Brandon Bays

Истинското пътуване на откривателя не се състои в намиране на нови територии, а в придобиване на нов поглед върху нещата.
Този форум е за всички дръзнали да поемат по трънливия път на разкриване на истинската си същност, себеосъзнаване и разкрепостяване на ума.
stanisa
Участник
Мнения: 50
Регистриран на: 19 Сеп 2011 20:09

Brandon Bays

Мнение от stanisa »

Здравейте,
днес се сдобих от една приятелка с книгата на Иван за ТЕС - прехвърлих я набързо (довечера ще започна да я чета внимателно от първата до последната дума) и докато я прелиствах погледът ми се закова на един абзац накрая, който ме изуми! Описваше се свидетелството на негова пациентка, която свидетелства за работата им заедно. Та тя описва как са направили с Иван освен ТЕС и няколко сеанса по "потъване" в емоционални пластове, които са подтискани от дълго време и в нейни страхове. Системата, казва тя, била създадена от една американка, която така сама се излекувала от огромен (като футболна топка) тумор. В този момент аз веднага зацепих - става дума за Брандън Бейс, чиито метод the Journey е помогнал на хиляди хора с различни, дори неизлечими заболявания. Аз четох книгата и, която за съжаление не е проведена на български, и се запалих по метода. Книгата и ме спечели и увлече страхотно. Дори с моя близка се опитахме да пробваме метода и резултатът ме заведе към спомени, които не съм и подозирала, че подсъзнателно ми влияят така силно. Ако някой има интерес, бих разказала. Търсила съм някой, който да познава Брандън у нас, уви не намерих. И това че Иван използва нейната система наистина ме удиви. Но тъй като съм нова тук, се извинявам за дългото и може би неадекватно писание и пожелвам на всички ви много радост.
ПС. Извинявам се, че използвам Иван, а не г-н Петърнишки

nikimm
Майстор
Мнения: 815
Регистриран на: 29 Мар 2009 14:24

Мнение от nikimm »

Не знам за метода, ако може дай повече информация!
Поздрави
"Същността на "философията" е в това, човек да живее така, че щастието да зависи колкото се може по-малко от външни фактори"
Епиктет

stanisa
Участник
Мнения: 50
Регистриран на: 19 Сеп 2011 20:09

Мнение от stanisa »

Брандън Бейс създава метода the Journey в началото на 90те години, след дългогодишна практика като холистичен лечител. За това изиграва огромна роля собствената и съдба - диагностицирана е с огромен /колкото топка/ тумор и се налага спешна операция. Дълбоко убедена, че би могла да се справи със собственото си лечение, Брандън успява да получи месец отсрочка и се заема чрез всички методи, за които е чела и чувала /включително хранене, медитации, упражнения и т.н. По време на една от тези медитации тя установява, че автоматичното отклоняване на страхове и негативни емоции, на които ни учат повечето духовни учители, при нея води до блокажи. Най-вече защото с положителните афирмации ние някак си натрапваме на съзнанието си положително мислене, в което често подсъзнателно не вярваме. Брандън си позволява да се потопи в своето негативно чувство и открива, че под него има друго и друго, като люспи на лук. На финала, минавайки и позволявайки напълно да се отдаде на всяко отрицателно чувство, тя стига до състояние, което в книгата си нарича "изворът". За някои срещата с извора е празнота, за други - черна дупка, ужасяващ тунел. Първият път тя не се осмелява да продължи нататък и да навлезе в извора. Но след това, успява и установява, че пропадайки в него изпитва огромна всепоглъщаща любов. Това състояние тя запазва и до ден днешен. След 4 седмици туморът е драстично намалял. След малко повече от 6 седмици изчезва напълно. Кратко след това Брандън започва да прилага метода първо върху свои приятели, а по-нататък върху хиляди хора. Методът се изучава и практикува в 47 страни от 5 континента. Книгата и The Journey става абсолютен бестселър и мен спациално ме завладя с простотата, яснотата, с която е описана и нейната история и практиката и с различни пациенти, и най-вече с ясното обяснение как се практикува методът.

Alisa
Майстор
Мнения: 2097
Регистриран на: 12 Май 2010 21:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

Здравей, написаното изглежда много интересно! Можеш ли сбито да дадеш стъпките на метода и?
:D
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!

aurelia1507
Участник
Мнения: 51
Регистриран на: 22 Юни 2010 20:33

Мнение от aurelia1507 »

Да и на мен ми звучи много интересно. Нещо подобно на ТЕС ли е този метод или?

ivangp
Site Admin
Мнения: 4542
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Не е подобно на ТЕС. Методът е основан на визуализации и има нещо общо с Дълбокия ПЕАТ. На времето имах идея да правя семинар за този метод. Даже имам готови материали на български, но не знам защо и как тази идея остан някак си встрани тогава. Май подготвях семинара ТЕС за напреднали и имах толкова много инфо. вложено в него, че този метод остана на втори план.
Ако има интерес може да се направи нещо по въпроса.
Има два подхода - емоционален и физически.
Има и вариант за деца, при който на детето се чете една приказка и то спонтанно освобождава емоционални травми.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

nikimm
Майстор
Мнения: 815
Регистриран на: 29 Мар 2009 14:24

Мнение от nikimm »

ок, звучи интересно!Ако има желаещи за семинар за мен ще е интересно.
"Същността на "философията" е в това, човек да живее така, че щастието да зависи колкото се може по-малко от външни фактори"
Епиктет

stanisa
Участник
Мнения: 50
Регистриран на: 19 Сеп 2011 20:09

Мнение от stanisa »

аз преведох части от книгата, които обясняват стъпките от метода. Мога да ги пусна за ориентация, ако има интерес. Разбира се, това е само част и не дава пълната картина. Някои неща не са обяснени. Но все пак...

aurelia1507
Участник
Мнения: 51
Регистриран на: 22 Юни 2010 20:33

Мнение от aurelia1507 »

На мен също ми звучи интересно. Бих се включила при семинар.
Особено ми допадна това за децата. Не успявам голямото ми момче да го накарам да се потупва по точките. Казва, че не му харесва това упражнение и туй то.

Иначе ще ми е интересно да дедеш обща информация stanica

stanisa
Участник
Мнения: 50
Регистриран на: 19 Сеп 2011 20:09

Мнение от stanisa »

Иване, ако направиш такъв семинар, аз ще съм първата, която би се включила в него. Разрешаваш ли да кача тук тази част от книгата, която съм превела. Не съм сигурна дали е редно, още повече, че човек първо може би трябва да понавлезе в метода и да се запознае преди да прочете самите инструкции. Да не почна всичко отзад напред ,а?

ivangp
Site Admin
Мнения: 4542
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Ами не знам какво си превела и не се обиждай моля те, но не знам и как си го превела. Може и много добър да е превода, но съм бил често разочарован от превод на книги, които съм чел в оригинал. Публикувай го пък ще видим. Освен това пиши как си го прилагала, колко дълго, колко често и с какви резултати.

Това ще е по-полезно за съфорумците.
Освен това - защо не го прилагаш сега? Също защо опря до ТЕС, на мен поне, ми е много интересно.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

stanisa
Участник
Мнения: 50
Регистриран на: 19 Сеп 2011 20:09

Мнение от stanisa »

Мисля, че е по-добре да го забравим този превод. Силно се надявам скоро да можем да четем книгите на Брандън Бейс на български, а и си помечтавам - преведени от мен:))
За съжаление само два пъти съм практикувала метода, защото по-добре се справям да го правя с някой, който да ми помага и напътства /самата тя препоръчва това в книгата/. За съжаление човекът, с когото го правих живее в чужбина и затова е рядко.
Така успях да открия и да се справя с един мой подсъзнателен и съзнателен страх, който вгорчаваше живота ми. Страхът не само да не загубя близък човек, но да го загубя безсилна да му помогна. Методът ми помогна да стигна до този си страх, който въобще не бях осъзнавала. Странно, но само две седмици след като го направих, откриха сериозен сърдечен порок при майка ми и аз преминах през подготовката и за операция, 6- часовата тежка операция, гледането и възстановяването и по един плавен и много ефективен начин. Без цялата опашка от тръшкане, емоции, чудене какво ще правим сега и т.н. Щастлива съм, че тази си настройка успях да предам и на нея. Тя геройски понесе всичко и сега е 100% здрава, с нова сърдечна клапа, пътува, ходи по гости и работи. Като че ли тази ми случайна среща с the Journey е трябвало да се случи, и то точно тогава, за да ми помогне аз по най-добрия за мен и за майка начин да помогна на нея.
"Искаш да срещнеш любовта на живота си? Погледни в огледалото." Байрън Кейти

aurelia1507
Участник
Мнения: 51
Регистриран на: 22 Юни 2010 20:33

Мнение от aurelia1507 »

Намерих си в интернет един аудио файл Journey for kids и минах през процеса, който го дават за 8-11 годишни деца. В самото представяне Брандон Бейс казва, че този процес може да се ползва и от възрастни.
Съвсем накратко ще опиша през какво минах аз - който иска може да си го свали от нета:
Процеса е със затворени очи и гласа те води. Отиваш ня място, което смяташ, че има нужда да бъде излекувано. (но не съзнателно, а подсъзнателно стигаш до там по време на процеса). Аз стигнах до кистата ми на левия яйчник. Описваш какво виждаш и как се чувстваш, какви емоции те завладяват. Аз изпитах отвращение, погнуса, абе гадно чувство и се намирах в някаква пещера, в която миришише на мърша и беше мек пода, все едно стъпвам върху умрели животни. На въпроса помисли си кога си се чувствала по този начин ми изкочи една случка, за която не се бях замисляла досега с ТЕС. Точно същата емоция изпитах и тогава. Работила съм с ТЕС за различни моменти свързани с бременността, сексуално неудовлетворение и неприятни ситуации с партньори, но това не ми беше изкачало. Минаха ми и други спомени, но трябва да работиш с един не може със всички наведнъж. После минаваш през процес през който си спомняш всички подробности, после си го представяш как би искал да бъде, говориш си с хората, свързани с този спомен, казваш си всичко, ама всичко свързано с него и накрая прощаваш. Това е съвсем на кратко, който иска повече да си мине сам през процеса.
Лично аз се почувствах много добре. Това с визуализациите, разговорите и как би искал да бъде го има и при ТЕС.
Не мога да кажа кое по бързо и добре действа, в крайна сметка всеки човек сам пробва и решава за себе си. Струва ми се, че с ТЕС става по бързо, защото един процес Journey e поне 40- 50 минути.
А пък с ПЕАТ ми се струва, че става най бързо защото минаваш от едно състояние (емоция, мисъл, усещане) по бързо и стигаш до края. (поне така е при мен).
Тъй като напоследък нещо хич не ми се получават нещата с ТЕС този процес беше полезен за мен, да се освободя от негативната емоция сега и веднага.
Иначе има и аудио за деца от 5 до 7 години като приказка, която четеш на детето ти и то се отървава от отрицателните емоции. Ще пробвам да преведа и да видя какво ще се получи.

stanisa
Участник
Мнения: 50
Регистриран на: 19 Сеп 2011 20:09

Мнение от stanisa »

това, което правих аз е да се потопя в една често и натрапчиво мъчеща ме емоция /при мен беше тъга/. Когато се отдадох изцяло на тъгата, под нея се разкри ново чувство, потопих се и в него, появи се следващо, и така докато стигнах до състояние, в което като че ли пред мен имаше една черна дупка, празнота изпълнена със смърт и ужас. Беше ме страх да навляза и в нея, но когато го направих - изпаднах в състояние на абсолютна лекота и щастие. Страховете се изпариха...
При преминаването във всяка следваща емоция е хубаво да се записва /и затова е добре да има човек, с когото да го правите/ с кои имена и случки свързваш тези емоции. При мен се появиха спомени, които отдавна бях забравила.
"Искаш да срещнеш любовта на живота си? Погледни в огледалото." Байрън Кейти

aurelia1507
Участник
Мнения: 51
Регистриран на: 22 Юни 2010 20:33

Мнение от aurelia1507 »

Това напомня повече Дълбокия ПЕАТ, както каза Иван :)

Публикувай отговор