Темата на човек без проблеми

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
Публикувай отговор
paraboloid
Напреднал
Мнения: 369
Регистриран на: 24 Авг 2011 16:18

Темата на човек без проблеми

Мнение от paraboloid »

Това е ново за мен. Винаги съм била пълна с емоции: гняв, яд, нервност, нетърпение, обида, вина, мнителност, горделивост, мания за контрол, перфекционизъм и оше доста положителни качества. Започнах с ТЕС като отчаян опит за справяне с един кръвоизлив, в момент, в който не можех да пия лекарства, а ме беше страх да отида в болница, защото си знаех, че само като ме видят и ще ме метнат в операционната. Започнах дори без да съм изчела книгата, бях прегледала отгоре-отгоре схемата с точките и 2-3 клипа в нета. Кръвоизливът се оправи с няколко тесания. Изпаднах в еуфория. Помислих, че съм открила нещо като лампата на Аладин - потупваш, пожелаваш и войла! Започна яко тесане за цяло и нещяло, реване, главоболие, всеки ден ме сюрпризираше нова болежка, като че ли тялото ми искаше да ми даде пълен простор за експериментиране с техниката. Минах през мразене на себе си за неща, които ми излязоха при тесанията, ечемик, летен грип, подуване и постоянна болка на крака, 2 пъти изкълчване на един и същи глезен, постоянно главоболие, всички красоти на менопаузата, горещи вълни, незарастваща рана в носа и...вече дори не си спомням всичко. Това, изброеното, за около 3 месеца до сега. Резултатът: почти нищо не е останало от изброените в началото емоции. Търся ги като стари удобни чехли, ама ги няма и не знам какво да обуя. Нови нямам. От болежките ми остана една проклета астма, с която още не мога да се оправя. Появява се по вечерно време, преди лягане. Правя 1-2 кръга, пристъпът не се случва, ама преди това е било аха да започне и е много досадно да ти се появява почти всяка вечер. Отчетох се и аз с моя тема. Ще съм ви благодарна на всякакви коментари и съвети.

Alisa
Майстор
Мнения: 2090
Регистриран на: 12 Май 2010 21:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

Ихааа! Супер! Тичай боса! :D
Какво става привечер, защо тогава са проявленията на астмата, какво те задушава тогава-липса на... или нещо в повече, което не можеш, не искаш да вдишаш, или те задушава с огромното си количество., нещо което искаш да издишаш, да изхвърлиш, но също не можеш, не искаш..? каква е емоцията в този момент?
проклета астма
много досадно
ти се появява почти всяка вечер
Сама ли идва, или ти я викаш, някой друг ти я натрапва?
:wink:
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!

trend

Мнение от trend »

Браво, стана ми много приятно да прочета за успеха ти. Още повече че аз самия се намирам в застой в момента. Както си бях мотивиран и нахъсан, сега едно никакво, ни тес, ни ми се чете и пратят светли планове. А реално нещата ми се подредиха до една степен и очаквам да станат и по-добре, незнам дали обаче просто човек няма нужда да се отпусне когато може. Айде успех желая.

ivangp
Site Admin
Мнения: 4520
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Както каза и Алиса, ходи си боса. Това е най-здравословно и в буквален смисъл. Пък ако в бъдеще ти хареса да обуеш нещо обуй го. Като ти писне да го носиш знаеш как да го събуеш. Това е смисълът на свободата.
Според мен обаче все още не си напълно свободна. От една страна все още не си изчистила досадата от астмата и отношението ти към нея ( визирам думата - проклета). И от друга страна факта, че новото ти състояние също те обърква и притеснява. Когато за всичко това спре да ти пука ще можем да кажем, че си истински свободна. :)
А какво ще правиш със свободата си, зависи само от теб.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

MAG2001
Майстор
Мнения: 765
Регистриран на: 07 Апр 2011 14:34

Мнение от MAG2001 »

Ияяя...и всичкото това за три месеца!!!Густо! :D :D :D

А ако ти е неудобно да си боса, какво искаш да обуеш?!Елегантни обувки с 15см ток!?/секси/Мокасинки?!/сладко и удобно/
Маратонки?!/бойна спортна мадама/Кубинки?!/да пазят топло и да ритат здраво/Или да ги сменяш когато и както се наложи или когато и като искаш?!

Ама ти верно си без проблеми..
Успех!И да го споделяш в новата тема!
Благодаря ти!
За всичко има място под Слънцето!
E тва е истината...
http://www.youtube.com/watch?v=DO1Bh7rZ ... re=related

paraboloid
Напреднал
Мнения: 369
Регистриран на: 24 Авг 2011 16:18

Мнение от paraboloid »

Благодаря ви! :D За сега наистина ходя боса, понякога е много свободно, друг път стъпваш на нещо гадно, или много твърдо и боли. Що се отнася до това какви обувки искам да обуя, ами и с токче може, и кубинки, и маратонки - зависи от случая и от ситуацията.
Много съм далеч от истински свободен от емоции човек. Заглавието го пуснах така по-скоро като самоирония. Понеже тук всички са с проблеми, реших, за разнообразие, аз да нямам проблеми. :D Така че ще ви се жаля от позицията на човек без проблеми, така купонът ще е по-як.
Алиса, и аз се чудя защо точно вечер. Там някъде е ключа от бараката, но за сега нямам отговор. Горещите вълни ги заковах по същия начин, защото ми се случваха само нощем и от там ги хванах. Дълго ги тесах със симптоми, с емоции и нищо не се получаваше. Като осъзнах, че разликата през нощта е само това, че ми отпада самоконтрола и задръжките и ги хванах за рогата. По принцип през деня нищо ми няма, само от време на време имам аритмии, но не са нещо особено.Вечерта ми е най-приятната част от денонощието и точно тогава, когато ми е най-кеф и отпуснато, започват да ми свирят дробовете и да си поемам трудно въздух. Загадка.

Alisa
Майстор
Мнения: 2090
Регистриран на: 12 Май 2010 21:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

Е как загадка, ти ти сама си отговори вече!?
точно тогава, когато ми е най-кеф и отпуснато, започват да ми свирят дробовете и да си поемам трудно въздух
Разнищи тази комбинация!
:D
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!

paraboloid
Напреднал
Мнения: 369
Регистриран на: 24 Авг 2011 16:18

Мнение от paraboloid »

Днес, на новолуние давам своята поръчка към Вселената и към себе си. Пожелавам да се изпълни до идващото лято и ще докладвам тук за изпълнението. Искам да осъществя голям договор във фирмата си, знам че можем, просто ни трябва мъничко късмет. Искам да имам повече пари и повече време за себе си, за да мога да съм по-спокойна, да мога да пътешествам, да мога да ходя на езда, да започна курс по английски, да отида на ПЕАТ семинар в София и най-сетне да изкарам шофьорска книжка. Искам да махна още 5 кг от теглото си и да ги задържа трайно (сега съм 65 кг, а започнах от 85, сегашното ми тегло се води вече здравословно за мен, но все още не се чувствам достатъчно гъвкава и лека). Искам да съм здрава, бодра и във форма. Това е Вселено! Може да ти се вижда малко, но като за половин година, на мен ми е достатъчно:))))!
Алиса, тази вечер я дебна тъпата астма, пък тя не иска да се появи. Ама все ще си покаже носа отнякъде и ще я хвана. За сега не мога да свържа това, че когато се чувствам най-добре, започва проявлението на моето вътрешно ограничение и наказание.

fif42
Опитен
Мнения: 425
Регистриран на: 21 Фев 2011 02:38

Мнение от fif42 »

Някъде четох ,че е добре вместо да молим Вселената да ни даде това или онова,просто да благодерим,че вече го имаме.Последните два месеца пиша.
1.Благодаря,че мога да прощавам на себе си и на другите.
2.Благодаря,че мога да разчитам знаците на съдбата.
3......
4...... и т.н.
10.Блягадяря,че еди си каква си ми носи здраве,щастие,спокойствие,радост и т.н.
Ако правилно съм те разбрала някъде говореше за критическа.Аз си повтарям--КРИТИЧЕСКАТА МИ СЕ ОТРАЗЯВА ПОЛОЖИТЕЛНО--СТАВАМ ОЩЕ ПО-ЗДРАВА,ОЩЕ ПО-СПОКОЙНА,ОЩЕ ПО-УРАВНОВЕСЕНА,ОЩЕ ПО-КРАСИВА ,ОЩЕ ПО-ЩАСТЛИВА,ОЩЕ ПО-ЦЯЛОСТНА :D

Alisa
Майстор
Мнения: 2090
Регистриран на: 12 Май 2010 21:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

Отзад напред.
fif42, вече няколко пъти те сгащвам че "пиша", "си повтарям" ама докато ТЕСаш или извън? Ако искаш отговори в твоята тема.
paraboloid, предлагам ти следното: кажи всичко това на глас-ясно, убедено и се обърни към себе си, към центъра си. Преди това, вдишай и издишай няколко пъти дълбоко и бавно, така, че да ти изтръпнат петичките, вглъби се в центъра си и произнеси желаното, с чувство на удовлетворение, пълнота и благодарност. Ако ти трепне нещо против, веднага си кажи "въпреки това аз се приемам такава, каквато съм!". Остани в това състояние още малко и продължи да дишаш дълбоко и благодарно, обърната към центъра си с усещане, за изпълненост със светлина.
Успех!
:D
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!

fif42
Опитен
Мнения: 425
Регистриран на: 21 Фев 2011 02:38

Мнение от fif42 »

:D :D :D Алиса в момента отговарях на Параболоид :D .Сега на теб отговарям--Тесам се до посиняване :D за каквото ми дойде.До Вселената от два месеца БЛАГОДАРЯ иначе пиша и си повтарям каквото ми дойде на ум за умесно :D Нямам нищо против да ме сгащваш :D В мойта тема пиша за мойте си кретенизми :D

paraboloid
Напреднал
Мнения: 369
Регистриран на: 24 Авг 2011 16:18

Мнение от paraboloid »

Алиса, то всъщност снощи точно това и направих, някак си ми дойде отвътре. Единствената разлика е, че докато го казвах, се потупвах. Като свърши, усетих такъв прилив на енергия, че ...започнах да правя гимнастика. Представяш ли си - аз и гимнастика по вечерни доби!:))) Ама другият вариант беше да започна да чистя в къщи, просто трябваше някъде да изразходя енергия. Астмата снощи се ската някъде, а тази сутрин започнах да откашлям и да се чистя. Надушвам сякаш някаква връзка между пристъпите и това, че не мога да говоря за проблемите си. Сега, като написах тук, сякаш нещо започна да се отпушва.

Alisa
Майстор
Мнения: 2090
Регистриран на: 12 Май 2010 21:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

:D
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!

lileane22
Участник
Мнения: 16
Регистриран на: 12 Ное 2011 16:10

Мнение от lileane22 »

PARABOLOID, поздравления за личната ти тема. Аз още нямам смелост, въпреки че от форума ме посъветваха да отворя такава. Сега за тази енергия, която получаваме при ТЕСането: при мене се започва още по средата на цикъла на тесане и завършвам със прилив на луд смях. До сега не смеех да го споделя, но виждам че не съм сама. Може би защото съм много нова в това и ентусиазмът ми още е на 10.

Има някакъв проблем, нещо което все още не мога да открия, защото и моите екстрасистоли се увеличаваха вечерно време. Когато почти изчезнаха, и то благодарение на ТЕС, имам само по 1 или 2 и то също вечер. Търся това, което ме притеснява по това време, за да намеря корена на проблема, но все още ми убягва - като с твоята астма. Ако откриеш нещо пиши. Може би няма да е същото и при мен, но се надявам да ми даде някаква насока.

А за критическата мисля същото. Имам приятелка, която и идея си няма от ТЕС, но е приключила с проблемите около менопаузата и казва: "Колко съм щастлива, че вече не ме засягат тези неща!". :D Така че докато премине можем да се успокояваме като си мислим, колко добре ще се чувстваме след това.

paraboloid
Напреднал
Мнения: 369
Регистриран на: 24 Авг 2011 16:18

Мнение от paraboloid »

Е, то и на мен ми бяха нужни 3 месеца, за да се престраша да започна своя тема.:)))Що се отнася до екстрасистолите и астмата, още не мога да ги изловя напълно, но ако имам успехи, ще пиша. Имам дълги периоди, в които изобщо ги няма, после изведнъж се появяват. Астмата я получих след смърта на майка ми, тогава бях много зле, направо се бях сринала. Това беше преди 5 години. Година преди това, синът ми стана студент в София, къщата опустя, аз се хванах за самосъжаление и ядене и за около половин година се докарах до 85 кг. По същото време се обзаведох и с миома около 8 см, радост за всеки хирург.Сега виждам връзките и вече почти съм изчистила проблемите, но пътят до тук беше мъчителен. Екстрасистолите бяха много и силни, когато бях дебела. С нормализирането на теглото, започнаха да разреждат и намаляват. Сега са само от време на време, колкото да ми напомнят да не се отпускам. Като започнат, тесам с това, че сърцето ми се бунтува срещу нещо, че съм напрегната и нервна, и преминават.

Публикувай отговор