Да поръчваме от безкрайната Вселена

Мисли и цитати за размисъл, нови идеи и интерпретации на живота, света около нас, какво е възможно и невъзможно, какво трябва и какво не трябва, защо сме тук, откъде сме тръгнали и накъде вървим, и как да направим пътуването по-приятно.
mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1410
Регистриран на: 29 Мар 2008 18:32

Да поръчваме от безкрайната Вселена

Мнение от mayadob »

Въпросът за поръчване от безкрайната Вселена ме вълнува отдавна и особено след филма "Тайната". По принцип получавам каквото ми трябва. Но понякога ми се иска да си правя експерименти и не ми се получават. Имам няколко неуспешни опита. Ето един пресен:

Скоро имаше един конкурс за разказ или есе. Беше организиран от магазин за слингове и наградата беше слинг. Темата ми хареса. Реших да участвам и с КС и ТЕС да заложа да спечеля. Не спечелих.
С малко повече подробности:
Имам достатъчно слингове - значи имам непривързаност към резултата. Друг резултат е това изобщо да спечеля, за да пробвам дали ще стане с ТЕС и КС - тук може да се каже, че съм била по-привързана към резултата.
Писах есето една седмица. На всяко редактиране бях в ЧО. Редактирах, докато не ми се изгладеше усещането за всяко изречение и всяка дума. Пусках намерения, тесах...

Вярно е, че много често получавам това, което умишлено съм поръчала. Но сега ме вълнуват случаите на "неуспех" - нека така да го наречем.

Някой има ли опит?

Аватар
nia
Майстор
Мнения: 722
Регистриран на: 18 Юни 2009 13:37

Мнение от nia »

Аз в истинския смисъл да си поръчвам май не съм опитвала, поне нямам спомен, но много пъти съм имала усещане, че нещо ще ми тупне „отгоре”. След като получа това усещане (просто усещане или спонтанна визуализация или картинка), в повечето случаи не съм правила нищо за да го последвам, защото .... не знам защо, сигурно защото не съм си вярвала, но откакто се случи това с тотото някакси осъзнах силата си в тази сфера, освен това си спомних доста други пропуснати възможности и други пък, в които някакси се е получило и то без моя намеса, и сега съм решила, че повече ще се доверявам, ако отново изскочи нещо „отгоре”.

Ако съзнателно ми се иска да получа нещо, както в твоя случай, поне първия път бих експериментирала с нещо, което няма срок на изпълнение. Не знам точно каква е връзката тук, но усещам някаква, поне при мен. При мен когато има срок (макар и чисто поставен от мен) нищо не става, тук говоря в сферата на лекуването (изчистването на емоции). Но пък теб май „доставчиците” те чуват по-лесно.

Аватар
гената
Майстор
Мнения: 1827
Регистриран на: 22 Яну 2011 16:28

Мнение от гената »

Този клип който Алиса пусна в друга тема е точно свързан с това:
http://www.youtube.com/watch?v=DzZbuueP ... re=related

Всичко зависи от настройката ни и на каква честота вибрира мисълта ни когато искаме нещо,дали няма в нас някакво макар и минимално колебание,защото ако има то се отразява.Много пъти съм искал неща и са ми се случвали,най смешният пример може би който ще дам е свързан с това,да си харесам някоя жена и да се запозная с нея,но това не един път ми се случвало и виждам,че нещо което съм искал силно се случва.Мисля,че с времето се научавам как да действам с мисълта си и се усещам когато в мен нещото силно го желая и искам или само си мисля и искам,но не е това което трябва да бъде.
Случва ми се често да си помисля за някой и след малко го срещам,както и да си вървя по пътя и да свия след ъгъла на някоя сграда и да предвидя кой ще видя,както и да сънувам някой познат и на другият ден го виждам,мислел съм си за нещо което правя с даден човек,става точно така което съм си визуализирал.
Това с тото след като прочетох Повярвай в себе си на Луиз Хей разбрах защо при много хора не се получава!
Когато казваме,нямам пари така ние казваме на вселената,аз нямам пари и тя ни дава това което казваме,както и отиваме в тотото защото нямаме пари,а това е един вид последен шанс или единствен и т.н.,просто човек трябва много добре да знае какво да мисли и как да се научи да привлича това което иска да има и постигне!
Същото е и ако отиде в магазин за каквото и да било и ако си каже,ето това са хубави неща,но никога няма да си купя,защото са много скъпи,ами добре тогава ок,вселената те чува и това си остава така завинаги,вместо да се отпусне човек и се представи примерно как се чувства в новата си кола или в новият си диван,пред 3D плазмата и се чувства страхотно,той задвижва така тези неща да се случат във времето,настройва се че е готов за това и няма притеснения да не се случи!
Всичко в случая за мен е много индивидуално,въпрос на усещане и настройки,поне това мога да кажа аз!Друг е въпроса до колко хора успяват да се справят с позитивното мислене,Тайната 1 и 2 е гледана от не малко хора,но не всеки се задълбочава в тази насока,въпрос на желание и работа първо да се освободи от излишния товар който носи и му тежи,а това обременява и спъва доброто и ефективно мислене!
Аз продължавам да си действам в тази насока и да експериментирам! :wink:
Сетих се сега и нещо друго,че ми се е случвало да имам през деня работа,задачи тук там и чакам клиент да дойде или да ми се обади по тел,планирам кое как да стане и си се развие целият ден и се случва.Отивам да се постригвам,мисля си преди това че като свърша там клиента ще ми се обади да дойде за стоката си и така се случва!Знам,че ако се притеснявам за нещо си,то притесненията са ми напразно и за това си я карам по полека и спокойно,каквото ще става ще си стане точно когато трябва и му е времето! :D

mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1410
Регистриран на: 29 Мар 2008 18:32

Мнение от mayadob »

Гена, тия ежедневните са ми ясни. Бих казала, че съм супер задоволена откъм изпълнението им. Случват се смайващи неща.

Ето, тотото, което споменава Ния. И тото пусках, но не стана. Определих числата за една приятелка, която в дадения момент имаше нужда. Тук съм склонна да мисля, че просто Вселената е имала други планове за нея.

От няколко години е идеята за родилна къща в България. Уж медитирахме по въпроса (аз и приятели), но нещата се разсъхнаха.

ivangp
Site Admin
Мнения: 4527
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Ние не винаги получаваме нещата, които искаме, но винаги получаваме нещата, които са най-добри за нас в дадения момент.

Няма грешки, има уроци.

Поне аз в това вярвам.

ИзТЕСайте си нуждата от контрол. :) :idea:
Правете поръчките с любопитство. Един вид игра.
Я да видим сега какво ще се получи!
И останете открити за резултата. Не го вкарвайте в определени граници. Просто наблюдавайте какво ще се случи, а не ще се случи ли еди какво си.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

Аватар
гената
Майстор
Мнения: 1827
Регистриран на: 22 Яну 2011 16:28

Мнение от гената »

Мая,едва ли има някаква точна рецепта за това,според мен за всеки е индивидуално!Виждам,че с годините опита и ефекта става по различен,препоръчал съм книга която е в тази насока и съм започнал да чета.Човек най добре се усеща как се настройва в даден момент и после вижда какви са резултатите!
Ако нещо не се получи както искам,просто осмислям другият път какво не трябва да правя и така,както се казва човек се учи от грешките си,важното е да не се повтарят!

MAG2001
Майстор
Мнения: 765
Регистриран на: 07 Апр 2011 14:34

Мнение от MAG2001 »

mayadob&
Някой има ли опит?
И мен тази тема ме занимава от известно време по-упорито.И аз също имам подобен опит.Единият проблем ,който открих при себе си е уточняване на подробностите,както в ето този разказ от "Спиралата": "Как да се научим да желаем правилно"
http://www.spiralata.net/kratko/article ... bg&pg=1180
А опита ми е подобен на твоя-не че Господ не ме чува, напротив, имало е вълшебни мигове, ей така-оп-готово! докато поръчам и го носят-топло ,топло..ама когато е за онова дето най ми е на сърце, най-много го исках- не, не стана.Поне тогава не стана.което не значи, че няма да стане.Разбра се ,че от мен зависи.
Другият е въпроса с плащането.Не, не че отказвам да си платя,напротив, мисля че безплатен обяд няма, или си си го платил и си забравил, или ти предстои да го плащаш.Но ако се окаже ,че цената е нечие друго щастие или нещастие...Не знам това е дали е ПО,дали ми е за ТЕСане, аз продължавам да застъпвам тезата, че няма как да си щастлив, ако това направи нещастен някой друг в живота ти.
Виждами се като да си строя къща в плаващи пясъци-рано или късно ще се срути.Даваха ми акъл-е щом нещо искаш-протегни ръка и си го вземи!то не може всички да са доволни!е, да ама така аз не съм доволна!!!На тази цена не го исках!Това дето съм искала и съм имала на всяка цена обикновено е пирова победа.Стигам до отговорностите, които произтичат от всеки избор/искане, желание/
А може би някои неща просто така е необходимо да се случат,трябва да се мине през това и толкова.Та да се види какво има още за ТЕсане :)
ivangr
ИзТЕСайте си нуждата от контрол.
Правете поръчките с любопитство. Един вид игра.
Я да видим сега какво ще се получи!
И останете открити за резултата. Не го вкарвайте в определени граници. Просто наблюдавайте какво ще се случи, а не ще се случи ли еди какво си.
И аз споделям подобно мнение.Колкото е по-забавно, с повече смях,по-несериозно,толкова повече се усещам в потока.Имаше нещо общо с намаляване на някакви потенциали, но това сега не сещам къде беше и не мога да го намеря къде е
Ние не винаги получаваме нещата, които искаме, но винаги получаваме нещата, които са най-добри за нас в дадения момент.
ММММ..тука и да , и не.Т.е.-винаги получаваме това ,което искаме, и ако то не е желаното от нас-е значи има още за ТЕСане :)
Има и нещо друго, едно усещане ,което не знам дали ще успея да формулирам-за онова съкровеното желание, за целта в живота, за онази мечта дето те извежда от пътя на кармата/страданието/ на пътя на дхармата/в потока,на крилете на желанието/.Ама още само ми се мота из главата.
Аз за себе си стигнах до извода ,че не техниките са толкова важни, да,колкото повече ,толкова по-добре,да, и това да ги прилагаш упорито също,но като че ли по-важното май е това дето го казва Иван- да изчистиш себе си от всичко ,което ти пречи да си просто проводник.И това не са само съмненията, така си мисля.

Alisa
Майстор
Мнения: 2091
Регистриран на: 12 Май 2010 21:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

Мая, случайно да ти е попадала книгата "Уишпин"? :wink: :lol: :lol: :lol: Друго много хубаво книжле в това отношение е "Поръчки до Вселената" от Бербел Мор-препоръчвам я!
Моят опит е следния. Преди години, когато още не подозирах за ТЕС мес, поръчки и др.такива... имах силното желание "просто, да отида в чужбина, не знам как с кого и къде, просто искам!" Споменавам ,че тогава имах силен страх, да попадна сама зад граница, нелогичен тотално, защото всъщност никога не ми се беше случвало! После забравих тоз мерак... Един ден, ми звънят по телефона и ми казват след 4 дни заминаваш за ...може да вземеш още 1 човек, билети престой всичко е уредено, платено, за 1 месец, дават ти и джобни...Хлъц! :lol: :lol: :lol: след 1 година пак подобна ситуация, след още 2 същото, че и по-хубаво...
След Бербел Мор и по-късно ТЕС, доста пъти ми се е случвало, да ми се реализират дребни поръчки (намерения). Общото при тях е, че някак ми минават супер бегло през мисълта, като сянка от мисъл по-скоро, съпроводени с усещането, че това е най-естественото нещо на света- и ето ти ги факт! Давам си сметка, че и появата на ТЕС в живота ми също е проява на поръчка. Имах много добре осъзнат проблем, обстойно разнищен и осмислен многостранно, но "нещо" ми липсваше... Все ми седеше мисълта, ето готова съм , трябва ми "нещо", за да го реша, " нещо"! и хоп-ТЕС. Ако това не ти стига, ще се опитам, да се сетя и за други. :D
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!

mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1410
Регистриран на: 29 Мар 2008 18:32

Мнение от mayadob »

Алиса, теорията си я зная.
Иване, страничните ползи също ги познавам. Но те не ме интересуват. Не защото не са интересни, а защото с тях съм добре запозната, ОК съм и нямам чуденки.

Въпросът е не само за мен. Да речем, че дойде някой и каже "Искам да работя в еди коя си фирма" и започваме заедно да работим за това. После човекът не постъпва във фирмата, макар и да му се случват куп желани неща. Ясно, че съм го предупредила, че никой не знае кое е най-доброто и че резултатите могат да избият в друга посока. Но тия теории са много плаващи и нестабилни за повечето хора. Друго си е човекът наистина да постъпи на работа във въпросната фирма (дори и това да е по-неизгоден шанс за него :lol: ) Освен това, ако не постигне така наречената цел, може да остане с впечатление, че желаните последствия нямат връзка с работата ни.

Или друго - сега мъжът ми иска конкретна кола. Споменавам му, че имам добри техники за поръчка, но не ми се връзва. Аз пък не смея да го натисна, като зная, че резултатът може да не е точно тази кола.
Ако мислите да ми предложите аз да тесам за колата, веднага коментирам - не става. Чуждо ми е това да искам тази кола. Бих го направила най-вече, за да си направя още един експеримент дали ще се получи желаната цел. Но очаквам същия резултат, както с есето.

mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1410
Регистриран на: 29 Мар 2008 18:32

Мнение от mayadob »

MAG2001 написа:...Но ако се окаже ,че цената е нечие друго щастие или нещастие.....
Не се бях замисляла за това, но сега се сещам нещо. В семейството на едни познати жената започна така да си иска разни работи от Вселената. Получаваше си нещата. В резултат на новия й живот се разведоха. Трите деца от този брак редовно реват от тогава. Един близък техен роднина остана с тежко и трайно физическо увреждане, заради развода...

ivangp
Site Admin
Мнения: 4527
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Вселенски Принцип #1 - Ти си този, който дава значение на нещата.
Принцип #2 - Твоите повтарящи се мисли творят твоята реалност.

Кой определя, кое е щастие или нещастие? Всичко е двойнствено.
Спомни си историята за селянина с единствения кон!
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

MagicWoman
Активен
Мнения: 290
Регистриран на: 12 Фев 2011 20:46
Местоположение: София

Мнение от MagicWoman »

~ Чудесата които можем да извършим са ограничени единствено от нашето съзнание ~
http://www.nad-dietite.com

Alisa
Майстор
Мнения: 2091
Регистриран на: 12 Май 2010 21:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

MagicWoman
"ТАЙНАТА"- СЛАДКА ЗАБЛУДА
Заради това и онова, горе, което писах, при мен винаги е стоял въпросът поръчка или всъщност интуиция, за нещата, които искам или знам, че им идва времето?! За това и по-горе писах
Общото при тях е, че някак ми минават супер бегло през мисълта, като сянка от мисъл по-скоро, съпроводени с усещането, че това е най-естественото нещо на света- и ето ти ги факт!
което е равнозначно на знаене, че е факт и после следва материалната реализация. За сега нямам идея, за гарантирано случване на поръчка! :lol:
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!

ivangp
Site Admin
Мнения: 4527
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Прочетох го, но според мен или г-н Божанов не се изразява последователно и логично, т.е. не предава тезата си разбираемо, поне за мен. Или и той не знае какво иска да каже.

Хем Закона за привличането е следствие, ане причина, хем когато се свържа с божественото ще ми се дават по 2 зелени светофара.
Т.е. хем желанията на ограниченото Его се осъществяват само когато съвпадат с препрограмирания висш Аз. Хем като се свържем с висшия аз желанията започват да се осъществяват.
За мен тук има противоречие.
Или има свободна воля или няма свободна воля.
Ако има съдба, т.е. нещо някъде предварително написано и неизменно, то няма значение какво иска или не иска Егото. Съдбата ще се осъществи и за Егото остава само да страда от това, че нещата не стават както то иска и да се радва, когато случайно се окаже че е поискало нещо, което така или иначе е щяло да получи или да спре да страда и да се втъзтоиргва като приеме всичко, което му се случва.

Ако обаче има свободна воля, то всичко пренаписано може да бъде променено чрез прилагане на волята на Егото.

Та има ли или няма свободна воля? Аз поне не разбрах от многото думи написани от г-н Божанов. Явно съм неителигентен човке, тъй като това е статия за интелигентни хора.

Ако някой разбрал, иска може да обясни какво е разбрал.
П.П. С цитати ще ми е по-лесно на мен да рабера кой какво е разбрал.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

Аватар
гената
Майстор
Мнения: 1827
Регистриран на: 22 Яну 2011 16:28

Мнение от гената »

Аз от всичко написано виждам,че това си е негова някаква теза,която е индивидуална и не смятам да приемам за обща истина,в случая както излиза посочена статията като отговор от Диана!Но явно тя се придържа към написаното от него.Но всеки има право на мнение.
Между другото не знам дали ви е известно,но именно този Димитър Божанов е ползвал и ТЕС!

Публикувай отговор