ОТВЪД ЗАБЛУДАТА НА СЕТИВАТА

Мисли и цитати за размисъл, нови идеи и интерпретации на живота, света около нас, какво е възможно и невъзможно, какво трябва и какво не трябва, защо сме тук, откъде сме тръгнали и накъде вървим, и как да направим пътуването по-приятно.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4527
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

ОТВЪД ЗАБЛУДАТА НА СЕТИВАТА

Мнение от ivangp »

Това е превод на статия от Гари Крейг и е свързана с новата му "техника" за изцеление - Невидимият Терапевт, която се основава на лечение с Любов.

"Изкачвайки се по Стълбата На Чудесата ние откриваме, че съществуват два свята: Светът дефиниран чрез нашите Сетива и Свят Отвъд Сетивата ни. Нашата цел е да преминем от Света На Сетивата в Света Отвъд Сетивата, където ни се откриват безброй нови възможности и старите ни, ограничаващи убеждения, се разпадат.

Светът На Сетивата е като затвор. Той ни държи ограничени от грешното впечатление, че съществуват милиарди различни същества населяващи тази планета и че всички те са различни и уникални.

Дори в едноячните близнаци можем да открием разлики във външния вид, убежденията, предпочитанията, начина на мислене и т.н. Но макар че ние полека-лека научаваме, че идеята за нашата уникалност е мираж, възприятието на сетивата ни ни принуждава да живеем съобразявайки се с това убеждение. И затова почти всяко решение което вземаме се влияе от това как възприемаме света и как въображаемите идентичности в него реагират.

Но нашата цел е да погледнем отвъд ограниченията на възприятията ни. Ние трябва да обърнем внимание на това, което квантовата физика и безбройните разкази на хората, които са оцеляли след клинична смърт ясно показват. А именно, че няма разделение между нас, че ние всички сме едно неделимо цяло. За да го направим се изисква да възприемаме другите хора, като части от самите себе си, които са неразривно свързани, в едно неразривно цяло, в света на безусловната любов, който съществува отвъд нашите сетива. Там не съществуват каквито и да е разлики. Безусловната Любов не квалифицира, не дели, не съди и не определя.

Сега, нека разгледаме тази концепция за единство и да покажем някои от нейните характеристики:

Ако всички ние сме Едно, независимо как ни изглежда, всеки друг е просто едно отражение, едно огледало, на самите нас. Това включва както светците, така и престъпниците, убийците и изнасилвачите. Това включва най-добрите ни приятели и най-злите ни врагове.
Затова в нашият сън на разделение, този калейдоскоп от човешки черти представлява нашият потенциал да обичаме и мразим, да приемаме и отхвърляме, да изпитваме душевен мир и емоционален хаос. Той ни показва целият спектър от възможни състояния на духа.

Така че, когато пътищата ни се кръстосат с хора, които по една или друга причина не харесваме, ние всъщност виждаме в тях отражение на собствените си черти, които не желаем да приемем. Може да не ни изглежда така. Всъщност нашата първична реакция е страстно да оспорваме тази идея и да твърдим, че точно обратното е вярно. Но ако ние всички сме Едно, то няма друг вариант освен този. Всички други са Ти и Ти си всички други. Може да отнеме известно време и усилия за да приемем това убеждение, но докато това се случи, отхвърлянето му ще ни държи в затвора на ограниченията, наложени от сетивата ти.

В света отвъд сетивата ни има само едно нещо - ЛЮБОВ.
Всичко друго се стопява в нищото, защото няма нищо друго.

Ето една изумителна идея...

Ако тези, които ни дразнят са всъщност част от самите нас, ние трябва да успеем да видим отвъд техните слабости, негативи и ограничения, за да успеем да приемем себе си с Безусловна Любов.

Безусловната Любов приема всичко. Няма друг начин. Ако ние си позволим да бъдем дори минимално осъдителни, ние си отнемаме възможността и правото на съществуване в състояние на Безусловна Любов, което е наша възможна реалност.

Тоталната прошка се базира на това разбиране.
Ние трябва да осъзнаем, че Светът На Сетивата ни кара да живеем в заблуда и че всеки израз на нелюбов, отхвърляне, осъждане и обвинение към другите, е израз на нелюбов към себе си. Това осъзнаване ни дава възможност за безусловна прошка, тъй като всъщност няма кого и за какво да обвиняваме или какво и на кого да прощаваме.
А ако няма какво и на кого да прощаваме, съзнанието ни ще е абсолютно чисто и ще можем единствено да съществуваме в състояние на Безусловна Любов. Без обвинения, без разделение, без осъждане, без отхвърляне. Просто Любов."
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

Публикувай отговор