Поднормено тегло
Поднормено тегло
Здравейте ! Много от вас се чудят как да отслабнат и правят какво ли не ,но при мен проблема е следният : На 17 години съм. Висок съм 1.80 някъде а тежа само 57-58 килограма. Възможно ли е чрез ТЕС терапия да си забавя по някакъв начин метаболизма , тъй като смятам че ми е много бърз и от това не пълнея.Имам апетит и ям по 4 пъти на ден но нищо не качвам и взех да се притеснявам.
Я си помисли първо, ама хубаво си помисли, какво всъщност искаш:
- да качиш килограми
- да напълнееш
- да ядеш по-малко
- да имаш по-хубаво тяло
- да си по мъжествен
- да си по-силен
- да си по-привлекателен за момичетата
или нещо друго?
- да качиш килограми
- да напълнееш
- да ядеш по-малко
- да имаш по-хубаво тяло
- да си по мъжествен
- да си по-силен
или нещо друго?
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Да вляза в нормата и да не изглеждам като скелет на батерии общо взето.Ако може да ми кажеш ключовите думи Въпреки че... и повтарящата фраза ще съм ти много благодарен !ivangp написа:Я си помисли първо, ама хубаво си помисли, какво всъщност искаш:
- да качиш килограми
- да напълнееш
- да ядеш по-малко
- да имаш по-хубаво тяло
- да си по мъжествен
- да си по-силен
или нещо друго?
Последно промяна от qwerty93 на 18 Май 2010 15:04, променено общо 1 път.
Нормално индексът на телесната маса не трябва да бъде под 18. Този индекс се получава, когато разделим теглото в килограми на ръста в метри на квадрат. Тоест, при 2 метра ръст и тегло от 100 килограма, разделяме 100 на 2 на квадрат, тоест – на 4 и се получава 25. Това е границата между норма и свръхтегло. От 18.5 до 25 говорим за нормално тегло. Под 18.5 вече имаме поднормено тегло, което трябва да се лекува. От 25 до 30 говорим за свръхтегло, а от 30 нагоре – за затлъстяване.ivangp написа:и каква е нормата?
В моя случай : 57:(2x1.80)=15.83333333333333333
От написаното дотук разбрахме че си под нормата и колко си под нормата, но не разбрахме колко искаш да си. И тези килограми дето искаш да ги качиш за да достигнеш заветната норма от какво естество да са. Има ли значение за теб дали са мускули или сланина?
Здрасти!
Нали не 2 х 1,80, а 1,80 х 1,80? Това са различни неща!
Правил ли си изследвания на щитовидната жлеза? Може да имаш ускорен метаболизъм, ама може и да нямаш, просто твоят организъм така да работи. Винаги ли си бил слаб или някак изведнъж отслабна и не можеш да напълнееш? Има много неща, които е хубаво да проучиш. ТЕС, разбира се, ще ти е от полза във всички случаи, ама трябва все пак да се изясни изходната точка, нали?
Успех!
В твоя случай: 57 : (1,80 х 1,80) = 57: 3,24 = 17,59qwerty93 написа: В моя случай : 57:(2x1.80)=15.83333333333333333
Правил ли си изследвания на щитовидната жлеза? Може да имаш ускорен метаболизъм, ама може и да нямаш, просто твоят организъм така да работи. Винаги ли си бил слаб или някак изведнъж отслабна и не можеш да напълнееш? Има много неща, които е хубаво да проучиш. ТЕС, разбира се, ще ти е от полза във всички случаи, ама трябва все пак да се изясни изходната точка, нали?
Успех!
"Ah, but I was so much older then,
I'm younger than that now."
Bob Dylan
I'm younger than that now."
Bob Dylan
Здравей , това което съм написал го прочетох преди месец - два в този сайт http://e-vestnik.bg/6875 и мисля че има логика в написаното. Там не се споменава дали е строго определена за мъже или за жени, но в моя случай едва ли ще има формула която да ме изкара в нормата.Не съм пробвал съветите на доктора поради простата причина че не се лишавам от абсолютно нищо даже напротив - понякога прекалявам с някой доста калорични продукти , но ефект НЯМА . Та ще ми се някой да ми даде съвет как точно да използвам ТЕС в моя случай, какви фрази да използвам и т.нvqra написа:Здравей, qwerty93!
Добре дошъл!
Тази формула, която си я дал, за мъже ли е? Защото като изчислих по нея и аз излезнах малко под нормата, а си имам тлъстинки и нещо не ми се връзва.
Искам да напълнея равномерно. 67-68 ще са ми идеални.ivangp написа:От написаното дотук разбрахме че си под нормата и колко си под нормата, но не разбрахме колко искаш да си. И тези килограми дето искаш да ги качиш за да достигнеш заветната норма от какво естество да са. Има ли значение за теб дали са мускули или сланина?
mimiska написа:Здрасти!
В твоя случай: 57 : (1,80 х 1,80) = 57: 3,24 = 17,59qwerty93 написа: В моя случай : 57:(2x1.80)=15.83333333333333333
Успех!
Това с формулата май съм го объркал но отново ме изкарва под нормата - тоест трябва да се направи нещо по въпроса. Винаги съм бил слаб вероятно защото родителите ми са били слаби но е възможно да съм слаб защото за 2 години според майка ми от 163 съм станал 180 и неможело едновременно на височина и на килограми да раста. Ходил съм на ирисова диагностика . Лекарката определено не е някоя дето да взема парите на хората без да ги лекува. Каза ми че имам проблем само със стомаха но нямало нищо общо с това че не пълнея.
1во веднага почвай да тренираш с тежести. Не е задължително, даже донякъде е противопоказно да ходиш в някой фитнес.
Лицеви опори, набирания, спринтове и кофички са всичко от което се нуждаеш. Тренирай всички гореизложени упражнения веднъж в седмицата по 3 серии до отказ. Спринтовете да са по 100м.
Но в началото не се напъвай да спринтираш с пълна скорост, че ще скъсаш нещо. Просто бягай бързо с около 80% от възможностите си.
Винаги разтягай всички мускули преди и след тренировка.
Не прави повече от една тренировка на седмица.
Яж си колкото ти се яде, но гледай храната ти да е здравословна. Не яж боклуци от рода на вафли, пици, хамбургери и т.н. по-често от веднъж на ден. Наблегни на месо, млечни и салати.
Освен това по 3 пъти на ден - сутрин обед и вечер си прави по един ТЕС с:
Въпреки че имам много бърз метаболизъм и изглеждам като скелет на батерии аз .....................и моля тялото си да използва енергията от храната която изяждам за изграждане на здрава мускулатура и повишаване на теглото ми до идеалните за мен 68кг.
НФ: тялото ми оползотворява храната перфектно и я използва за изграждане на здрава физика.
Пиши пак след 1 месец колко тежиш.
Лицеви опори, набирания, спринтове и кофички са всичко от което се нуждаеш. Тренирай всички гореизложени упражнения веднъж в седмицата по 3 серии до отказ. Спринтовете да са по 100м.
Но в началото не се напъвай да спринтираш с пълна скорост, че ще скъсаш нещо. Просто бягай бързо с около 80% от възможностите си.
Яж си колкото ти се яде, но гледай храната ти да е здравословна. Не яж боклуци от рода на вафли, пици, хамбургери и т.н. по-често от веднъж на ден. Наблегни на месо, млечни и салати.
Въпреки че имам много бърз метаболизъм и изглеждам като скелет на батерии аз .....................и моля тялото си да използва енергията от храната която изяждам за изграждане на здрава мускулатура и повишаване на теглото ми до идеалните за мен 68кг.
НФ: тялото ми оползотворява храната перфектно и я използва за изграждане на здрава физика.
Много ти благодаря ! Дано да има ефект и след 1 месец да съм достигнал желаното тегло . Почвам от днесivangp написа:1во веднага почвай да тренираш с тежести. Не е задължително, даже донякъде е противопоказно да ходиш в някой фитнес.