Ачо, предполагам че не е проблем за теб да добавям някои неща по японските упражнения в твоята тема. Ако сметнеш за неуместно моля да ме известиш . Мисля че темата ти много близка до идеята на тези упражнения . Дълго време считах упражнения като гимнастика, за която ми казаха че оправя това или онова, но пък основната идея не била точно това )))))))! Мисля че след употребата им вече около 8-9 месеца имам идея всъщност какво е емоционалната промяна от тях. Упражненията се правят до максимално опъване и не е нужно да се използвал голямото разнообразие от тях на опит. Всичко е до вкус в момента. Упражненията дават възможността да почувстваме, това което често забравяме, чувството за себе си на физическо ниво. Идеята е след упражнението да запазим това чувство! Упражненията са създадени за оцеляване в лудницата , както скоро се изказа един запознат ))))! Достатъчно е едно опъване за секунда , за да отидеш в спокойствието )))! Там основно е отново немисленето, а чувстването на промените които се развиват след опъването. Мисля че упражненията развиват приятно любопитство към самите нас. Според мен усещането на емоциите и физическите промени след едно упражнение, не включва мислене, ако искрено ги загледаме
))
Поздрави
Чи-Гун - традиционен китайски метод за здраве и дълъг живот
- Angel_K
- Напреднал
- Обратна връзка:
Чи Гун , Тай Чи ...
Всичко това работи.
Пример стоях като "мъж" на течение , хем го знаех.
На другия ден цялата ми дясна плешка и под нея бяха схванати меко казано.
Та напънах се , изритах мързела си и почнах Чи Гун - 12мин сутрин и вечер.
На 3тия ден болката се засили на 10 по СЕН не спрях с Чи Гун и на 4тия ден се събудих на 60% ОК.
На 5тия бях 100% ОК.
Та така , много е опасен "мозъчния хемароит"(МЪРЗАТА)
Всичко това работи.
Пример стоях като "мъж" на течение , хем го знаех.
На другия ден цялата ми дясна плешка и под нея бяха схванати меко казано.
Та напънах се , изритах мързела си и почнах Чи Гун - 12мин сутрин и вечер.
На 3тия ден болката се засили на 10 по СЕН не спрях с Чи Гун и на 4тия ден се събудих на 60% ОК.
На 5тия бях 100% ОК.
Та така , много е опасен "мозъчния хемароит"(МЪРЗАТА)
Мина около 1 година откакто правя упражненията от сей- тай (японски упражнения). Тези дни ми се случват интересни неща. Под интересни неща имам пред вид поява на стари мисли и стари спомени, които буквално съм забравил. Появяват се спонтанно )))). Някои от спомените изплуват с усещането на емоционална трансформация (ЕТ). Мина известно време и реших да се консултирам и с други, които практикуват тези упражнения. Оказа се че и други имат подобни усещания. Като цяло спомените вървят отзад напред. Този който ми показва упражнениета ми каза че след по-продължителна употреба може да се случи това което съм забелязъл, което междудругото се случва и при него. Нещо което той ми сподели е че е получил усещането на детето когато е бил на 5 години, докато в един момент е осъзнал, че всъщност гледа собствените си деца )). Могат да се получат физически симптоми от предишни времена, т.е. нещо като преживяването им. Такива забелязвам и при себе си. Друг момент е и увеличаването на сенситивността в дланите. Семинарът, койо посетих преди време по сей -тай се водеше от човек, който као си положеше ръка на корема, можеше да подскаже какво си изживял вчера например )). Понякога опитвам тези работи по всякакви места по тялото на домашните около мен. Усещанията към техните тела е по-особена а усещането за тях , понякога напомня техниката КС.
Поздрави
Поздрави
"Същността на "философията" е в това, човек да живее така, че щастието да зависи колкото се може по-малко от външни фактори"
Епиктет
Епиктет