Въпрос за подсъзнателните блокажи

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
August
Участник

Въпрос за подсъзнателните блокажи

Мнение от August »

Здравейте и Честита Нова Година! :)
Имам въпрос за това което аз с мои думи наричам "подсъзнателни блокажи" - или нещата в които вярваме без да осъзнаваме.
Например - "много искам да имам нещо, да постигна нещо и т.н., но подсъзнателно не вярвам че съм достатъчно добър за това, че заслужавам и т.н. "
Досещате ли се за какво говоря? Помня че и тук и в книгата се споменава за тях, но не ми стана ясно как точно се справяме с тях?
Благодаря!
ivangp
Site Admin

Мнение от ivangp »

Да, те се наричат ПО и се елиминират всеки по отделно. Виж Допълнителни Техники - 14 стъпки към успех с ТЕС.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
mayadob
Яка ТЕСла

Мнение от mayadob »

Началото на всяка основна рецепта на ТЕС е премахването на психологическия обрат. Става въпрос за това с потупването на ръба на дланта и казването три пъти на "Въпреки, че...."

Освен това можеш да правиш ТЕС само върху някой психологически обрат или подсъзнателен блокаж, както го наричаш. И това е много добре описано в темата, която препоръчва Иван - 14 стъпки към успех с ТЕС.
sunny bunny
Участник

Мнение от sunny bunny »

Здравейте!

Моля ви за помощ и отговор.
Днес се скарахме с мъжа ми, после се сдобрихме и се извинихме един на друг. Започнах да ТЕСвам гнева си към него и желанието си да му отмъстя.. В един момен в мен възникна чувството, че когато в настройката и по кръговете казвам негативни неща и емоции, няма да се освободя от тях, а искам да се самопрограмирам негативно. Много се изплаших и спрях ТЕС.
Какво да правя.
Все едно в мен има нещо саморазрушително.
Това ПО ли е или наистина има опасност да се самопрограмирам по негативен начин?
ivangp
Site Admin

Мнение от ivangp »

ПО е. Няма опасност да се самопрограмираш негативно с ТЕС.
sunny bunny
Участник

Мнение от sunny bunny »

Благодаря.
Винаги, когато опитам с ТЕС, и става нещо такова, и просто не знам какво да направя и как да ми мине. Опитвам да ТЕСвам всяко усещане, но не се получава. Все още не съм открила верния път....
ivangp
Site Admin

Мнение от ivangp »

Ами много е просто. Щом правиш нещо няколко пъти по един и същ начин и то не става, логично е да се заключи, че трябва да го направиш по друг начин.
Какво си правила до сега? - почваш с ТЕС, нещата се влошават и ти спираш.
Какво трябва да направиш? - ами обратното - или изобщо зарязваш ТЕС, или като почнеш и нещата се влошат не спираш, а упорстваш (поне месец всеки ден яко ТЕСане) и виждаш дали има резултат. :)
Stef_S

Мнение от Stef_S »

Трябва ли първо да изчистя ПО,за да започна да ТЕСам стари негативни емоции?

П.П. Досега само четох,но реших и аз да се включа с това въпросче.
Моята диагноза е "болен мозък" :) Имам натрапчиви мисли,страховете са ми огромни и сякаш с времето се засилват.Най-лошото е,че се прехвърлят и вярху тялото ми.То отдавна започна да реагира на тези мои притеснения и страхове.За момента приемам ТЕС,като панацея,но като знам огромния си недостатък да зарязвам всичко наполовина... дано да съм сериозна.
Stef_S

Мнение от Stef_S »

".. В един момен в мен възникна чувството, че когато в настройката и по кръговете казвам негативни неща и емоции, няма да се освободя от тях, а искам да се самопрограмирам негативно. "
Облаче и на мен ми се случи нещо подобно и пробвах да променя настройката на положителна.Не знам дали се получи, времето ще покаже.
ivangp
Site Admin

Мнение от ivangp »

Стеф, чисти всичко което според теб е негативно. Така или иначе самата Настройка си чисти ПО. Просто прави ТЕС за всичко което не ти харесва. Прави я ежедневно, често и упорствай поне месец преди да решиш дали имаш позитивни резултати.
Дени
Участник

Мнение от Дени »

Здравейте :D

В последната година и половина използвам само позитивни фрази(прости,ясни и в сегашно време)-това се случи след огромна работа по разкарването на бъговете в главата ми.Разкарването на бъговете завърши с ....прошки.очи в очи,без емоция.

Приемам ТЕС като физическата проява в изразяването на желанията ми :D

Сега,ако ме налегне гняв,яд,страх....го занулявам като сила на чувството (с или без ТЕС),и изразявам,изказвам,описвам,обсъждам емоцията възможно най-бързо и ясно.

Чувствам се супер добре,"колкото повече Обичам,толкова повече Обичам"
:D
Stef_S

Мнение от Stef_S »

Иване,не е нужно да чакам месец,за да се уверя че техниката работи и за мен.ТЕСвам едва от два дни(сериозно) и се чувствам чудесно,много по- спокойна съм и не ме мъчи безсъние.Вярно е ,че е много рано да се каже,но искам да го отбележа,като факт.
Само едно ме притеснява-не се чувствам отпаднала нито толкова жадна,а би трябвало,нали?Поне такива заключения си направих от дотук четеното.
ivangp
Site Admin

Мнение от ivangp »

Stef_S написа: Само едно ме притеснява-не се чувствам отпаднала нито толкова жадна,а би трябвало,нали?Поне такива заключения си направих от дотук четеното.
Съвсем не. За всеки е различно.
Stef_S

Мнение от Stef_S »

Мога ли да потупвам със средния и безименния пръст ? :oops:
По-удобно ми е.
ivangp
Site Admin

Мнение от ivangp »

да
Публикувай отговор