ТЕС ми помогна при хроничен колит

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
Емо
Участник
Мнения: 8
Регистриран на: 18 Апр 2021 16:43

ТЕС ми помогна при хроничен колит

Мнение от Емо »

От година страдам от хроничен колит. Това е кошмар, който не пожелавам на никого. Постоянно разстройство, болки в корема, не можете да ядете почти нищо и сте безпомощен. Медицината не знае нищо по въпроса и не го лекува. Изпих дестки добавки без ефект. Диети без ефект. Опитах дестки алтернативни методи, дишане, мудри, медитации, лечебни мелодии, лечители с лечебни енергии-нула. Една сутрин погледа ми попадна на прашасала книжка на лавицата-"Техника за емоционална свобода" на Иван Петърнишки. Купувал съм я преди 10г, тогава за кратко се занимавах с ТЕС. И я грабнах като удавник сламка. Бързо си припомних стъпките и почнах. Занимавам се с енергийни практики повече от 20г и веднага след първото тес-ане усетих поток енергия след активацията на меридианите. Казах си-щом тече енергия, значи нещо се случва. Някъде на 3-4 ден (тес-ам по 10-на пъти дневно) усетих за пръв път корема си по друг начин. Появи се енергия и тонус в ежедневието. Почнах да спя по-добре, понякога перфектно. На 7-8 ден започна да изчезва разстройството. Постепенно. Ту добре, ту по-зле, но от ден на ден се подобрявам. Допълвам че съчетавам ТЕС с метода на Силва по мое усмотрение. След ТЕС визуализирам добрите ефекти през алфа състояние и съгласно въпросния метод, просто вярвам че така усилвам визуализацията. ТЕС-ам понякога и с Благодарност, съгласно друг метод. Споделям всичко това, за да окуража всички колеги и приятели и да кажа ясно и високо ТЕС РАБОТИ ПРЕВЪЗХОДНО И МОЖЕ ВСИЧКО. След първата седмица в мен изплуваха ясно и ярко стари емоции, които ме тормозят вяло и незабележимо ме тровят от години-стара любов и носталгия към "едно време". Ясно разбрах че те са прикачени към колита. Тес-айки колит, изплуват емоционални отрови. Почнах да тес-ам емоциите, ясно разбрах че докато не ги оправя тях няма оздравяване и на червата. След ТЕС започнах да получавам спонтанно силни потоци много добра енергия през тялото, кихам и пр. признаци на изчистване. Забелязах сутрин че отделям големи количества слюнка, също признак на изчистване от токсини. С огромна Благодарност към Иван, екипа му и всички вас, които популяризирате това приказно ЧУДО!
ivangp
Site Admin
Мнения: 4564
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: ТЕС ми помогна при хроничен колит

Мнение от ivangp »

Благодаря, че сподели, Емо!
Радвам се, че си открил ТЕС и че си успял да се справиш с проблема си, както и че си осъзнал връзката спомени, емоции и физически проблеми.
Ако споделиш с какви фрази си ТЕСал в началото:
1.диагнозата,
2. симптомите и по-късно
3. емоциите
ще си още по-полезен на всички четящи форума.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Емо
Участник
Мнения: 8
Регистриран на: 18 Апр 2021 16:43

Re: ТЕС ми помогна при хроничен колит

Мнение от Емо »

Привет! Съзнавам че е твърде рано да се хваля след само няколко седмици работа, но имам явно подобрение. Затова споделям, хем да си сверя часовника тук, хем да окуража всички колебаещи се или мързеливи. Стъпките ми са следните:
1. Въпреки че имам разстройство, (заболяването е хроничен колит) аз напълно приемам и обичам себе си, като се освобождавам от разстройството сега.
2. Освобождавам се от разстройството сега.
Понякога ТЕС-ам за конкретно състояние-дискомфорт или парене в корема, безпокойството ми от това и т.н.
Емоциите. Както вече споделих в горния пост, емоциите, които ме мъчат в момента са две-стара любов и носталгия. Поработих по тях така: 1.Въпреки че тъгувам за М аз ......себе си. 2. Тъгувам за М. По подобен начин тръгнах към носталгията, като тя твърде бързо се разби на по-конкретни носталгии и мъки, за баща ми, за майка, за село където живях като дете и т.н. Бързо олекват, но това не ме заблуждава, искат мноого работа, съзнавам че само чопля повърхност. Съставих списък с емоции и по-скоро травмиращи случки до 20 г. възраст (сега съм на 58, лекар) и се оказаха около 40 основни, но списъкът расте. След 20 г ако продължа да пиша, ще станат над 100 вероятно. Поработих с първите, от най-ранното детство, от тях се разроиха и излязоха нови и нови. Както е казано в книгата на Иван, кълбо конци с гигантски размер и подръпвам само стърчащите в момента и най-силни. За момента съм поизоставил настрани емоциите, много време и сили отделям да ТЕС-ам самия колит. Чака ме много работа за месеци и години. Споделям че след ТЕС усещам силна енергия през тялото ми, както и при самия ТЕС. Тя е много приятна и всеки ТЕС спонтанно продължава с дълбока медитация, без да полагам сили за нея. Затова ми е трудно да правя повече от 10-на ТЕС-а дневно, всеки сеанс продължава с минимум 30 мин енергия. Влизам във връзка с Висшия Аз след ТЕС, което мога спонтанно и моментално след години занимания. Ефектите от ТЕС при мен настъпват след 10-20 мин., примерно за болка, физически дискомфорт или емоция, не са веднага. Понякога кихам час след ТЕС, това е изчистване. Нямам никакви призиви и препоръки към никого, но за мен е ясно-има много работа за вършене и просто я върша всеотдайно.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4564
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: ТЕС ми помогна при хроничен колит

Мнение от ivangp »

Благодаря!
Така е много по-ясно какво си правил и с какви резултати.
Съветвам те да наблегнеш на работата със случки, както и да вкарваш физически усещания в декларациите си.

Пример - "Тъгувам за М...."
Къде в тялото си усещаш тази тъга най-силно?
Какво физически усещаш там?

(буца, стягане, парене, свиване и т.н.)
(буца - все едно че камък е заседнал в гърлото ми,
стягане - все едно че някой ме души,
парене - все едно че огън се разлива във вените ми, и т.н.)

Вкарай отговорите в декларациите. Ще имаш по-добри и бързи резултати.
Използвай тези въпроси и когато състяваш декларации при работа със случки!
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Емо
Участник
Мнения: 8
Регистриран на: 18 Апр 2021 16:43

Re: ТЕС ми помогна при хроничен колит

Мнение от Емо »

Страхотен енергиен ефект! Припомних си най-травмиращата и емоционално натоварена случка с М и си пуснах "филма" отново. Зададох си въпроса "Къде в тялото съм усетил травмиращата емоция"? Обзе ме тежест в корема, все едно някой е стъпил върху мен. Точно където сега страдам от колит. Тежка, неприятна енергия. Направих моментално ТЕС по следния начин:
1. Въпреки че бях шокиран от това което ми каза М и го усетих като тежест в корема, аз....себе си.
2. Бях шокиран и усетих тежест в корема.
След този ТЕС съм като препариран, вълна от енергия тече през мен, ще ме събори от стола. Ще работя по филма докато го разтворя. Безкрайна благодарност към Иван, който намира време да ни помага тук.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4564
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: ТЕС ми помогна при хроничен колит

Мнение от ivangp »

Малко по-добрият варинат на декларация би бил:
"Въпреки, че когато М ми каза.......аз бях шокиран и усетих тежест в корема, все едно някой е стъпил върху мен, аз напълно и безрезервно приемам себе си!"

Работа му е майката! Постоянство - бащата. :)
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Емо
Участник
Мнения: 8
Регистриран на: 18 Апр 2021 16:43

Re: ТЕС ми помогна при хроничен колит

Мнение от Емо »

Благодаря! Напълно очевидно е че по-прецизната смислова формулировка е по-мощна и целенасочена. Така че ще заостря вниманието си към стила, тъй като това са не просто думи, а инструменти, при това остри в "емоционалната хирургия". Споделям че след няколко седмично ТЕС-ане към физически проблем и към най-острите емоции и тяхната локация в тялото, взеха спонтанно да се обострят в мен дремещи стари емоции. Веднага ги ТЕС-ам, като преди това ясно виждам, т.е. чувствам къде в тялото се проявяват. Сякаш някакъв Свръхразум от света на Подсъзнанието ми съдейства и ме води за ръка, като ми поставя домашни. Например днес от нищото ме връхлетя силна тъга и носталгия за татко, селцето му, "едно време", даже ми се доплака от мисълта че повече никога няма да се кача на мърляв влак от 1969. Карам добра кола, каквато и не съм сънувал тогава, но в нея няма чувства, а в боклуците на емоционалното минало живее океан от преувеличени дивотии, криви огледала и каквото се сетите глупаво нещо, но много претендиращо. Както и да е, съзнавайки очевидната глупост на "тъга за минало" и пълен с реална тъга по нищото, която съсипва и разболява започнах. Първо се запитах къде е тъгата в тялото ми. Веднага сякаш нещо ме стисна за гърлото. Буца. И започнах ТЕС.
1. Въпреки че имам тъга за татко ("едно време" го тесам отделно) която ме души в гърлото, аз....себе си.
2. Имам тъга за татко, която ме души в гърлото.
След ТЕС се чувствам олекнал, сякаш съм взел душ току що.
Използвам възможността да споделя нещо странично от темата. Установих случайно, че в извънредни случаи ТЕС може да се прави мислено. Колко работи не знам, но усещам мощно енергията по меридианите след "мислен ТЕС". Например. Шофирате всеки ден по светофари и кръстовища, това са часове загубено време, в което ТЕС не можете да правите. Но в такива моменти нездравите емоции могат да бушуват с пълна сила. Или сте на служебно заседание, където 2 часа учтиво слушате празни приказки. Или лежите до жена си и не заспивате веднага-все ситуации неудобни за ТЕС. Какво правя в такива моменти. Наум почуквам ръба на дланта, наум казвам 1., после наум тесам точките с 2. Усещам енергията на фразите, почукването и точките подобно на реално тесане. Дали е ок и дали е за всеки не знам, опитайте и вижте.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4564
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: ТЕС ми помогна при хроничен колит

Мнение от ivangp »

Работи с първото, което ти дойде наум, след като зададеш горните въпроси!
В дадения от теб пример това би било буца в гърлото, а не душене.

За ТЕС наум е писано доста в този форум.
Работи. При едни по-силно при други по-слабо.
Трябва да се пробва.
ТЕСАЙ СЛУЧКИ!!
Виж Процедура - В мир със себе си!
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Емо
Участник
Мнения: 8
Регистриран на: 18 Апр 2021 16:43

Re: ТЕС ми помогна при хроничен колит

Мнение от Емо »

Отлични резултати!
Днес се навършват 25 дни откакто започнах ТЕС към хроничния ми колит( възпаление на дебелото черво), който ме мъчи повече от година и към който пробвах безуспешно десетки лечения-и конвенционални и алтернативни. ТЕС ми помогна на 95% да реша проблема си за по-малко от месец. Като се има предвид че заболяването (и десетките му разновидности) се счита за напълно нечелимо и неясно като природа и възникване. Тъй като разстройството е водещ симптом при мен, започнах да тесам към него така: "Въпреки че имам разстройство, аз напълно и безрезервно приемам себе си. Освобождавам се от разстройството сега." Правих го 7-12 пъти на ден. Първите дни усетих промяна в корема, някакъв комфорт. Към 10-я ден се появиха моменти на пълно коремно здраве, редуващи се със колитни симптоми. От няколко дни не само се чувствам здрав, но и корема ми функционира като почти напълно здрав. Не е 100% здрве, 95% е субективно, но фактът е налице-справям се с нещо нелечимо, което хората влачат цял живот. Ясно ми е че следващите месеци ще продължа ТЕС към това, като ще внимавам за вътрешни подсказки и насоки както към емоции, така и към физическото ми състояние.
Що се отнася до емоциите, към които се отнесох повече от сериозно. В мен изплуваха основно две емоционални тематики, които ме тормозят от години-стара любов и носталгия към селцето от детството ми. Приготвих се за сурова битка, представях си че ме чака втори Сталинград, с месеци тесане. На второто тесане "старата любов" изчезна в нищото. За 5-6 теса изчезна напълно и носталгията. Опитвах да пиша списъци със стари истории, случки, емоии, отнесъх се сериозно с подхода "В мир със себе си", подготвих кратки филми и т.н. Но фактът е такъв за мен-емоционален заряд няма, живея спокойно както никога преди. Пускам кратък филм, но в него няма заряд. И се затруднявам да реша какви емоции да лекувам и как, при положение че основните мъчители рухнаха, а под тях няма нищо. Допускам че "онова което саботира" ми прави номера и крие злото в мен от ТЕС. Опитвах да извиквам дремещи емоции, но такива не излизат и просто се чувствам добре-физически и емоционално.
Добри странични ефекти от ТЕС-прилив на енергия, оптимизъм. Отличен сън. Влечение към плодове и зеленчуци, нежелание за друга храна. Преди няколко дни завърших едноседмично "гладуване" само на плодови сокове, което очевидно също ми помогна. Особено характерно за ТЕС при мен е постоянното и силно изчистване на тялото. Първите дни големи количества урина и слюноотделяне, после урината стана много тъмна, сега се нормализира, но сутрешното слюноотделяне е постоянно и обилно-сигурен признак при мен за освобождаване от токсини и изчистване. ТЕС чисти тялото и това го усещам постоянно. В заключение-няма как да съм по-доволен и благодарен. Явно съм уцелил правилните фрази, които моето подсъзнание разбра и прие напълно правилно. Много бих искал да посетя семинар или курс в бъдеще-не толкова от интерес към материята, колкото да се запозная с Иван и хората около него. И просто да поседя с вас, да се насладя на атмосферата на изключителни хора. Поклон и Благодарност. Продължавам и ще споделям.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4564
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: ТЕС ми помогна при хроничен колит

Мнение от ivangp »

Емо написа: 03 Май 2021 06:03 ....Опитвах да извиквам дремещи емоции, но такива не излизат и просто се чувствам добре-физически и емоционално....
Поздравления!
Щом се чувстваш така, недей да търсиш под вола теле.
ТЕСай си ежедневните нежелани емоции и проблеми и всичко ще си дойде на мястото.
Каквото трябва да изплува ще изплува, когато му дойде времето. И тогава ще го ТЕСаш.
Почувстваш ли се зле - търси най-старата случка в миналото, когато си се чувствал така и ТЕСай нея.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Alisa
Майстор
Мнения: 2098
Регистриран на: 12 Май 2010 21:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Re: ТЕС ми помогна при хроничен колит

Мнение от Alisa »

Привет, Емо!
С радост ти изчетох постовете. Браво, така се прави!
Дерзай!
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
Емо
Участник
Мнения: 8
Регистриран на: 18 Апр 2021 16:43

Re: ТЕС ми помогна при хроничен колит

Мнение от Емо »

Благодаря за подкрепата, Alisa. Споделям че при мен нещата вървят отлично, но и сякаш "обратно на правилата" :D Казано е ясно-чистете емоциите, за да излекувате физическото. Аз се затрудних при работа с емоции, въпреки че много се постарах. И наблегнах на физическите прояви и симптоми. Освен че се подобрих на 95% физически и за месец ТЕС практически оздравях, усетих че в мен олекнаха емоционални фонове, които са ми тежали и тровели. Т.е. в това се състои обратния алгоритъм при мен-атакувах физическото и това доведе до емоционални подобрения без да съм очаквал. При всяко положение ще продължа с ТЕС завинаги. От над 20 години се занимавам с духовност, посетил съм десетки семинари и съм работил с над 100 какви ли не методи. Не съм срещал толкова мощно и категорично работещо средство като ТЕС. Ще кажа директно-духовните, езотерични, метафизични практики могат да са приятни, интересни, да ви дадат какви ли не блажени усещания и състояния, но те по никакъв начин и на никого не влияят на физическия му живот или битност. Не помагат с нищо никому. Медитираш с години, рееш се в светове далечни от нашия и нула ефект върху чисто човешкия живот. Учат ни че човек е илюзия, животът е сън и т.н., но какво като се напълниш с абстрактни постулати и ню ейдж фантазии? ТЕС е психологически приом както го схващам, действа през енергийните линии и просто работи. Без претенции, без философии, странности и псевдознания. Малко се отвлякох, но преди да завърша искам да кажа от опит и наблюдения-преди да се захване човек с езотерики и духовности, трябва да е здрав ментално и емоционално. Така както за да спортувате трябва да сте клинично здрав, за да карате кола трябва да виждате добре и т.н. Виждам как хора с психологични проблеми се пробват да живеят нормално, хвърляйки се в духовности. Лошо няма, но преди да медитираме, йогинстваме и пр. трябва да минем през добър психолог. За да не се разочароваме и загубим времето. Е, който няма време и пари за психолог, да заповяда в света на ТЕС.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4564
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: ТЕС ми помогна при хроничен колит

Мнение от ivangp »

Емо написа: 15 Май 2021 21:33 .... Ще кажа директно-духовните, езотерични, метафизични практики могат да са приятни, интересни, да ви дадат какви ли не блажени усещания и състояния, но те по никакъв начин и на никого не влияят на физическия му живот или битност. Не помагат с нищо никому. Медитираш с години, рееш се в светове далечни от нашия и нула ефект върху чисто човешкия живот.
Не бързай с обобщенията и глобалните изводи :)
....Малко се отвлякох, но преди да завърша искам да кажа от опит и наблюдения-преди да се захване човек с езотерики и духовности, трябва да е здрав ментално и емоционално.
Това не е вярно. Повечето хора стигат до духовното усъвършенстване минавайки през болка и проблеми, които не знаят как да решат по друг начин.
Всеки си намира своя начин и има уникален път да извърви. Радвай се на резултатите си и споделяй, но не бързай да отричаш всички други практики, през които си минал! Те имат свояето значение и място и правилно приложени водят до едно и също място - Приемане, Разбиране и Любов.
Практиките, които си прилагал 20 години са ти помогнали да приложиш ТЕС сега по-бързо и ефективно.

Проблемът е, че има много самозвани "просветени", които изкривяват истината или я поднасят твърде сложно, неразбираемо и неприложимо на хората.
Но това също е път, който трябва да се извърви от тях самите.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Емо
Участник
Мнения: 8
Регистриран на: 18 Апр 2021 16:43

Re: ТЕС ми помогна при хроничен колит

Мнение от Емо »

Благодаря за отговора. Имах предвид следното и то е плод на наистина дългогодишни наблюдения върху себе си и други хора, както и лична практика. Свръхразумът, създал света и грижещ се за него, сякаш има "отдели", които "отговарят" за различни аспекти на живота. По мое усещане има значение към кой "отдел" отнасяш молбата си. Ако прекалено "високо" внесеш молбата, прескачайки по-пряко свързани с теб и по-компетентни в практически въпроси "инстанции", има вероятност тя да отлежи твърде дълго преди да бъде "разгледана" и в крайна сметка върната пак към "по-долна инстанция" за решаване. Мога много лесно да речем да вляза в дълбока медитация, свързвайки се с галактическия разум примерно, усеща се много силна, специфична енергия. Или с още по-мистични, високи и "глобални" аспекти на Всеобщото. Или да се потопя в адвайта веданта осъзнаване. Но това няма да реши никакъв мой конкретен въпрос на ниво тяло/личност. Онова, на което условно казваме "подсъзнание" е аспект очевидно на същата могъща глобална сила(иначе нямаше да има такава безгранична мистична сила) само че е по-персонално към всеки от нас и "по-компетентно" в конкретиката на всеки от нас. Оттам идва наблюдението ми, че е по-ефективно да се обърнем към това "по-ниско" ниво, както прави ТЕС, отколкото да се обръщаме към абстрактни висини. Ако ви се повреди колата е по-смислено да търсите помощ от близкия сервиз, отколкото да занимаете с това министъра на промишлеността или ООН. ТЕС е ключ към Свръхсила, пряко свързана с нас и ефективността на метода идва от способността му да отключи портала към нея. По някакви причини достъпът към "кварталния сервиз" никак не е лесен и от многото начини да влезете в него, ТЕС виждам като най-ефективен. Да не говорим че можете да влезете в "сервиза" и "да не ви обърнат внимание", докато влизането с ТЕС "гарантира" "добър ремонт". Защо изобщо повдигнах този спорен и хлъзгав въпрос? Защото опита ми показа че мога да си изгубя времето, чукайки на грешни врати. Пожелавам на всички успешно почукване на правилните врати, където "ще им обърнат внимание". Струва ми се че има върху какво да помисли човек, имал търпението да прочете това. С риск да получа отново рязък отговор в стил "Това не е вярно". Лично аз не се наемам да кажа кое е "вярно", просто защото не знам. Споделям усещания и наблюдения от моя опит.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4564
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: ТЕС ми помогна при хроничен колит

Мнение от ivangp »

Вярно е. Но за теб. За някой друг може да не е вярно.
Както е казал Хенри Форд:
"Независимо дали вярваш, че можеш или не, ти винаги си прав."
Важно е в какво вярваш.
Взлизането във всякакви портали, медитацията и свързаването с висшия разум също работят, стига да повярваш, че работят и да се свързваш с тях с подходящо за целите ти намерение, а не просто ей така.

Това е принципен въпрос.
Аз не искам да те кастря. Само не бих искал да обезличаваш и обезсмисляш положените от теби усилия в търсене на светия граал. :)
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Публикувай отговор