мисли да те накарат да се позамислиш върху себе си и защо се чувстваш по начина по който се чувстваш от въпросните постове.
А може и да продължиш да упорстваш, че ти нямаш проблем, другите са с проблемите и те трябва да се променят и да спрат да правят и пишат "глупости" за да си добре ти самият.
Спомняй си за пръстите на сочещата ръка всеки път когато сочиш!