Това,не го забравяйте също!

В случай,че се стигне до тук мисля,че и това тук ще е от полза за нея:vqra написа:
АЗ СЪМ ДО ТУК.
Oсвен в случай, че тя ме помоли за информация или помощ.
Тогава ще дам всичко от себе си, за да помогна
Тук въпросът е защо искам някоя си жена да се оправи от рак.ivangp написа:Вяра и Мая защо държите да "спасите" тази жена?
Защо продължавате да мислите, че правите добро когато помагате на някого по начина по който вие искате да му помогнете, а не по начина по който той иска да му се помогне?
(за Вяра, разбирам донякъде - в нейния случай има вина, която я кара да действа и мисли както действа и мисли, но за теб Мая, честно казано, се чудя и мая)
Тук правиш сравнение с жената, която е болна от рак. И използваш теорията, че всеки избира съдбата си. (Ако някое от последните две не е вярно, поправи ме.) В такъв случай, въпросът ти е: "Ако жената иска да е болна от рак, а ние се намесваме с познатите ни техники, помагаме ли й?"Ако аз искам да лежа, а вие ме вдигате да стана, помагате ли ми?
Ти си умирай, минавай си през прехода. Всъщност изобщо не мисля за смъртта, честно да си призная. Мисля си за това, че жената има едно мръсно и тъмно мазе, което искам да почисти.И освен това, докога ще продължавате да приемате смъртта като нещо лошо, непоправима загуба, финал, край и т.н.? Смъртта е само преход. Както и всичко останало.
Това не е пример, а е въображаема ситуация.Я да дам един пример.
Да предположим, че аз съм много умел лечител, който е живял преди 200 години, например. И в своите странствания срещам едно момиче на име Инга, което е много младо, да кажем на 18 години, и много хубаво, още не познало любовта и не изживяло най-хубавите години от живота си. Това малдо и нежно момиче чезне от коварна болест, която бавно я убива и никой не може да й помогне. Аз обаче знам едни тайни техники със странни имена, като ТЕС, КС, ПЕАТ и т.н. Съжалявам момичето, съчувствам му ( намек към Диана) и с тайните си техники й повлиявам така, че тя се излекува за няколко дни и живее до дълбоки старини.
Алилуя, тя ме боготвори до края на живота си. Семейството й ме смята за светец. Младежът в когото е влюбена и за когото по късно се жени ,и от когото има 2 деца ми е предан до гроб.
Въпрос към всички:
Добро ли съм направил? И на кого?
Днес приключих с пролетното почистване и всеки квадратен сантиметър у нас блести от чистота, но пак се кефя на първия, макар че и с втория нямам никакъв проблем - нали у нас вече е чистоДа си предсртавим, че артритът на някого съответства на стая, в която има да се почисти. Да си представим, първо, че един човек с артрит не се кефи на мърсотията около себе си и намира начин да почисти.
Да си представим пък сега, че друг с артрит седи в мръсната стая и недоволства, че е мръсно.
Аз се кефя на първия. Защо? Нямам идея. Порив, устрем. Може един ден да разреша проблема си с домакинството и да не мисля така. Ха-ха. Не вярвам.