ТАТ

Техники и подходи, които можете да използвате като допълнение или заместител на ТЕС.
Публикувай отговор
vqra
Майстор
Мнения: 640
Регистриран на: 18 Яну 2010 15:20

Мнение от vqra »

mayadob написа: Всъщност можеш да се концентрираш много добре. Да повтаряш една фраза не е достатъчна концентрация върху проблема. Даже много хора се оплакват, че ТЕС не работи, защото повтарят фразата, но мисълта им тече другаде.
С ТАТ успяваш да мислиш постоянно за проблема, нали? И, ако ми кажеш, че това не е концентрация :roll:
Moга да се концентрирам много добре върху проблем без да мисля фрази и да ги повтарям, а само като мисля върху проблема /повече в картини/ Например представям си гадните отоци на хубавите ми крачета и как натискам костта и остават вдълбнатини и колко кофти се чувствам поради този факт. Това много по-добре ме концентрира върху проблема, отколкото повтарянето на "Имам отоци по крайниците". Oсобено като повторя тази фраза 10-тина пъти, тя вече няма никаква стойност за мен, камо ли да ме кара да се чувствам кофти.

С ТАТ успявам постоянно да мисля за проблема, да. Дори спонтанно ми се явяват хората, които трябва да ми дадат прошка или пък корените, които се лекуват в момента. Имаш право, трябва да е концентрация това. :)
vqra
Майстор
Мнения: 640
Регистриран на: 18 Яну 2010 15:20

Мнение от vqra »

Bastet написа:Вяра и аз така се чувствам с ТЕС,повтарям нещо по точките без да мисля за него...Не ТАТвай хашимотото ,а директно цялатра жлеза,представяй си всички кофти симптоми по време на първа стъпка.

Така и правя, но се чудя дали не е по-добре да ТАТ-вам симптомите отделно.

Къде са тези клипчета, които гледаш?
Femme
Напреднал
Мнения: 393
Регистриран на: 16 Фев 2010 22:47
Местоположение: София

Мнение от Femme »

mayadob написа:Двете ръце държат главата в специфична позиция, докато мислиш за проблем, за освобождаването му и подобни работи. Специфичната позиция предполагам, че е дадена в клипчетата.
Да, дадена е. Има много хубаво клипче с един гологлав мъж :wink:
Благодаря Мая!
vqra
Майстор
Мнения: 640
Регистриран на: 18 Яну 2010 15:20

Мнение от vqra »

Femme написа: Много съжалявам, че ТАТ е само за тези, които са били на семинар за напреднали. Явно работи много добре.
И все пак, след всички размишления и натрупан опит до момента, считам, че семинарът е това, което дава най-точна представа за дадена техника и подробностите, а далече след него са книжките и клипчетата.
Моето мнение е, че колкото и книжки да прочета, няма как да разбера ТЕС, ако не съм била на семинар за начинаещи и със сигурност в бъдеще ще отида на такъв :)

Отново ще спомена, че семинарът за напреднали струва в пъти повече, отколкото центата му.
Наистина си струва човек ако трябва дори да вземе пари назаем за семинара, те после се връщат многократно :):)
Bastet
Напреднал
Мнения: 338
Регистриран на: 19 Юни 2008 02:17

НЕ Е ИСТИНА

Мнение от Bastet »

Знам,че е почти невъзможно,но днес косопада ми спря! Вчера реших да направя един ТАТ за него,за да проверя дали наистина действа тази техника или всичкото подобрение ,което имах за умората и нервните кризи не е било на базата на плацебо ефекта. Все пак подобни емоционални състояния са по-лесни за манипулиране чрез мисълта отколкото физически проблеми,та реших да видя аджеба дали един физически проблем като косопада(който е следствие от намалената функция на жлезата) ще може да спре и за колко време. Вчера вечерта направих ТАТ за него.Събудих се и няколко часа по-късно реших да проверя като на шега дали е възможно за една нощ ТАТ да е повлияла ма косопада. Ами този път прокарвайки четката през косата имаше само 1-2 косъма,докато друг път са много повече.После реших да дърпам косата за да се уверя 4е това е истина,а на края реших да разтривам корените с хининова вода,защото при разтриване на корените ми падаше най-много коса.Този път имаше най-много 3-4 косъма.Незнам какво да мисля...дано съм се отървала от косопада наистина и това не е някаква ''мисловна измама'' :D
TreeOfLife
Участник
Мнения: 9
Регистриран на: 21 Юни 2010 02:11

за ТАТ

Мнение от TreeOfLife »

Здравейте всички,
не се стърпях да се включа и аз - даже се регистрирах специално за това... Моите адмирации към всички, които участват в този форум, активно или не, и популяризират и EFT и други техники. Преди да кажа това, за което всъщност се включвам, искам да стане ясно, че не съм терапевт. Практикувам ТАТ и EFT то 4-5 години насам.
За тези, ноито искат да се запознаят много бегло с ТАТ, ето линк към кратки филмчета с Тапас Флеминг, която е и "основател" на ТАТ:
http://www.youtube.com/user/TATLifeVideos#p/u

На Бастет и други интересуващи се от ТАТ искам да кажа:
- ВОДА - след сесия ТАТ е от изключителна вжност приема на обилни количества вода, поради необходимостта на тялото да се освободи от токсините освободени по време на сесията. Недостатъчния прием на вода е причина за главоболието, а не неточната поза (веднага обяснявам)
-Позата е важна, но не чак толкова! Позата за деца е без използване на конкретни точки, а само поставяне на събрани длани върху тила и междувеждието. Същата поза се ползва за болни на легло или такива, които не могат сами да застанат в поза. В един от семинарите си Тапас Флеминг дори предлага подпиране на ръцете с възглавници в легнало положение, за да не се измарят, но това е личен избор - важното е да ти е удобно в позата, за да можеш да се концентрираш върху работата за вършене... Скоро четох за вариация с визуализация, както при EFT...
-Времетраенето - не е забранено да се прави ТАТ над 20 минути, а е строго препоръчително за начинаещи и хора, ноито не са работили с енергийни техники. Обяснението на Флеминг за този препоръчителен лимит е, че при ТАТ има мощно лечебно раздвижване на енергии при кето тялото се освобождава от емоционалните токсини и то има нужда от време за да ги изхвърли. Не е желателно да се претоварва с продължителни сесии,тъй като възможен резултат е да ви стане лошо, главоболие, гадене и т.н. вследствие на голямото количество токсини освободени при продължителна сесия. Доколкото си спомням, самата тя е правила "неволно" сесии от по 4 часа, но зад нея стоят повече от 20 години практика. Не си правете експерименти с маратонски сесии, но 5 минути повече не биха били фатални, а ако чувствате нужда от тях, вероятно биха довели до по-добро отработване на проблема, вместо да прекъсвате потока заради таймера...
На сайта TATLife.com , който е официалния сайт на ТАТ и Тапас Флеминг има възможност да си смъкнете безплатното ръководство за ТАТ. Има го на доста езици, но ако някой има нужда от помощ с превода от английски - аз съм насреща.
Надявам се все повече хора да практикуват тези техники с успех и да ги популяризират. Аз лично уча децата си и популяризирам сред приятели. Надявам се линковете и информацията да са ви полезни.

Поздрави,
Василена
Femme
Напреднал
Мнения: 393
Регистриран на: 16 Фев 2010 22:47
Местоположение: София

Мнение от Femme »

Аз много ще се радвам да имам ръководство за ТАТ, но не мога изобщо да се ориентирам на какви езици го има. С английския съм на ВИ, но ако го има на руски ще е супер. Може ли да ми помогнеш?
TreeOfLife
Участник
Мнения: 9
Регистриран на: 21 Юни 2010 02:11

Мнение от TreeOfLife »

Здравей Femme,
Има ръководство на руски, но трябва до го сложиш в кошницата си и при плащането, което е 0,00 ти дава да го смъкнеш. Аз съм регистрирана отдавна и го смъкнах, така че ако се затрудняваш да се регистрираш и смъкнеш, прати ми e-mail-а си на лични и аз ще ти го пусна. PDF файл е.
Поздрави,

TreeOfLife
Femme
Напреднал
Мнения: 393
Регистриран на: 16 Фев 2010 22:47
Местоположение: София

Мнение от Femme »

Ами уж с ерегистрирах и в кошницата го сложих, обаче после почва да ме върти и нищо не му разбирам.
Bastet
Напреднал
Мнения: 338
Регистриран на: 19 Юни 2008 02:17

Мнение от Bastet »

Здравей Tree of life,радвам се,че вече има човек ,към който мога да се обърна с въпроси за ТАТ :D Аз също посетих сайта на Тапас Флеминг и ми пратиха инструкциите на английски. Видях,че стъпките са различни като фрази и като брой от тези на Иван.Това разбирасе не означава ,че на Иван не са ефективни,просто той си ги е модифицирал по свой си начин. Разбрах,че трябва да се пият 6-8 чаши вода на ден в дните които се прави ТАТ и също може да се ползва скала за оценяване на проблема както при ТЕС. Само не знам колко пъти може да се прави ТАТ за един и същ проблем,предполагам,че докато изчезне,но не повече от 20 мин на ден.
mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1398
Регистриран на: 29 Мар 2008 18:32

Мнение от mayadob »

Василена, много благодаря за разясненията. Това с времето ми беше малко ограничаващо, но вече не ми е.

Колко са големи децата ти? Ти ли им говориш, докато са в поза? Ти държиш ли им позата? Те детския вариант ли правят - с една длан отпред и една отзад? Изобщо опиши как е при децата, ако пропускам да питам за нещо. Те как реагират, какви са резултатите при тях и т.н :)
TreeOfLife
Участник
Мнения: 9
Регистриран на: 21 Юни 2010 02:11

Мнение от TreeOfLife »

Здравей Bastet,
Водата е колкото може повечер за да се улесни изхвърлянето на токсини, така че ако усещаш нужда от повече - просто пий.
За времето и повторението - времето е важно за да не се претоварва тялото, но няма проблем да правиш и 50 пъти ТАТ за едно и също нещо - просто не в един ден. Има хора с висока чувствителност към собствените си чувства и усещания, за които е по-лесно да усетят раздвижването на енергията по време на ТАТ и по този начин знаят кога да спрат, продължат или повторят на другия ден, ако е необходимо. Повечето хора обаче, живеят или в миналото или в бъдещетор пропускайки настоящия момент, т.е. така важното състояние на присъствие сега и тук, което замъглява комуникацията със самите себе си. Това често се интерпретира като липса на резултати или липса на усещания и други от сорта. Упражнявайки осъзнато присъствие "тук и сега" и практикувайки го по всяко време, включително и по време на ТАТ и EFT сесии, човек започва да долавя деликатните нюанси на емоциите си, да чува сигналите на тялото и всичко това води до едно разбиране кога си приключил с проблема. Май стана пак дълго :oops:
Самонаблюдението е ключа да знаеш кога да повтаряш и кога да караш напред. Другия начин да разбереш дали си готова и ред други неща свързани с проблема ти( като например - дали наистина искаш да се излекуваш или на част от теб и е по-изгодно така) е мускулно тестване. Ако имаш познат кинезитерапевт, той би могъл да ти покаже различни варианти на мускулно тестване. Гари Крейг го прави с цялата си ръка, Тапас Флеминг използва показалец и нокът на палеца - почти незабележимо, но вариациите са много.... Сигурно трябва друга тема за това.
Пак искам да подчертая, че не съм терапевт и всичко, което мога да споделя е или научено от семинарите и книгите на Крейг и Флеминг, или личен опит. Самата аз имам много работа пред себе си :lol:
Bastet
Напреднал
Мнения: 338
Регистриран на: 19 Юни 2008 02:17

Мнение от Bastet »

Разбира се ,Tree pf life,права си за ''бъденето''тук и сега,а моите мисли са хаотични,трудно се концентрирам и забравям ужасно,всички това е от липсата на тироксин. Ще пия много вода щом се налага.Чакам да получа пълни и цялостни резултати,които да мога да докажа и с изследвания и тогава ще ми е по-лесно да популяризирам тези техники,сега само говоря за тях на много хора,но за съжаление никой не знае как съм се чувствала преди и как сега,искам да имам изследвания за да затворя устата на някои и за да помогна на други. Имаме оръжието,само търпение ни трябва :D За всеки един резултат пиша тук с удоволствие .Ти би ли също споделила какво си излекувала до сега?
TreeOfLife
Участник
Мнения: 9
Регистриран на: 21 Юни 2010 02:11

Мнение от TreeOfLife »

Не съм сигурна, че да затвориш нечии уста е добра мотивация за работа върху ТЕБ самата. И аз понякога се ядосвам и искам да доказвам нещо на някого, но в края на краищата, като се замислиш, излиза че ако не е да се доказваш на друг, не би си давала толкова зор да го направиш за себе си... Помисли си откъде идва ентусиазма и пробвай да го "наместиш" така, че да идва от "правилното" място - да е от любов и грижа към самата теб. Това ще ти е най-голямото доказателство за когото и да било.
Иначе аз имам сериозни метаболитни проблеми, които поради необръщане на внимание са поизпуснати, и сега ги ровя малко по малко. Вече не бързам така както в началото - просто оставям нещата да се случват. Корените са в детството.
Освобождавала съм се от травмиращи спомени от детството и от по-късно, помогнах на сина ми да преодолее ужаса и нежеланието да ходи на училище и да пише, преди около година възпрях съпруга ми да не се оперира (ингвинална херния) чрез сурогатно EFT, за съжаление той не искаше да работи самостоятелно и ефекта е само временно облекчение за около година, но аз съм оптимист. Преди време синът ми имаше сериозен конфликт с дете от класа. Правихме около 15 мин EFT за различни неща от картинката и на другия ден и двамата не помнеха двуседмичен ежедневен тормоз! Понеже съм върл привърженик на Крейг и "пробвай за всичко", преди около година и половина помогнах на старата ни кола да си "излекува" скоростната кутия - все още не е ходила на ремонт... Използвах успешно сурогатно EFT за близка, която беше с тежък грип на няколко стотин километра - след 15 минути нямаше следи от гадене, хрема или температура. Всички тези неща са постигнати с работа върху симптомите, която дава по-слаби резултати, отколкото работата върху емоциите предизвикали появата на симптомите.... За себе си работя с емоциите и нещата стават по-бавно, но от корен. Пропуснах да отбележа може би най-големия си успех - работих върху убеждение придобито от реплики на родителите ми, които чувах многократно като дете. Резултата беше изумителна и незабавна промяна в работата ми - пропуснах да кажа, че ставаше въпрос за работа в репликите. Обичам да експериментирам и не винаги резултатите са такива каквито ми се иска, но тук идва работата върху завишени или неадекватни очаквания ( към резултатите, към партньора, към колегите...).
Поздрави,
TreeOfLife
TreeOfLife
Участник
Мнения: 9
Регистриран на: 21 Юни 2010 02:11

Мнение от TreeOfLife »

mayadob,
Извинявяй, някак съм пропуснала поста ти :oops:
Децата ми са на 2,5 и 9 години. За мен сурогатната работа е по-лесна отколкото директно с детето, защото малкото е малко да обясни, а голямото е в период да търси внимание и да се прави на интересно, поради което му нямам вяра :lol: Общо взето за малкото работя директно сурогатно, а голямото или два-три дни събирам деликатно информацията, която ми е нужна и действам или го карам да прави EFT заедно с мен, но той се отегчава бързо... ТАТ не съм го карала да прави. Правила съм аз с моите ръце в детската поза на неговата глава. При това го правя наум, без да му обяснявам, така не се обърквам когато се опитва да ме шикалкави и разбирам има ли резултат и накъде да вървя нататък...
ТАТ е много мощна, но по деликатна от EFT техника и резултатите идват по малко по-различен начин - по-плавно.

:)
Публикувай отговор