Въпрос за подсъзнателните блокажи
Въпрос за подсъзнателните блокажи
Здравейте и Честита Нова Година!
Имам въпрос за това което аз с мои думи наричам "подсъзнателни блокажи" - или нещата в които вярваме без да осъзнаваме.
Например - "много искам да имам нещо, да постигна нещо и т.н., но подсъзнателно не вярвам че съм достатъчно добър за това, че заслужавам и т.н. "
Досещате ли се за какво говоря? Помня че и тук и в книгата се споменава за тях, но не ми стана ясно как точно се справяме с тях?
Благодаря!
Имам въпрос за това което аз с мои думи наричам "подсъзнателни блокажи" - или нещата в които вярваме без да осъзнаваме.
Например - "много искам да имам нещо, да постигна нещо и т.н., но подсъзнателно не вярвам че съм достатъчно добър за това, че заслужавам и т.н. "
Досещате ли се за какво говоря? Помня че и тук и в книгата се споменава за тях, но не ми стана ясно как точно се справяме с тях?
Благодаря!
Началото на всяка основна рецепта на ТЕС е премахването на психологическия обрат. Става въпрос за това с потупването на ръба на дланта и казването три пъти на "Въпреки, че...."
Освен това можеш да правиш ТЕС само върху някой психологически обрат или подсъзнателен блокаж, както го наричаш. И това е много добре описано в темата, която препоръчва Иван - 14 стъпки към успех с ТЕС.
Освен това можеш да правиш ТЕС само върху някой психологически обрат или подсъзнателен блокаж, както го наричаш. И това е много добре описано в темата, която препоръчва Иван - 14 стъпки към успех с ТЕС.
-
- Участник
Здравейте!
Моля ви за помощ и отговор.
Днес се скарахме с мъжа ми, после се сдобрихме и се извинихме един на друг. Започнах да ТЕСвам гнева си към него и желанието си да му отмъстя.. В един момен в мен възникна чувството, че когато в настройката и по кръговете казвам негативни неща и емоции, няма да се освободя от тях, а искам да се самопрограмирам негативно. Много се изплаших и спрях ТЕС.
Какво да правя.
Все едно в мен има нещо саморазрушително.
Това ПО ли е или наистина има опасност да се самопрограмирам по негативен начин?
Моля ви за помощ и отговор.
Днес се скарахме с мъжа ми, после се сдобрихме и се извинихме един на друг. Започнах да ТЕСвам гнева си към него и желанието си да му отмъстя.. В един момен в мен възникна чувството, че когато в настройката и по кръговете казвам негативни неща и емоции, няма да се освободя от тях, а искам да се самопрограмирам негативно. Много се изплаших и спрях ТЕС.
Какво да правя.
Все едно в мен има нещо саморазрушително.
Това ПО ли е или наистина има опасност да се самопрограмирам по негативен начин?
-
- Участник
Ами много е просто. Щом правиш нещо няколко пъти по един и същ начин и то не става, логично е да се заключи, че трябва да го направиш по друг начин.
Какво си правила до сега? - почваш с ТЕС, нещата се влошават и ти спираш.
Какво трябва да направиш? - ами обратното - или изобщо зарязваш ТЕС, или като почнеш и нещата се влошат не спираш, а упорстваш (поне месец всеки ден яко ТЕСане) и виждаш дали има резултат.
Какво си правила до сега? - почваш с ТЕС, нещата се влошават и ти спираш.
Какво трябва да направиш? - ами обратното - или изобщо зарязваш ТЕС, или като почнеш и нещата се влошат не спираш, а упорстваш (поне месец всеки ден яко ТЕСане) и виждаш дали има резултат.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Трябва ли първо да изчистя ПО,за да започна да ТЕСам стари негативни емоции?
П.П. Досега само четох,но реших и аз да се включа с това въпросче.
Моята диагноза е "болен мозък" Имам натрапчиви мисли,страховете са ми огромни и сякаш с времето се засилват.Най-лошото е,че се прехвърлят и вярху тялото ми.То отдавна започна да реагира на тези мои притеснения и страхове.За момента приемам ТЕС,като панацея,но като знам огромния си недостатък да зарязвам всичко наполовина... дано да съм сериозна.
П.П. Досега само четох,но реших и аз да се включа с това въпросче.
Моята диагноза е "болен мозък" Имам натрапчиви мисли,страховете са ми огромни и сякаш с времето се засилват.Най-лошото е,че се прехвърлят и вярху тялото ми.То отдавна започна да реагира на тези мои притеснения и страхове.За момента приемам ТЕС,като панацея,но като знам огромния си недостатък да зарязвам всичко наполовина... дано да съм сериозна.
Облаче и на мен ми се случи нещо подобно и пробвах да променя настройката на положителна.Не знам дали се получи, времето ще покаже.".. В един момен в мен възникна чувството, че когато в настройката и по кръговете казвам негативни неща и емоции, няма да се освободя от тях, а искам да се самопрограмирам негативно. "
Стеф, чисти всичко което според теб е негативно. Така или иначе самата Настройка си чисти ПО. Просто прави ТЕС за всичко което не ти харесва. Прави я ежедневно, често и упорствай поне месец преди да решиш дали имаш позитивни резултати.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
Здравейте
В последната година и половина използвам само позитивни фрази(прости,ясни и в сегашно време)-това се случи след огромна работа по разкарването на бъговете в главата ми.Разкарването на бъговете завърши с ....прошки.очи в очи,без емоция.
Приемам ТЕС като физическата проява в изразяването на желанията ми
Сега,ако ме налегне гняв,яд,страх....го занулявам като сила на чувството (с или без ТЕС),и изразявам,изказвам,описвам,обсъждам емоцията възможно най-бързо и ясно.
Чувствам се супер добре,"колкото повече Обичам,толкова повече Обичам"
В последната година и половина използвам само позитивни фрази(прости,ясни и в сегашно време)-това се случи след огромна работа по разкарването на бъговете в главата ми.Разкарването на бъговете завърши с ....прошки.очи в очи,без емоция.
Приемам ТЕС като физическата проява в изразяването на желанията ми
Сега,ако ме налегне гняв,яд,страх....го занулявам като сила на чувството (с или без ТЕС),и изразявам,изказвам,описвам,обсъждам емоцията възможно най-бързо и ясно.
Чувствам се супер добре,"колкото повече Обичам,толкова повече Обичам"
Иване,не е нужно да чакам месец,за да се уверя че техниката работи и за мен.ТЕСвам едва от два дни(сериозно) и се чувствам чудесно,много по- спокойна съм и не ме мъчи безсъние.Вярно е ,че е много рано да се каже,но искам да го отбележа,като факт.
Само едно ме притеснява-не се чувствам отпаднала нито толкова жадна,а би трябвало,нали?Поне такива заключения си направих от дотук четеното.
Само едно ме притеснява-не се чувствам отпаднала нито толкова жадна,а би трябвало,нали?Поне такива заключения си направих от дотук четеното.