Преди 2 месеца моят диетолог ми препоръча да си купя книгата на ТЕС и да действам по нея. Преди това ми даде да гледам клипчето от V box-a.
По принцип много си падам по нестандартни практики на лечение, а тази ми харесва защото се работи с емоции. Прочетох книжката, даже 2 пъти, научих основната рецепта и т.н.
ПРОБЛЕМ:
1) Когато ТЕС-вам чувство от миналото /например гняв, ярост/. Определям си, че днес ще ТЕС-вам само гневът. Когато го решавам съм спокойна. Когато започвам да се сещам за случки с гняв и да ги тесвам, гневът ми вместо да намалява започва да се увеличава, а съм започнала от "спокойна".... Решавам, че всъщност гневът е изчезнал е заменен от друго чувство и затова ми изглежда, че е още съм гневна. Пробвам с друго чувство, но колкото повече се съсредоточавам, на чувството което ТЕС-вам толкова по-силно става то.
2) Как да заменя отрицателната емоция с положителна при ТЕС-ването?
3) Къде се използва фразата "напълно и безрезервно приемам себе си" ...другаде, освен в началото на основната рецепта
4) Абе..изобщо при мен не действа!

Като гледам хората имат много добри резултати/ без мен/. Веднъж пробвах да лекувам главоболие, уж следвах болката и накрая пак изпих 1 хапче за да ми мине.
Къде греша?