Здравейте,
Да започна с похвала- във връзка с кръвно налягане. През последните няколко години имам периоди на повишено кръвно, което кардиоложката прецени (след ред тестове и изследвания) че е предимно неврогенно, и ми даде лекарства, които да пия при нужда. Много съм доволна от подхода и- след първоначалното премерване на кръвното, тя започва да ме разпитва за проблемите ми-къде са, защо са.. и след 10-15 мин разговор пак измерва кръвното, и то обикновенно е скочило поне с 10-15 мм нагоре. Тя винаги ми казва- "виж, ти само говориш за проблемите, и виж какъв е резултата. А представяш ли си какво правиш със себе си по цял ден ?? Хем изживяваш тея проблеми, хем непрекъснато ги предъвкваш в мислите си.. и се самонаказваш !! "
Та днес пак вдигнах кръвно 145/85. Аз винaи имам съпровождащи физичеси симптоми - главоболие, световъртеж, остри пробождащи болки в сърдечната област, и най-вече - невероятно вътрешно напрежение и нервност !! Всеки шум ме влудява, и ми иде да крещя ( но го задържам, как така ще крещя,нали сме за културните обноски

)Пробвала съм няколко пъти да преодолея това състояние къде с ТЕС, къде с дишане, но до сега не бях постигала задоволителни резултати.
Да, ама днес бях по-упорита и по-настоятелна с ТЕС , както за симптомите , така и за самото кръвно, както и с позитивни утвърждения, докато почуквам по
точките. Резултата- след първите 15 мин работа-140/85. След още 15 мин -135/85, а и пулса от 85 спадна на 65. Доволна съм, и ми се прищя да споделя с вас..!
Сега искам да споделя за ВИНАТА. Абе тя така ме е завладяла от 100 години, че мога да напиша моето име с малки букви, а нея- с главни

Ама само до сега беше така, сега имам специални дискусии за изясняване на взаимоотношенията ни и раздяла с нея.

)
След последния ми пост за тая тема реших да започна "издирване "на източници за вина. Започнах както обикновенно с балгодарност към живота си, който винаги се грижи за мен, към вселената, родителите си, ... и накрая към себе си. Казах си намерението да стигна до източници на това чувство, и.. изведнъж мозъка ми ме заведе в съвсем други аналогии- потупвайки по точките започнах едни разсъждения.. за нуждата/ненужда от вина. Питах се-защо се чувствам така, с какво това ми помога да стана по-добра(с нищо !) и защо изобщо си мисля, че като се чувствам виновна, нещата ще станат по-добри?? Преминах на.. РОЗАТА? Розата има бодли, може наистина да те нарани до кръв -трябва ли да се чувства виновна за това ?? Трябва ли да се притеснява за аромата си ?? Нали такава, каквато е, е царицата на цветята( все потупвайки поред на точките) Трябва ли слънчогледа да се чувства без достойнство затова, че няма своя утвърдена посока, ами се върти след слънцето?? Трябва ли птичките да са нещастни, и виновни,защото не могат да пеят като славея?? ...И все в тая посока на размисли.. ИЗВЕДНЪЖ ми изплува една картина- Кашлицата!! Аз от дете бях изключително кльощава и злояда, с лоши сливици и бронхит. Изплува ми картината как аз съм болна и кашлям (ПАК !! ), мама ми накиснала краката в гореща вода и сол, после ме маже с мас и аспирин, и накрая ми слага краката пред отворената печка (тея с дърва и въглища, помните ли ги??) и аз имам чувството, че ще ме опече ( в тоя момент реално почувствах как стъпалата ми стават горещи ) и накрая ми слага компрес на гърлото и серна вълна с камфор на гърдите (нямаше по-гадно, мъчително нещо от това !! / и ме слага в леглото. Късно вечерта ,когато всички спят, аз измъквам вълната ,ама почнах да кашлям, и не мога да спра!! Тогава усетих тая силна вина-да не събудя родителите си с моята кашлица.Спомням си, че даже се опитвах да спра да дишам, да си завивам през глава..само и само да не се чува силно че кашлям и да не събудя никой.Чувствах се много виновна, че може да ги събудя !! Може би е било и усещане че не заслужавам да натоварвам мама с болестта си, или пък съм имала нужда от емоционална грижа, а не физическа (тя си беше жив тормоз и наказание) Не знам, сега се сещам за това, а докато ТЕСах усещането за вина, че кашлям и не мога да се спра, започнах реално да кашлям и получих задух и драскане в дробовете.
Отне ми доста време да се върна към нормалното състояние, но се поуспокоих.
Аз винаги правя ТЕС със затворени очи-така ми идва, така най-ясно "виждам"катрините пред себе си.
На другия ден дойде нова изненада-псориатричните петна на ръцете ми се влошиха много- както първоначално се влошаваха от ново хомеопатично лекарство. Ставичките с петна се подуха, подпухнаха, кожата стана като след изгорено- червена и болезнена,почнаха силно да сърбят и да се лющят. Абе поизплаших се.. макар че тесах симптомите, най-вече сърбежа (бях на работа и повече не можех да си
позволя) На втория ден-вчера, процеса беше почнал да се успокоява, подпухналите места като изгорено се излющиха и имаХ по-търпим сърбеж (малко ТЕС )
И сега най-доброто- днес петната са спокойни, леко зачервени,там където беше дълбоко възпалено и като рана-сега е леко розово. Петната на лактите са също излющени и по-мъничките са избледнели..
Но пък ме е натиснала сенната хрема и запушения нос.
Ако взема предвид начина, по който действа правилното хомеопатично лекарство-да изкарва симптомите и болестта от вътре-навън:от горе-надолу:от важни-към по-маловажни симптоми и да връща болестта/симптомите от сегашно състояние към началото , към първото оплакване- мога да приема, че съм към категорично, генерално подобрение. При мен всичко започна със сенна хрема -един ден след като ме приеха в болница за задържане с втората дъщеря/преди това имах 3 спонтанни аборта в първия месец на забременяването / и започнаха хормонални лечения. В стаята имаше кокичета.. и аз започнах да кихам?? Това си е МНОГО добра случа за ТЕС, ама.. пък не си спомням (нито пък сега изживявам) някави ясни емоции?? Пак ли с тея мои подтиснати емоции ?? Уффф, при първа възможност ще почна да ровя/пробвам и обхождам оттук-там, докато се добера до нещо.
Както винаги-с благодарност и нетърпение очаквам вашите идеи, нещо, което аз не вигдам като причина(та макар да е под носа ми

)
Исам да попитам- трябва ли да ТЕСам чувствата, които сега изпитва, или тея, които съм изпитвала тогава, или няма значение?? При мен се получава това,което знам, помня, че съм изпитвала тогава ??
Дано всички имаме спорна и спокойна седмица !!
Пожелавам много усмивки!!