BaleFire - дневник

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
BaleFire
Участник
Мнения: 1
Регистриран на: 01 Авг 2009 11:02

BaleFire - дневник

Мнение от BaleFire »

Здравейте.
Казвам се Димитър, на 23 години от Варна, студент в Софийски университет право - 4ти за 5ти курс.

Попаднах на ТЕС при смесица от случайност и донякъде нужда. Най - голямото ми хоби е четенето и прочитам по около 60-80 книги на година - 50 на 50 художествена и нехудожествена литература. Определям се като умерен скептик и затова не съм навлизал дълбоко в дебрите на алтернативната медицина и езотериката, но все пак покрай всички други книги съм чел Кехоу, Транссърфинга на Зеланд и съм гледал Тайната. Наричам всички тези теории "позитивистични" и знам, че всичко около алтернативната медицина и се върти около позитивно мислене, подсъзнание и енергийни потоци, но досега никоя теория не е била чак толкова добра, че да постигне феноменален успех (който между другото заслужават).
Причините за сравнително слабото разпространение са на първо място, че създателите им не могат да намерят емперични доказателства за тях и второ, защото твърде властни и богати хора нямат интерес за това. Представете си един свят с 80% по малко работа за лекарите, крах за могъщите фармацевтични компании и цялата печалба от алтернативна медицина концентрирана в един човек.

Конкретно за моите проблеми и как попаднах на ТЕС.

Попаднвах онзи ден по абсолютно случаен начин, когато се събудих със съзнанието, че имам проблем с ученето и когато написах думата "концентрация" в гуугъл попаднах на сайта и написаното от Иван в уводната част много ми хареса като логическа обосновка.
Откакто уча в СУ аз ненавиждах буквално всеки един аспект от него (до вчера, в момента съм индеферентен) и за тези, които са на мнение, че правото в софийския е най - великата специалност в България, ще кажа, че положението там е между трагично и катастрофално, но да не задълбавам повече.
Лятната сесия на четвърти курс е една от най - тежките с около 3500 страници труден материал за четене от учебниците. Започнах подготовката си около 10 май, като следващите два месеца мисля, че бяха най - тежките за мен в живота ми. Искам да уточня, че винаги съм ненавиждал зубренето, а в този университет точно това искат от студентите. Затова поради отказа ми да следвам тяхната система след като завърших Първа гимназия във Варна с 5.90 (повечето от вас знаят за какво става въпрос), в момента успеха ми в университета е между 3.50 и 4, просто заради упорството ми да се боря с това, което ми налагат, а не защото досега е било фундаментално трудно. След 40 дена учене се явих на изпита по трудово право и въпреки, че си бях развил много добре въпросите асистентката, която ме изпитваше се изгаври брутално с мен и ме скъса. Понеже това не е първият път, в който ми се случва такова нещо, но другите пъти поне знаех, че и аз имах вина, защото не бях перфектно подготвен, а този път бях много доволен от подговката си това ми се отрази много тежко в психически план. Три дена след това не бях на себе си, а следващият изпит беше след четири, което в комбинация със стреса доведе до измъчена тройка и нова двойка на по следващия изпит. Преди последния изпит по търговско право при не безизвестният професор Огнян Герджиков, въпреки че харесвам предмета и преподавателя изпаднах в състояние, в което не можех да прочета и две страници без да ми прилошее и в комбинация с психологическа криза заради претърпения крах в сесията доведе до това че не се явих на изпита.
Сега имам 4 изпита за септември, голям шанс за прекъсване и проблеми в къщи (родителите ми са амбициозни и го приемат тежко, особено майка ми). 20 дена не правих нищо, но в последната седмица ми се наложи да започна да уча. С ужас установих, че състоянието ми да не мога да прочета повече от пет страници без да ми прилошее се е запазило. И книгите не вървяха, което не ми се беше случвало отдавна.

Та случайно ви намерих, прочетох книжката и се ТЕСнах на: мразя СУ, мразя преподавателите си, след това всеки един по отделно ...
В момента напрежението, което ме гнети го няма, съвършенно спокоен съм и вече съм сигурен, че септември няма да имам проблеми с изпитите. Всичко около университета ми е някак си индеферентно.

Та какво мисля за ТЕС - това е една проста и същевременно гениална техника, която те освобождава от всякакъв стрес и негативизъм, а това колко болести и патологични състояния са пречинени от това е просто изумително.
Знам, че много хора попадат тук водени от нуждата и след като се справят с належащия проблем забравят да продължават да я използват. Ще ми се да мисля, че аз попаднах тук от любознателност и това е техника за цял живот. И понеже няма как да се избегнат стресиращите ситуации в заобикалящата ни среда ТЕС, е методът, който парира деструктивните ефекти на стреса и негативните емоции върху здравето и психиката ни още в зародиш.

Сега имам да боря проблемчета като кокоши тръни и себорея, гръбначмо изкривяване (въпреки, че почти съм го преборил досега) и малко странен метаболизъм при около 3000 калории на ден съм 67 килограма при височина 190 сантиметра.

Та успех на всички при практикуването на ТЕС, не съм много по форумите, но изпитах нужда да споделя.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4568
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Благодаря за споделянето! Сигурен съм, че ще е полезно за много хора.
Казваш. че сега си индиферентен, т.е. премахнал си негативното отношение към ученето на тази дисциплина в този университет , с тези преподаватели. Това е добре, но все още не всичко което може да бъде постигнато с ТЕС.
Една :idea: можеш да използваш ТЕС за да заобичаш предмета, преподавателите, университета, ако желаеш разбира се.
Виж Техника на избора в Допълнителни техники.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Milenka
Участник
Мнения: 21
Регистриран на: 24 Апр 2008 13:25

Мнение от Milenka »

също така виж и едно млако книжле тука: http://liternet.bg/publish20/i_rangelov ... ontent.htm Може да ти помогне по-бързо и лесно да усвояваш материала. На мен лично ми помогна.
Публикувай отговор