Как да помогна на снаха ми? ( рак на яйчниците)

Интересни случаи на успешно приложена ТЕС.

ОПИТВАЙТЕ ТЕС ЗА КАКВОТО СЕ СЕТИТЕ!!!
ВЕРОЯТНОСТТА ДА ИМАТЕ РЕЗУЛТАТИ Е ОГРОМНА.
Публикувай отговор
Аватар
nia
Майстор

Мнение от nia »

Иване,

Аз не съм убедена, че тази жена прави съзнателен избор като избира химиотерапията като средство за лечение, и за това се намесих.
Според мен тази жена се е хванала за традиционната медицина като удавник за сламка, защото в главата и друга смислена алтернатива за оцеляване няма. Очевидно е разочарована от ТЕС, но има и други гледни точки, като ГНМ например. Пък после да прави избор, да, избора така или иначе пак ще е нейн, но не удавнически.
ivangp
Site Admin

Мнение от ivangp »

Nia, предния ми пост не бе адресиран към теб, освен въпросите в края му, които се отнасят единствено за даденият от мен пример. :wink:
Последно промяна от ivangp на 17 Май 2011 19:53, променено общо 1 път.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
vqra
Майстор

Мнение от vqra »

ivangp написа: Ако аз искам да лежа, а вие ме вдигате да стана, помагате ли ми?
А ако ти не искаш да лежиш, но не знаеш как да станеш?
Аз лично си мисля, че повечето хора не искат да умират млади /особено от рак/ Но се случва все по-често. Mисля си, че те наистина не знаят как да станат.
ivangp написа:И освен това, докога ще продължавате да приемате смъртта като нещо лошо, непоправима загуба, финал, край и т.н.? Смъртта е само преход. Както и всичко останало.
Все пак разсъждаваме като майки. Тази жена има дете, което няма още 4 години. Според теб все тая ли е дали едно дете ще израстне с майка си или не? Говорим за общия случай, а не за частни случаи на майки, без които е по-добре.

Не съм съгласна, че всяко добро е зло. Доброто е Добро. Толкова е просто. Човек има вроден нюх за това кое е добро и кое е зло. Има вродена чувствителност за Любовта. Taка мисля аз.
Per aspera ad astra!
vqra
Майстор

Мнение от vqra »

nia написа:Иване,

Аз не съм убедена, че тази жена прави съзнателен избор като избира химиотерапията като средство за лечение, и за това се намесих.
Според мен тази жена се е хванала за традиционната медицина като удавник за сламка, защото в главата и друга смислена алтернатива за оцеляване няма. Очевидно е разочарована от ТЕС, но има и други гледни точки, като ГНМ например. Пък после да прави избор, да, избора така или иначе пак ще е нейн, но не удавнически.
Aбсолютно вярно!

Въпросът ми е, ОТ ГЛЕДНА ТОЧНА НА ВЯРАТА /която е най-важното нещо/, дали е по-добре да имаш много алтернативи и да се луташ коя да избереш и да изпаднеш в противоречия или е по-добре да вярваш безрезервно на 100 % в едно единствено нещо.

Многото алтернативи не подкопават ли Вярата?
Per aspera ad astra!
ivangp
Site Admin

Мнение от ivangp »

Аха, и според твоя вроден нюх в дадения от мен пример спасението на Инга от болестта добро ли е?
Това, че мислиш от позицията на майка оправдание ли е на начина ти на мислене или е просто заключение?
Въпросът ми е, ОТ ГЛЕДНА ТОЧНА НА ВЯРАТА /която е най-важното нещо/, дали е по-добре да имаш много алтернативи и да се луташ коя да избереш и да изпаднеш в противоречия или е по-добре да вярваш безрезервно на 100 % в едно единствено нещо.
Как е възможно човек с вроден нюх към доброто да задава подобен въпрос? :roll: :shock: :) :wink:
vqra
Майстор

Мнение от vqra »

ivangp написа: Това, че мислиш от позицията на майка оправдание ли е на начина ти на мислене или е просто заключение?
Aбсолютно заключение. Особено след като видях сълзичките в очите на малкия в болницата, когато подаваше на майка си подарък - икона.
Много е лошо за едно малко дете да загуби майка си. Ама толква е лошо, че човек, който се опита да погледне през розови очила горното твърдение бих счела за обезумял.
Как е възможно човек с вроден нюх към доброто да задава подобен въпрос? :roll: :shock: :) :wink:
Тук съм без думи. Направо ме закопа с въпроса си. Видях, че съм го задала излишно. Разбрах, че ако дам на снаха си цялата си любов, вяра и добронамереност, аз ще знам как да и помогна и няма да има нужда да питам тук.
Per aspera ad astra!
Аватар
nia
Майстор

Мнение от nia »

Вяра,
Просто обясни на жената, че след химиотерапията шансовете и да си помогне (ако се наложи) с алтернативни методи ще бъдат много, много по-малки (спрямо сега), защото това не е като да пиеш няколко години Eutyrox или месец – антибиотици. Чела си и знаеш какво казват хората, запознали се с ГНМ чак след като са минали през химиотерапия.

От там натам тя си решава. А за обичта и подкрепата – ясно е, че ще и я дадеш, каквото и да избере.
ivangp
Site Admin

Мнение от ivangp »

nia написа:Вяра,
Просто обясни на жената, че след химиотерапията шансовете и да си помогне (ако се наложи) с алтернативни методи ще бъдат много, много по-малки (спрямо сега)
Това също няма как да го знаем със сигурност и също е индивидуална истина, която може да бъде колкото полезна, толкова и вредна.
Аватар
nia
Майстор

Мнение от nia »

Да , индивидуална е, така е, но в последно време се сблъсках с два случая на хора, които след като минаха през химиотерапия се сринаха психически до такава степен, че каквато и да е истина, казана на време, щеше да им е от полза, защото това бяха все хора, на които определено им се живееше.

Аз мисля, че в най-добрия случай, ако човек е безкрайно стабилен психически, престоя сред други хора на химиотерапия няма да му се отрази, но няма и да му помогне, а във всички останали случаи – ясно е какво става. Вливането на химия в тялото, с което природата също ще трябва да се справи – отделно.

ГНМ казва, че метастазите са резултат от последващи конфликти, свързани със страх от диагнозата (болничен престой, химиотррапии ...). Може и да не е истина, но може и да е. Дори и да е под съмнение, аз пак предпочитам да го знам, преди да вземам решения като това.

Тази жена има вяра, че образуванието е хванато на време – какво и кого тогава се налага да трови и убива с химия?
Аватар
гената
Майстор

Мнение от гената »

ГНМ казва, че метастазите са резултат от последващи конфликти, свързани със страх от диагнозата (болничен престой, химиотррапии ...). Може и да не е истина, но може и да е. Дори и да е под съмнение, аз пак предпочитам да го знам, преди да вземам решения като това.
Тук само едно се замислям,след като не се работи по причината,а по следствието за мен е нормално от този страх,за който споменаваш да се появи ново следствие,защото има още един нов емоционален проблем,а именно емоционалните проблеми са причината за това заболяване,нещо което медицината не отстранява и няма метод за нея!
Въпроса е,че не всеки е силен и смел в този случай,приема диагнозата като присъда,няма сили да се изправи срещу болестта и да тръгне срещу нея,за да види какво иска да му подскаже тялото,какво се посочва в книгата Болестта като път и да се излекува!
vqra
Майстор

Мнение от vqra »

nia написа:
Аз мисля, че в най-добрия случай, ако човек е безкрайно стабилен психически, престоя сред други хора на химиотерапия няма да му се отрази, но няма и да му помогне, а във всички останали случаи – ясно е какво става. Вливането на химия в тялото, с което природата също ще трябва да се справи – отделно.
Да, но все пак забавя деленето на лошите клетки, т.е. "осъзнаването" може да се отложи за известно време, печелим време така да се каже. Ако се направи със 100 %-ва вяра в медицината /каквато я има в случая/ и със самовнушение като при онази жена, за която Иван разказваше, че не е имала странични ефекти от химиотерапията, тъй като по 100 пъти на ден си е повтаряла, че тя вреди само на лошите клетки.
nia написа:ГНМ казва, че метастазите са резултат от последващи конфликти, свързани със страх от диагнозата (болничен престой, химиотррапии ...). Може и да не е истина, но може и да е. Дори и да е под съмнение, аз пак предпочитам да го знам, преди да вземам решения като това.
Едва ли е истина, щом в първа степен на рак на гърдата след операция 98 % не получават метастази.

nia написа:Тази жена има вяра, че образуванието е хванато на време – какво и кого тогава се налага да трови и убива с химия?
Вярата е, че е хванато навреме, че се чувства прекрасно и мн. бързо се възстановява след операцията. И че на всяка цена трябва да направи химиотерапия. Химиотерапията влиза в сметките на вярата и.
Тя е повярвала на всичко, което и е казала лекарката.

Мнооого жалко e това, че знаят че лечението им не помага /в по-голямия процент от случаите/, но успяват да накарат много от пациентите си да не вярват на нищо друго и че това е единственото добро решение. От каква гледна точка добро?!!! :roll:
Последно промяна от vqra на 05 Окт 2011 09:49, променено общо 1 път.
Per aspera ad astra!
Аватар
nia
Майстор

Мнение от nia »

Вяра,
От поста ти разбирам, че вярвяш на традиционната медицина, че в тялото ни съществуват „лоши клетки”, както и че химията забавя развитието им ...., а не вярваш на ГНМ, че страха от сблъсъка с реалността в болниците причинява вторични конфликти ... странна птица си ти ..., а иначе ти самата се лекуваш с алтернативни методи ...

За рака на гърдата, ако прочетеш повече (ГНМ – нямам къде другаде да те пратя) ще разбереш защо процента на излекуване е толкова добър, а за рака на яйчниците (пак според ГНМ) вече ти обясних защо е толкова лош в първия си пост, макар, че не вярвам процентите да са чак такива, какъвто си цитирала.

Не съм против вярата на жената, а против това, че е приела химиотерапията за панацея, просто защото не познава други гледни точки. Моите наблюдения са, че обикновено хората в нейното положение научават за алтернативи едва след като всички възможни поражения са нанесени и тогава единственото което се случва е, че към конфликтите им се прибавя още един „Ако малко по-рано бях научил за това, колко различно би могло да бъде всичко ...”.
Аватар
гената
Майстор

Мнение от гената »

nia написа:Вяра,
От поста ти разбирам, че вярвяш на традиционната медицина, че в тялото ни съществуват „лоши клетки”, както и че химията забавя развитието им ...., а не вярваш на ГНМ, че страха от сблъсъка с реалността в болниците причинява вторични конфликти ... странна птица си ти ..., а иначе ти самата се лекуваш с алтернативни методи ...

За рака на гърдата, ако прочетеш повече (ГНМ – нямам къде другаде да те пратя) ще разбереш защо процента на излекуване е толкова добър, а за рака на яйчниците (пак според ГНМ) вече ти обясних защо е толкова лош в първия си пост, макар, че не вярвам процентите да са чак такива, какъвто си цитирала.

Не съм против вярата на жената, а против това, че е приела химиотерапията за панацея, просто защото не познава други гледни точки. Моите наблюдения са, че обикновено хората в нейното положение научават за алтернативи едва след като всички възможни поражения са нанесени и тогава единственото което се случва е, че към конфликтите им се прибавя още един „Ако малко по-рано бях научил за това, колко различно би могло да бъде всичко ...”.
Ниа,искам да те попитам,ти познаваш ли някой който си е помогнал с ГНМ или ти лично да знаеш това от личен опит,което четем как работи?
Лично аз,както и явно много други хора използват информацията като един ориентир да се насочим какви емоционални проблеми трябва търсим при работя с ТЕС в случая,ако човек му е трудно да си спомни неща от миналото!Доста си убедителна с посочването какво прави ГНМ!

P.S.Мисля,че не си разбрала Вяра какво иска да каже точно,става въпрос че жената болна от рак вярва на традиционната медицина,а не тя! :wink:
Аз преди операцията на една жена съм я запознал с ТЕС,знае че сама трябва да се справи и изчисти причината,след операцията виждам,че слуша какво и казват лекарите,коя жена колко добре и е понесла лъчетерапията и сега разбирам от друго място,че е зле и не и се обаждам,защото виждам,че тя си е избрала своя път по който да тръгне и избор!Доверява се на други,а не на себе си и това и го казах,как ми изглежда отстрани и си противоречи,но в случая аз и да искам да и помогна с насоките и техниките които могат да се ползват,след като тя си е решила,значи това иска тя,и то е важното!
ОК!
На Люляците пък ще бъда с друга жена,пак е оперирана от рак и е на химитерапии,тя пък е със желязна психика и е добре!Смаяла е и лекарите в болницата,дори са я викали да помага в някаква ситуация за друг човек!
Ако я види човек какво говори,ще си каже пълно куко е,но е позитивно настроена и не се усеща страх или колебание!
Аватар
nia
Майстор

Мнение от nia »

Да, Гена, знам че трябва да уважаваме избора на хората, но от друга страна мисля, че избора трябва да е базиран на информация, това аз наричам избор. Жал ми е за хората, които прявят избор (по отношение здравето) по липса на избор (повечето хора в нашия свят), защото всички алтернативи са толкова подтиснати (като информация) и от традиционната медицина и изобщо.

Също смятам, че никой не може да направи такъв важен избор вместо мен, колкото и да ми се меси, пак аз ще си реша накрая, но ще реша на база на информацията, която съм получила в следствие на това "месене". Прилагам това и за останалите, но дали е приложимо за всички ... не знам. Поне за хората около мен, които познавам отблизо мога да кажа, че е приложимо, не са "овце" както се казава, но си прав, че за всички не мога да знам.
Аватар
гената
Майстор

Мнение от гената »

Който търси намира!Аз и който и да било тук,след като сме искали и търсили,сме намерили начин да се справяме със проблемите си!Няма нищо случайно в живота и след няколко месеца,ще напиша нещо което сега се случва с мен,но искам да мине повече време и да събера материал,като всичко е в резултат на търсене и положително мислене,а и ТЕС който може би пък е вече като за капак на всичко до тук!
Преди малко се обадих на жената за която споменах,каза че си е много добре,дори е седнала да пише книга!
Последно промяна от гената на 18 Май 2011 11:57, променено общо 2 пъти.
Публикувай отговор