Базедова болест и тежко минало

Интересни случаи на успешно приложена ТЕС.

ОПИТВАЙТЕ ТЕС ЗА КАКВОТО СЕ СЕТИТЕ!!!
ВЕРОЯТНОСТТА ДА ИМАТЕ РЕЗУЛТАТИ Е ОГРОМНА.
digeo
Участник
Мнения: 5
Регистриран на: 09 Авг 2017 13:48

Базедова болест и тежко минало

Мнение от digeo »

Здравейте, най-накрая се престраших и аз да пиша.
Първо искам да благодаря за чудесния форум и споделените истории, които дават надежда.

Толкова много неща искам да кажа, че не знам откъде да започна, но ще се оптитам да разкажа хронологично.
В момента съм диагностицирана с базедова болест. За тези, които не знаят, това е автоимунно заболяване насочено към щитовидната жлеза. Подобно е на хашимотото, но с тази разлика, че освен антитела, които разрушават жлезата има и антителата, които атакуват рецепторите на щитовидните хормони и жлезтата влиза в хиперфункция. Официалната медицина твърди, че това било нелечимо и трябва да оперирам жлезата си и да я махна, след което да съм на заместителна хормонална терапия завинаги. За мен това е немислимо. Търся всевъзможни алтернативни начини да се излекувам и от около седмица се запознах и започнах да прилагам ТЕС.

Прочетох книгата, но имам подозрения, че не правя нещо правилно, понеже сякаш не мога да постигна никакво осезаемо намаляване на който и да е от симптомите. Най-ясно изразеният е ужасно ускорено и силно сърцебиене, сякаш ще ми изскочи сърцето и дори не различавам отделните удари един от друг. Тесвам го с "Въпреки, че сърцето ми бие толкова ускорено и сислно, че сякаш ще изскочи, аз напълно и безрезервно приемам себе си и избирам сърцебиенето ми да се нормализира сега." Редувам формуировката с малки разлики и понякога ми се струва, че пулсът ми се нормализира, но временно. Тесвам и малко по-неясни неща като например: Въпреки, че се чувствам зле, понеже имунната ми система атакува щитовидната ми жлеза...Опитвам се да работя и със страховете и тревогите си (доста се притеснявам излишно и за всичко).

Отделно си тесвам всичко, за което успявам да се сетя, че ме тревожи сега или от минали случки. А те не са никак малко, например: отгледала ме е баба ми, която безумно обичах, но почина, не съм виждала родителите си често като малка, после ми беше трудно да ги възприема, те бяха крайно строги и понякога дори жестоки, никога не са ме подкрепяли в нищо, дори напротив, нападаха ме, после като тийнейджър имах сериозни бунтове срещу всичко и всички, последван от един неуспешен и много тежък брак със всичките си последници, от който излязох крайно променена, загубих и всичките си приятели покрай това, имах ужасни мисли, че не искам да живея повече и че не съм нужна никому, че на никого не му пука за мен (сега не знам как съм могла да се чувствам така!), преживяла съм и изнасилване и какви ли не предателства от най-близките си хора..сякаш всичко и всички са били против мен, злоупотребявала съм с разни вещества в опит да забързам метаболизма си (мислех, че е бавен) и да се почувствам по-добре и да разбера какво се случва всъщност..Бях се посветила да търся "Истината" - за Живота и всичко останало, кои сме, откъде идвам, каква е целта ни, какво представляват нещата, които можем да възприемем и какво ли има отвъд физическите ни сетива и т.н. Тези неща бяха основното, за което мислех. Имам доста поезия, написана и провокирана от тези търсения. Чувствата и емоциите са били водещи винаги при мен и винаги са били силни и крайни. Много силно се привързвам към определни хора. Имам силно развито чувство за не/справедливост. Случвало се е да не харесвам свои черти (физически и от характера), но мисля, че напълно съм го преодоляла. Често са ме обвинявали, че съм твърде директна и давам вид, че знам/искам повече от другите. Аз пък постоянно се притеснявам дали правя нещата правилно, дали нещо не е погрешно..имам навика да си фантазирам всевъзможни откачени неща и имам много развихрено въображение, постоянно преживявам дежавута и синхронизации. Описвам всичко това, понеже и аз вече не знам кое има значение.

Като дете бях доста здрава, но на около 21 започнах да се разболявам от всевъзможни инфекции и след 2-годишно висене по болници и тъпчене с антибиотици, ми ивадиха сливиците (грешка, знам) но това някак си ме събуди и реших, че тотално ще променя начина си на живот и го направих - започнах да спортувам активно, да се храня по-добре, да се опитвам да правя нещата, които винаги съм искала, да се срещам с хора с подобни интереси. И се оправих! В момента съм на 32, имам прекрасен съпруг и дъщеричка, които обичам безумно и като цяло животът ми е такъв, какъвто винаги съм искала, но ми е трудно да му се зарадвам, защото гадната базедова болест ми пречи и усещам, че започвам да мисля за нея повече, отколкото трябва. Това състояние се появи малко преди да забременея и се усили след като родих. Пречи ми да спортувам, да се движа дори и да се грижа за детето си. Сякаш въобще не съм аз. Не мога да се позная - всичко тръгна все едно наобратно - бях доста, дори крайно емоционална, сега съм твърде спокойна, преди не можех да ставам рано, сега не мога да спя до късно, бях зиморничава, сега не понасям топло, сънувах много, сега рядко и т.н. Не мога да ви опиша колко силно желая да оздравея. Моля ви за съвет, насоки или просто подкрепа и благодаря, ако сте стигнали до края на този текст!
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Дълга история и базедова болест

Мнение от ivangp »

Здравей и добре дошла във форума.
Чака те бая ТЕсане. Но си направилен път.
Проблемът ти е емоционално обусловен. Всички емоции преминават през щитоводната жлеза.
Затова се концентрирай върху ТЕСане на ЕМОЦИИ.
Появата на проблема е свързана с някаква емоционална травма. Т.е. случка наситена с негативни емоции.
Ако я откриеш, ще се излекуваш по-бързо. Ако не, пак ще стане, но по-бавно.
Ускоряването на пулса е свързано със страх или някакво радостно нетърпение. По-вероятно е да е страх.
Търси случка свързана със страх и / или радостно нетърпение в периода преди появата на симптомите на заболяването ти. Т.е. периода преди да родиш или преди да забременеш.

Може да е самото забременяване, то е свързано и със страх и с радостно нетърпение. Т.е. моментът в който си разбрала, че си бременна. Изчисти тази случка с някоя техника за работа със случки.

Всички негативи от миналото ти са също свързани със случки, които трябва да се изчистят с ТЕС.

Пиши редовно и подробно какво правиш и с какви резултати. Така ще е по-лесно да ти даваме съвети.

Колкото по-често и продължително правишп ТЕС - толкова по-добре.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
digeo
Участник
Мнения: 5
Регистриран на: 09 Авг 2017 13:48

Re: Базедова болест и негативно минало

Мнение от digeo »

Здравей, Иване, благодаря за отговора.

Аз съм доста емоционална по принцип, така че това, което казваш, има логика. Всъщност не един път са ми казвали, че съм твърде емоционална и това ще ми навреди. Особено мъжа ми постоянно ми го напомня.

Конкретно, преди да забременея имаше няколко месеца, през които изпадах в ежедневен ужас, че няма да мога да имам дете.
Тогава имах причини да си мисля така, но в крайна сметка се оказа, че всичко е ОК.
Също така мога да се развълнувам крайно от съвсем малки и обикновени неща (и в позитивен аспект).
Така че това явно ще е следващото, което ще изтесам.

Снощи най-накрая успях да си сваля пулса от 100 до 70-75 и това се задържа през цялата вечер.
Докато го тесах с всевъзможни други фрази, ми хрумна "Въпреки, че сърцето ми препуска бясно, та чак ми се тресе корема, аз напълно..." и веднага усетих подобрение. След някоко кръга и 9г бях с напълно нормален ритъм. Освен това се сетих за един неприятен спомен, който изтесах също: родителите ми са ми казвали, че първоначално, когато са разбрали, че майка ми е бременна, са решили, че не ме искат и майка ми е направила опит за аборт (медикаментозен, неуспешен). Впоследствие са решили да ме задържат. По стечение на обстоятелствата това ми е разказано, но си мислех, че съм го преодоляла отдавна. Както и да е, теснах го, както и още някои неща, свързани с роднините ми.
Имам въпрос: само по една случка на ден ли трябва да тесвам, или може да са повече?

Днес сутринта имах време да тесна само "остатъчен ускорен пулс", но трябваше да водя детето на ясла и ще продължа довечера. Междувременно пих едно от изписаните ми хапчета (пия ги през няколко дни, вместо всеки ден, както са изписани, защото имат кофти странични ефекти) и теснах, че се чувствам виновна, че още ги пия. Довечера продължавам с ТЕС-а.
Хубав и успешен ден на всички!
digeo
Участник
Мнения: 5
Регистриран на: 09 Авг 2017 13:48

Re: Базедова болест и негативно минало

Мнение от digeo »

Привет, отчетът е следният:
Тесам усилено:

*Свиване на корема от незнайно какво притеснение
*Че съм прекалено емоционална, с огромни амплитуди на емоциите за кратки интервали от време
*Че не съм сигурна коя точно емоция ми е причинила заболяването
*Че понякога укорявам много строго себе си
*Че ме е страх, че близките ми може би не ме обичат/може да спрат да ме обичат
*Продължавам с тесвам ускореното сърцебиене, като сега се тесвам за остатъчно/не напълно нормализирано
*Тревогите си, че може да не оздравея/ще отнеме много време да оздравея
*Носталгията по определени моменти
__________
Случки, по които работя, всичките датират от годината преди да се разболея:

*Отчаяние, че баща ми продаде един апартамент, с който беше свързана голяма част от живота ми
*Мъка, че с мъжа ми се бяхме скарали жестоко и за малко да се разделим
*Напуснах едно работно място с ужасни ексцесии
*След напускането дълго време имах усещането, че съм съвсем сама на този свят и всичко и всички са срещу мен и ми мислят злото
*Че някой/нещо не иска да имам деца и ми пречи и няма да мога да имам

Сутрин и вечер визуализирам следното:
Понеже най-много ми тежи, че не мога да се движа, да ходя по планините и да спортувам нормално, без сърцето ми да ускори ритъма си до небето, затова си представям една планинска пътека, по която тичам волно и се чувствам супер радностна. Усещам наклона и камъчетата под краката си, усещам въздуха, който дишам жадно и тичам бързо, сърцето ми бие нормално. Виждам пред себе си малка дупка, която прескачам и докато съм над нея, от мен се отделят всички негативни емоции и излишни антитела и хормони, падат в дупката и тя се затваря след мен. Аз продължавам да тичам своободна, щастлива и най-после отново на себе си. Появява се семейството ми, вдигам детето си и продължавам да тичам с нея. Цветовете и пейзажът са кристално ясни и всичко е прекрасно : )
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Базедова болест и негативно минало

Мнение от ivangp »

Може по повече от една случка на ден да се ТЕСат.

Всички сме емоционални. Някои изразяват емоциите си, а други ги държат в себе си. Неизразените емоции водят до създаване на проблеми. От тук нататък изразявай емоциите си на глас и докато ТЕСаш. Когато емоциите са най-силни е най-добре да ТЕСаш, въпреки, че тогава най-няма да ти се ТЕСа.

Направи си Пренареждане на матрицата за момента когато си в утробата на майка си и тя иска да прави аборт.
Виж как се прави ПМ тук: http://emozdrave.info/forum/viewtopic.php?f=4&t=1261

Визуализацията - ако все ки път виждаш дупката в която изчезват негативи, то всеки път утвърждаваш че имаш негативи за чистене. От тук нататък виждай ще тичаш по пътеката и всичко е перфектно.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
digeo
Участник
Мнения: 5
Регистриран на: 09 Авг 2017 13:48

Re: Базедова болест и тежко минало

Мнение от digeo »

Благодаря, ще разгледам и направя Пренареждането на матрицата.
По стечение на обстоятелствата имам рожден ден, така че ми се струва най-подходящото време да се захвана с пренареждане, свързано с раждането ми.
Иначе аз продължавам упорито да си тес-вам всичко, за което се сетя и се чувствам все по-спокойна.
Продължавам и работата по проблема с ускореното сърцебиене.
Изскачат ми всякакви неща, които тотално съм забравила, тесвам и тях.
На няколко пъти успях да се тесна веднага, щом се ядосам за нещо и много ми харесва резултатът!
Ще пиша редовно за прогреса си.
Хубав ден на всички!
digeo
Участник
Мнения: 5
Регистриран на: 09 Авг 2017 13:48

Re: Базедова болест и тежко минало

Мнение от digeo »

Здравейте отново,
Правя ТЕС всеки ден по половин-един час, различно.
Тесвам упоритото сърцебиене, понякога имам успех, понякога не.
Изчерпаха ми се случките и емоциите за тесване и се чудех дали да повтарям някои?
Отделно си тесвам ежедневни притеснения, ядове и т.н.
Работя много и по недоверието/съмненията си относно оздравяването.
Това е за момента от мен.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Базедова болест и тежко минало

Мнение от ivangp »

Работи с процедурата В МИР СЪС СЕБЕ СИ.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Публикувай отговор