станала съм изключително саможива, бягам от всякакви контакти, сега съм в чужбина, но не чувствам самотност, не търся компания.
Не бъркай това да си сам с това да си самотен. Има огромна разлика.
разделям се с детето си задълго, тя плаче, а аз стоя и я гледам и нищо...стоя като пън! Това човешко ли е?
Разбира се че е човешко. Не е общоприето, но е човешко, щом човешко същество може да го изпитва.
Аз не се чувствам зле, просто най-често нищо не чувствам...а когато съм сама, което напоследък е през по-голямата част от времето има моменти, когато се чувствам добре, например вчера се разходих до морето тук наблизо и почувствах нещо като радост, но не онази радост, когато ти се иска нещо хубаво да се случи, когато усещаш някакъв копнеж, а просто тиха спокойна радост. Същото ми се случва понякога като влезна в някоя църква и слушам да свири орган, просто се отнасям нанякъде сякаш и се чувствам спокойна, добре..
Проблемът ти е, че все още се сравняваш с това с което си свикнала. А имено - силните емоции. Хем ти е хубаво без тях, хем ги търсиш защото новото състояние ти е непознато, а и не го наблюдаваш у околните.
Излязла си от границите на общоприетото за "нормално". И сега си мислиш: "Това което чувствам ненормално ли е?"
А правилният въпрос не е: "Това нормално ли е или не?" а "Искам ли го или не?"
В положението си на човек който е бил чревоугодник. Хем се е наслаждавал на разнообразните и силни вкусове и подправки на храната. Хем преяждането му е носело тежест в стомаха, лошо храносмилане, излишни килограми и кофти здраве.
Сега е спрял да се храни с богата на вкусове храна. Стомахът е спокоен, леко му е, здравето се подобрява, теглото се нормализира. Но той почва да си задава въпроса: Това живот лие? Струва ли си да се живее без удоволствията от вкусната храна? Забравяйки обаче за негативите от същата тази вкусна храна.
Всичко има + и -. Включително новото ти сътояние.
И ти имаш избор да предпочетеш да си в него или да предпочетеш да излезеш от него и да се върнеш в света на страстите, който също си има + и -. проблемът на повечето хора е че обръщат внимание само на едната крайност в дадена ситуация.. Т.е. или само на + или само на -. А и двата винаги съществуват.
И както се вижда от коментарите на повечето форумци, те смятат положението ти за проблемно. И те насочват как да излезеш от него.
А всъщност това което трябва да направиш е да решиш искаш ли го това положение, харесва ли ти.
И после независимо от отговора да приемеш себе си и това положение напълно и безрезервно.
Всичко е човешко и всичко е ОК стига за теб да е човешко и за теб да е ОК.
Стига си се сравнявала с другите.
Много хора стремящи се кум духовно просвещение биха ти завидяли.