Дневникът ми (desko)

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
Публикувай отговор
desko
Напреднал
Мнения: 383
Регистриран на: 24 Май 2009 16:29
Местоположение: Пловдив

Дневникът ми (desko)

Мнение от desko »

Стоях, стоях пред компютъра докато се реша да пусна тази темичка.
Мая, благодаря за подкрепата.
Чудя се от къде да започна и май от там, че имам едно огромно ПО (май не е само едно де). Все пак постигам напредък, че пускам темичка.
Имам емоционален проблем, който не мога и не знам как да го разреша. Попаднала съм в една дупка, от която трудно се излиза, ако мога така да се изразя. Всичко това ми изби на сливиците и горе долу 2 години се боря да се излекувам. Тръгнах на хомеопатия и от там ми се отключиха всички емоционални проблеми, които съм имала и които съм подтискала. Лошото е, че не исках да ТЕС-ам. Исках да ми е гадно, да ми е лошо. Сега също ми е адски трудно да започна да ТЕС-ам, затова и по-горе писах, че имам огромно ПО.
Имам нужда да споделям, да си излея мъката, за това и Мая ме подкрепи с намерението да пусна една темичка, пък белкем ми се възвърне желанието за живот. Изпаднала съм в една апатия, всеки ден плача, нямам желание за нищо. Взех да отбягвам мъжа си, почти не му говоря, на работа ходя колкото да отбия номера, въпреки, че там успявам да избягам от проблемите си. Когато се опитам да се нахъсам, не чувствам нищо. Май имам доста неща за ТЕС, но нямам сили да го правя.
Имам още много неща за споделяне, но ще спра до тук, че иначе сигурно цял ден ще трябва да пиша.
nikimm
Майстор
Мнения: 815
Регистриран на: 29 Мар 2009 14:24

Мнение от nikimm »

Според мен щом си успяла да напишеш този пост може би ще можеш да направиш и един ТЕС! Явно може би не искаш да се натискаш и си безралична, ами просто направи ТЕС с безразличие на първо време, така или иначе какво значение има дали ще правиш ТЕС или не след като ти е безралично. Пробвай този път с ТЕС. :)
"Същността на "философията" е в това, човек да живее така, че щастието да зависи колкото се може по-малко от външни фактори"
Епиктет
mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1410
Регистриран на: 29 Мар 2008 18:32

Мнение от mayadob »

Чудесно, радвам се, че започна да пишеш.
Оцени от 0 до 10 готовността си да работиш (тоест тесаш) върху проблема. Като 0 е "изобщо не мога да се захвана по никакъв начин", а 10 е "хващам го веднага и няма да го пусна, докато не свърши".
Alisa
Майстор
Мнения: 2098
Регистриран на: 12 Май 2010 21:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

Здравей desko, Имаш чудесно поле за изява! Почвай с ТЕСа, ние ще помагаме!
Въпреки че нямам сили да ТЕСам, аз напълно и безрезервно...
Давай нататък! :D
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
desko
Напреднал
Мнения: 383
Регистриран на: 24 Май 2009 16:29
Местоположение: Пловдив

Мнение от desko »

Благодаря ви много за бързите отговори на моя проблем. Радвам се, че все пак има някой, който ще ми подаде ръка в този труден за мен момент. Знам, че сама трябва да се справя с проблема. Но в момента ми е адски трудно да направя първата крачка.
Мая, оценявам се май на 2-ка. Запалва се някаква искрица в мен, че не трябва да се предавам, да гледам напред и да работя върху проблемите си, но тя толкова бързо изгасва :cry: Сякаш нещо вътре в мен ме спира да започна да ТЕС-ам. Искам, а нещото ме дърпа назад. В момента се чувствам все едно съм изгубена. Оглеждам се, оглеждам се да видя някое познато лице, да му се усмихна, да се хванем за ръце и да преминем през трудния път, обаче навсякъде е пусто. Друг път пък се чувствам сякаш съм на кръстопът. Единия път води към тъмнината и мрака, а другия път е слънчев и усмихнат. И се чудя накъде да поема и сякаш крачката към тъмнината е по-лесна и по-примамлива. Объркана съм много, всякакви мисли ми минават през главата.
mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1410
Регистриран на: 29 Мар 2008 18:32

Мнение от mayadob »

Какво ти трябва/липсва, за да се покачи оценката?
desko
Напреднал
Мнения: 383
Регистриран на: 24 Май 2009 16:29
Местоположение: Пловдив

Мнение от desko »

Сигурно ще прозвучи смешно, но ми е нужно някакво нахъсване-добра дума, прегръдка, нещо такова. Не ми трябва както мъжът ми прави-викане, ти си такава и онакава, я се стегни, виж се на какво си заприличала. Това по-скоро ме отблъсква.
desko
Напреднал
Мнения: 383
Регистриран на: 24 Май 2009 16:29
Местоположение: Пловдив

Мнение от desko »

Ето, взех да си пиша за проблемите, и тялото ми веднага реагира. Напоследък така ми се случва. Имам ли някакъв емоционален срив и тялото ми реагира-или ще ме заболи главата (както в момента), или ще ми се завие свят и ще ми прилошее, или ми омалява лявата ръка и не мога да държа дори лист хартия.
mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1410
Регистриран на: 29 Мар 2008 18:32

Мнение от mayadob »

Направи една ОР с
"Въпреки, че
ми е нужно някакво нахъсване-добра дума, прегръдка, нещо такова,
а няма от къде да ги получа ..."
и след това пак дай оценка на същия въпрос.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4564
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Всъщност винаги има откъде да получим подкрепа, добра дума, прегръдка, насърчение, любов и одобрение. А имено от самите себе си.
Нарича се работа с детето в нас.
Спомни си някаква случка от детството в която си се чувствала по подобен начин. След това визуализирай, че се га възрастната Деско присъства в тази случка. Прегърни малката Деско и й кажи и й дай всичко, което липсва на голямата Деско.

Полседните няколко теми на форумци ме навеждат на мисълта, че май трябва да направя един семинар за работа с визуализации. Толкова много може да се постигне с тях, а толкова хора се чувстват загубени като почнат да ги правят.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
vqra
Майстор
Мнения: 640
Регистриран на: 18 Яну 2010 15:20

Мнение от vqra »

desko написа:Сигурно ще прозвучи смешно, но ми е нужно някакво нахъсване-добра дума, прегръдка, нещо такова. Не ми трябва както мъжът ми прави-викане, ти си такава и онакава, я се стегни, виж се на какво си заприличала. Това по-скоро ме отблъсква.
Нямаш ли някаква възможност да присъстваш на срещата на 20-ти?
Per aspera ad astra!
Femme
Напреднал
Мнения: 393
Регистриран на: 16 Фев 2010 22:47
Местоположение: София

Мнение от Femme »

Таман с desco ще намерим обща тема :) Хайде, desco, няма страшно и аз го боря това от години и даже тия дни си дадох сметка, че щом толкова години все треперя, пък то нищо лошо не се случва, май няма смисъл от страха. Ама да не помислите, че съм си решила проблема - съвсем не, само че стигнах до прозрението, че през цялото това време ми е липсвала любов, такава която аз да изразявам към другите, че в душата си съм се отделила от всички и всичко, а при това положение няма как да не дойде страха. И наистина, desco, по-лесния път е на тъмнината и самосъжалението - опитах и знам. Толкова е лепкав и обсебващ, че после те е страх от Светлината. Но мястото ни е при нея.
Щях да го пиша това в моята тема, но нищо, и тук е добре.
desko
Напреднал
Мнения: 383
Регистриран на: 24 Май 2009 16:29
Местоположение: Пловдив

Мнение от desko »

Хм, ще трябва да помисля за такава случка. Изненада ме това предложение Иване. Не си давах сметка, че може и преди да съм се чувствала така. Напоследък си давам сметка, че явно си търся майчината закрила, майчиното разбиране. Аз съм осиновена, още от малко бебе, но сякаш след като разбрах за тази случка, винаги съм се питала как ли една истинска майка би реагирала на моите действия, на моите излияния, които съм изказвала пред майка си и т.н., и т.н. (винаги съм била критикувана от майка ми за всяко едно мое действие и никога не ми е казвала браво или нещо такова). Защото сега определено ми се натяква постоянно как ме е отгледала, как се е държала с мен, да не би комшиите да кажат нещо, а аз със сина си съм се държала грубо и тем подобни неща. Не мога в нищо да и се доверя, защото ще ми се натяква постоянно. И всичките несгоди, всичките ми притеснения в ежедневието ми си ги трупам, трупам... И в един момент изби, за жалост.
Снощи Мая, се потесах с тази ОР, качи ми се нивото на 5 и започнах да се тесам, че се чувствам изоставена, в случая от хомеопатката. Не, че ме е оставила, но като ми каза по телефона, че трябва да се чуваме не всеки ден, а да минат няколко дена и тогава, за да не се натоварвам психически излишно, аз се почувствах изоставена. Беше ми болно на душата. След определено ТЕС-ане, взе да ме е яд на себе си, че така разсъждавам. Тя жената ми мисли доброто, а пък аз какви глупости си мисля. Сега вече съм по-спокойна в това отношение. Само, че сутринта се събудих адски изнервена. Всичките ми действия бяха все едно на забързан ход, все едно нещо от вътре ме караше да бързам. Не, че в действителност извършвах бързо нещата, но сякаш ръцете ми трепереха. В момента вече лявата ми ръка пак е омаляла и все си мисля, че понеже отново заговорих за емоциите си тук във форума и тялото ми пак започна да реагира.
Сега ще си потесам изнервеността, после и омалялата ръка, пък дано се поуспокоя.
Вяра, аз живея в Пловдив. Малко ще ми е трудно да отскоча до София за набързо :)
Alisa
Майстор
Мнения: 2098
Регистриран на: 12 Май 2010 21:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

desko, виждам че добре ти се получават нещата, така че продължавай в същия дух! :D Малко-по-малко всичко ще почистиш от душата и съзнанието си, всичко излишно! :D
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
desko
Напреднал
Мнения: 383
Регистриран на: 24 Май 2009 16:29
Местоположение: Пловдив

Мнение от desko »

Взех да се тесам, че нещо ми е празно на душата, че ми е криво. Усетих, че започна да ми боцка на гърлото, отново взе да ми горчи на сливиците, втресе ме и хоп температура :(
Публикувай отговор