Спечелване на конкурс за работа

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
Публикувай отговор
Yandra
Активен

Мнение от Yandra »

Честит рожден ден на патерици :) Много здраве, късмет, любов и големи успехи с ТЕС :)
trend

Мнение от trend »

Благодаря за пожеланията! Иначе себезаявяването и себеотстояването ми се отлагат за неопределено време, предпочитам да не поемам отговорност ако може друг да я носи. Самочувствието ми продължава да е много ниско :( , предпочитам да угодя отколкото на мен да угодят. Ще дерзая къде да ходя :? , нали упоритост му е майката. Дерзайте и споделяйте за успехи/неуспехи с ТЕС на воля.
MAG2001
Майстор

Мнение от MAG2001 »

ЧРД и от мен.Да си здрав и щастлив! :D :)
[quote]Иначе себезаявяването и себеотстояването ми се отлагат за неопределено време, предпочитам да не поемам отговорност ако може друг да я носи. Самочувствието ми продължава да е много ниско , предпочитам да угодя отколкото на мен да угодят.[quote]

Това е от сатурновата дупка около рожденния ден бе, Тренд.Не му се вързвай.Пък и ние бързащите и искащите всичко веднага и на момента сме си така.Според мен вече си поел поне част от отговорността си/е като няма кой друг да я носи?! :) / ..така че супер си!Отвсякъде!
За всичко има място под Слънцето!
E тва е истината...
http://www.youtube.com/watch?v=DO1Bh7rZ ... re=related
trend

Мнение от trend »

MAG2001 написа:ЧРД и от мен.Да си здрав и щастлив! :D :)

Това е от сатурновата дупка около рожденния ден бе, Тренд.Не му се вързвай.Пък и ние бързащите и искащите всичко веднага и на момента сме си така.Според мен вече си поел поне част от отговорността си/е като няма кой друг да я носи?! :) / ..така че супер си!Отвсякъде!
Благодаря за поздрава! За сатурновата и аз знам но все си мисля че не е това, или поне че имам сили да се справя. Днес е чудесен слънчев ден! Пожелавам повече усмивки на всички!
trend

Мнение от trend »

Днес добре 5 случки оправих с ТКФ - наистина е изумително как болезнени неща стигащи дори до рев се оправят за няколко минути и всички след това изглежда нормално :roll: . Сега смятам да наблегна на нуждите и ще помоля за помощ как да отстраня нуждата от одобрение - защо му пука толкова какво мислят хората, защо не поемат отговорност за действията си и не си вярвам. Днес ми е доста спокойно и леко това е от ТЕС. Само напред и нагоре, свободата ми изглежда близо, себеотстояването което отложих също. Дерзайте
Аватар
гената
Майстор

Мнение от гената »

Причината за това употребата на алкохол да отслабва волята е лесно обяснима.Когато приемете в организма си нещо,което започва да контролира желанията,чувствата или емоции ви,вие допускате да бъдете контролирани от външни фактори и в този момент волята ви бива изтласкана от каквото и да било,тя отслабва-вие подкопавате онзи елемент от волята,който и дава силата да насочва и контролира.Когато тази практика продължи и се повтаря многократно,силата на волята постепенно намалява все повече и повече,докато самите и основи не бъдат разрушени.
Когато позволяваме на външен фактор да контролира чувствата и емоциите ви през определен период от време,вашият организъм скоро ще свикне да се подчинява на този външен фактор и ще спре да откликва на всяко усилие на волята да възстанови първоначалната си власт.Този факт дава отговор на много озадачаващи въпроси.Научаваме защо великите мъже и жени не са по-многобройни.Научаваме защо повечето хора толкова лесно се влияят от изкушенията,защо силните характери се срещат само от време на време и защо всеки велик народ е стигнал до падение.
Това е цитат от книгата-Вашите сили и как да ги използвате-Крисчън Д. Ларсън! :wink:
Някои успяват,защото такава е съдбата им.Повечето успяват,защото такова е решението им.
Анатол Франс
trend

Мнение от trend »

гената написа:Причината за това употребата на алкохол да отслабва волята е лесно обяснима.Когато приемете в организма си нещо,което започва да контролира желанията,чувствата или емоции ви,вие допускате да бъдете контролирани от външни фактори и в този момент волята ви бива изтласкана от каквото и да било,тя отслабва-вие подкопавате онзи елемент от волята,който и дава силата да насочва и контролира.Когато тази практика продължи и се повтаря многократно,силата на волята постепенно намалява все повече и повече,докато самите и основи не бъдат разрушени.
Когато позволяваме на външен фактор да контролира чувствата и емоциите ви през определен период от време,вашият организъм скоро ще свикне да се подчинява на този външен фактор и ще спре да откликва на всяко усилие на волята да възстанови първоначалната си власт.Този факт дава отговор на много озадачаващи въпроси.Научаваме защо великите мъже и жени не са по-многобройни.Научаваме защо повечето хора толкова лесно се влияят от изкушенията,защо силните характери се срещат само от време на време и защо всеки велик народ е стигнал до падение.

Това е цитат от книгата-Вашите сили и как да ги използвате-Крисчън Д. Ларсън! :wink:
Това ли да е причината, та аз не пия кой знае колко и на често, използвах алкохола за да подтисна силните негативни емоции това е.
Аватар
гената
Майстор

Мнение от гената »

Още спиш,събуди се!И това не го казвам сега,за тази сутрин,а по принцип!!!!
Използвах алкохола за да подтисна негативните емоции,това е!
Контрола трябва да е от теб,а не от алкохола.Уж четеш книжки,а ми се оправдаваш като ученичка!Това,не е отговор на мъж който иска да постигне нещо сам,със силата на волята си!
Това за самовнушението в дъра бъра от къде го изнамери и какво постигна с четенето на подобно нещо?Какво осъзна?Какво те тласна напред по пътя на осъзнаването и преодоляването на проблемите които си тръгнал да решаваш?
Честно казано това за мен е пълна боза и напълно безмислено,жалко е ако си губиш времето в четенето на такива неща!
Някои успяват,защото такава е съдбата им.Повечето успяват,защото такова е решението им.
Анатол Франс
trend

Мнение от trend »

Само ще напомня какво съм ти писал в тази тема на 17.06 -
"Гена, искам специално към теб да се обърна, надявам се да ме разбереш правилно, спри да спамиш и да се изказваш от погледа на заяждащ се или назидаващ".
Сега няма какво да добавя, не търся конфронтация и заяждане на дребно.
MAG2001
Майстор

Мнение от MAG2001 »

Сега няма какво да добавя, не търся конфронтация и заяждане на дребно.
Защо?!Защо бягаш от конфликтите?!Много добре знаеш в случая че си прав?!Тогава?!Що го не тури на място?!
И аз съм така, за разлика от теб се опитвам на всичко да се засмея..чат пат през сълзи ама нейсе.Аз пих "Аргимония" по този повод, ама още много агримония май иска.И като постъпваш в този конкретен случай с Гената коректо и не го навря в кучи приятел както си му беше реда.. и какво?!Така се чувстваш по благороден?!Предпочиташ да преглътнеш парещата глътка и да подминеш?!Що?!Щото ти си силен?!Ти си благороден?!Ми той що не е силен?!Айде вече и отсреща да стават силни и благородни!!!
Излиза , че като бягаме от конфликта-кой с пареща глътка, кой със бисквитка, кой с цигара..просто им отнемаме възможността да израстват!!!
И накрая пак ние криви....!!!!Айде писник вече!!!
:D :)
За всичко има място под Слънцето!
E тва е истината...
http://www.youtube.com/watch?v=DO1Bh7rZ ... re=related
trend

Мнение от trend »

Маг, много си права за всичко което написа. Но виж как след провокация и реакция идва осъзнаване, както каза Иван на семинара, страданието е нужно за осъзнаване и преодоляване. Отчитам като едно от нещата с нужда от ТЕС - избягвам конфликта и страдам, защото знам че съм прав. В случая с Гената си мисля /или мислех/ че сме от един отбор и затова няма полза от конфликт - изразил мнение човека ако иска да си помогне ще се осъзнае ако иска да си я кара както до сега така е решил. Но аз и в реалния живот съм така преглъщам и се трупа. Виж как споделянето води до намиране на решения, мен лично изобщо не ме притеснява да си казвам проблемите.
ivangp
Site Admin

Мнение от ivangp »

Всеки има проблеми, Гената също. :idea:

Гена, повтарям за пореден път - не атакувай личности, а коментирай мнения.
Всяко мнение с атака към личности ще бъде изтрито.

И пак повтарям един съвет, който засега не виждам да е приложен в действие.
Много се палиш. Явно има неща, които те палят. Това е добре, защото ти дава възможност да осъзнаеш какво имаш да чистиш в себе си. Преди да коментираш нечие мнение, СПРИ и изТЕСай, ВСИЧКИ НЕГАТИВНИ ЕМОЦИИ по отношение на мнението. След това пиши и коментирай.

Разбира се свободен си да не ме послушаш отново. :)
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Аватар
гената
Майстор

Мнение от гената »

trend написа:Пих ракия и бира, ходих на плаж, гледах предаването но мислите са пак същите. То на ден ми минават десетки мисли ако всяка я тесам по 5-6 серии то цял ден това трябва.... Единственото положително е че сещам че на зазоряване е най-тъмно..
А това Иване е твоят пост като отговор на trend:
Явно си добър в математиката. Я сметни сега колко бири и ракии изпи. Умножи ги по стойността им, след това умножи получената сума по 365 дни в годината, след това умножи по 60 (статистически се предполага, че толкова години ще живееш още). Така ще получиш сумата, която би спестил, ако можеше да не пиеш бири и ракии за да подтиснеш всички тези негативни мисли. Вече си милионер. Честито! Просто друга гледна точка.
Цитата от книгата който написах,е по повод този пост,който е написан преди време и помня какво е дискутирано в темата!Мисля,че в книгата много добре е написано,как хората прибягват към външни фактори,а това кой как разбира написаното е отделен въпрос.Сметнах за необходимо,че ще му е полезно да го прочете както и на други хора.Известно е колко много прибягват към това за да се успокоят и притъпят емоциите си,но не и да ги изчистят.В случая отговора на trend:
ми прозвуча като оправдание и съответно му казах малко по директно някои неща,както и засегнах поста ми темата дъра бъра за самовнушението:
За силата на самовнушението!!
Днес ще изчукам Люси!, - беше първата ми мисъл, когато се включи алармата и започна деня. Впрочем деня отдавна беше започнал, снощи до късно купонясвах с приятелчета.
Аз. Днес. Ще чукам. Люси. Слизам на пода.
Петдесет лицеви. Трябва да бъда във форма, нали аз днес - да, да...
-надолу, - ще чукам Люси
-нагоре. надолу-нагоре...
Петдесет пъти.
Самовнушение. Казват, че помага.
Люси. Стройна, Красива. Умна. Облича се като кукличка. От интелигентно и заможно семейство. Първи курс в университета за Национално и Световно стопанство. Свири на пиано. Секси парче, и аз днес ще я изчукам.........................
За мен това няма никаква стойност от която да се обогатя и поуча!Ако за другите има ок,само изказах мнение за което мисля,че имам право!
В случая аз лично си признавам,не виждам къде атакувам личности с тези си постове,освен ако не визираш trend,все пак темата е негова,ако е така ок!
Проблема ми е,че се занимавам с проблеми които някой друг трябва да си решава,а не аз да им обръщам внимание и да ги приемам като лични!Това е и причината поради която избягвах комуникацията с trend по скайпа,защото си имам други грижи и задачи и му го казах!
Всеки си намира начин и решение,като иска да попита и потърси помощ да пита,който прецени че може да е полезен да споделя и съветва!Всеки си има интуиция и сам избира кое е добро за него!
Анатол Франс
trend

Мнение от trend »

Гена, знаеш ли какво е смирение, защо веднъж не си признаеш че си сгрешил и да се извиниш. За мен това е мъжка постъпка, а сега носиш от 7 кладенеца вода за да се оправдаеш.
ivangp
Site Admin

Мнение от ivangp »

Гена, всеки има право на мнение, не на всеки се дава правото да изказва всяко свое мнение поне в този форум. Има си правила. Правилото, наложено от мен, като администратор на форума, в случая е:
"Не обиждай и не атакувай личности, които така или иначе не познаваш добре, за да изказваш мнение за тях."
Циата свързан с употребата на алкохола е много на място и няма проблем за него.
Проблемът е в този ти пост:
гената написа:Още спиш,събуди се!И това не го казвам сега,за тази сутрин,а по принцип!!!!
Контрола трябва да е от теб,а не от алкохола.Уж четеш книжки,а ми се оправдаваш като ученичка!Това,не е отговор на мъж който иска да постигне нещо сам,със силата на волята си!
Това за самовнушението в дъра бъра от къде го изнамери и какво постигна с четенето на подобно нещо?Какво осъзна?Какво те тласна напред по пътя на осъзнаването и преодоляването на проблемите които си тръгнал да решаваш?
Честно казано това за мен е пълна боза и напълно безмислено,жалко е ако си губиш времето в четенето на такива неща!
Да ти обясня по-ясно разликата между атака на личност и атака на мнение с цитати от твоя пост.
Още спиш,събуди се!И това не го казвам сега,за тази сутрин,а по принцип!!!!
Уж четеш книжки,а ми се оправдаваш като ученичка.
Това,не е отговор на мъж който иска да постигне нещо сам,със силата на волята си!
Това са примери за атака на личността. Ти говориш за него и го характеризираш него, т.е. личността с определения. Това е което не искам да допускам в този форум. Ти не го познаваш и не знаеш какъв е, спи ли или не спи, мъж ли е, ученичка ли е и т.н.

За разлика от.
Това вече е атака на мнение. няма определения за личността има определения за мнението.
Всеки може да изрази неприемливо за околните мнение. Както и ти си направил в случая. Но това не го/те охарактеризира като личност. А само е проява на временно състояние на духа, емоциите и мисленето. Индивида е повече от моментните си мисли и емоционални състояния.
Т.е. и твоето мнение в случая не те прави заядливо копеле, което само търси с кого да се скара и на кого да натрие носа при положение, че самото то все още не си е оправило собствените проблеми. Не вижда гредата в своя двор, а сламката в чуждия.

Разбираш ли сега разликата?

Толерантност и разбиране, е добре да проявяваме повече към себе си и към другите. И когато има критика, нека е насочена към мненията, мислите и емоционалните състояния на индивида, а не към вкарването му в рамки. Това е проява на гъвкавост за самите нас. А и когато се критикува е добре да се даде алтернатива.
"Осъзнай се!" "Събуди се!" и т.н. са примери за друг вид общи приказки, които до нищо продуктивно не водят.
Конкретни стъпки от рода на - ТЕСай си нерешителността, нуждата да си прав, нуждата да бъдеш чут и т.н. са конкретни стъпки водещи към конкретен резултат. А не общи приказки, изразяващи обърканост и собствени ограничения, шаблони на мислене и емоционални състояния.

Всеки има свой път на развитие и всеки върви по своя с различна скорост.
Живей и остави и другите да живеят.
Предлагай, но не налагай.

А и още нещо в тази връзка - това не е охарактеризиране на личността ти, я охарактеризиране на емоционалното ти състояние в момента, според мен. Прави ми впечатление, че не успяваш да схванеш хумора в постовете и на trend (за Люси)в случая и на Frozendream, в една друга тема. Взимаш нещата много на сериозно, гневиш се, нетърпелив си. Възможно е тези мои мисли да те накарат да се позамислиш върху себе си и защо се чувстваш по начина по който се чувстваш от въпросните постове.
А може и да продължиш да упорстваш, че ти нямаш проблем, другите са с проблемите и те трябва да се променят и да спрат да правят и пишат "глупости" за да си добре ти самият.

Спомняй си за пръстите на сочещата ръка всеки път когато сочиш! :wink:
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Публикувай отговор