Самообвинения дължащи се на разсеяност

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
Спиридон Петров
Участник
Мнения: 6
Регистриран на: 12 Дек 2019 18:19

Самообвинения дължащи се на разсеяност

Мнение от Спиридон Петров »

Нужен ми е съвет по един току що възникнал проблем. Наложи ми се днес да пиша един предварителен договор за покупко-продажба на земеделска земя. Купувачите доверявайки ми се като на добър юрист ми възложиха аз да го напиша и да им го пратя по електронната поща. В същото време аз съм и продавача на земята. В резултат от натрупалата се умора, а и от разсеяност, вместо да напиша, че ако продавача се откаже от договора, той дължи на купувачите съответната лихва, аз по погрешка написах, че „продавачът дължи на продавача“, което е една безсмислица. Тъкмо оправих грешката, но впоследствие се оказа, че съм забравил да напиша, че той дължи и връщане на получената сума.
В най-решителния момент от живота си се показах като един пълен чукундур, от което съм много ядосан. Възможно е и нищо лошо да не е последвала, а купувачите просто да са се усмихнали на неволните ми грешки и да са ги поправили те. Утре преди обед ще им изпратя третата, окончателна редакция и ще им се извиня.
Мисля обаче след малко да започна ТЕС със следната декларация: „Въпреки че съм един изключително разсеян приятел, аз напълно и безрезервно приемам себе си“. Напомнянето ще бъде: „Аз съм един изключително разсеян приятел“. Ако в нещо греша, моля поправете ме. А за да правя прокси за другите хора, не ми достигат знания. Въпреки всичко, ще започна след малко, като очаквам и вашите съвети.

ivangp
Site Admin
Мнения: 4525
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Самообвинения дължащи се на разсеяност

Мнение от ivangp »

Спиридоне, добре дошъл във форума!
От поста ти разбирам, че не си чел достъчно в този форум или в книгата ми за ТЕС.
Съветвам те да го направиш преди да задаваш въпроси.
ТЕС = техника за емоционална свобода.
Къде е емоцията в твоята декларация?
Освен това, какъв е този приятел в декларацията.
Омаловажаването на проблема е неефективен път за справяне с него.

Декларацията ти трябва да е:
"Въпреки че В най-решителния момент от живота си се показах като един пълен чукундур и това ужасно ме ...ядосва, разочарова, засрамва и т.н. (не знам как те кара да се чувстваш) .... аз напълно и безрезервно приемам себе си."
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

Публикувай отговор