Наднормено тегло

Интересни случаи на успешно приложена ТЕС.

ОПИТВАЙТЕ ТЕС ЗА КАКВОТО СЕ СЕТИТЕ!!!
ВЕРОЯТНОСТТА ДА ИМАТЕ РЕЗУЛТАТИ Е ОГРОМНА.
Bastet
Напреднал
Мнения: 338
Регистриран на: 19 Юни 2008 02:17

Мнение от Bastet »

Говорим само за няколко дена все пак,рано е за килограми :)
Thai
Участник
Мнения: 35
Регистриран на: 23 Мар 2007 23:35
Обратна връзка:

Мнение от Thai »

Целта на Храненето е да сме здрави, енергични и да се чувстваме добре.

Целта на Спорта е да сме здрави, енергични и да се чувстваме добре.


Простичко е :)

Ако някое от тези условия не е изпълнено - значи бъркаме някъде.

Това е физическият аспект на нещата - ТЕС е част от духовния :)

Но ако тялото не е наред и душата не може да бъде ОК.

Защо?

Ако си представим тялото като автомобил - ако не му сипваме хубав бензин, хубаво масло, не му доливаме редовно вода (или антифриз според случая), не затягаме разхлабените болтове и не караме колата редовно, то колкото и добър шофьор (душата) да имаме - той няма да помогне на колата да върви по-добре.


Или с други думи - грижете са за телата си - те са единственото, което наистина притежаваме :)

и

Всички отговори са вътре в нас!

а както Иван е казал:

Готови модели можем да вземем, наблюдавайки Природата!


поздрави :)
http://www.LiveToLift.com - Портал за Тяло, Ум и Дух

Нашата Философия
Bastet
Напреднал
Мнения: 338
Регистриран на: 19 Юни 2008 02:17

Мнение от Bastet »

Ама никой не оспорва движението! :D
speedy.gonzales
Участник
Мнения: 1
Регистриран на: 20 Юли 2010 10:27

Как да спра да се тъпча с храна

Мнение от speedy.gonzales »

Здравейте

Ще ви разкажа моята дебелашка история. От както се помня съм дебел. Кога повече, кога по-малко но никога не съм бил с нормлано тегло. На всичкото отгоре цялата ми сланина е в ханша. Помня като малък как баба ми ме хранеше с филии с масло поръсени със захар, кисело мляко със захар, бисквитени каши и т.п. И така заобичах храната и сладкото... В казармата влязох 185 см. / 100 кг. Уволних се 111 кг. (службата ми не беше тежка). Ожених се на 33. Когато се запознахме с жена ми бях около 140 кг. Отслабнах до 107 за два-три месеца. През това време ходехме много с нея и не ми беше до ядене... След като се оженихме започнах бавно и сигурно да си връщам килограмите. И така достигнах почти 160 и вече пиех редовно хапчета за кръвно. Тогава сериозно се замислих за здравето си, благодарение и на кардиолога ми, да е жив и здрав, който вместо да ми даде още по-силни лекарства, когато на тези които пиех им намаля ефекта, ми каза, че нямам други проблеми и няма друга причина за проблемите с кръвното ми освен теглото и че ако искам да живея нормално трябва да остлабна. Започнах да се ограничавам с яденето и трудно свалих няколко килограма. Тогава открих Емилова. Постъпих при нея с тегло 152 кг. и за един месец слязох на 130 кг. Но по-важното е, че бях ентусиазиран и убеден, че това е начина за мен (може би понеже можех да си се тъпча колкото искам с плодове) и за това продължих да спазвам нейните препоръки, изхвърлих солта напълно от менюто си (и до сега е така), спрях безалкохолни, сладки, почти изцяло месото и млечните продукти. Така успях да задържа постигнатото и да продължа нататък. И така до половин година бях под 110 кг. Задържах това тегло, но започнах пак да се отпускам с месото и млечните и най-вече да прекалявам с количествата и така на няколко пъти достигах до 112, 116 и 119 кг, но успявах да се върна под 110 с плодово-чаени режими, които вече си правех сам. Последното ми 20-дневно "гладуване" с 10 дневно захранване беше това лято. Свалих 11 кг (от 119 на 108). Които този път вдигнах обратно светкавично бързо и което е по-лошото - продължих да вдигам. В момента съм 124 и се чувствам ужасно. С движението съм малко скаран - не се движа достатъчно. Лятото понякога карам колело - това е единствения спорт, който не ми е досаден. Но като цяло може да се каже, че живота ми е доста застоял...

Вярвам, че "подсъзнанието може всичко", харесвам книгите на Карлос Кастанеда и Вадим Зеланд. Прочетох книжката и на Иван Петърнишки и се надявам ТЕС да ми помогне някак си да се оттърва от непреодолимото ми влечение към хладилника и способността да изяждам огромни количества като седна на маса. Хем знам, че не е добре така, но пак като ми падне пердето и ям ли ям... Трябва ми обаче малко помощ за да си формулирам декларацията и фразата, така че да сработи. Заради това разказах и всичко с надеждата да ми помогне с тези формулировки.

Искам най сетне да видя кантара да покаже двуцифрено число!
vqra
Майстор
Мнения: 640
Регистриран на: 18 Яну 2010 15:20

Re: Как да спра да се тъпча с храна

Мнение от vqra »

Предизвикателство с декларация: "Въпреки, че се тъпча като прасе, без да изпитвам глад, аз напълно и безрезервно приемам себе си, обичам моето огромно тяло, и избирам да се храня само когато изпитвам глад и да не преяждам от сега натам" - това всеки ден по 10 основни рецепти, като преди това пиеш чаша вода с малка бучица морска сол. Аз лично не съм съгласна, че солта трябва да се изключи напълно. Сигурна съм, че приетата подсолена вода има чудотворни свойства.

Визуализация по 10 минути сутрин и 10 мин. вечер на тялото без излишни килограми, което имаш и цифрата, която показва кантара. (Но без да се мериш всеки ден.). Мериш се по един път на два месеца.

Колкото пъти се сетиш през деня, толкова пъти си повтаряй /наум/
"Моето идеално тегло е 85 кг. и аз тежа точно толкова!!!

Можеш да пробваш и за емоционална причина за трупането на килограми. Като например: "Въпреки, че имам нужда от защита и подсъзнанието ми по погрешка ми осигурява "защита" под формата на излишни килограми, аз ....... и се освобождавам от тази нужда сега и завинаги"

Успех!
Per aspera ad astra!
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Проблемът ти емоционално се корени в детството ти. Трябва много да чистиш там. Всички моменти свързани с храна и негативни емоции, както и с храна и силно позитивни емоции. Според мен правиш връзка между двете.
Т.е. търсиш в храната транквилант за негативните емоции и стреса и допинг за положителните емоции, щастието, любовта, сигурността и т.н.

На физическо ниво - ако искаш да отслабнеш трайно и много по-важно от отслабването - да си здрав емоционално, психичеки и физически, ТРЯБВА да се движиш, много, по естествен за тялото начин (без машини и уреди), сред природата, на чист въздух, ежедневно.

Можеш да използваш ТЕС и за да се сдобриш с движението.
ТЕСай си мързела и всички негативни емоции, които свързваш с движението.

Въоръжи се с упоритост и постоянство.
Нещата не са лесни и прости, но ако дерзаеш ще успееш.
Много работа те чака.
Ако търсиш вълшебно хапче, метод, лечител, система, които да те оправят без усилия от твоя страна, не си попаднал на точното място.
Според мен такова място и не съществува.

Както е казала Лидия Ковачева - Здраве заслужава този, който се бори за него.

Идеи за упражнения в къщи, без уреди, само със собственото си тегло, можеш да вземеш от тук:http://www.livetolift.com/2010/12/26/%D ... %B3%D0%BE/
Горещо ти препоръчвам тези упражнения.
В началото разбира се ще правиш по няколко повторения и само една серия от всяко вероятно.
По-добре да тренираш по 5 минути на ден, но всеки ден, отколкото по 1 час но веднъж в седмицата.
Често и по малко, без претоварване и преумора, но редовно - е вформулата на успеха.
Дисциплина му е майката.
Бил си в казарма- знаеш.

А за храната - проблемът не е в солта, а най-вече в мазнините. Свали консумираните мазнини и белтъчини под 10%. Това става с премахване на всички животински продукти, масла в опаковки от всякакъв вид, ядки (ограничи до шепа на ден, сурови). Яж плодове и зеленчуци на корем, движи се ежедневно и гледай какво става с килограмите и енергията ти.
Последно промяна от ivangp на 31 Окт 2011 15:59, променено общо 2 пъти.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
polina65
Участник
Мнения: 14
Регистриран на: 01 Фев 2011 07:59

Мнение от polina65 »

Здравейте!Може би ще бъде полезен на някого моят опит със свалянето на килограми.От януари т.г. до сега съм свалила 28 кг и продължавам да свалям.Без диети .Разбира се в основата е ТЕС,но не за излишно тегло.С техниката "В мир със себе си" в моят списък имаше случка,още като дете,когато чух възрастните да коментират това,че ям много.Намерих и още такива случки в които аз съм приела думите на другите,като някаква подигравка за това,че съм едра.Беше много неестествено да кажа,че се приемам,като всъщност изобщо не беше така.Упорствах много,ама много докато наистина почуствах,че се приемам, а и се обичам-защо пък не?!За мен си беше пълна революция цялото това преживяване,но пък спокойствието,което се появи беше много приятно усещане.Минавам покрай огледалото и се усмихвам-какво пък толкова-аз съм-дебела или слаба-няма никакво значение-ей това там съм аз...В началото ме избиваше на рев,но ТЕС на всичко,което ми минаваше през главата.Прочетох и книгата на Джон Гейбриъл.Според него цялото ни излишно тегло е просто реакция на тялото ни,за да ни защити от нещо,за да сме в безопасност.Хайде отново в ямата...намерих десетки причини поради които изобщо не се чувствах безопасно.Не пиша примерни декларации,защото това беше доста дълъг процес и често се случваше да започна с една ,а да завърша с друга декларация,просто следвах мислите си и почуквах.Освен това използвах един от съветите в книгата,всеки ден да добавям по нещо полезно и живо в храната си.Така си промених закуската от сандвич на ябълка,без да искам -просто се случи-газираните неща не ме привличаха вече,предпочитах вода,сладките и шоколадите все още си ги ям,но далеч не в такива количества като преди.Освен това-пак без да правя нищо нарочно цялото ми предпочитание към храна се промени-не веднага-постепенно.Добавях нещо полезно-чувствах се чудесно,после добавях още нещо и така...Не хукнах да се занимавам със спорт,но включих в ежедневието си "Петимата тибетци".Докато ги изпълнявам, е и моето време да изразя благодарност към тялото си,че е приютило душата ми,че е толкова силно и здраво,към всеки орган се обръщах мило и му благодарях и му казвах колко го обичам.Първият път ми беше смешно,по скоро весело,защото аз наистина го чувствах и си представях една дълга колона от клетчици,които са тръгнали да вършат своята работа и са весели,понякога са с балончета,понякога със знаменца.Та така при мен.Ще се радвам ако съм била полезна!Желая Ви успех!
depest
Участник
Мнения: 10
Регистриран на: 18 Окт 2011 13:24

Мнение от depest »

Здравейте. Изключително съм радостна, че онзи ден открих ТЕС. Не вчера, предния ден. Винаги съм била "ЗА" алтернативата, хоеопатията, нетрадиционното. Първото, което направих и изчезна изведнъж, беше хремата. С един сеанс, който гледах по телевизията "На кафе с Гала", в който Иван направи да не им се спи, аз го направих за хремата си. Изчезна, все едно я отрязах с нож. Как няма да повярва човек. И колкото повече чета във форума, толкова повече истински се радвам, че ви има.
Благодаря!
Петимата тибетци ги правя от близо месец и се чуствам страхотно. Поръчах книгата на Иван, чакам утре да ми я доставят. Нямам търпение да я прочета. Вечно съм в борбата с душевната болка от близките си и с килограмите си. Ще се радвам на вашата подкрепа за в бъдеще.
depest
Участник
Мнения: 10
Регистриран на: 18 Окт 2011 13:24

Мнение от depest »

Здравейте. Първо да благодаря на хората, че са създали всичко това и са го направили достъпно за нас. На всички вас, за това че сте тук и подкрепяте всеки един. Благодаря! Прочетох книгата и с много неща вече съм наясно, но и има още мноооооого да уча. Хашимото съм решила, че ще го лекувам с Предизвикателство, но смятам първо да прочета още няколко пъти нужните неща и да посъбера опит. Като за начало ще започна да работя по проблема ми с наднорменото тегло, което е още от дете и се увеличи доста след като родих и двете си деца. Откриха ми Хашимото след второто раждане, но аз мисля, че съм го имала от много години. Мисля да започна с изпълнение на 4-те стъпки: Настройка, Серия 1, 9-те гами, Серия 2 със следната декларация: Въпреки че от години имам наднормено тегло, аз напълно и безрезервно приемам себе си и се изчиствам от излишните кг-ми СЕГА. Добре ли е така? Като между другото смятам да поизчистя и старите лоши спомени, свързани с детството ми и теглото ми. Има ли нещо друго, което може да ме посъветвате?
Yandra
Активен
Мнения: 168
Регистриран на: 04 Май 2011 15:48
Местоположение: Варна

Мнение от Yandra »

Въпреки че от години имам наднормено тегло, аз напълно и безрезервно приемам себе си и се изчиствам от излишните кг-ми СЕГА.
Много е общо като формулировка, хубаво е да конкретизираш колко са ти излишните килограми.
между другото смятам да поизчистя и старите лоши спомени, свързани с детството ми и теглото ми.
Мисля, че е по-добре да започнеш с това, постепенно ще ти се изясни за какво да правиш предизвикателство и имаш ли нужда от него.
1.Бъди безгрешен в словото. 2.Не приемай нищо лично. 3.Не прави предположения. 4.Винаги прави най-доброто, на което си способен.
depest
Участник
Мнения: 10
Регистриран на: 18 Окт 2011 13:24

Мнение от depest »

Добре. Първо ще започна с лошите спомени. А предизвикателството ще го използвам за щитовидната жлеза, заради Хашимото.
depest
Участник
Мнения: 10
Регистриран на: 18 Окт 2011 13:24

Мнение от depest »

Сутрин и вечер се качвам на кантара. Това ми е навик. Трябва ли да ТЕС-ам това чувство!
ivangp
Site Admin
Мнения: 4567
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Да.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Аватар
гената
Майстор
Мнения: 1805
Регистриран на: 22 Яну 2011 16:28

Мнение от гената »

depest написа:Сутрин и вечер се качвам на кантара. Това ми е навик. Трябва ли да ТЕС-ам това чувство!
Кое е това чувство което те кара да се качваш толкова често на кантара?Него тесай!
Някои успяват,защото такава е съдбата им.Повечето успяват,защото такова е решението им.
Анатол Франс
depest
Участник
Мнения: 10
Регистриран на: 18 Окт 2011 13:24

Мнение от depest »

Ами може би е чувството ... знам ли . ...не мога да определя точно, навика ли е или нещо друго. А може да не е чак толкова навик, колкото да видя качила ли съм или съм свалила. Най-вероятно това е ПРИТЕСНЕНИЕТО, дали качвам килограми, което ме кара да се тегля постоянно. ДА. :D Благодаря! Вярно, че трябва да работим върху емоциите. :oops:
Публикувай отговор