Дневникът на А

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
akb
Участник
Мнения: 20
Регистриран на: 24 Сеп 2016 18:41

Дневникът на А

Мнение от akb »

НАЧАЛОТО

На ТЕС попаднах точно преди година, когато търсех разни начини за докарване на по-високи доходи. Работя на свободна практика и нямам постоянни доходи, та преди година беше много деликатен период. Трябваше да си плащам наема и сметките, а бях доста закъсал. Ако не се справех по някакъв начин, трябваше да взимам назаем пари, а аз въобще не го обичам този вариант. Разполагах с по-малко от 5лв на ден за храна, а някои периоди и по 2лв, което за мъж на 31 години си е притеснително.

Бях доста разтревожен, направо в бях в безисходица. И знаех, че трябва да направя нещо, за да променя това. И най-вече исках да променя мислите си, защото когато се притеснявам, не мога да мисля рационално и става по-зле. Не помня как, но попаднах на
видеото "Господар на парите - ТЕС (как да привлечем пари)" и започнах да тесам. Тесах три пъти на ден без да знам какво да очаквам. Обаче нещото се случи.Още първите два три дни се успокоих, което беше най-важното. Мислите ми се избистриха притеснението беше овладяно. Точно това ми позволи да си седна на г*за и да си търся нови клиенти. Бях много целенасочен и последвателен. Кандидатствах на няколко места и за всяко от тях отделях време и внимание, за да се представя добре. Имах идея в главата какво искам да правя, а то беше чрез работата си да помагам на другите, работата да ме стимулира да се уча и да получавам повече пари отколкото преди. Също беше много важно да бъде на постоянно работно време, макар и фрийланс.

И след седмица всичко това се случи! Намерих си мечтаната работа, доходите ми са били максимума, който съм получавал досега и ми позволиха в следващата почти една година да живея нормално, без да се притеснявам за сметки и т.н. и да се наслаждавам на живота.

КАКВО СЕ СЛУЧИ СЛЕД ЕДНА ГОДИНА

Всичко написано по-горе се случи с една седмица редовно тесане, само с това видео и само за този проблем. Тогава бях чел отгоре отгоре някакви допълнителни материали, но честно казано нямах реална представа как действа ТЕС. Само знаех, че ми беше достатъчно да се успокоя и да започна работа. При мен един от най-големите проблеми за решаване е този с липсата на пари. Това поражда огромна част от моите тревоги и блокажи и влиея на почти всички други аспекти от моя живот.

И ето че се изтърколиха няколко месеца и малко по малко работата намаля, а към лятото съвсем спря. Аз обаче бях свикнал вече да получавам добри доходи и карах по инерция. Сякаш парите щяха да идват от самосебе си, дори и да не работех. :D
Не бях въобще подготвен и си дадох близо месец почивка, тъй като се претоварвах с работа. Но това също беше грешка, тъй като не работех повече от 30-40 часа на седмица, но все ставаше така че си го правех по-трудно. Наскоро осъзнах, че имам модел на поведение, който ме кара да се бъхтя от работа и съм с нагласата, че пари се изкарват мъчно :D Аз работех като илюстратор за тези клиенти между другото. Много трудна работа... седиш по цял ден и рисуваш :D

Та дойде времето, в което съвсем останах без поръчки и закъсах финансово. Този път ми се наложи да се прибера в родния си град, за да спестя разходи. Мислех, че ще успея в рамките на месец да се закрепя финансово, но с тази разлика че не можах да си намеря редовни клиенти толкова бързо както преди и едвам изкарвах пари да си плащам наема на кватрирата в София, самосаботирах се освен това. Знаех, че нещото което може да ме изкара от това е ТЕС, но не го правех. Усещах че се боря със себе си, хем исках да се промени нещо, хем нищо не правех по въпроса. Собственото ми АЗ ме саботираше.

Наложи се да взема назаем пари от сестра ми, после от родителите ми, а макар да сме близки, аз се чувствам задължен. Макар че те ми казват тези пари да не ги мисля. Дори мога да не им ги връщам, ама аз не мога да так, те ми висят и се задушавам като си помисля че съм длъжник на някой. Тук неудобството идва и от факта, че от дете се опитвам да се докажа пред нашите, че мога и т.н. (но за това по-нататък). И така си миснаха два три месеца и вече успях да балансирам финансите, но тези пари от роднините ми още не съм ги изкарал, за да ги върна.

НОВО НАЧАЛО С ТЕС

Датата беше 1 септември 2016 година. Бях отново потънал в притеснения как ще изкарам пари, дали ще се справя, как ще върна парите, няма да има какво да ям и т.н. Самосаботирах се жестоко и това още повече ме изнанадваше, тъй като бях постигнал много добри резултати преди време. Не е като да открирам топлата вода. Усещането беше сякаш се сблъсквам със себе си и съм стигнал лимита на развитието си, като вариантите бяха два- или да остана на това си ниво и цял живот да се боря с тези притеснения и да не мога да изкаравам пари за себе си, камо ли за семейство. И втория вариант е да направя всичко възможно да преодолея тези пречки и да надграя характера си, така че след време да имам всичко за което съм мечтал. И да бъда, човека който съм си представял че мога да бъда.

И започнах. Пусках си едно видео на Пол Маккена всяка сутрин и всяка вечер (буквално си правих препрограмиране :D ). Почнах да чета материали на Тони Робинс и да слушам негови лекции. Записах се в една група, в която споделят много ценни материали за личностно и професионално развитие, започнах да се информирам как да управлявам времето си по-добре, как да си поставям цели, изтеглих си книги и т.н. и т.н. Започнах и отново с ТЕС. Този път освен видеото за парите на David Childerlay подхванах и това за "Здраве, щастие и богатство". Четох тук много и се мотивирах повече. Споделеният опит е много важен мотиватор за мен. Изгледах доста видео материали за ТЕС и реших, че този ще усвоя този метод на макс и ще изстискам всичко от него. Усещам, че той е главният начин, с който ще постигна промяната. Затова въпреки саботажите аз продължавах и продължавах да чета и да прилагам, да чета и да прилагам. Буквално си правех примивка на съзнанието и подсъзнанието с цел да наскоча себе си.

Признавам си, че сега знаейки повече за ТЕС излязоха толкова много скрити проблеми, че тези приеснения за лиспата на пари, които имам са направо песен :D Koлкото повече тесах, толкова повече проблеми излизаха. И последните два три месеца нали живеех в родния си град и виждах още повече колко грешни модели на поведение съм наследил от родителите си. Но аз обичам родителите си и съм благодарен за това, което са ми дали. Дълго време ги обвинявах за това какъв съм и че сега сам трябва да се справям с проблемите, а не знам как, защото не съм бил научен. Но това малко по малко си отминава. Покрай тесането видях, че просто трябва да ги приема такива каквито са и да съм благодарен за това, което са ми дали. И видях, че аз съм човека, който трябва да се изправи срещу проблемите в живота и да докажа на себе си, че мога да се справя. Тук е голямата разлика, защото аз още от дете се опитвам да докажа на родителите си, че мога, а всъщност аз пред себе си трябва да докажа и покажа. Това го прозрях отпреди седмица две, тъй като ми излезе една случка от дете, което ме формира така.

След това леко интро ще се постарая да бъда кратък и да особощя резултатите от последните 3 месеца.:P
Тесах често, но не толкова ефективно, тъй като все още навлизам в метода. Благодарение на форума разбрах, че е нормално да се самосаботираш и че въпреки всичко трябва да продължаваш и резултатите ще дойдат. Аз имам голям проблем главно с баща ми и сега живеейки с него виждаш все по-ясно моделите на поведение, които съм наследил от него. Но дори и четейки тук и не съм тесал още активно за него, аз усещах как си подреждам мислите и осъзнавам много неща от общуването ми с него. А преди само съм му реагирал. Сега вече пак съм в София, но последните една две седмици като бях при него и комуникирах доста по-спокойно с него. Бях поповалдян и осъзнат. Точно това е един от резултатите, които усещам. Леко по-вглъбен съм, но съм много по-осъзнат отпреди два три месеца. Направо се изнандавам колко наивно съм разсъждавал преди.
С една идея съм по-действен, а преди все мислех и премислях и само протаках. Започнах да не закъснявам. Спрях да се претоварвам и си почивам, когато усетя че съм преуморен. Започнах по-активно да се интересувам за здравето си и да се грижа за него. Разбира се това всичко е съпроводено с блокажи, но напредък има и точно затова реших да си водя дневник тук.

Проблемите които излязоха са наистина много, но аз ги карам подред. От началото на септември си поставих за цел да отделям време в следващата година целенасочено и с постоянство да работя за личностното си развитие. И на другия ден чета тук как Иван казва, че е необходима близо една година, за да промениш живота си напълно :D Това го приех като знак свише :D
Проблемите върху, които ще работя са - липсата на пари и всички проблеми породени от това, проблемни модели на поведение наследени от родителите, отношенията с жените, страхове, проблеми със здравето (не сериозни, но когато човек не се грижи за него и това рефлектира върху всичко останало). Също нещо много важно е да започна да тесам случки от миналото си.

Единствено като случка тесах едно насподелено влюбване отпреди 13-14 години. Тогава се бях влюбил сериозно, ама нямах достатъчно опит и така си и останах във friend-зоната. Държа ме близо две три години и със сигурност е повлияло на следващите връзки или влюбвания, които съм имал след това. Тук не тесах правилно може би, просто си казвах всичко което съм изпитвал на глас и минавах по точките. Абе хора, олекна ми! :D Има още какво да тесам там, ама усетих такова обекчение, че накрая дори не ми пукаше :D A на същата вечер сънувах много активно, направо като филм беше. И в съня си това момиче ме харесваше и беше здраво хлътнала по мене, а аз го давах непукист. :D
И за да стане по-интересно ще кажа, че онзи ден се видях с нея. Не се бяхме виждали от години и съвсем "случайно" се видяхме в София. Забелязах, че има интерес към мен, ако съдя по езика на тялото й. Но тук вече не знам какво ще става.
Но едно е сигурно... определено бих я изтесал :D Не ме разбирайте погрешно :P

Това е засега. Много писане, ама имах нужда да споделя. Благодарен съм на всички, които споделят опита си тук, защото това ме мотивира да продължавам и да не се отказвам. Може да ми давате акъл, няма да го върна :P Aко съм бил полезен на някой с нещо, също ще се радвам. :)

СЪВЕТИ

- ТЕСай случки. ТЕСай всяка случка докато спомена за нея не се промени в нещо позитивно. Т.е. не ТЕСаш докато емоцията изчезне, а докато спомена за случката, това което виждаш когато си спомняш случката, се промени в позитив. Виж Пренареждане на Матрицата тук във форума - допълнителни техники.

ДЕКЛАРАЦИИ (Взети оттук оттам)

- Въпреки, че от лоялност към рода си приемам техните грижи, болки, проблеми, избори и отговорности, аз съм добър човек. Сега избирам да се разгранича от всичко това, защото аз съм си аз, а те са си те. Независимо от това аз съм добър човек. Сега избирам да живея своя живот, правя моите избори и да бъда щастлив с това, защото го заслужавам! Разрешавам си като дете на този род, да приема обичта и подкрепата му и да продължа да я предавам нататък, за моето и всеобщо благо!

- Въпреки, че сега осъзнавам, че аз избирам да се чувствам ....едикакси.... когато някой прави...едикаквоси...., аз избиирам да променя реакциите си сега и да се чувствам и действам ....различно (уточни как).....

- Въпреки, че се чувствам ужасно наранен, предаден и използван и се обвинявам, че не си тръгнах, когато виждах, знаех съвсем ясно всичко и останах, аз избирам да си простя за всичко това.

- Въпреки, че изпитвам тази болка, гняв, скръб, аз избирам да си простя за миналото си, аз избирам да започна да поставям себе си на първо място в моя живот, да се ценя, приемам и уважавам повече.

- Въпреки, че аз нямам контрол над поведението, отношението на другите спрямо мен, аз избирам да се ценя, уважавам и да си тръгвам от хора, които ме нараняват, наскърбяват и злоупотребяват с мен.

СПИСЪК С ЕМОЦИИ И ЧУВСТВА (не лично мои, а събрани от Интернет. Допълвам списъка постепенно):

ОТРИЦАТЕЛНИ
Агресия - Желание за нежност, близост
Апатия
Безпокойство
Вина - Необходимост да се отървем от фалшивата представа за себе си
Гняв - Нужда от власт, самоуважение
Гордост - Необходимост от истинско смирение, а не унижение
Завист - Желание за самоусъвършенстване и самоуважение
Злоба
Мъка
Надежда - Желание да се избяга от отчаянието
Неувереност
Нужда от сигурност
Нужда от разнообразие
Нужда от одобрение
Нужда от значимост/уникалност/да сме различни/да сме индивиди.
Нужда от любов ( да даваме и получаваме)
Нужда от приобщаване към нещо по-голямо от нас (група, бог, кауза и т.н.)
Обида
Омраза - Необходимост от обединяване със скритата си страна
Отвращение
Отегчение - Желание за посвещаване, за истински ценности
Печал
Потиснатост - Желание за образец, потиснат страх, гняв
Презрение
Самота - Необходимост от близост, връзка, желание за самоопознаване и превъзходство
Скръб - Желание за трансформиране, въпреки загубата
Срам
Страх - Потисната смелост и вълнение
Страх от обвързване
Страх от отхвърляне
Страх от страха да признаем страховете си ;
Страх от страха да приемем себе си;
Страх от Бог (или друга висша сила);
Страх от бъдещето и неизвестното ( страх от бъдещето като нефизически същности);
Страх от смъртта (това се разглежда като страх на егото да се промени);
Страх от разкриване на собствените чувства, емоции и скрити демони
Страх от старостта;
Страх от болестта;
Страх от бедността;
Страх/нежелание за поемане на отговорност за собствения си живот
Тревожност - Копнеж за смисъл, цел
Тъга
Чувство за отхвърленост - Копнеж за приемане на живота и освобождаване
Яд
Последно промяна от akb на 20 Май 2017 04:03, променено общо 15 пъти.
Alisa
Майстор
Мнения: 2043
Регистриран на: 12 Май 2010 22:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Re: Дневникът на А

Мнение от Alisa »

Чудесно!
добре дошъл!
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Дневникът на А

Мнение от ivangp »

Благодаря че сподели. Всяко зло за добро. Няма случайни неща. След година ТЕС ще си нов човек. Пиши редовно тук. Това много помага.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
akb
Участник
Мнения: 20
Регистриран на: 24 Сеп 2016 18:41

Re: Дневникът на А

Мнение от akb »

Мислех да пиша някакви неща с молба за съвет, ама реших да се постарая първо сам да открия причината за проблемите. По-скоро щеше да звучи оплакване и някой друг да намери решение на проблема преди да съм се постарал сам. Няколко дни скатавах и не тесах, ама днес за зачетох с дневникът на Aqua и открих на какво може да се дължи моя проблем.

Интересното е че колкото повече се занимавам с ТЕС, толкова повече излизат проблеми и емоции, които съм таял много надълбоко в себе си.
Оформих една декларация подобна на тази на Aqua, ама съм я нагодил по себе си:
Въпреки, че влизам в ролята на жертва, за да привлека вниманието и обичта на околните и вътрешно усещам, че този начин работи, за да привлека внимание, аз напълно и безрезервно обичам и приемам себе си. Аз избирам да се освободя от нуждата си от внимание.

Ще тръгна от нея пък да видим какво ще стане. Също се сетих да споделя как усещам кои фрази са подходящи за мен. Когато ползвам примерни декларации от други места и ако нещо важи за мен ме кара да се усмихвам, дори почвам леко да се хихикам :D
И си викам "А, значи това е." И търся думи и фрази с които да напипам емоцията и да я изкажа по мой си начин.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Дневникът на А

Мнение от ivangp »

akb написа:Мислех да пиша някакви неща с молба за съвет, ама реших да се постарая първо сам да открия причината за проблемите. По-скоро щеше да звучи оплакване и някой друг да намери решение на проблема преди да съм се постарал сам.
Поздравявам те за това решение! :D
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
bubolechka
Участник
Мнения: 93
Регистриран на: 14 Фев 2016 14:55

Re: Дневникът на А

Мнение от bubolechka »

много ти благодаря и аз взех твоя пример и си го паснах на мен :P

"Въпреки, че влизам в ролята на жертва, за да привлека одобрението на околните и вътрешно усещам, че този начин работи и ми дава спокойствие,аз напълно и безрезервно обичам и приемам себе си. Аз избирам да се освободя от нуждата си от одобрение и да се изправя пред страха си отхвърляне."
akb
Участник
Мнения: 20
Регистриран на: 24 Сеп 2016 18:41

Re: Дневникът на А

Мнение от akb »

Доста време скатавах и не тесах редовно, но от известно време го правя всеки ден. Пробвам някой нов метод, чета и още споделени истории във форума и придобивам все повече увереност. Усещам че ТЕС е методът, който ми трябва, за да се отърва от всичко излишно в моя живот.

Четейки из форума и тесайки осъзнах няколко неща за себе си (осъзнах е думата, която все повече ми харесва) :D
- имам нужда от одобрение
- започнал съм да контролирам дори и малките неща в моя живот и осъзнах не е хубаво до такава степен. Разбрах и че точно този контрол е свързан и с нуждата ми от одобрение. Също и тук може да се каже, че имам страх от провал. Ха, ето сега докато пиша се сетих колко взискателен е бил баща ми и как всичко е трябвало да правя както ТРЯБВА (не понасям тази дума)
- имам страх от обвързване и страх от отхърляне (макар да звучат като нещо противоположно, те си вървят ръка за ръка)
- осъзнах причината за прекалените ми обяснения. По принцип имам дар слово, което става все по-добро с времето, ама някой път се обяснявам излишно за всяко нещо или за дреболии. Това до някъде го овладях, когато една приятелка почна да ме бъзика, че като съм пишел повече от 3 изречения и спирала да чете :D
- изпитвам неувереност в себе си

Пробвах Метода на майната и по-конкретно онази секция с нуждите. Правих по-общи декларации и мога да кажа, че този метод работи! Отнема малко повече време, ама дори и първия път почувствах облекчение. Тук вече си импровизирах и насочих декларацията за конкретни хора. Нещо от рода на:
1. Въпреки, че изпитвам нужда от одобрението на тези и тези хора, аз напълно и безрезервно приемам и обичам себе си.
2. Аз изпитвам нужда от одобрението на тези и тези хора, ама какво от това. Майната му!
3. Чудя се какво ли бих изпитвал, ако не изпитвах нужда от одобрението на тези и тези хора.


Тук имам още за тесане, ама това че разбрах връзката между контрола и нуждата от одобрение, беше много силен момент за мен. Контрола може да си го представите и като свръхподготовка за всичко. Понякога е полезно, ако става въпрос да си информиран, ама в повечето случаи е прекалено.
Ще дам един пример:
Преди няколко месеца ми се развали ципа на раницата и не можех да я ползвам. Имах една друга, ама нея ми я откраднаха, така че си остана със старата. И тогава си мислех следните неща:
- да намеря място в София, където поправят раници
- да проуча какви са цените, че ако е много скъпо да не давам пари (то пък щото нова раница щеше да ми излезе по-евтино)
- търсих на един пазар до нас някакви евтини раници, току виж ми излезнало по-изгодно в случай че ремонта е скъп
- влизах в интернет и намерхи къде се проправят, че записвах телефони, гледах цени, проучвах с какъв транспорт да стигна, че колко ще ми излязат билетите, че това няма ли да оскъпи всичко ААААААААА писна ми вече :D
- да на забравя, че тази раница ми трябваше понякога и ползвах безопасни игли, направо цялата я бях опасал и стояха много грозно, ама от скръндзълък така става :D

И понеже скоро тесах неувереността си (по метода на майната) и нещо се случи. Като цяло промяната я усетих и онзи ден си викам "Абе аз не мога ли да го правя този цип самичък". И какво стана... влязох в YouTube, изгледах няколко видеа и след 10 минути вече го поправих, дори инструменти не ми трябваха. Знам че звучи абсурдно, ама дотам стигнах :D Сега вече съм по-добре, че и кажи речи нова раница :D

Тесах и неувреността ми с жените.
Осъзнах, че една от една от по-сериозните ми връзки отпреди 6-7 години така ме е формирала, че мен ме е страх да не ме наранят. Това беше първа сериозна връзка, първо истинско влюбване, много се раздавах, но края беше наистина брутален. Стиганл съм до моменти на ярост, в които съм блъскал с голи ръце по мебелите (после се усетих, че можело и по възглавницата) :D. Aбе кофти тръпка си беше. Не съм е тесал, ама ще я изтесам яката :D

Та какво се случва в моите отношения с жените. Когато харесвам някоя жена силно и като характер и като външност, аз накрая се озовавам във friend зоната й. Отделям много време и внимание, изслушвам, правя жестове, комплименти, пренебрегвам си ангажиментите само и само да може да се видим и т.н... въобще цветенце. Ама все не стигам до края, никакъв секс, никаква интимност. Осъзнах, че не стигам до там, защото ме е страх да се обвържа, защото не искам отново да бъда наранен. И то от жената, която харесвам. Правя струвам, ама никога не съм директен, правя някакви жалки опити да ги свалям, държа се с тях все едно съм им приятел, и какво очаквам... да получа нещо повече от приятелство ли, не!!! С времето тук се добавиха страх от отхвърляне и неувереност. Странното е че с жените, които съм бил себе си и не съм ги харесвал въобще, ми се е получавало най-лесно (за секс и въобще всичко по-интимно). Точно, защото не ми пука дали ме харесват или не.
Сега след известно тесане осъзнах всичко това и съм решил да действам по друг начин. По-смело, без срамежливост, страх и други подобни. Чудя се нещо, дали наистина харесвайки тези жени реално те са били подходящи за мен (говоря за по-сериозните хлътвания със завършек във friend-зоната). Може би не всички, ама докато не правя секс с тях няма как да знам. Имаче приятелстов и уважение винаги е имало.

ЗА МЪЖЕТЕ, КОИТО СЕ НАМИРАТ ВЪВ FRIEND-ЗОНАТА - http://cavemancircus.com/2011/10/24/nic ... with-fire/

Тази статия доста ми помогна да се видя отстрани и въобще в какъв капан съм се вкарал. Тези неща ги знам и вие също ги знаете, ама аз сега ги осъзнавам, тоест изкарвам ги на повърхността и по-лесно мога да ги премахна.

Днес се получи и още нещо интересно. Реших да покажа метода на съквартирантката ми, с която сме и близки приятели освен това. Не, тя не е от тези жени по които съм се влюбвал :P Показах й метода, ама малко й беше странно и трудно напипваше емоциите. Затова реших да импровизирам и викам "Я дай да си говорим, а пъ през това време и двамата ще потупваме по точките."
И сме говорили няколко часа, които минаха неусетно. И двамата стигнахме до някакви изводи много важни за нас. И си говорим и говорим и тя вика "Абе не знам как действа тоя метод, ама за пръв път толкова добре мога да си формулирам мислите... на глас".
Аз лично се чувствам все едно нещо ми олекна, спокойно ми е и не се трвожа за някои неща. При нея не знам реално какъв е резултата, ама си мисля че другата седмица ще се разбере.

Та реших да напиша всичко това най-вече да не забравям, че съм постигнал успехи. Ще гледам да записвам по-важните за мен декларации, евентуално да са ви от полза. Ако имате раници за ремонт, знаете към кого да се обърнете :D
Наистина се убедих, че просто трябва повече постоянство, за да има резултати. Така че продължавам.
akb
Участник
Мнения: 20
Регистриран на: 24 Сеп 2016 18:41

Re: Дневникът на А

Мнение от akb »

Имам два въпроса:
1. Има ли значение от коя страна на тялото потупваме точките? На мен ми идва да потупвам с дясната ръка, точките които са от дясната страна.
2. Има ли два пъти по-бърз ефект тесането, ако потупваме с двете ръце едновременно?
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Дневникът на А

Мнение от ivangp »

Браво за поста и работата с ТЕС!
Отговори на въросите:
1. Не
2. Не
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
akb
Участник
Мнения: 20
Регистриран на: 24 Сеп 2016 18:41

Re: Дневникът на А

Мнение от akb »

ТЕС ЗА РАБОТА

Да споделя за една малка промяна в работата ми. От 3-4 месеца работя за един клиент и там е много динамично. Смениха маркетинга и начина на работа се промени драстично. Също в началото като ме наемаха ми бяха казали, че ще е почасово заплащане, а след това го промениха на заработка. Една визуализация с цена, която уж отнема час и половина най-много. Ама не уточниха, че тази визуализация включва няколко изгледа, тоест 3 в 1 и всяка от тях отнема близо час. Тоест вместо за правя ено нещо за едни пари, правех три неща за същите пари.

Тъпото беше, че разчитах на този клиент още в началото да ми предоставя постоянно работа, за да мога да се фокусирам и да мога да си преценям предварително колко пари бих могъл да изкарвам. Така беше в началото, много работа, парите бяха добри, ама през тези няколко месеца всичко се променяше, а аз и другите колеги наравно трябваше да надграждаме и да се нагаждаме по новите промени. Да спомена и че кандидатстването беше доста сериозно и го преминах успешно и то благодарение на ТЕС. Септември точно пак го бях закъсал и бях доста притеснен как ще се справя финансово. Тесането ми помогна да си събера мислите и да действам, а иначе бях съвсем блокирал.

Обаче с това плащане на заработка се видя, че работя повече отпреди обаче за по-малко пари. Наруши ми се съня, понеже работя за чужденци и там работното време е друго и ако исках да хвана някоя поръчка, трябваше да стоя до късно. По едно време работата съвсем намаля и нямаше достатъчно за всички. Преди нова година смениха изцяло маркетинга плана и не се знаеше какво се случва въобще. а аз все още разчитах да са ми основен клиент. Ама работа няма :D

И всичко почна да потръгва след нова година обаче аз тотално бях блокирал. Имаше работа, а аз бях зациклил и скатавах яко. Мислех си че върша някаква работа, ама съвсем не беше така. Та преди няколко дни реших да тесам. Нахвърлям някои от основните емоции и настоения:
- чувствам се недооценен, понеже работя повече за по-малко или никакви пари
- чувствам че заслужавам повече, а не го получавам
- усещам, че съм блокирал и тялото ми отказва да работи
- усещам, че се претоварвам излишно, а пък накрая нищо
- изпитвах и нужда от одобрение, тоест престаравах се, за да се представя най-добре от всички и то за едната похвала. Обаче ако бях постъпил умно нямаше да се престаравам. Пак щях да покрия изискванията им, ама нямаше да се бъхтя излишно
- чувствам се демотивирам да работя

И такива подобни все по-добре напипвах точната фраза докато тесам. Има още да се теса по темата, ама тогава просто ми олекна малко и тялото ми се отблокира. Почнах да работя половин час след това, като се има предвид че яко скатавах предните няколко дни.
Сега почвам да наваксвам с парите и вярвам, че ще се справям още по-добре и ще си постигам целите.
Аа да, това също е много важно. Да си поставя човек ясна цел със срок на изпълнение. Иначе си остава в сферата на мечтите.
Сега планът ми е да тесам основно отношението ми към парите и да пръстъпя към получаването на пасивни доходи.
Дори и да работя като фрийлансър ситуацията е много подобна да работиш в офис, пак имаш шефове, пак имаш клиенти. Ама истината и свободата са в пасивния доход.

Кой ме чете не знам, ама пиша всичко това да почна ясно да изразявам целите и мечтите си. Щото ако си го пазя в мене си лесно мога да скатавам :D
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Дневникът на А

Мнение от ivangp »

Аз те чета. :)
Със сигурност и други те четат.
Продъклжавай да пишеш!
За всички е полезно и най-вече за теб.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
akb
Участник
Мнения: 20
Регистриран на: 24 Сеп 2016 18:41

Re: Дневникът на А

Мнение от akb »

Оф, един час писах и браузъра се рестартира и всичко изчезна. Измъкнахте се да не ми четете ферманите, ей :D
Ама като се замисля дори и от самото писане ми олеква. Сега няма да пиша пак всичко, само ще обобщя накратко.
През последните 5-6 месеца резултатите, които постигам с ТЕС ги има и най-вече Осъзнаването (с главно О).
Скатавах известно време, обаче сега тесам почти всеки ден. Някой път по малко, друг път повече. Както ми дойде отвътре.
Отпадна напрежението, че трябва да тесам всеки ден и гледам да разнообразявам, да експериментирам и заучавам в движение методите.

Все още не съм тесал случки, ама трябва да почна вече. Само време и постоянство се иска.
Бях описал подробно ситуацията с жените и за страха ми от отхвърляне (съответно обвързване), обаче друг път ще го напиша.
Питах за съвет как да подходя, дали има по=подходяща техника за изчистване на стари емоции и .т.н от връзки.
Направих си един дълъг списък с всички жени, които съм харесвал, те са ме харесвали, имал съм връзка или пък съм правил само секс с тях.
Обаче с какво да започна. Ако подкарам със случки, ще мине твърде много време. Съвети относно връзки, любов и секс приемам всякакви. А пък по-нататък ще си напиша и фермана. ;)
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Дневникът на А

Мнение от ivangp »

Подкаравай със случки. Припомни си какво е лавинен ефект. Няма да е чак толкова дълго ТЕСането на тези случки.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Lelq Bibi
Участник
Мнения: 23
Регистриран на: 01 Апр 2017 23:00

Re: Дневникът на А

Мнение от Lelq Bibi »

Здравей,
прочетох дневника ти на един дъх.
Даде ми много насоки за действие.
Особено ме заинтригува частта ти за доходите, тъй като и аз имам един личен бизнес, който засега ми носи само съвсем малки доходи,
но искам да започна да печеля повече от него. Изгледах и клипчетата на Дейвид, чиито линкове си дал.

Благодаря ти и продължавай така.
akb
Участник
Мнения: 20
Регистриран на: 24 Сеп 2016 18:41

Re: Дневникът на А

Мнение от akb »

Здравейте отново :)

Наскоро си четох предните писания и ми се видя много интересно как звуча и какво съм мислил преди няколко месеца. Точно на 1 септември реших да се занимавам активно с ТЕС и да го направя част от ежедневието си. Доста време мина в протакане, сам си намирах оправдания да не тесам, обаче сега е съвсем друго. Като опознах техниката и по-смело започвам, дори да знам че може да не правя нещо както трябва.
Главно се спирах поради липсата на време. Казвах си "Оо, ама то трябва поне половин час да тесам, че докато изкажа декларациите няколко пъти, че после трябва да бачкам"... само празни приказки. За ТЕС мога да кажа, че апетита идва с яденето. Колкото повече тесаш, толкова повече ти харесва, защото усещаш резултатите.

Без да изпадам в подробности, ето как се чувствам сега след няколко месеца ТЕС и четене на много информация за личностно рзвитие.
- доста по-постоянен съм в дейностите си и не чакам бърз резултат. Сега да речем пробвам това с чистенето. В нова квартира съм и има някои неща, които трябва да се пооправят, да се поизчисти, нормалните работи. И си казах да чистя по малко, но всеки ден. Знам какво трябва да се направи, за да стане по-хубаво, обаче не се хвърлям наведнъж и да си изгубя времето. Преди бих си зарязал важните неща, за да свърша всичко наведнъж, обаче то не може наведнъж разбира се и се отказам по средата. А сега действам с постоянство, целенасочен съм и се стремя да придобия полезни навици. Както да речем с чистенето... не ми е приятно да чистя, за мен има къде къде по-интересни неща за превене, ама никой няма да дойде у нас да изчисти вместо мен. Така че сега като виждам резултатите и се чуствсам удовлетворен. Също и не съм си изгубил времето за сметка на работа, социални контакти и т.н.

- чувствам се по-уверен в себе си. Доста дълго ме тормозеше сегашната ми работа, тотално демотивиран съм и правя всичко възможно да скатавам. Усещах че съм се вързал за нея като единствен източник на доходи, обаче вече не съм удовлетворен от това, което правя. А пък САМО парите не са ми мотивация. Дотолкова ме блокираше това, че хем не правех нищо, хем не си търсех друга работа, хем нямах пари, а се чувствам кофти като трябва да взема назаем от някой. И точно заради тази работа реших да започна по-активно с ТЕС преди 9 месеца. Тогава имах много блокажи и депресивни мисли, обаче с ТЕС успях да ги преборя и ме наеха успешно. Обаче начина на работа и изискванията към мен се промениха, съответно вече не ми харесва това което правя. И наскоро като си смятах колко време е минало направо се изненадах. 9 месеца съм циклил и за много малко време съм получавал доходите, които искам и съм правил това, което ми харесва. А през останалото време са били едни притеснения, стоене до късно заради часовата разлика, умора, демотивация, обездвижване. Нали се сещате онзи момент, в който човек е стигнал дъното, но продължава да копае надолу. :D E сега вече е друго. Само напред и нагоре. ВЗЕХ РЕШЕНИЕ да премина от фрийланс (свободна практика) на нормална работа. И точно в момента, който взех решение и нещата почнаха да се нареждат. Дълго време съм се въргалял по дъното и се бях вкопчил като удавник за сламка в тази работа.

Затова е важно човек да знае какво иска, за да знае по какъв път да поеме. За това ми беше нужно спокойствие и дори и малко време просто да легна, да затворя очи и да се вслушам в себе си. Благодарение на ТЕС осъзнах по какви причини съм започнал да се занимавам с фрийланс и осъзнах какво ми дава това и какво ми взема. Осъзнах че на този етап да работя нормална работа и това, което ми харесва е много по-подходящо за мен в случая. Вярвам че ми предстои вълнуващ живот, нови приятелства, положителни емоции и ако има препятствия по пътя лесно ще се справям с тях.

- по темата за парите имам напредък, но тук трябва да се теса още доста.

- по темата за жените не съм тесал много, а трябва. Преди време усетих че като изтесам всички случки и емоции с предишни гаджета, ще освободя голяма тежест. Направих си и списък с всички жени, обаче все още скатавам по тази тема, признавам си.

- почнах по-целенасочено да се занимавам с личностното си развитие. Почнах да поставям себе си на първо място ив повечето случаи успявам. Преди доста време и енергия отделях за другите и то за какво, да им се харесам. Осъзнах и че до голяма степен добруването ми е било с користна цел. Сега се питам дали нещо ми харесва, защо го правя, за кой го правя. Някои от неодстатъците, които най-много ми пречат искам да ги оправя и намерих няколко книги, които са точно за това. Вече съм си изтеглил над 600 книги обаче има няколко, които изпъкват и само от рецензиите се разбира, че са точно за мен. Чудя се какъв ли ще стана след като прочета всички тези 600 книги :D

- почнах да подбирам хората, с които излизам. Искам да излизам и по-често, да си намеря нови приятели мъже, понеже всички от старата ми компания са женени и с деца. А пък жени приятелки имам доста, имам и за даване :D Има една мисъл, че ти си 5-те хора, които срещаш най-често. Обаче има и една друга, която гласи, че ти си 5-те дейности, с който се занимаваш най-много. Общо взето в такава насока са ми мислите.

- когато се сетя за някакви случки като съм бил по-млад или пък в какви отношения съм бил с някои хора и всичко ми се изеснява. Дори не се налага да го ги тесам, а аз много ясно знам каква подсъзнателно ме е накарало да действам така. Казах "подсъзнателно", а ако кажа и нещо за енергиите направо не знам :D

Чета и на другите коментарите и ми помагат някои, други не толкова. Обаче почнах да си събирам най-ценните свети и декларации в моята първа публикация. Правя го за мен си, да си имам всичко на едно място. Ама ако и на вас ви е от полза, още по-добре.

Ами това в от мен драги ми смехурковци.
Публикувай отговор