Проблем със стомашни киселини

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
mishok
Участник
Мнения: 12
Регистриран на: 09 Юли 2016 17:24

Проблем със стомашни киселини

Мнение от mishok »

Здравейте!
Прилагам тес от около месец и половина. Помагала ми е техниката за някои неща, като желание да изпуша една цигара, или схващане на врата и главоболие. Искам обаче да се оттърва от един физически проблем, с който за сега не успявам да се справя. Известно време след хранене получавам киселини, когато не пия лекарства. По принцип тесам, след като съм пила вода, но не винаги. Правя по 7-10 теса на ден само за киселините, а понякога и за други неща. Пропуснала съм само един ден, тъй като пътувах и нямаше как. В началото включвах и точките на пръсите на ръцете, всички точки по 1 път на тесване, сега правя по 3 кръга на тесване, но само по основните точки. Пробвала съм различни формулировки.
Проблемът ми започна известно време след като почина татко ми (много тежко го преживях) и мислех, че може би от там тръгва проблема, но това съм го тесала. Да, мъчно ми е за татко ми, но не е това, което беше тогава.
По препоръка в книгата се запитах "какво вкиселява живота ми ежедневно?". Изплува ми мисълта за реакциите на моя мъж в определени ситуации, които ме обиждат изключително много и които по принцип се опитвам да премълчавам, защото според него не е искал да ме обиди, пък аз така го приемам. Спомних си, че в такива ситуации, в които съм много обидена усещам натиск в гърлото. Свързах го по някакъв начин с киселините, тъй като и киселините ги усещам в гърлото, а в тези моменти усещам и натиск пак там. Тъй като не помня всички случки, в които съм изпадала в подбни ситуаии, зачаках следващата случка, в която ще се почувствам обидена, след което я теснахняколко пъти. Не успявам обаче да си спомня конкретни предишни случки, които да тесам. Много се обижам в момента и после забравям. Приемам ги за битовизми.
Освен това чета из форума разни случки, в които се описва как след тес на стари емоционални преживявания хората избухват в сълзи и им е кофти, при мен няма такова нещо. Дори когато тесах за татко ми. Освен това през първия месец тес изобщо не се прозявах, а четях как се прозяват хората непрекъснато по време на тес. Това вече се случва и при мен, не всеки път, но по някога по няколко пъти.
Силно се надявам да успея да си помогна с тес. Незнам дали съм на прав път и дали съм хванала от къде идва проблема, силно се надявам да е така. Притеснява ме това, че нямам голям напредък. Ще се радвам на всеки коментар и съвет :-)
ivangp
Site Admin
Мнения: 4562
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Проблем с киселини

Мнение от ivangp »

Всеки проблем е свързан със случки. И ключа за решаването на всеки проблем е в работата със случки.
Аз бих ти предложил на първо време да изчистиш напълно случките около смъртта на баща ти. Напълно = никакви негативни емоции. Щом ти е мъчно все още, значи не всичко е изчистено. И работи с конкретни случки, а не с общи фрази от рода на "мъчно ми е".

Освен това започни да се храниш разделно. Ако не знаеш какво означава това, потърси информация в интернет.
Спри кафето, кока-колата, шоколада и взички силно киселлинни и силно преработени от нехранително-вкусовата промишленост храни. Пий само чиста вода извън храненията си. Яж храни във вида, в който ги е създала природата, с минимална термична обработка. Виж темата за Храненето в подфорум Здраве!

Пиши поне веднъж седмично за развитието на нещата.


Освен това спри да бъдеш мишок. Това, че си избрала този псевдоним най-вероятно говори за това как гледаш на себе си - като на една малка, слаба, незначителна, безпомощна, свита, сива мишка.
ТЕСай отношението си към себе си. Това най-добре се прави с Процедурата в мир със себе си. Което отнво ни връща към работата със случки.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
mishok
Участник
Мнения: 12
Регистриран на: 09 Юли 2016 17:24

Re: Проблем с киселини

Мнение от mishok »

ivangp написа:Всеки проблем е свързан със случки. И ключа за решаването на всеки проблем е в работата със случки.
Аз бих ти предложил на първо време да изчистиш напълно случките около смъртта на баща ти. Напълно = никакви негативни емоции. Щом ти е мъчно все още, значи не всичко е изчистено. И работи с конкретни случки, а не с общи фрази от рода на "мъчно ми е".
Това означава ли, че трябва да спре да ми липва? В смисъл в ежедневието си се присещам често за него и какво щеше да каже, ако беше тук, или какво ми е казвал... Но не плача, както преди, не се будя нощем. Тогава много трудно заспивах, будех се посред нощ и непрекъснато мислех за последните му дни и как не можеше да се направи нищо. Чувствах се виновна, че ме беше страх да стоя покрай него дори, защото усещах какво се случваше. Много исках да му помогна, а не можех и това ме побъркваше. Сърцето ми се свиваше, а на погребението направо се разкъсваше... Много ми беше трудно да го видя безжизнен и да приема, че е починал. Много трудно приех, че е починал. Дори доста време след това говорех за него в сегашно време. Сега, докто пиша леко ми се насълзиха очите и ми заседна буца в гърлото. Явно това трябва да тесам.
Обаче аз вече не ги мисля тези неща в ежедневието си като цяло.
Ще опитам с: "Въпреки, че се натъжавам при мисълта, че не можех да помогна на татко ми докато беше болен, аз..."; НФ: "Натъжавам се при мисълта, че не можех да помогна на татко ми докато беше болен"...
Или "Въпреки, че ми беше много трудно да го видя безжизнен и да приема, че е починал, аз ..."; НФ: "Много ми беше трудно да ..." - това е в минало време, незнам дали е подходящо.
Или "ВЪПРЕКИ, ЧЕ СЕ НАТЪЖИХ, КОГАТО ПИШЕХ ЗА ТАТКО МИ ВЪВ ФОРУМА, АЗ..." НФ: "НАТЪЖИХ СЕ, КОГАТО ПИШЕХ ЗА ТАТКО МИ ВЪВ ФОРУМА"
Освен това трябва ли да тесам тези неща едновременно с ежедневни проблеми и директно киселините по няколко пъти, както до сега?

Имам някаква представа от разделно хранене, но не мога да кажа, че го прилагам ежедневно. Зная, че трябва да се ядат въглехидрати със зеленчуи или месо със зеленчуци, плодовете отделно и не се смесва месо с въглехидрати. Ще гледам да прилагам тези неща. До сега също гледах храненията ми да са задължително с пория салата, но съм смесвала например картофи с месо. Откакто гледам да пия и водата оделно от храненията се чувствам по-добре и дори вече рядко ожаднявам веднага след хранене. Кафе не пия, а от газираните напитки - само бира понякога (естествено с вечерята, което е грешка). Полуфабрикати и др от сортаа ям много рядко.

Мишок го свързвам по-скоро с галеното име, с което наричах детето ми когато беше бебе - малка, сладка мишчица (по-скоро си представям анимирана симпатична мишка). Просто малкия беше до мен когато се регистрирах и за това се сетих. Не участвам в много форуми и нямам разнообразие от никове, обикновено се представям с инициалите си, което реших да избегна в момента.
Стана дълго, по-добре да се захващам с тесане за татко ми.
mishok
Участник
Мнения: 12
Регистриран на: 09 Юли 2016 17:24

Re: Проблем с киселини

Мнение от mishok »

Помежду другото, предните дни бях правила тес с декларацията: "Въпреки, че споменът за смъртта на татко ми не предизвиква сега у мен никакви емоции, а тогава чувствах огромна мъка, скръб и безсилие, аз напълно и безрезервно приемем себе си", след което реших, че нямам емоции и за това мислех, че това вече съм го преодоляла, но явно не съм напълно
Alisa
Майстор
Мнения: 2098
Регистриран на: 12 Май 2010 21:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Re: Проблем с киселини

Мнение от Alisa »

Привет mishok!
Добре се ориентираш с декларациите, прави докато ти олекне напълно. Нищо не пречи да работиш по няколко теми, стига да не се объркваш и да ги довеждаш до край, да имаш време и сили. Понеже темата с татко ти е по-стара наблегни на нея, нали от там са тръгнали и киселините. Нищо чудно с освобождаване на емоциите киселините ти вече да ги няма и да не се налага да работиш отделно с тях.
Успех!
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
mishok
Участник
Мнения: 12
Регистриран на: 09 Юли 2016 17:24

Re: Проблем с киселини

Мнение от mishok »

Здравейте!

Благодаря ви за мненията, някак си ме амбицирате по този начин.

Както казах вчера, седнах да тесам за смъртта на татко ми. Тъй като детето е с температура, в момента съм болничен. Пуснах му детско на комютъра и седнах да тесам в др. стая. След около 15 мин., малкия дойде и ме прекъсна (никакви емоции не бях успяла да доловя за момента). Реших да му измеря темп с термометър за чело. Той на игра го обърна към мен и ми измери температура 37,5 градуса. Мерих и аз, няколко пъти - толкова си е. Взех др термометър - за под мишницата, меря - нямам. На челото имам. Хванах се, ч леко ме боли главата от едната страна и ми е схванат врата. Започнах да тесам това. Тесах около 15-20 мин, поотшумяха нещата. Спадна ми и температурата на челото. След малко отидохме навън и вечерта се прибрах доста схваната, което не успях да тесам. През нощта обаче се събуих доста притеснена. Изтесах 3 пъти мислите за болести, които ми се въртяха в главата и заспах (бях много изморена, защото предната вечер съм спала само 2 часа, защото детето вдигаше висока температура. И това тесах няколко пъти, но незнам дали имаше резултат). Сутринта се събудих в ужас, страшно притеснена. Пак ми се въртят ужасни мисли, дори треперех (това ми се е случвало и друг път, май пак след смъртта на татко ми започна. Не съм сигурна, може и малко преди това). Изтесах ги 3-4 пъти, поуспокоих се и седнах да пиша тук.

Чудя се дали температурата и схващането се получиха от теса за татко ми, от който не ми излязоха емоции? Да продължавам ли да тесам за татко ми, или да се насоча към страховете?

До сега не съм тесала по толкова много пъти без да спирам, явно така трябва. До сега съм тесала, например: "Въпреки, че ако не пия лекарства ми излизат киселини между храненията, аз ..."; НФ: "Освобождавам се от киселините сега", но едникратно, след 1час - пак това, или нещо си друго. Почти никога накуп по 15-20 мин например.

Алиса, киселините тръгнаха около 6 до 9 месеца след като почина татко ми, които прекарах в голям стрес. Тогава имах и синдром на раздразненото черво, което постепенно оправих с пробиотици.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4562
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Проблем с киселини

Мнение от ivangp »

Всичко с което ТЕСаш е ОК. Но според мен няма да ти реши проблема в дълбочина, а само ще ти помага да потушаваш симптомите.

Трябва да разбереш едно - работи със случки.

Всички примери, които даваш са за някакви общи декларации, но не са за работа с конкретни случки.

Как се работи със случки и как се правят декларации е описано тук във форума и в книгата ми.
В последното издание на книгата ми е подробно, ясно и последователно описано как се променят и детайлизират декларациите за максимален ефект.

Псевдонима ти, щом е свъран с позитивни емоции за теб, го остави!
Но започвай работа със случки.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
mishok
Участник
Мнения: 12
Регистриран на: 09 Юли 2016 17:24

Re: Проблем с киселини

Мнение от mishok »

Привет!
Вчера се опитах да направя нещо като ТКФ за една случка, преди да почине татко ми. Състои се в следното: майка ми се обажда от болницата и ме извиква да отида до там. Аз съм притеснена и ме е страх да отида, защото усещам, че татко ми се е влошил. Тръгваме всички от вкъщи за болницата, когато стигаме виждам татко ми да лежи в болничното легло, страшно блед, целия трепери много силно. "Прожетирах" си филма, пи което усетих, че ми забива малко по-силно сърцето, свива се и ми се изпотяват ръцете, но не много силно (това го имаше и тогава, но в пъти по-силно) когато майка ми се обжда. Изтесах: "Въпреки, че сърцето ми се сви от притеснение, когато майка ми ме извика в болницата, аз напълно и безрезервно..." няколко пъти.
Продължих да прожектирам и когато видях татко ми да лежи в лелото в мн лошо състояние, се разплаках с глас (Тогава не съм плакала). Изтесах "Въпреки, че се разплаках от мъка, когато видях в спомените си татко ми, няколко дни преди да почине да лежи в болничното легло много блед и силно треперещ..." - 2 пъти.

Не успях да свърша вчера, ще гледам филма пак днес, за да видя ще имам ли пак емоции.

Иване, надявам се да съм те разбрала правилно вече.

Но все пак успявам да предизвикам по-бледи емоциите, отколкото са били тогава. Не съм мн добра във визуализациите
ivangp
Site Admin
Мнения: 4562
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Проблем със стомашни киселини

Мнение от ivangp »

По-добре е от преди.
Емоциите ти не са по-бледи.
Разплакала си се сега, а тогава не си. Това е по-силна емоция. Или по-скоро освобождаване на силно потисната емоция.

Във Декларациите и НФ използвай само сегашно време и вкаравай физически усещания.
Например:
Въпреки, че изпитвам огромна тъга (сега), която засяда като буца в гърлото ми, като си спомням как баща ми лежи безпомощен в леглото...............
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
mishok
Участник
Мнения: 12
Регистриран на: 09 Юли 2016 17:24

Re: Проблем със стомашни киселини

Мнение от mishok »

Здравейте!

След като прочетох последния пост и примерната декларация в него, ми се сви сърцето, като видях израза "баща ми лежи безпомощен в леглото". Това го тесах много, много пъти, явно някак си Иван успя да долови точните думи. Вече съм прочела поста поне 10 пъти отново и отново без да ми трепва нищо, но пак ми е случва от време на време, без видима причина просто да усетя как ми се свива сърцето, както когато е притеснен човек, но моментно без значение дали тесам или правя каквото и да е друго. Стана малко объркано, дано ме разберете правилно.

Искам да вметна преди да продължа, че след като почина татко ми разбрах нещо много важно, което той е направил за мен, но никога не съм и подозирала. А вероятно той не е и искал да разбирам, но това нещо промени много възгледите ми за отношенията ни. Просто съм му страшно благодарна и осъзнах, че той е най-добрия баща на света, който съм можела да имам, а вече нямах.

Та... гледам си филмчето: звъни ми майка ми и ме вика в болницата (спирам да тесам), тръгваме всички към болницата и виждам, че от там изкарват някакъв ковчег, за който си помислих, че може да е татко ми и сърцето ми се свива (спирам да тесам), качвам се в стаята - татко ми е там, но изглежда много зле (спирам да тесам).
При поредното преглеждане на фимчето обаче, когато вече успявах да изгледам всико без да спирам, продължих да гледам и си спомних, че майка ми попита татко ми иска ли да ми каже нещо, той каза, че само искал да ме види (това наистина се случи). Продължих да си представям как се приближавам към него и започвам да му казвам как е най-страхотния баща на света и колко съм му благодарна за всичко (това не се е случвало наистина). След това станах и започнах да се разхождам из стаята и потупвайки се му благодарих за всичко и му казах някои неща, които преди не съм.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4562
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Проблем със стомашни киселини

Мнение от ivangp »

Чудесно!

Само следващия път пиши "спирам за да ТЕСам", а не "спирам да ТЕСам".
Вторият вариант е объркващ, не е ясно спираш ли да ТЕСаш или спираш за да ТЕСаш.

Може да не си изчистила абсолютно всичко в тази случка или в някоя друга случка свързана с баща ти, щом още ти се свива сърцето. След време се връщай към случката и ако има нещо недоизчистено то ще се прояви. Като и ако се появи нещо, чистиш го с ТЕС. Това са спекти на проблема, които не са били адресирани. Нищо страшно. С времето всичко ще се изчисти. Някои проблеми са многопластови и изискват по-продължителна работа във времето.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
mishok
Участник
Мнения: 12
Регистриран на: 09 Юли 2016 17:24

Re: Проблем със стомашни киселини

Мнение от mishok »

Ами, да, вероятно не съм изчистила всичко от тази случка. Не мога точно да кажа. Случва ми се да я изгледам спокойно, но ми се случва и да ми се свие корема, нещо като приреснение, но моментно - свива се и се отпуска веднага. Но това се случва и през останалото време на моменти, без значение какво правя и за какво мисля. За това незнам дали е от филмчето. Всъщност мисля, че и тогава ми се случваше така. Но това филмче съм го тесала толкова мн пъти, че трябва да се е изчистило, аз само с него се занимавам - няолко дни по 1-2 часа. Няма шанс с тази скорост да изчиствам по една случка на ден...

Мисля да започна следваща случка с татко ми, пък ще гледам отново и тази....
mishok
Участник
Мнения: 12
Регистриран на: 09 Юли 2016 17:24

Re: Проблем със стомашни киселини

Мнение от mishok »

Другия вариант е да тесам направо това свиване в корема...
ivangp
Site Admin
Мнения: 4562
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Проблем със стомашни киселини

Мнение от ivangp »

Работи със случки. Колкото повече работиш толкова по-добра ще ставаш и толкова по-бързо ще ги чистиш. Отделно от ежедневната работа със случки можеш да чистиш симптоми, като свиване на корема, ежедневен стрес и негативни емоции, които усещаш в дадения момент. Но основното е работата със случки. Тя ти е приоритетна.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Alisa
Майстор
Мнения: 2098
Регистриран на: 12 Май 2010 21:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Re: Проблем със стомашни киселини

Мнение от Alisa »

mishok, според мен, обърни внимание на това, ТЕСайки разбира се:
Просто съм му страшно благодарна и осъзнах, че той е най-добрия баща на света, който съм можела да имам, а вече нямах.
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
Публикувай отговор