_kalina_ написа:daromi, ти какви добавки пиеш? Аз си самоназначих отскоро селен или 100 мг/дневно или 50 + 2 бразилски ореха, мажа се с магнезиево олио 2 пъти дневно и планирам да си купя или рибено или ленено масло. Втора седмица вече, но не усещам някаква разлика, нито се разхубавявам, нито поумнявам.

Ако знаеш някаква добавка, която в нашия случай помага за концентрацията, моля сподели, че съм толкова артистично разсеяна, че ми трябват планини от време. Нещата при мен се получават, когато ума ми е спокоен и бистър. За съжаление отдавна не съм се усещала така.
Пиех АФА - синьо-зелени водорасли, които много добре ми влияеха, но към него момент не ми бяха достатъчни. Анемията ме подсети, че освен желязо, в организма ми най-вероятно има и доста други липси, съдейки по състоянието си и знаейки как съм живяла и съм се хранила през повечето време. Още докато пиех желязосъдържащите препарати, си направих детоксикация на организма. Пих Коластра, от която усетих подобрение в психо-емоционалното си състояние. Доста време взимах пчелен прашец с кисело мляко. Пих малко АктиВен, повечко Рейши и Шийтаке, а също и Gelenkfit - от него започнах спокойно да се качвам и слизам по стълби и като цяло се чувствах доста по-енергична. В момента взимам Рибено масло и пия таблетки с калций и магнезий, като водата, която пия филтрирам с магнезиев филтър /не мога да се предозирам с магнезий - излишното се изхвърля от организма, а той спомага за случването на някои процеси в тялото/.
Всичко изброено и неизброено, което съм взимала е с натурални съставки.
През тази година отново направих детоксикация на организма и продължавам да пия чай от билки специално подбрани за моя проблем.
За концентрацията - сега като го казваш, си спомням, че бях много зле и на тази тема - не можех доста време /около две седмици/ да си спомня името на моя приятелка; говоря за предмета телефон, но понеже не помня как е името, описвам го като "онова, по което се обаждаш на хората" или нещо подобно и т.н
Отначало ми беше доста гадно. А понякога се налага да работя с клиенти. После свикнах да се изказвам "обясняващо" и успявах да го правя ненатрапващо се.
Последния път, когато ми се случи нещо подобно, беше на 19 април тази година - помня датата, защото не беше на случайно място. Но след това, като че ли не съм имала този проблем /а иначе си е от години вече/.
Възможно е всички билкови продукти, които съм приемала толкова време вече, да са си казали думата и за паметта и концентрацията.
Лекарите ми бяха изписали L-тироксин. Около две години не го пиех, търсейки други начини да се справя, вкл и посещение при хомеопат, който ми каза, че това е един от малкото проблеми, които не се повлияват от хомеопатия. Упорствах още малко, но много и тежки симптоми ме нападнаха и бях принудена да започна прием на предписаното. От него се чувствах още по-зле като цяло и веднага усетих влиянието му върху сърцето си. Самоопределях си дозата нагоре-надолу и още по-надолу, но нямаше съществена промяна.
В началото на 2008г се запознах с ТЕС и започнах плахи занимания - при мен резултатът беше мигновен, макар да не осъзнах веднага, че е следствие от техниката. Приложих Предизвикателството за щитовидната и две години след това се чувствах прекрасно. Случваха ми се хубави неща и извън чисто здравословния аспект, но те също водеха до по-добро здраве, защото щастливият човек е здрав човек.
После малко по малко някои от симптомите започнаха да се появяват отново, но с много по-лека сила - явно имаше дълбочини, които бях оставила неизследвани.
И дойде 2012г - от първия ден до последния - много тежка.
От около два месеца съм все по-добре и смятам тенденцията да продължава - без лекарства.
А ТЕС за мен е техника, която освен самостоятелното й използване, успешно се съчетава с почти всичко друго.
Затова не се ограничавай само с едно нещо, което са ти казали, чула си или прочела - прави непрекъснато нещо, за което смяташ, че подобрява начина ти на живот. Търси най-доброто за теб и твоето тяло.