Напоследък ми се случиха интересни ТЕС преживявания.
Едното е, че установих, че съм пристрастена към ТЕС. Тук някъде имаше тема за това, но предпочитам да си кажа какво и как, тук!
Как го открих аз (вие може отдавна да сте го забелязали, ама никай от вас не ми го е казал!?)?
Та, усетих, че отдавна, като изТЕсам нещо не следва онова отприщване на енергия или бурна радост, няма такъв "радостен" белег, само промяна в реалността. Усетих и бунт да ТЕСам. Усетих, че не правя нищо без ТЕС на заден фон. И почнах да човъркам това все по- задушаващо ме присъствие на ТЕС в съзнанието ми. Запитах се: "толкова ли вече не мога да мисля, правя, живея без ТЕС!?". "Не трябваше ли вече да съм се научила да говоря със себе си без посредничеството му!?". Започнах да се потупквам

и да си мисля тези неща. Изведнъж избухнах в нещастен рев, че ако изгубя ТЕС, губя живота си! Изясни ми се, че за мен има вододел на живот преди ТЕС- нещастен, смотан, болен, не мой си... и живот с ТЕС- активен, щастлив, жив, интересен, развиващ се на някъде- все интересен, дори и ако има моменти на нещастие, по- здрав. За мен се оказа че "ТЕС" е приел смисъл на "Живот". Освободих се от този смисъл прикачен към "ТЕС" и изведнъж се усетих много свободна, силна, самостоятелна... добри за мен неща. Окапаха ми разни напъни свързани с ТЕС, ТЕС стана пак просто инструмент, един от многото.
Друго, което ми се случи е, да успея, не знам дали окончателно, да скъсам кармичната връзка от страна на майка ми и всички произтичащи от това връзки с енергии (информация, проблеми, убеждения...). За това ми помогне и Мая с нейната идея за кармичните връзки и пускането им- работа по на едро и генерално, за оправяне на живота. Не успях веднага, минах през подробности, но успях да мина през проверката на - прощавам ти, обичам те, благодаря ти, прости ми- почувствани от душа и сърце. А майка ми е тази, заради която преди три и нещо години видях ТЕС! От тогава доста неща поради нея оправих в себе си и може би вече съм стигнала някъкъв край! Подлежи на проверка. Предстои, като назрее момента, да направя това и по отношение на баща ми, просто като втория базов фактор в живота ми. Но не обещавам!
Покрай освобождаването ми от ТЕС, стигнах и до ново съзнаване на това какво е същност (висше съзнание) и какво ЕГО.
Заформи ми се следната идея:
Раждаме се някаква форма на енергия със съзнаване на същност- чиста, светла и щастлива, можеща знаеща- висша. Самото раждане е обличане на висшата същност с тяло (материализиране). То носи свое калъфче- ЕГО и за същността ни, което е мекичко и аз си го представям като пластелин. Раждаме се (хващам този момент, въпреки, че смятам че оформянето ни започва от сътворението на света, за да онагледя по- ясно идеята си) с такъв пластелин-обвивка на самосъзнание за пълноценна същност и се започва сблъскване с всичко и всеки от т.н. живот- указания: Как да/не съм, кога да/не съм, къде да/не съм, какво да/не съм, защо да/не съм! От тук имам две линии на съждения.
Първата е, че: ако при тези сблъсквания с външния свят указанията съвпадат с моето усещане за същност това поражда самоутвърждаване и усилване на усещането ми за същност и ЕГО то ми е все по- доволно и щастливо, че е добро калъфче. Това носи положителни емоции, съответно реакции на съзидание (може би не само). Ако обаче указанията противоречат на моето усещане за същност, то моето калъфче- ЕГО възроптава и това е конфликт пораждащ негативни емоции, съответно разрушителни реакции (може би не само).
Втората е, че: тези указания от външния свят оставят отпечатъци по пластелинения ми калъф- ЕГО и тези отпечатъци наслагвайки се заформят деформирано ЕГО. Ето че имаме вече висше Аз, висша същност и Земно, човешко Аз- ЕГОто. То е неразделно от СЪМ докато сме живи. И започва борба между тях, за надмощие. И изглежда че това е "играта", с която се "раждаме". Точно по тази борба ние започваме да забелязваме, търсим, намираме и разграничаваме висшето си Аз и ЕГОто- човешкото си Аз.
От тук и осъзнаването, че колкото по- в началото на раждането ни успеем да не допуснем оставянето на отпечатъците на външния свят, толкова по- свободни израстваме като изява на същност (индивидуалност, качества, талант...). Колкото по- слаби сме в защитата на СЪМ, толкова повече и по- крепки стават отпечатъците (рамки), ЕГОто ни болно.
Осъзнавайки тези неща ми става по- лесно сякаш, да формулирам и освобождавам егото си от деформации, да разбирам реакциите си....
За един ден бях без усещане за его и бях просто СЪМ- щастливо и пълноценно, което пак ме води към твърдението, че СЪМ е щастливо само по себе си, като даденост, а ЕГО е нещастливото, деформираното от чуждите Его-та, неуспели да са просто щастливо и пълноценно СЪМ. Защото като сме СЪМ и сме щастливи и пълноценни, нямаме необходимост да коригираме света в себе си или извън себе си. Когато обаче сме ЕГО, направо се чувстваме длъжни да го правим! И се сещате какво става- нови и нови конфликти.
Като забавен страничен ефект- потвърждение на написаното беше, че като се чувствах само СЪМ изведнъж разбрах, че не знам какво е ТЕС и трябва да науча, да прочета отново книгата, да почна отново да се образовам по темата ТЕС. После се запитах, че от къде тогава знам изобщо за ТЕС? Къде пропадна знаенето на ТЕС, практикуването му? Ами те са в ЕГО зоната!
P.S. Това изявление беше реализирано благодарение на балансираното сътрудничество на моите СЪМ и ЕГО, с любезното съдействие на тялото ми- терен за проявление на живота. Благодаря!