Диана, може би трябваше да обясня точно какво разбирам аз под „интуитивната аз”, имайки предвид колко емпирично и ненаучно стоят нещата в моята глава, но не ми мина през ум.
Значи в моята глава понятията са 3 – „
съзнателната аз” (по която нямаме различия) „
интуитивната аз” – аз в алфа, на границата между съзнание и подсъзнание, там до където мога да достигна и взаимодействам директно и „
подсъзнателната аз”, която си съществува и от която научавам по нещо от сънищата или др.канали, но тя в горното описание роля нямаше, затова не я споменавам. Опитвам се да посвивам правомощията и на „съзнателната”, макар че на нея принадлежи една значителна част от деня ми, но поне да не взема важни решения в живота ми, да не ме ръководи особено. Абе с две думи – опитвам се да си бъда колкото се може повече „интуитивната аз”, но до колко съм ... когато съм в алфа или ЧО определено съм, но през останалото време, доколко я разбирам и следвам съветите и ... винаги има какво още да се направи, нали съм процес, усъвършенствам се постепено. И ... общо взето това е всичко, което мога да ти кажа по този въпрос.
Самото взаимодействие между трите в моята глава още по не мога да ти го обясня, ще заприлича на детска приказка, но не мога по друг начин, недей да се смееш, за мен това са само усещания и мога да го направя само с пример.
Значи „подсъзнателната” да речем ми се оплаква, че с нещо я наранявам или че преди съм я наранила, то за нея няма преди и сега, злопаметна е, а и преди беше малко ревла, но се пооправи, сега почти изобщо не мрънка. Аз разбирам това когато нещо ме заболи (през „съзнателната”, иначе „подсъзнателната” се прави на важна и не ми говори

, само понякога с някой сън, като види, че няма на къде). За да не ме боли питам „интуитивната” какво да я правя, защото ако оставя това решение да зависи от „съзнателната”...., тя доста е скарана с мъдростта и лечението, но пък чува добре, вижда добре, абе има страхотни локатори, и съвсем без нея също няма да се оправим. Ясно е, че и без „подсъзнателната” няма да оцелеем – тя добре че си казва когато я боли, че иначе – ти си описала какво ще стане. Абе работим си като екип, така да се каже, всяка си има задачки, и трите са сладки като цяло.
А малко по-сериозно, аз мисля, че с ТЕС не само променяме отношението си към хора и ситуации, които ни нараняват, а после идват други хора и ситуации и те пак ни нараняват и така до безкрай. Мисля, че с ТЕС се учим да не бъдем раними (или по точно да не нараняваме подсъзнанието). Само че на мен колко точно живота ще ми трябват да стана напълно неуязвима

– „интуитивната” и тя дори май не знае, не че съм я и питала, защото сигурно ще и трябва калкулатор

.
Надявам се, че не те дразни, че се отнасям по-леко (шеговито) с тези неща

. Аз иначе мога да бъда и сериозна

.