Правих ТЕС, но положението СТАНА ПО-ЛОШО

Мисли и цитати за размисъл, нови идеи и интерпретации на живота, света около нас, какво е възможно и невъзможно, какво трябва и какво не трябва, защо сме тук, откъде сме тръгнали и накъде вървим, и как да направим пътуването по-приятно.
mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1410
Регистриран на: 29 Мар 2008 18:32

Правих ТЕС, но положението СТАНА ПО-ЛОШО

Мнение от mayadob »

Имам една теория за това защо понякога след ТЕС положението става по-лошо.
Това си е моя теория. Абсолютната истина не я зная и не се пъна да я зная. Така че всякакви промени са възможни.

Преди да стигна до главната част има малко уводни обяснения.

Когато имаме някакъв проблем, той ни сочи тема от живота ни, върху която имаме да работим. Какво означава "да работим по някоя тема"? Това може да бъде:
- да освобождаваме емоции
- да прощаваме
- да повишаваме вибрациите
- да чистим карма
и всякакви подобни.
Няма значение как ще се нарече. То е едно и също. Сега ще го наричам "работене по тема".
Няма значение и как ще се свърши работата:
- тесане
- пренареждане на матрици
- квантови работи
- случайно
- констелации
и купища методи и подходи. То пак е едно и също. Защото не е важно как е станало, а какъв е крайният резултат. Затова ще го наричам "работене" и "отработване на темата".

И отново - проблемът ни сочи тема, по която имаме да работим.

Сега една аналогия.
Представете си, че един човек има едно листче на хладилника си и на листчето пише "Да пренеса дървата". И всеки път, когато погледне листчето, на него му става кофти, защото дървата са много и тежки. Но един ден казва "Добре, ще ги пренеса". И започва. Носи ги. И все нови и нови дърва се стоварват върху него и той изнемогва.
И си казва "Докато си четях листчето на хладилника ми беше кофти, ама сега стана непоносимо."

Сега друга история - по темата за влошаване след ТЕС.
Представете си човек, който има неприятни отношения с шефа си. Един ден решава да изтеса тези отношения. Теса, теса; накрая чувства, че проблемът не съществува и приключва с тесането. Но следващия път в работата вместо очакваното подобрение в отношенията с шефа, се оказва, че положението е в пъти по-зле.

Връзките между двете истории.
Неприятните отношения с шефа са като поглеждането в листчето "Да пренеса дървата". Те сочат тема, по която има да се работи.
Сеанса с тесането е като взимането на решение "Добре, ще ги пренеса."
Влошаването на отношенията е като самото носене на дървата. По-тежко е, но това е начин да се свърши работата.

Дървата са чисто в материалния свят. Тесането на отношенията е извън материалния свят. Затова аналогията не може да бъде абсолютна. Тя само дава идея и разяснява това, което искам да кажа.

Значи. Имаме проблем. Той ни сочи тема за отработване. Решаваме да работим по темата (ТЕС сесията), с което казваме на Вселената, че сме готови да се освободим от проблема и да види тя как ще си нагласи нещата, но да съдейства по нашия въпрос. В отговор на което Вселената веднага съдейства, като организира най-подходящите ситуации (обикновено много неприятни,) с които ни дава инструкции на къде да продължим. Ако ние успеем да прочетем инструкциите и продължим, то Вселената ще ни изведе в спокойни води.
Моят алгоритъм в случая е от две точки:
1. Тесам всеки дискомфорт, който се появи
2. Абсолютно честна съм със себе си

И още веднъж. С ТЕС сесията казваме на Вселената "Готов съм да отработя това." А след това с влошаването тя ни казва "ОК. Работата ти е възложена. Свърши я."

Тази теория е обяснение САМО на случаите, в които има влошаване след ТЕС. Тук не разглеждам случаите, в които проблемът изчезва за винаги с едно тесане, когато заглъхва и изчезва с поредни тесания или когато зачезва и след време пак се появява.

mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1410
Регистриран на: 29 Мар 2008 18:32

Мнение от mayadob »

Сетих се, че имам още по темата.

Тази гледна точка дава един нов поглед върху
страха от това, че проблемът може да се върне.

Когато нещо е изтесано за момента, но има страх, че може да се завърне или когато проблемът не се чувства, за да се изтеса, тогава може да се отиде в някоя такава позиция:
"Готов съм да посрещна всички събития, които ще ми помогнат да изчистя това от живота си напълно."
"Моля нещата да ми се наредят така, че да се освободя от това за винаги."
"Готов съм да се освободя от това. Моля да се случи каквото е необходимо, за да успея."

Ако при произнасянето на фраза от този сорт има усещане за някаква нестабилност или нечестност, тогава има нужда от освобождаване на тази нестабилност или нечестност, докато фразата произлиза с лекота и искреност.

Limitless
Активен
Мнения: 135
Регистриран на: 01 Фев 2012 17:01

Мнение от Limitless »

Прочетох мислите ти, хубава тема. Представи си, че въобще не ти понася отношението на шефа ти към теб. Чистиш всички случки с него, в които те е вбесил, наранил, огорчил, натъжил. После ако пак шефа ти, ти докарва някакви негативни емоции, това значи че може би не случките с шефа ти е виновен, а примерно, че не обичаш да ти казват какво да правиш и някой да ти се прави на интересен (примерно). Може би корена на проблема е някъде по- назад в миналото, защото вече негативни емоции към шефа ти едва ли ще имаш след чистенето на случките.......
Чувствата са най - голямата сила, ако играят за теб и най - голямата слабост, ако играят против теб. Limitless

Не е важно колко силно те удрят, важно е колко удара можеш да поемеш и да продължиш НАПРЕД!

mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1410
Регистриран на: 29 Мар 2008 18:32

Мнение от mayadob »

Limitless написа:Представи си, че въобще не ти понася отношението на шефа ти към теб. Чистиш всички случки с него, в които те е вбесил, наранил, огорчил, натъжил. После ако пак шефа ти, ти докарва някакви негативни емоции, това значи че може би не случките с шефа ти е виновен, а примерно, че не обичаш да ти казват какво да правиш и някой да ти се прави на интересен (примерно). Може би корена на проблема е някъде по- назад в миналото, защото вече негативни емоции към шефа ти едва ли ще имаш след чистенето на случките.......
Да, така е. Ситуацията може да се развие по различни начини. Тук става въпрос за случая, когато след ТЕС става по-зле.

А, ако е както казваш - проблемите с шефа не изчезват и има подозрение за друг проблем, който ситуациите с шефа само отключват, но този друг проблем е неизивестен, тогава са подходящи тия фрази:
mayadob написа:"Готов съм да посрещна всички събития, които ще ми помогнат да изчистя това от живота си напълно."
"Моля нещата да ми се наредят така, че да се освободя от това за винаги."
"Готов съм да се освободя от това. Моля да се случи каквото е необходимо, за да успея."

Ако при произнасянето на фраза от този сорт има усещане за някаква нестабилност или нечестност, тогава има нужда от освобождаване на тази нестабилност или нечестност, докато фразата произлиза с лекота и искреност.

Alisa
Майстор
Мнения: 2097
Регистриран на: 12 Май 2010 21:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

Значи Мая, алгоритъмът става:
1.Подготовка за:
- поставяне на "работна тема"
- приканване на Вселената, че да стане най- ефективно
- решаване на "работия проблем"
2. Работа по темата
Като
1. Тесам всеки дискомфорт, който се появи
2. Абсолютно честна съм със себе си
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!

MAG2001
Майстор
Мнения: 762
Регистриран на: 07 Апр 2011 14:34

Мнение от MAG2001 »

Мая, благодаря, чудесно си го формулирала и съм напълно съгласна с всичко това ,което си писала по въпроса.
Само да добавя малко от моя опит към темата
На няколко пъти, след ударно ТЕСане по дадена тема, като преди това като едно послушно дете, дето си чете темите във форума и най-прилежно си е формулирало и написало декларациите се получи следния момент

- след ден , два деклацаиите, с които ТЕСах / този път предварително написани, може би затова ме впечатли толкова това / буквално ги чувах от устата на приятели, роднини, познати, че и непознати. Ако искате вярвайте, ама даже и със същите думи, с които ги бях написала. Буквално мислите ми и всичко в главата ми, което бях ТЕСала се материализираха от плът и кръв пред мен и срещу мен. Това в онзи момент някак ме объркаваше и не знаех какво всъщност се случва и кво всъщност да правя в онзи момент. И понеже нямах изявена емоция вече по темата, напротив, на мен ми беше спокойно, това го бях изтесала -кво правех- съвсем чистосърдечно се опитвах да им го обясня, че и даже и да споря с тях и да им разяснявам, че това е само едно убеждение, от което би следвало да се освободи - приятелят ми в случая, че и да му посочвам начините, с които може да се освободят от него.

Нтц. След няколко поредни серии от подобни случки вече имам доста по-различно виждане. Оказва се само ефекта на огледалото. Т.е. извадила съм проблема от вътре в мен извън мен- вече е в обкръжението ми, видим, на втори екран. И вече при това положение само си вземам бележка , че още нещо е останало недоизтесано в мен и казвам "благодаря" и продължавам работата върху темата със себе си, с ясното съзнание, че само трябва да потърся още някой скрит аспект.

Предполагам , че това наричаш "Тесане на всеки дискомфорт, който се появи" В подобни случаи обаче не го усещах като някакъв мой дискомфорт, по-скоро бях леко като объркана и си мислех, че едва ли не съм длъжна , едва ли не моята задача е..."да ги светна, да ги просветля , осветля по въпроса ", така да се каже

И пак - нтц! вече съм на мнение, че не това е пътят :D

Щотооо ..."да си напълно честен със себе си е много полезно упражнение",наистина, ама понякога не е лесно. :)

И напротив, да се юркам да го обяснявам и разяснявам моето ново, изТЕСано виждане - се оказва по-скоро загуба, разпиляване на енергия.Та сега при тези случаи съвсем чистосърдечно благодаря и продължавам работата по себе си.

И благодаря за "Дейна-Недейна", и тези декларации
"Готов съм да посрещна всички събития, които ще ми помогнат да изчистя това от живота си напълно."
"Моля нещата да ми се наредят така, че да се освободя от това за винаги."
"Готов съм да се освободя от това. Моля да се случи каквото е необходимо, за да успея."

Ако при произнасянето на фраза от този сорт има усещане за някаква нестабилност или нечестност, тогава има нужда от освобождаване на тази нестабилност или нечестност, докато фразата произлиза с лекота и искреност.
, супер идея, ще се възползвам :D
За всичко има място под Слънцето!
E тва е истината...
http://www.youtube.com/watch?v=DO1Bh7rZ ... re=related

Limitless
Активен
Мнения: 135
Регистриран на: 01 Фев 2012 17:01

Мнение от Limitless »

Абе вие само занимавате Вселената с вашите работи...
Поръчайте ми един милион евро и кажете :D
Чувствата са най - голямата сила, ако играят за теб и най - голямата слабост, ако играят против теб. Limitless

Не е важно колко силно те удрят, важно е колко удара можеш да поемеш и да продължиш НАПРЕД!

ivangp
Site Admin
Мнения: 4542
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

MAG2001 написа:.............не го усещах като някакъв мой дискомфорт, по-скоро бях леко като объркана и си мислех, че едва ли не съм длъжна , едва ли не моята задача е..."да ги светна, да ги просветля , осветля по въпроса ", така да се каже............
Да си объркана е негативна емоция. Да се чувстваш длъжна, също. :idea:
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1410
Регистриран на: 29 Мар 2008 18:32

Мнение от mayadob »

Alisa написа:Значи Мая, алгоритъмът става:
1.Подготовка за:
- поставяне на "работна тема"
- приканване на Вселената, че да стане най- ефективно
- решаване на "работия проблем"
2. Работа по темата
Като
1. Тесам всеки дискомфорт, който се появи
2. Абсолютно честна съм със себе си
Аз не го усещам така, както си го написала. Сигурно това е алгоритъм за теб, но аз не мога да го усетя.
Това, за което казвам, че е моят алгоритъм, е за случая, в който вече има влошаване след ТЕС. Този алгоритъм го ползвам и в други случаи, но сега го цитирах в този.

А ти предлагаш алгоритъм за целия процес от откриването на проблема до решаването му.

MAG2001 написа:И вече при това положение само си вземам бележка , че още нещо е останало недоизтесано в мен и казвам "благодаря" и продължавам работата върху темата със себе си, с ясното съзнание, че само трябва да потърся още някой скрит аспект.

Предполагам , че това наричаш "Тесане на всеки дискомфорт, който се появи"
Да, това е пример за тесане на всеки появил се дискомфорт.

Alisa
Майстор
Мнения: 2097
Регистриран на: 12 Май 2010 21:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

Мая, аз така разбирам твоя алгоритъм на "при влошаване". При мен "влошаване след ТЕС" до сега не е имало.
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!

MAG2001
Майстор
Мнения: 762
Регистриран на: 07 Апр 2011 14:34

Мнение от MAG2001 »

MAG2001 написа:
.............не го усещах като някакъв мой дискомфорт, по-скоро бях леко като объркана и си мислех, че едва ли не съм длъжна , едва ли не моята задача е..."да ги светна, да ги просветля , осветля по въпроса ", така да се каже............


ivangp:
Да си объркана е негативна емоция. Да се чувстваш длъжна, също.
Да, прав си, така е, точно това се опитах да обясня. Това беше уловката. В онези моменти въобще изобщо не го усещах като "негативна емоция", нито като "дискомфорт" нц! на мен си ми беше в онези моменти и комфортно и спокойно и даже ако трябваше да му слагам оценка бих го квалифицирала по-скоро за "позитивна реакция". След няколко подобни серии обаче нащата се понаместиха.

Точно това имах предвид като казах че понякога не е лесно да си "абсолютно честен със себе си". Т.е. уж гледаш на нещата отстрани , а в последствие се оказва че не е точно така, щом "нещото" "темата""въпросът" предизвиква - не реакация, а изобщо някакъв отговор, някакъв отклик в теб. Моят извод от всичкото това - щом "нещото " още резонира с теб по някакъв какъвто и да е начин - без значение с какъв знак - има още скрити аспекти. Но и да не ги търсиш - няма страшно- те те намират, обаче обикновено в резултат на по-сериозен и по-болезнен конфликт. Ако успея преди това да го уловя и да му отдам необходимото внимание почит и ТЕСане с каквото ми дойде наум- нещата протичат ..по-меко, по-леко , по-безконфликтно.

И пак да повторя - това е само моя опит, не значи, че това е единствената истина и при всеки ще е така. Може би ти, Алиса или някой друг могат точно във всеки един момент от живота да кажат със 100% какво къде усещат и на момента да го овладеят. За мен беше ново - във всеки момент на общуване, каквото и да се случи да следя за реакциите си и да им обръщам внимание... Но в общи линии нещата през изминалата година протичат горе долу по този начин, както го описва Мая.
За всичко има място под Слънцето!
E тва е истината...
http://www.youtube.com/watch?v=DO1Bh7rZ ... re=related

Aqua
Активен
Мнения: 184
Регистриран на: 11 Юли 2010 17:36

Мнение от Aqua »

Маги, абсолютно същите преживявания съм имал и аз, което е изумително!!
Аз си обяснявам процеса така : В ежедневието ни постоянно имаме такива знаци и насоки от заобикалящия ни свят, само че не ги виждаме. Когато почнем да разчовъркваме даден проблем ставаме по-наясно с неговото присъствие в заобикалящия ни свят и повече ни се набива на очи, съответно много по-ясно виждаме следите му в живота ни. Един вид, тея подсказки винаги ги е имало, ама не сме ги виждали, до момента, в който не седнем да работим за този проблем.
Много интересна тема :) :D

mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1410
Регистриран на: 29 Мар 2008 18:32

Мнение от mayadob »

Маги, много точно казано. И на мен много ми харесва. Особено тази извадка:
MAG2001 написа:... щом "нещото " още резонира с теб по някакъв какъвто и да е начин - без значение с какъв знак - има още скрити аспекти. Но и да не ги търсиш - няма страшно- те те намират

fif42
Опитен
Мнения: 425
Регистриран на: 21 Фев 2011 02:38

Мнение от fif42 »

Мая,Алиса,Маги,как разчитате ПРАВИЛНО знаците на Вселената и като все пак тя отговаря ,но уклончиво ,научавате правилния отговор :D

mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1410
Регистриран на: 29 Мар 2008 18:32

Мнение от mayadob »

Фани, ако не си сигурна дали можеш да разчиташ значите на Вселената, защо предполагаш, че тя отговаря уклончиво?

Аз обикновено не зная дали има знаци. След време, когато си премислям нещата, се случва да виждам, че е имало някакви връзки.
Има случаи, в които съм "на върха на вълната" и тогава събитията се подреждат по най-хубавия и най-невероятния начин. Тогава много се забавлявам и ми доставя голямо удоволствие.

Публикувай отговор