Великият Преход - едно ново начало

Истинското пътуване на откривателя не се състои в намиране на нови територии, а в придобиване на нов поглед върху нещата.
Този форум е за всички дръзнали да поемат по трънливия път на разкриване на истинската си същност, себеосъзнаване и разкрепостяване на ума.
vanko57
Участник
Мнения: 74
Регистриран на: 03 Дек 2010 09:47
Местоположение: Голямо селендурово

Великият Преход - едно ново начало

Мнение от vanko57 »

2012 – Великия Преход
4 декември 2012, от Мартина Иванова

Безспорно, колкото повече се доближаваме до дългоочакваната дата 21.12.2012, толкова повече въпроси изникват. Какво ни очаква, изправено ли е човечеството пред катаклизъм, какво ще се промени в живота ни. Има ли място за страх, или пък повод за радост? Ще го има ли този живот, такъв, какъвто сме свикнали да го виждаме, да го преживяваме?

Безкрайно много информация, предположения и догадки се изказаха във връзка с тази дата. Останаха по-малко от две седмици до великия момент.

Веднага искам да отхвърля всички тиражирани страховити сценарии. Краят на света се отлага. Това се случи още през 1987 година, когато на колективно свръхсъзнателно ниво човечеството взе решение за промяна. Това събитие е известно в духовната литература като “хармонична конвергенция”. Според предсказанията на индианците хопи, когите, маорите и още един куп комуникиращи си по незнайни способи племена, краят на света трябваше да настъпи с последното слънцестоене през 1999 г. Каква изненада, че това не стана! И те го обясняват много просто: “Информацията, която имахме ние, идваше от миналото, а промените, които настъпват сега със Земята и хората, идват от бъдещето, то не може да бъде прогнозирано”. Хората са се променили до такава степен, че са сътворили нова реалност. И сега ни очаква точно тази нова реалност.

Но да погледнем и към календара на маите – нали точно той се цитира навсякъде и буди онези страховити догадки за свършека на дните. Така нареченото дълго броене, един от календарите на маите, завещан ни на каменни плочи, приключва на 21 декември 2012 г. Маите са известни като майстори на времето, едни от онези мъдри, посветени същества, които откакто свят светува познават и умело работят с информацията от Космоса. Те работят с едни времеви цикли, които на нас, съвременните хора свикнали с линейното отброяване, ни е малко сложно да си ги представим. На 21 декември всъщност приключва един цикъл от 104 хиляди години.

Според маите, времето не се движи по права линия, то няма начало и край. Времето се движи по спирала. И приключвайки този цикъл от 104 хиляди години, ние навлизаме в следващия цикъл от 104 хиляди години по спиралата. В момента приключва една ера на материалното. До този момент парите, притежанията на вещи, титли, власт, консуматорството бяха водещата, движещата сила в обществото ни. Не е случайно и, че в следствие на това се наблюдава една тотален срив в социума, в ценностите, в икономическата и финансова система. Това, че забравихме за природата, че не я приемаме за част от нас, това доведе и до такива крайни климатични промени. Изглежда, че Планетата е изправена пред същински колапс, края на времето!

В известен смисъл ние наистина живеем в края на времето, в епохата на смяна на световете. Старият свят се руши, умира, отива си, за да отстъпи място веднага на новия свят. Маите говорят за промени в съзнанието – за събличане на дрехата на материализма, комерсиализма, за възраждане на човешкия Дух. В момента навлизаме в следващия цикъл, в който планетата ни ще бъде управлявана от Духовната сила на човешкото същество, от така наречения наш вътрешен Аз. Очаква се от хората да се събудят и да осъзнаят кои са всъщност, да намерят в себе си Твореца, връзката между всички хора, връзката с Природата.

За маите последният ден от календара – 21 декември 2012г. означава край на реалността, която познаваме, и че след тази дата Вселената ще съществува под съвсем различна форма. Kакто и други древни цивилизации, маите са имали великолепни познания за Космоса, нещо което ние към момента сме забравили и изгубили. Също са разбирали важността на прецесията на равноденствията – бавното ретроградно движение на земния Северен полюс, който описва въображаем кръг в небето. Последните три знака от зодиака, през които е преминал Северният полюс, са във възходящ ред – Телец, Овен и Риби, а в момента сме в процес на преход към четвъртия – Водолей. Има съвсем обективни доказателства, древните народи са познавали движението на Земята през съответните епохи, отговарящи на определени съзвездия.

Преди около 4000 години, по време на Ерата на Телеца, в Средиземноморския свят е съществувал култ към бика, повлиял изкуството на критската и микенската цивилизации. Ерата на Риби започва в началото на християнската епоха и Христос привлича на своя страна рибарите, които били първите разпространители на неговото учение на промените. Сега навлизаме в следващата ера на Водолея и сме изправени пред критична точка в еволюцията си. Всички онези земни резурси, с които така злоупотребявахме сякаш вървят към изчерпване. Онази илюзия на консуматорското общество сякаш се излива от пусто в празно, и освобождава място за нов свеж поток от духовна сила, разбирателство и единение.

Какво точно ще се случи в самия ден 21.12.2012? Едно уникално събитие в рамките на цикъла на прецесията на равноденствията: Земята ще се озове на Галактическия Екватор. По време на зимното слънцестоене ще се случи нещо в Галактиката ни, космическо събитие, което е съвсем обективно и научно проследимо и доказуемо. Идва промяна – това е видимо. Маите казват – тези промени ще се случат, когато в Галактически план се подредят Централното Галактическо Слънце, Сириус, Плеядите с централната им звезда, нашето Слънце, Земята и още няколко космически тела. Това събитие се нарича Галактическо подравняване. Всъщност, според изчисленията на астролози, този процес започва да се разгръща още на 20.12.2012 в 20:12 ч., за да достигне върховата си точка на 21.12. Всичките тези звездни системи в един космически лъч.

Естествено е, че дори само в рамките на нашата малка Слънчева система, подобно подреждане и синергизиране на космически тела ще породи някакъв електромагнитен импулс, някаква информационна вълна, която ще бъде фокусирано насочена към малката ни синя планета. Ако приемем, макар метафорично, че всичките парадигми, убеждения, поведение, ценностна система, изобщо начин на действие, по който се движи всичко на планетата е един вид операционна система, то с този електромагнитен импулс при подравняването на тези космически тела, просто ще се смени софтуера. Операционната система ще се измени изцяло.

Подобно подравняване ще възникне отново в края на следващия цикъл едва след 26 000 години – толкова уникален и неповторим е момента, който всички ние сме избрали да преживеем в настоящия си живот!

Нашата галактика е в крайната точка на едно завъртане около Великото централно слънце, което е на много милиарди години. През 2013 г., Галактиката диагонално преминава в следващия кръг на космическата спирала. При този преход всички слънчеви системи, планетите и техните жители едновременно правят първата крачка в новия еволюционен цикъл. Според маите след този ден на Земята ще изгрее ново Слънце-”Шестото Слънце” и ще има “нова човешка цивилизация”.

Земята и цялото човечество се готвят за квантовия скок, неприличащ на никой от предходните. Във всеки един от предишните придвижвания на планетата в квантовите полета на съзнанието, материята не е била пригодна да премине наравно с космическото тяло. И животът е претърпявал унищожение. Уникалното е, че този път, истински прецедент в историята на тази Галактика, Земята ще премине в нов еволюционен цикъл, със все с обитателите си, без те да преминават през физическо унищожение.

Очаква ли ни апокалипсис? ДА.
Знаете ли какво означава всъщност думата “апокалипсис”? Апокалипсис в превод от гръцки Αποκάλυψις означава „разкриване“, „смъкване на завеса“, „откровение“. Откровението и последователното разкриване на потайностите на човешката душа започнаха много активно да се разгръщат в последните години. Та погледнете само живота си преди 5, преди 10 години. Нима тогава беше възможно да четете такава информация и да не ви сметнат за луди? Нима се практикуваше йога, медитация, нима някой говореше за силата на подсъзнанието, за това как всички сме творци на реалността си? Малко по малко древното знание за произхода ни, за истинските ни умения като човешки същества започва да се разкрива. Все повече и повече се повишава сензитивността на хората, интуицията, умения като телепатия, лечение с мисъл, емоция, намерение стават съвсем нормални неща от ежедневието ни. Така и трябва да бъде. Лека полека, а вече даже доста динамично повдигаме завесата.

Друг често срещан термин за случващото се с планетата ни е т. нар. “Възнесение”. На пръв поглед може да звучи доста абстрактно за рационалния ум, но и това си има съвсем точно обяснение. В чисто физически план Земята се променя. Тя е повишила по геофизически данни своите вибрации от около 7,6 херца на около 15 и върви към 30. От доста години учените наблюдават повишаване на вибрационните честоти на околния ни свят, достигащи пика си през 2012 г. Предполага се, че през декември честотата ще се повиши до 40. За да оцелее в новите условия и да е адекватен, човекът трябва да научи мозъка си да работи на тези по-високи честоти.

Днес повечето деца се раждат с различна от нашата, висока честота на епифизата – това са така наречените нови деца, индигови, кристални – от шестата раса. Те са напълно осъзнати за реалността във фините светове, които за повечето хора са неразбираеми и недостъпни, и поради това, че са неразбрани повечето такива деца биват обявявани за шизофренични, аутисти, хиперактивни и са обект на медикаментозно лечение. Представяте ли си – приемаме едни по-усъвършенствани човешки същества за обект на лечение, защото границите на познатата ни наука не могат да ги разберат!?

Човекът и природата (Планетата) научно доказано са абсолютно единни и свързани същества. Според духовните учения също. Електромагнитната честота на Земята (честотата на Шуман – 7,8 херца) съвпада абсолютно точно с честотата на алфа-ритъма на човешкия мозък. Този ритъм се постига в състояние на релаксация и медитация. Честотата на Шуман обаче се увеличава, забързва се и днес вече е стигнала до 15 херца, в които работи бета-ритъмът на мозъка – в такава честота сме в ежедневната си, съзнателна активност. Мозъкът е принуден да работи на постоянно увеличаващи се честоти и това носи сериозен дикомфорт на много хора. Това увеличение на честотите обаче е тепърва разгръщащ се процес и тя ще стигне до 30 херца и повече, до гама-ритъма, който отговаря за интуитивното познание, вдъхновението и творчеството. За честотата на вибрациите на мозъка при 50 херца казват, че е абсолютно недостижима до момента. В тази честота се стига до т.нар. от будистите просветление.

Да се постигнат и да се задържат тези високи честоти е доста трудно начинание за повечето хора, които са тотално загърбили всякакви духовни и медитативни практики, учения, потънали в материализъм Като повишава честотата си, Земята ни кара да бъдем по-будни и по-осъзнати. Когато осъзнаваш себе си, заобикалящия те свят, когато развиваш свързаността си с природата и колективното човешко съзнание, ти си осъзнат и повишаваш честотите си на трептене – ставаш адекватен за промените в света.

Това е процесът на Възнесение – Земята повдига вибрациите си, честотата на трептенията си, за да премине в по-високо измерение на Творението. И заедно с нея този път еволюираме и се повдигаме всички същества, населяващи планетата. Тези, които не са в синхрон с тези вибрации, ще им е много трудно да се справят с прехода от триизмерния свят към четири и пет измерния. Това колко са богати, какви материални блага са натрупали, какъв статут и обществено положение имат – всичко това няма да има никакво значение. Единственото, което има значение в новия свят е дали носиш в себе си любов и състрадание.

Земята, нашата Майка и Дом, също като нас се променя, за да се освободи от натрупаните замърсявания – не само във физическото й тяло, но и на енергийно ниво – всички негативни мисли и енергии, които човечеството излъчва. Механизмите са прости – земетресения, вулканични изригвания, всевъзможни бурни природни явления. Редом с това се случват и катаклизми в тялото и съзнанието на човешките същества. Появяват се дълго стаявани страхове, обиди, гняв, вина, завист, ревност, съмнения, депресии – но само за да излязат на повърхността и да бъдат изчистени. Засилват се и чисто физическите дискомфорти – безсъние, продължително и повтарящо се пробуждане в малките часове на нощта, много ярки сънища, промени в храненето, тотална смяна на вкусовите предпочитания, промени в метаболизма – неочаквани и стихийни изчиствания – стомашни и др., обилни кръвотечения (свързани с увеличаването на нивото на силиций в тялото), фантомни болки по цялото тяло и др. Освен на ниво съзнание, нашите тела също еволюират. Всичко в нашия свят е енергия, включително плътните ни тела.

Това обаче не бива да ни плаши. Всички велики духовни учения казват, че буквално сме се редили на опашка, за да имаме възможността да живеем на тази планета точно по времето на Великия Преход. Защото това е най-мощния инструмент за израстване.
Как да ни бъде по-леко докато тече този Преход обаче? Много лесно. Да спрем за миг, да престанем да се надбягваме с времето. Да отделяме повече време и любов на хората около нас. Да съзерцаваме природата. Да медитираме. Да спортуваме. Да престанем да живеем в илюзията, че другите хора са нещо по-велико, или пък по-малко от нас. Да бъдем милосърдни, да си прощаваме, като започнем с нас самите. Най-важното е да пробудим безусловната любов в себе си. Защото творческият център, който ще ръководи живота ни в епохата на Водолея е сърцето. Любовта не е писателска измислица, неуловима метафора, Любовта е творческата сила, способна да изгражда вселени. А ние я притежаваме. Трябва само да я пробудим.

Нека използваме времето си сега не да трупаме пари, слава и постижения в конкуренция, а да инвестираме в духовното си развитие, да помагаме, да обичаме, да правим осъзнати стъпки към личната си еволюция. Очаква ни истински Златен век. Само ако направим този избор.

2012 – Великият преход | www.svoizbor.com
Съкратена версия на статията е публикувана в бр. 11/12 на сп. “Жената Днес”
Последно промяна от vanko57 на 08 Дек 2012 20:51, променено общо 2 пъти.
vanko57 blog

ТИШИНАТА Е НАЙ-ВЕЛИКИЯТ ОРАТОР

Истината е Мистерия, която трябва да открием;
Живота е Мистерия, която трябва да изживеем.

Не искам да ми вярвате сляпо,
Искам да проверите дали е така.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4552
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Аз смятам да използвам тази уникална дата на подреждане на звездите и планетите в една линия за една мощна визуализация на това, което искам да се случи в личен, планетарен и космически план.

Лично моята визуализация и намерение ще бъдат за мир и хармония със себе си, с околните, с човечеството, с планетата и с космоса.

Който желае може да направи същото :idea:
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Alisa
Майстор
Мнения: 2043
Регистриран на: 12 Май 2010 21:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

Може ли да намалите шрифта на текста? Предполагам информацията няма да загуби смисълъла си от това?

Иначе още на 12.12 може да се почне с всякакви форми на единение, които ни идват от душата с намеренията, които са ни на сърце. И всеки ден от кое да е подреждане или разреждане, в което ни се прииска да се включим в единението, е добър за да го сторим!
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
Еднорог
Участник
Мнения: 55
Регистриран на: 21 Ное 2012 11:14

Мнение от Еднорог »

На мен пък от няколко дни ми идва да правя Хоонопонопоно към Земята, чувствам благодарност и любов. Не ми идва на ум нищо да "поискам" в този момент, усещам, че сякаш вече Е.
Еднорог
Участник
Мнения: 55
Регистриран на: 21 Ное 2012 11:14

Мнение от Еднорог »

А-а, и слушам постоянно това парче http://vbox7.com/play:c9fbca2e , после всички усещания много ми се леят... :D
vanko57
Участник
Мнения: 74
Регистриран на: 03 Дек 2010 09:47
Местоположение: Голямо селендурово

Мнение от vanko57 »

Еднорог написа:А-а, и слушам постоянно това парче http://vbox7.com/play:c9fbca2e , после всички усещания много ми се леят... :D
Нормално е да се чувстваш приповдигнато - това е много хармонична песен.

Когато има хармония в музиката тя се предава и на душевно ниво и хармонизира душата на човека.

При мен така действа народната музика и тази на Krishna Das.

При желание мога да изпратя.
vanko57 blog

ТИШИНАТА Е НАЙ-ВЕЛИКИЯТ ОРАТОР

Истината е Мистерия, която трябва да открием;
Живота е Мистерия, която трябва да изживеем.

Не искам да ми вярвате сляпо,
Искам да проверите дали е така.
Еднорог
Участник
Мнения: 55
Регистриран на: 21 Ное 2012 11:14

Мнение от Еднорог »

Много бих се радвала да пуснеш нещо. Ето някои от моите най-най-любими музики:
http://www.youtube.com/watch?v=FEQa6hSzUWQ

http://www.youtube.com/watch?v=m0ZfXg9ptYM - тези две клипа са началото на един страхотен концерт, не знам къде може да се намери целият

http://www.youtube.com/watch?v=FHFzSsZHuzQ

http://www.youtube.com/watch?v=8QyL1O6141g

http://www.youtube.com/watch?v=VvmiBxIyCGo

http://www.youtube.com/watch?v=O5CdnRYuKac

http://www.youtube.com/watch?v=bg8uoepX4OI

Имам и един любим албум - http://www.discogs.com/Deuter-Und-Dr-G- ... se/1958660
Последно промяна от Еднорог на 23 Дек 2012 10:48, променено общо 1 път.
vanko57
Участник
Мнения: 74
Регистриран на: 03 Дек 2010 09:47
Местоположение: Голямо селендурово

Мнение от vanko57 »

Аз не ползвам youtube за тази цел.

Преди две години свалих от Калдата 12Gb народна и съм подбрал напеви и песни които са бавни и мелодични.

Темата вече я няма.

Сега съм на тема шопски напеви - Павлина Горчева. Невероятна музика.

Пак казвам - не ми пречи да ви пратя самите песни. Но трябва да знаете какво искате.
vanko57 blog

ТИШИНАТА Е НАЙ-ВЕЛИКИЯТ ОРАТОР

Истината е Мистерия, която трябва да открием;
Живота е Мистерия, която трябва да изживеем.

Не искам да ми вярвате сляпо,
Искам да проверите дали е така.
Еднорог
Участник
Мнения: 55
Регистриран на: 21 Ное 2012 11:14

Мнение от Еднорог »

13 декември 2012 – последното Новолуние, вододел между времената


December 13, 2012
By Милена ВълкановаОще една луна се изтърколи. Новолуние на 22 градуса в Стрелец. Последното за 2012 година, последното преди 21-ви. Не смятам, че светът ще се свърши, но пък очакванията в колективното съзнание за надигащата се вълна на промяната са толкова нагнетени, че вероятно неща ще се случват – той процесът отдавна е започнал всъщност – в душите на хората, на народите, на земята. Съзнателно или не, всички сме притаили дъх. И имаме нужда от символичен вододел, за който да кажем, ето тогава започна моят нов живот.

13.12.2012 е естествена такава граница между времената, между старото и новото. По новолуние започва нов цикъл, а днешното е в Стрелец – знакът на бъдещето, на далечния хоризонт, към който сме отправили поглед в търсене на по-голямото, по-красивото, по-възвишеното.
По новолуние се правят наричания и възнамерявания, чрез които посяваме семенцата на следващите ни бъднини. И днес, четвъртък – юпитеровият ден – е най-благотворното време за това.

Любопитно е, че по нашите географски ширини новолунието попада в 11 дом на идеалите, стремежите, приятелите и по-съвършения социален ред, а асцендентът на картата на новолунието е Водолей – знакът на разчупения канон, на революционния плам, на еволюционния ход, на новата ера. Самият съвпад между Слънце и Луна в Стрелец е самотен дует, без аспекти – необременяван, неподкрепян, но и “незамърсяван” от други енергии.

Така далновидно са се подредили небесните сфери в своя вихрен танц, че сякаш ни казват: разкъсайте всички стари окови, отърсете се от нежизнеспособните си модели, съблечете тесните си кожи, излезте от черупката, тръгнете на пътешествие, светът е голям и живот има за всички, грабнете възможностите, въпреки страховете, осмелете се, забравете, спомнете си; нямате коректив, нямате матрица, защото в движение изграждате нова такава, нямате патерици, нямате отговори; но имате вяра, имате интуиция, имате себе си.

Днешното наричане ще бъде в хармония с вибрациите на новата луна в Стрелец и на асцендента във Водолей, ако се направи с душевна нагласа на оптимизъм, доверие в живота, поглед в бъдещето, щедрост към себе си и другите, мисъл за цялото, вяра в бъдещето, съзнание за свързаност и част от глобалното и космическото село.
http://www.svoizbor.com/2012/12/last-new-moon-2012/
Aqua
Участник
Мнения: 70
Регистриран на: 11 Юли 2010 17:36

Мнение от Aqua »

Доста интензивен преход се оказа :roll:
Alisa
Майстор
Мнения: 2043
Регистриран на: 12 Май 2010 21:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

Разкажи!
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
Aqua
Участник
Мнения: 70
Регистриран на: 11 Юли 2010 17:36

Мнение от Aqua »

Беше ирония :D
Alisa
Майстор
Мнения: 2043
Регистриран на: 12 Май 2010 21:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

Жалко, надявах се на нещо от първа ръка, че ми писна от раздувки и помпозност от н-та ръка! :wink:
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
Аватар
гената
Майстор
Мнения: 1805
Регистриран на: 22 Яну 2011 16:28

Мнение от гената »

Интересно ми е с какво ще залъгват сега баламурниците "архангелите" и "възнесените учители" в посланията си? :D
Някои успяват,защото такава е съдбата им.Повечето успяват,защото такова е решението им.
Анатол Франс
Аватар
гената
Майстор
Мнения: 1805
Регистриран на: 22 Яну 2011 16:28

Мнение от гената »

Следните няколко извадки от пророчествата на праведния Митар Тарабич са записани около 1850 г. Той бил неграмотен сръбски селянин, който живял изключително благочестив, отшелнически живот в средата на 19-ти век; повечето от неговите пророчества са записани от неговия кум, отец Захарий. Ето и откъсите, които се отнасят до Голямата война, която ни предстои. Трябва да се отбележи, че много от неговите пророчества за 20-ти век, особено тези, които се отнасят за Сърбия, са се сбъднали.

http://grigorsimov.blog.bg/politika/201 ... ich.711806
Някои успяват,защото такава е съдбата им.Повечето успяват,защото такова е решението им.
Анатол Франс
Публикувай отговор