Темата на човек без проблеми

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
Публикувай отговор
paraboloid
Напреднал
Мнения: 362
Регистриран на: 24 Авг 2011 17:18

Мнение от paraboloid »

Знам, че е така, но процесът е неприятен. Мотивиращ е единствено лелеяният резултат. Започвам да разбирам защо на хората не им се теса. До сега си мислех, че е вид мързел, но май ще се окаже, че почти на никой (с редки изключения) не му се иска да се разравя в собственото си АЗ, а на даден етап това не може да се прескочи, ако искаш истински резултати. Ровиш се, ровиш се, а то е като старо мазе, пълно с боклуци; като оправиш единия рафт и хоп! Открива ти се гледка към следващия, който е също толкова затлачен. В такива положения май само ината и зора помагат. Обаче излезе мого прав за приемането. За себе си установих, че ключовите ми думи са "предавам се" и "приемам".
lileane22
Участник
Мнения: 16
Регистриран на: 12 Ное 2011 16:10

RE

Мнение от lileane22 »

Ей, хора, това за "предаването" и "приемането" е много вярно и като че ли това е основата върху която да можеш да градиш своето истинско АЗ. Когато можеш да бъдеш напълно честен със себе си, което май че е най-трудното, тогава постигаш истинската свобода.
По този повод ще споделя за една моя неприятна случка от миналото, много отдавна, повече от 30 години, която аз исках да забравя, да я изтрия от съзнанието си, но разбрах че така не става. Тогава си измислих една лъжа и когато ставаше въпрос за такива неща, аз представях тази случка в изопачения от мен вид. Незнам защо? Не исках да се излагам или защото не исках другите да ми съчувстват, но после разбрах, че докато не си призная истината, това продължава да ми влияе негативно и да ми пречи, въпреки че се е случило толкова отдавна.
Не знам колко още време ще ми трябва, но мисля че съм по средата на пътя на това да се "предам" и да си призная, че тогава са ме излъгали и са постъпили зле със мен. И мисля, не сигурна съм, че ТЕС е правилния път. Ако сме честни към самите себе си и с помощта на ТЕС, ще изчистим всичко гнило, колкото и да боли това. Но тогава ще остане само здравото и истинското!

ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ И ВИ БЛАГОДАРЯ ЧЕ СТЕ ВЪВ ФОРУМА!
trend

Мнение от trend »

paraboloid написа:Знам, че е така, но процесът е неприятен. Мотивиращ е единствено лелеяният резултат. Започвам да разбирам защо на хората не им се теса. До сега си мислех, че е вид мързел, но май ще се окаже, че почти на никой (с редки изключения) не му се иска да се разравя в собственото си АЗ, а на даден етап това не може да се прескочи, ако искаш истински резултати. Ровиш се, ровиш се, а то е като старо мазе, пълно с боклуци; като оправиш единия рафт и хоп! Открива ти се гледка към следващия, който е също толкова затлачен. В такива положения май само ината и зора помагат. Обаче излезе мого прав за приемането. За себе си установих, че ключовите ми думи са "предавам се" и "приемам".
Това и аз си го мисля по същия начин. При мен ще има семейно събиране утре по повод погребение. Вече 2 такива случая (все около коледа) и вместо да празнуваме ще отдаваме почит.
Alisa
Майстор
Мнения: 2043
Регистриран на: 12 Май 2010 22:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

trend, това е много интересна ситуация. Би ли могъл, да опиташ да почустваш едновременно "празник" и "траур". Ти си намери по-точните за теб названия на чувствата, ако решиш, да го направиш!
Чакам с интерес!
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
Essence
Участник
Мнения: 94
Регистриран на: 17 Ное 2008 12:32

Мнение от Essence »

paraboloid написа:Тесах го два пъти под душа. След това астмата много се усили, едвам си поемах дъх. Тъкмо се бях пищисала какво да правя и...изведнъж ме отпусна. Сега съм добре. Ама много гаден е тоя спомен, не ми се връща към него, а картината е непрекъснато пред очите ми. Много е гадно да ти изскачат такива неща. Тъкмо си ги позабравил, погребал и хоп, пак. Някак си, като че ли си правиш мръсно сам на себе си.
За препрограмиране на травмиращи спомени от миналото, много помага хващането на невроваскуларните точки - намират се на челото и на главата, 2 см над веждите.
Притисни ги обаче с пръсти (не много силно), защото ако само положиш ръка на челото, я проработила, я не, техниката.
3 минути е минималното време за да се задейства...

Ако и това не даде резултат, тогава си играй c ТКФ.

Техниката е на Дона Идън, много лесна, но и с доста бързо действие - в сравнение с други техники...

Невроваскуларни точки. Разсейване на травмиращ спомен.

Разиграйте отново неприятния спомен на въображаем киноекран или го разкажете като история, докато държите точките. Не се опитвайте да променяте историята, не се настройвайте позитивно към нея. Потънете в нея. Накрая кръвта ще се върне към мозъка, реакцията за съпротива или бягство няма да се задейства, а емоционалната травма от историята ви ще намалее. Техниката не само премахва емоционалното въздействие на спомена, но също така прекъсва веригата спомен - чувство - защитна реакция във вашето поле на навиците.
Следващия път, когато си спомните случката, вероятно ще установите, че тя има много по-слабо въздействие върху вас. Тялото ви няма да реагира автоматично, както преди. Ако споменът все пак продължава да предизвиква травмиращи реакции или вие имате някакви останали негативни чувства, повторете още веднъж стъпките. По този начин в крайна сметка ще стигнете до момент, когато споменът вече няма да бъде мъчителен за вас.


Модел за освобождаване от стрес чрез очите.

Докато мислите за неприятния спомен, съберете първите 3 пръста на едната ръка, дръжте ги на 15-20 см пред носа и изписвайте ритмични осморки. Движете пръстите нагоре и надясно, като ги държите в обхвата на зрителното ви поле. Следвайте ги с очи, а главата дръжте изправена. Проследете пръстите с очи. Дръжте в съзнанието си стресиращия спомен. Ако стресът нахлуе във вас още по-силно, когато очите ви са фиксирани в дадена посока, задръжте погледа и положението на очите в същата посока, а с другата ръка хванете невроваскуларните си точки, мислейки за неприятното събитие. Позицията на очите може да подсили съществено невроваскуларната техника.
В един момент споменът ще изгуби негативния си емоционален заряд...
Alisa
Майстор
Мнения: 2043
Регистриран на: 12 Май 2010 22:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

Essence, нямам нищо против нито Дона Идън- техниките, нито това някой да ги употребява, нито това някой да ги препоръчва. Само се питам ти дали проумяваш следното:
Техниката е на Дона Идън, много лесна, но и с доста бързо действие - в сравнение с други техники.
Много техники на Дона, за много болести и проблеми и ТЕС една техника за всичко... Кое от двете изисква повече време, учене, внимание, занимание?
Дона- всички точки и меридиани, да се изучат и различните комбинации, и да се сетиш и отделиш нужното пространство и време, за да ги приложиш като
Притисни ги обаче с пръсти (не много силно), защото ако само положиш ръка на челото, я проработила, я не, техниката.
3 минути е минималното време за да се задейства...
ТЕС- може на ум в движение и навсякъде, като дава резултат от няколко секунди до ...според човека. Един кръг от едни и същи точки се прави за минутка, за всякакви проблеми и за внедряване на положителни състояния и характеристики, и за премахване на нежелани състояния и характеристики.
:wink:
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
paraboloid
Напреднал
Мнения: 362
Регистриран на: 24 Авг 2011 17:18

Мнение от paraboloid »

Нека споделя и дава съвети. Нали аз написах, че изслушвам съвети всякакви. Това не значи, че изпълнявам всичко наред, но винаги може да изскочи нещо полезно. Истината е, че за някои проблеми има техники, които дават по-бърз резултат от ТЕС. Мисля, че вече съм го писала., но чрез ЕТ с един сеанс, си премахнах проблем, който преди това бях тесала дълго, без резултат. ТЕС действа перфектно, когато нацелиш точната емоция, но често това е трудно, защото може да има гмеж от емоции, така преплетени и противоречиви, че да не знаеш кой конец да дръпнеш, за да започне разплитането на кълбото. Реално, не знам дали се дължи на тези енергийни пости, но вече от една седмица спя добре, не ме мъчат горещите вълни, а и астматичните пристъпи за сега спряха. Не съм тесала тези проблеми, защото сега, по празниците правих по-рядко ТЕС и то само за проблема, който имам с раната, която ми стана на лицето, под носа и не изчезва. С нея успехите са ми половинчати, все още проблемът си стои; почти е заздравяла, но кожата е подута и болезнена, удебелена, понякога изтича лимфа и доста боли. За външният ми вид да не пиша, защото е ясно, че с тази рана в средата на лицето ми, приличам на ....абе на човек с рана.
Alisa
Майстор
Мнения: 2043
Регистриран на: 12 Май 2010 22:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

Паби, тури си красива твоя снимка без рана и се гледай и потупквай. Или просто се гледай и обичай! :D Позволи на тялото ти свободно и леко да регенерира (реанимира). :D
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
Essence
Участник
Мнения: 94
Регистриран на: 17 Ное 2008 12:32

Мнение от Essence »

Alisa, след като препоръчвам нещо, значи преди това съм го изпробвала лично и съм видяла, че работи.
Да, невроваскуларните точки са техника предназначена за препрограмиране на вградени енергийни модели, като [стари] страхове и ядове; а не универсална техника за всичко...
И най-важното - лесен и практичен метод е. Нека Паби я изпробва - няма да й струва нищо, достатъчно е само да притисне точките в момент на емоционална криза...

Ако ти в такива моменти имаш силите и настроението да си играеш с ТЕС и ТКФ, браво на теб...
Аз предпочитам нещо по-подходящо и точно предназначено за случая...

П.П. Държат се, т.е. притискат се, главните точки, и по желание и преценка, заедно с тях и точките, съответстващи на ритъма:
Невроваскуларни точки
Последно промяна от Essence на 29 Дек 2011 17:56, променено общо 1 път.
paraboloid
Напреднал
Мнения: 362
Регистриран на: 24 Авг 2011 17:18

Мнение от paraboloid »

До колкото разбирам, точките от картинките съответстват на различни видове емоции и трябва да се притискат с пръсти, докато мислиш за съответната неприятна за теб емоция и/или случка. До тук - ясно. Но как се процедира когато проблемът е сбор/възел от няколко емоции? Не виждам начин да се държат едновременно точките. Пример - изпитваш страх, преминаващ в паника и едновременно с това силна тъга. Защото ако е само една емоцията и тя е ясна, то с ТЕС бързо се оправям. Проблемът е точно в случаите, когато усещаш силен дискомфорт, проявяващ се на физическо ниво с някакъв здравословен проблем, и анализирайки емоционалното си състояние, не можеш да определиш точно емоцията - коя е, каква е, коя е най-силната и определящата в момента.
Essence
Участник
Мнения: 94
Регистриран на: 17 Ное 2008 12:32

Мнение от Essence »

paraboloid написа:До колкото разбирам, точките от картинките съответстват на различни видове емоции и трябва да се притискат с пръсти, докато мислиш за съответната неприятна за теб емоция и/или случка. До тук - ясно. Но как се процедира когато проблемът е сбор/възел от няколко емоции? Не виждам начин да се държат едновременно точките.
Пример - изпитваш страх, преминаващ в паника и едновременно с това силна тъга. Защото ако е само една емоцията и тя е ясна...
Излишно усложняваш нещата. Едно от предимствата при работа с невроваскуларните точки е, че не е нужно да се стараеш да бъдеш позитивен. Напротив, даже е по-добре, ако се потопиш колкото може повече в негативните емоции, докато държиш точките.
Това увеличава притока на кръв в мозъка и пренастройва реакциите ти, тъй като биоенергията на пръстите задържа кръвта в главния мозък.

Просто когато някой емоционално зареден спомен от миналото започне да те измъчва и ангажира вниманието ти, притисни точките, стой така известно време (например 3, 5, 10 мин. ... колкото е необходимо) и виж после как ще се чувстваш.
Ето така
Това е всичко... При необходимост повтори.

В началото опитай с една и съща случка от миналото, докато усетиш, че вече не предизвиква стресова реакция в теб. После премини към друга случка и т.н.
Може да прилагаш техниката винаги когато те измъчва някаква емоция, като само притиснеш пръсти в/у точките.

Всички хора познават тези точки инстинктивно ("като видях/чух това и се хванах се за главата!"), но не всички знаят как да ги използват ефективно...
paraboloid
Напреднал
Мнения: 362
Регистриран на: 24 Авг 2011 17:18

Мнение от paraboloid »

Не мисля, че усложнявам, просто не ми е ясно. По картинката излиза, че за различните видове емоции се натискат точки, разположени на различни места. Е, точно за това те питах - като изпитвам примерно 2 емоции едновременно и не знам коя от тях е водещата и коя ми предизвиква проблема, то следва, че не знам и кои точки да натискам. Ще задам въпроса си с пример от това, което ми е на главата в момента - получих протъркване на кожата под носа, което премина в обрив, който се е възпалил и стана голяма рана на лицето. Емоциите ми са: страх, че не мога да го овладея и се разпространява; обърканост и несигурност, защото не знам дали докато го чакам да се оправи, не пропускам момента да отида на лекар, а той може и още да се влоши; яд - че точно сега ли ще ми се случи /по празниците/; срам от това, че хората ме гледат със съжаление и/или отвращение и чисто физически - сърби, смъди, люти, боли. Това е коктейла, който тесам от около седмица, но обривът си нехае за моето тесане. Та с тази техника, която ми препоръчваш сега, кои точно точки да си натискам?
Essence
Участник
Мнения: 94
Регистриран на: 17 Ное 2008 12:32

Мнение от Essence »

Достатъчно е да притиснеш само главните невроваскуларни точки на челото, щом те обземе страха/яда/срама или каквото и да е там...
Усетиш ли след няколко минути, че се успокояваш, значи няма нужда да се занимаваш с допълнителните точки. При мен поне не се налага да хващам и тях, затова изрично посочих, че те са по желание или преценка.

За раничката на лицето ти препоръчвам да поработиш с ТП - и аз, и други потребителки имаме добри резултати с него...
Много силна техника е, освен ако нещо не те е страх, разбира се...
Ти поне виждаш твоята раничка и знаеш как изглежда, а аз моите дори не можех да ги видя, когато визуализирах отболяване и заздравяване. И въпреки това пак работеше техниката... :?
paraboloid
Напреднал
Мнения: 362
Регистриран на: 24 Авг 2011 17:18

Мнение от paraboloid »

Благодаря! Сега остава да ми кажеш от картинката кои са тези главни точки на челото - тези, които са в средата на картинката ли? И също така какво е това съкращение ТП?
Днес - зле. :( Разпространи се надолу към брадичката.
Essence
Участник
Мнения: 94
Регистриран на: 17 Ное 2008 12:32

Мнение от Essence »

paraboloid написа:Благодаря! Сега остава да ми кажеш от картинката кои са тези главни точки на челото - тези, които са в средата на картинката ли?
Да, точно те са :) Малко над средата на веждата са - нищо сложно не е намирането им...
paraboloid написа:И също така какво е това съкращение ТП?
Днес - зле. Разпространи се надолу към брадичката.
Е как какво? Темпорално потупване. Има цяла тема за него.
Ако решиш да го прилагаш, постарай се с всички сили да си в настроение, колкото и да ти е трудно сега. Защото каквато емоционална нагласа/настройка има в теб в момента, същата я предаваш и на енергийния си поток.

И винаги когато правиш ТП стимулирай поне акупунктурните точки на далака с масажни движения или потупвания - тези под мищниците, включени са и в ТЕС, не може да не знаеш къде са...

01 / 02
Публикувай отговор