Дневник. Предизвикателството - ТЕС за хронични проблеми.

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
Публикувай отговор
ivangp
Site Admin
Мнения: 4568
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Може! Действай и пиши как върви.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
ines
Участник
Мнения: 2
Регистриран на: 14 Ное 2008 13:55

изкривяване

Мнение от ines »

Непременно ще разкажа, но едва днес си закупих книгата. Трябва да се запозная задълбочено и едва тогава да пробвам.
mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1398
Регистриран на: 29 Мар 2008 18:32

Мнение от mayadob »

bulgi написа:
mayadob написа: Интересува ли те с какви психологически конфликти се свързва миомата?
О, да, разбира се. Мисля, че ще ми помогне при тесването много. Ще съм много благодарна за препратки към литература или линкове.
Скоро проверявах за миома и намерих следното.
Според ГНМ миомата е решен конфликт на "Не мога да забременея" - подозирам, че това може да е вярно, но не при всички, защото майка ми е имала миома много след като е родила двете си деца и не е мислила за забременяване. Иване, можеш ли да допълниш нещо за миомите според ГНМ?
Според Лиз Бурбо миомата е свързана с дома, защото матката домът на на нероденото. Може да бъде притеснение, че жената не може да даде подслон на някого или с това, че не може да задържи някого в дома си.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4568
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Попрочетох малко по въпроса и моето разбиране е следното.
Миомата е породена от конфликт - Не мога да задържа плода.
А не "Не мога да забременея."
Вариации - не мога да дам време на някаква идея/решение/действие да узрее/да му дойде времето. Не мога да задържа някого в дома си. Преждевременна раздяла с нещо с което не си готова да се разделиш, но не можеш/чувстваш се безсилна да задържиш.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
bulgi
Участник
Мнения: 70
Регистриран на: 03 Фев 2007 21:24

Мнение от bulgi »

Мая, Иван, благодаря ви за труда, който сте си направили да потърсите за причините. Заинтригувана съм определено.
Не зная дали това е причината за миомата при мен. Досега не съм опитвала да забременявам.
Формулирайки мнението си ми хрумна за един мой страх, който храня от години и който периодично се появява. ТЕСвала съм го прекалено малко. На пръв поглед няма много общо със забременяването. Не всъщност не е така. Има общо. Вярно е, че не съм мислила конкретно за забременяване досега, но ако го направя точно този страх също ще изиграе голяма роля. Как само се навързват нещата. Започвам да тесвам и него.
А междувременно ще прочета повече за ГНМ и ще се снабдя с книгите на Лиз Бурбо.
mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1398
Регистриран на: 29 Мар 2008 18:32

Мнение от mayadob »

Имам нови изследвания на антителата към щитовидната жлеза. Едните са в норма, а другите са няколко бройки над нормата. За сравнение - трябва да са хиляди над нормата, за да има проблем :)
Другата седмица съм на лекар, но сега бързам да се похваля :D

И още нещо. Бях и на гинеколог - всичко е наред :D
smile
Участник
Мнения: 3
Регистриран на: 17 Сеп 2008 18:21

Мнение от smile »

Mayadob,а ти имала ли си проблем с щит. жлеза и по-конкректно Хашимото ?
mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1398
Регистриран на: 29 Мар 2008 18:32

Мнение от mayadob »

Да, имах Хашимото. Следващата седмица ендокриноложката ще се произнесе окончателно, за сега имам само тези хубави изследвания.
mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1398
Регистриран на: 29 Мар 2008 18:32

Мнение от mayadob »

Ето какво стана с Хашимотото - http://emozdrave.info/forum/viewtopic.p ... ight=#2140
Bastet
Напреднал
Мнения: 338
Регистриран на: 19 Юни 2008 02:17

Мнение от Bastet »

Майче,навсякъде където те чета ми се струва,че яко си се вманиачила :D С всичко друго ли си така?Интересно ми е ,за това питам...
Arethuse
Майстор
Мнения: 685
Регистриран на: 04 Сеп 2006 12:14

Мнение от Arethuse »

Как ме кефят маниаците :twisted:
По-добре здрав и богат, отколкото беден и болен
mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1398
Регистриран на: 29 Мар 2008 18:32

Мнение от mayadob »

За какво съм се вманиачила? Ако имаш предвид тесането, не бих казала. Тесам толкова, колкото се налага :) А то, че се налага доста, това е друг въпрос :lol:
Bastet
Напреднал
Мнения: 338
Регистриран на: 19 Юни 2008 02:17

Мнение от Bastet »

Не само ТЕС,ти подхващаш много други методики.На мен така като ми се натрупат много неща не правя нищо на края....
malina

Мнение от malina »

Прочетох дневника и останах много въодушевена от резултатите :) Страхотно е това.... само от това което четох за самата техника ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВОТО разбрах че трябва да ТЕС-ваме общото заболяване а не симптомите така ли? например Въпреки че имам увеличение и възли на щитовидната жлеза............... и се освобождавам от тях сега! така ли е ? или трябва и симтомите... аз пък и честно казано не знам какви симптоми има при мен... но питам евентуално ако се появят какво да правя защото искам да се заема със Предизвикателството... другия ми въпрос е : ако човек спортува може ли да продължи да го прави и по време на Предизвикателството защото прочетох някъде из форума че не трябва да се ходи на сауна и парна баня но никъде не видях споменато за спорта :shock: мерси предварително за отговорите :)
Myssiki
Участник
Мнения: 3
Регистриран на: 12 Май 2009 23:45

Мнение от Myssiki »

Привет на всички!
Това ми е първият пост и съответно, може би не съвсем на място ще кажа две думи за себе си и какво парвя тук. Интересувам се от всякакви такива алтернативни методи за добро здраве и лечение. Новак съм в тази сфера, но пък съм напълно сигурна ,че всеки сам крие в себе си ключа, ако мога така да се изразя. Тоест ,ако сам не си помогнеш няма кой. И бавно и славно всичко си идва на мястото, когато търсиш и пасваш сегментите. Не мога да се отърся от неприязънта си към стандартната медицина, по ред причини. Още с краткото клипче ,което видях в нет-а за ТЕС-а, намерих пътя до тук. Съответно както някъде тук прочетох - имаме толкова неща за ремонт ,че по-добре да не чакаме и минутка. Така че ето ме в ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВОТО. Още нямам книгата и не съм изчела всичко ,но най-важното мисля е тук : някой да ме напътства(което винаги ми идва добре дошло в подобни нови начинания) и огромно желание да потвърдя пред себе си ,че с подходящ метод и приложение - няма нищо невъзможно. И понеже както казах проблеми доста(смешни за някого ,може би - но големи за мен, в моя свят) "запретвам ръкави" и се прицелвам към главата... Кожата на скалпа ми е много суха, с пърхут, който се появява и изчезва от как се помня. Тъпо и упорито не прилагам кой знае какви чудеса(!?) на козметиката и медицината върху му , а бегло долавям кое как му влияе, но уви имам чувството ,че преди няколко години имах повечко коса на скалпа. Ясно ,че мисълта ми е все там акто се погледна или видя белите люспички навсякъде наоколо. Имам и кожни проблеми на лицето - пак хронични, дали е уместно да се насоча и към тях или да се съсредоточа само върху скалпа!? този месец!?
За финал на поста искам да Благодаря на Пътечките ,които се появяват ,когато се взираш в мрака ,знаейки че светлинката е някъде там. Съответно ,че има Хора, които да създават подобни места и да Правят това ,което Правят.
Прощавайте за дългото начало.
По-здрави и от мен!
Публикувай отговор