ANTOANET1 написа:искам да попитам Иван какъв ще бъде смисъла от ТКФ след като болката ми е толкова силна,че не й действа нищо.
Този въпрос бе обсъден на семинара. Отговорът ми е същият, както и тогава. Аз не съм избрал да дискутирам нищо лично твое тук. Ти зададе този въпрос и вече си получи отговора. Като не ти харесва отговора, както не ти харесваше и на семинара, продължавай да търсиш съчувствие и разбиране, докато някой ти отговори, както би желалала да ти бъде отговорено. Самият факт, че питаш отново показва, че самата ти се съмняваш дали си права. Но какво ли разбирам аз, нали не съм психолог.според теб бих ли постигнала нещо с тес,ако формулирам декларациите върху проблема ми с автоимунния тиреоидит на хашимото,а да пропусна тес за случките около случката с майка?Благодаря ти!
Свободна си да постъпваш както желаеш в живота си. Ако не искаш отговори, които не ти харесват не задавай въпроси. Иначе си поемаш риска, както за отговорите, така и за последствията от действията си.
Тази тема е за Хашимото и аз мисля, че много хора се страхуват или не желаят да хванат бика за рогата, също като теб и тази дискусия би могла да им помогне. Затова и смятам, че мястото й си е тук.
Относно това:
Така е. Но да знаеш корена и да не го адресираш според мен е, най-меко казано, неразумно.Забележка: Откриването и елиминирането на корените на
проблема не е задължително, а желателно. Дори да не ги
откриеш, пак можеш да елиминираш проблема само като
работиш ежедневно върху симптомите му.Мисля,че това е отговора!
Интересното е, че на следващия ми семинар имах абсолютно аналогичен на твоя случай - жена с хашимото, която също установи, че проблемът й е започнал след смъртта на баща й. И каза че веднага се захваща да чисти този проблем. Т.е. действията и мисленето й бяха абсолютно обратни на твоите. Ин тя се разплака само при мисълта за смъртта му. Та не мисля, че болката й бе по-малка от твоята.
И последно, само да ти напомня, че ти зададе въпрос и аз ти отговорих.
Аз зададох въпрос и ти не ми отговори, а само се обясняваше и обиждаше.
Ако искаш дискусия, уважавай опонента си, като отговаряш на въпросите му. И дискутираш по темата, без да заобикаляш неудобните въпроси!
Чакам си отговора.